Kondenzációs komfort - Kalkuláljunk együtt!

Otthonainkban a fűtés és a melegvíz előállításának lehetősége, egyszerű energiahatékony módja sarkalatos kérdés, mi több, mára már nélkülözhetetlen a korszerű életvitelhez. A fali gázkészülékkel történő melegvíz előállítás közel száz éves technológia, de az igazán energia takarékos módon most áll a rendelkezésünkre és ez a kondenzáció alkalmazása.

Az új kondenzációs fali‑kazánok a legkorszerűbb technológia szerint készülnek, amelynek következtében a készülékek jóval kevesebb energiát használnak fel az otthonunk fűtésére és a melegvíz előállítására. A forró vízgőz, amelyet a fali kazánok égéstermék füstgázában melléktermék gyanánt kibocsátanak, olyan jelentős maradék hőt tartalmaznak, amelyet általában csak úgy kibocsátunk és veszni hagyunk a levegőbe.

A kondenzációs technológia folyamán azonban ebben a gőzben lévő maradék hőt újrahasznosítjuk, visszakeringetjük a fűtőrendszerbe, még több víz melegítésére használjuk fel.

Az élenjáró gázkészülék gyártók, mint az ARISTON is, kemény és következetes mércét állítanak maguk elé a termékek színvonalát illetően, melyek a következők:

  • Gázspór számláló, ami egyedülálló az ARISTON‑nál
  • Energiahatékonyság
  • Minőség és valós élettartam
  • Tartósan stabil teljesítmény
  • Kényelem

 Kondenzációs komfort - Kalkuláljunk együtt!

Egyedülálló Gázspór számláló az ARISTON-nál

Az emberek többségének talán legérzékenyebb pontja a pénztárcája, illetve, ami benne van, vagy benne megtakarítható. Egy gáz fűtő és melegvíz készülék cseréjénél, megvásárlásánál mindig fontos szempont, hogy előrevetítve milyen a megtérülési ideje és mennyi marad a zsebben a havi gázszámla kifizetésekor.

Ki ne szeretné azonnal megtudni, akár még a vásárlás előtt, hogy az új, korszerűbb készülékkel vajon mennyi pénzt takaríthat majd meg? Az Ariston által közreadott online kalkulációs űrlappal szinte másodpercek alatt választ kaphatunk erre a sorsdöntő kérdésünkre.

Energiahatékonyság

Mindegyik fali kazánt a környezetvédelemért is felelősséget vállalva alakítanak ki. Optimalizálják a fali kazánok működését, így a berendezések energiafogyasztása és égéstermék-kibocsátása a minimális mértékre csökken, mindig kedvezőbb az európai szabványnál, így akár 35 százalékos megtakarítás is elérhető.

Minőség és valós élettartam

A gyártó szavatolja a tőle megszokott és elvárható minőséget, a gyártás során a készülékeket alaposan tesztelik, még mielőtt a boltokba kerülnének.

A valós igénybevételi minőségpróba azt jelenti, hogy a fali kazánok teljesítményét a felhasználók otthonában legalább két télen át vizsgálják, így valós, életszerű, hiteles körülmények között zajlik a tesztelés.

Tartósan stabil teljesítmény

A készülékeket arra tervezték, hogy hosszú élettartamú, megbízható, komoly munkateljesítményt nyújtsanak. Az intenzív élettartam-tesztek során a szakemberek több órán át maximális fokozaton működtetik a fali kazánokat, ezáltal több évnek megfelelő munkaterhelésnek kitéve azokat, szavatolva a berendezések időtálló, megbízható teljesítményét.

Kondenzációs komfort - Kalkuláljunk együtt!

Kényelem

Egyszerű kezelhetőség

A könnyű kezelhetőség azt is jelenti, hogy egyszerűen kommunikálhatunk fali kazánunkkal, a célszerűen kialakított menüknek és a korszerű LCD-kijelzőnek köszönhetően. Beállíthatjuk a kívánt hőmérsékletet és néhány egyszerű lépéssel indíthatjuk a kívánt funkciókat. A menürendszert testre szabhatjuk az egyéni igényeknek megfelelően, hogy azonnal a rendelkezésre álljon minden szükséges információ.

Kedvező zajszint

A gondos tervezésnek köszönhetően a berendezések jól alkalmazkodnak otthonainkhoz. A fali kazánok működését az átgondolt és megújított belső elrendezésnek köszönhetően halk üzemelés jellemzi.

AUTO funkció

A funkció bekapcsolásával a fali kazán optimalizálja a kívánt hőmérséklet eléréséhez és megtartásához szükséges energiamennyiséget. Ily módon a berendezés egyenletesen, stabilan dolgozik, így mérséklődik a gáz és a villamos energia fogyasztás is.

COMFORT funkció

A funkció bekapcsolásával a fali kazán a csapok megnyitásával szinte azonnal meleg vizet ad, nem kell többé várni, ha forró zuhanyra vágyunk!

Kalkuláljunk együtt!

forrás: Ariston

A lakberendezői szakma összetettségében megtaláltam mindazt ami külön-külön is érdekel és foglalkoztat. Az esztétika, a harmónia keresése, a színek, a bútorok, a fa, a textilek, a fémek, az üveg csillogó felületének szépsége, a világítás hangulatteremtő ereje, és a különleges háztartási és konyhagépek technikai újdonságai, lenyűgöző működése. A kilencvenes évek végén irányult a figyelmem a lakberendezői szakma felé, és születtek meg első terveim. 2004‑ben a Lakberendezők Országos Szövetségébe felvételt nyertem, és annak tervező tagja vagyok ma is. Különösen kedvelem a XX. század elejének, a 20-40-es évek Art Deco dekoratív kultúráját és a Bauhaus praktikus emberléptékű formavilágát. Ezeket szívesen vegyítem a posztmodern és a korszerű kortárs design elemivel, élhető stílusos terek létrehozására. A skandináv praktikusság mellett, nem idegen tőlem a glamour és a Hollywood-Regency stílus, fényűzés érzetét keltő elemeinek alkalmazása sem. A képzőművész szemléletemet is felhasználom a lakberendezési tervezésben, a kompozíciók, színek és kontrasztok kialakításában.

Kapcsolódó cikkek

Hővisszanyerős szellőztetők a Zehnder kínálatában

A magyar követelményeknek megfelelő, közel nulla energiaigényű házaknak nincs természetes szellőzése, gépi szellőzés nélkül a pára nem jut ki, és a friss levegő nem jut be.

Fűtés másképp: LG Therma-V Monobloc-os hőszivattyúk

Az ősz beköszöntével ismét slágertémává válnak az alternatív fűtési megoldások. Manapság számos különféle, a távhőtől és az általános gázos fűtési megoldásoktól eltérő rendszerek is elérhetők a korszerűsítésre, vagy új otthon kialakítására vállalkozók számára.

Családi ház felújítása 3. rész – A fűtésrendszer korszerűsítése

„Aki olyan mértékű felújításra szánja el magát, mint mi, legjobb, ha a fűtésrendszert egy alapos újragondolásnak veti alá.” Személyes tapasztalatok egy - többé-kevésbé - saját kezűleg végzett felújításról.

Rendszerszemlélet, környezettudatosság, megbízhatóság

Rendszerszemlélet, környezettudatosság, megbízhatóság. Csupán néhány tulajdonság, mely a Tétény-Ker termékeit és szolgáltatásait jellemzi.

Régi borospincéből építész műterem Budajenőn

Felújtani, átalakítani, az eredeti funkciókat elhagyni és újragondolni, komoly munka, de látva az eredményt, kimondhatjuk: megéri fáradozni.

Így hasznosíthatjuk a napenergiát otthonunkban - Napelemes és napkollektoros rendszerek

A többség számára manapság már nyilvánvaló, hogy a napelemek a napsugárzást elektromos energiává alakító eszközök. Sokan azonban még mindig összetévesztik ezeket a fotovoltaikus rendszereket tévesztik a napkollektorokkal, pedig működésük és hasznosításuk is jelentősen eltérő. Bár mind a napelem, mind a napkollektor napenergiát alakít át, a napelem elektromos-, a napkollektor pedig hőenergia hasznosítás célját szolgálja.

Miért hasznos beltéri ventilátort alkalmazni? – Működés és szerelés

A beltéri ventilátor alkalmazása egy sokak számára ismert problémára kínál megoldást: az egymással szomszédos, ám eltérő hőmérsékletű helyiségek tehetők ily módon komfortossá.

Milyen radiátort válasszunk a fürdőszobába?

A fürdőszoba temperálása részben kényelmi, részben pedig technikai szempontból elengedhetetlen, hiszen a helyiségben keletkező nedvesség felszárításának ez is egy lehetséges módja. Ezek a radiátorok azonban sok szempontból különböznek a szobákban használatos társaiktól.

Intelligens fűtőberendezések - Beszéljünk a kényelemért!

Manapság az, hogy otthonunkban az ideális hőfokot élvezzük, csupán egyetlen szavunkba kerül. És ez nem átvitt értelemben, hanem szó szerint így van, hiszen a legmodernebb fűtőberendezések már hangvezérléssel is működtethetők.