Hirdetés

Kondenzációs komfort - Kalkuláljunk együtt!

Otthonainkban a fűtés és a melegvíz előállításának lehetősége, egyszerű energiahatékony módja sarkalatos kérdés, mi több, mára már nélkülözhetetlen a korszerű életvitelhez. A fali gázkészülékkel történő melegvíz előállítás közel száz éves technológia, de az igazán energia takarékos módon most áll a rendelkezésünkre és ez a kondenzáció alkalmazása.

Az új kondenzációs fali‑kazánok a legkorszerűbb technológia szerint készülnek, amelynek következtében a készülékek jóval kevesebb energiát használnak fel az otthonunk fűtésére és a melegvíz előállítására. A forró vízgőz, amelyet a fali kazánok égéstermék füstgázában melléktermék gyanánt kibocsátanak, olyan jelentős maradék hőt tartalmaznak, amelyet általában csak úgy kibocsátunk és veszni hagyunk a levegőbe.

A kondenzációs technológia folyamán azonban ebben a gőzben lévő maradék hőt újrahasznosítjuk, visszakeringetjük a fűtőrendszerbe, még több víz melegítésére használjuk fel.

Az élenjáró gázkészülék gyártók, mint az ARISTON is, kemény és következetes mércét állítanak maguk elé a termékek színvonalát illetően, melyek a következők:

  • Gázspór számláló, ami egyedülálló az ARISTON‑nál
  • Energiahatékonyság
  • Minőség és valós élettartam
  • Tartósan stabil teljesítmény
  • Kényelem

 Kondenzációs komfort - Kalkuláljunk együtt!

Egyedülálló Gázspór számláló az ARISTON-nál

Az emberek többségének talán legérzékenyebb pontja a pénztárcája, illetve, ami benne van, vagy benne megtakarítható. Egy gáz fűtő és melegvíz készülék cseréjénél, megvásárlásánál mindig fontos szempont, hogy előrevetítve milyen a megtérülési ideje és mennyi marad a zsebben a havi gázszámla kifizetésekor.

Ki ne szeretné azonnal megtudni, akár még a vásárlás előtt, hogy az új, korszerűbb készülékkel vajon mennyi pénzt takaríthat majd meg? Az Ariston által közreadott online kalkulációs űrlappal szinte másodpercek alatt választ kaphatunk erre a sorsdöntő kérdésünkre.

Energiahatékonyság

Mindegyik fali kazánt a környezetvédelemért is felelősséget vállalva alakítanak ki. Optimalizálják a fali kazánok működését, így a berendezések energiafogyasztása és égéstermék-kibocsátása a minimális mértékre csökken, mindig kedvezőbb az európai szabványnál, így akár 35 százalékos megtakarítás is elérhető.

Minőség és valós élettartam

A gyártó szavatolja a tőle megszokott és elvárható minőséget, a gyártás során a készülékeket alaposan tesztelik, még mielőtt a boltokba kerülnének.

A valós igénybevételi minőségpróba azt jelenti, hogy a fali kazánok teljesítményét a felhasználók otthonában legalább két télen át vizsgálják, így valós, életszerű, hiteles körülmények között zajlik a tesztelés.

Tartósan stabil teljesítmény

A készülékeket arra tervezték, hogy hosszú élettartamú, megbízható, komoly munkateljesítményt nyújtsanak. Az intenzív élettartam-tesztek során a szakemberek több órán át maximális fokozaton működtetik a fali kazánokat, ezáltal több évnek megfelelő munkaterhelésnek kitéve azokat, szavatolva a berendezések időtálló, megbízható teljesítményét.

Kondenzációs komfort - Kalkuláljunk együtt!

Kényelem

Egyszerű kezelhetőség

A könnyű kezelhetőség azt is jelenti, hogy egyszerűen kommunikálhatunk fali kazánunkkal, a célszerűen kialakított menüknek és a korszerű LCD-kijelzőnek köszönhetően. Beállíthatjuk a kívánt hőmérsékletet és néhány egyszerű lépéssel indíthatjuk a kívánt funkciókat. A menürendszert testre szabhatjuk az egyéni igényeknek megfelelően, hogy azonnal a rendelkezésre álljon minden szükséges információ.

Kedvező zajszint

A gondos tervezésnek köszönhetően a berendezések jól alkalmazkodnak otthonainkhoz. A fali kazánok működését az átgondolt és megújított belső elrendezésnek köszönhetően halk üzemelés jellemzi.

AUTO funkció

A funkció bekapcsolásával a fali kazán optimalizálja a kívánt hőmérséklet eléréséhez és megtartásához szükséges energiamennyiséget. Ily módon a berendezés egyenletesen, stabilan dolgozik, így mérséklődik a gáz és a villamos energia fogyasztás is.

COMFORT funkció

A funkció bekapcsolásával a fali kazán a csapok megnyitásával szinte azonnal meleg vizet ad, nem kell többé várni, ha forró zuhanyra vágyunk!

Kalkuláljunk együtt!

forrás: Ariston

A lakberendezői szakma összetettségében megtaláltam mindazt ami külön-külön is érdekel és foglalkoztat. Az esztétika, a harmónia keresése, a színek, a bútorok, a fa, a textilek, a fémek, az üveg csillogó felületének szépsége, a világítás hangulatteremtő ereje, és a különleges háztartási és konyhagépek technikai újdonságai, lenyűgöző működése. A kilencvenes évek végén irányult a figyelmem a lakberendezői szakma felé, és születtek meg első terveim. 2004‑ben a Lakberendezők Országos Szövetségébe felvételt nyertem, és annak tervező tagja vagyok ma is. Különösen kedvelem a XX. század elejének, a 20-40-es évek Art Deco dekoratív kultúráját és a Bauhaus praktikus emberléptékű formavilágát. Ezeket szívesen vegyítem a posztmodern és a korszerű kortárs design elemivel, élhető stílusos terek létrehozására. A skandináv praktikusság mellett, nem idegen tőlem a glamour és a Hollywood-Regency stílus, fényűzés érzetét keltő elemeinek alkalmazása sem. A képzőművész szemléletemet is felhasználom a lakberendezési tervezésben, a kompozíciók, színek és kontrasztok kialakításában.

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Otthonunk egészséges lakóklímája a jó minőségű hőszigeteléssel kezdődik

Az elavult hőszigetelés nagyban befolyásolhatja a beltéri klímát, amiben élünk, ezért kiemelten fontos, hogy az ősz közeledtével, milyen felújításon esnek át a kevéssé korszerű épületek.

Hővisszanyerős szellőztető: összeköti az egészségest a kötelezővel

A közel nulla energiaigényű épületeknek 2021-től számos követelménynek meg kell felelniük, ami már most előre gondolkodást, alapos felkészülést igényel azoktól, akik jövőre építkezésbe fognak. Sarkalatos pont a megfelelő mennyiségű friss levegő biztosítása, ennek legoptimálisabb módjáról kérdeztük Papp Szilárdot, az Energetika 2020 Kft. ügyvezető igazgatóját.

Hőszigetelés Kisokos: Mit? Mivel? Mennyire?

Az Austrotherm Hőszigetelés kisokos egyszerű és könnyen hozzáférhető tájékoztatást nyújt az épületek, lakóházak szigetelésével kapcsolatban.

Több, mint fűtés: Ariston hőszivattyúk a megújuló energia erejével

Ha három ismérvet kellene felsorakoztatni, hogy miért érdemes beruházni az Ariston által gyártott Nimbus NET hőszivattyú-család valamelyik tagjára, akkor ezek lennének azok: hatékony, megtérülő és környezettudatos.

Újdonságok a légkondicionálók között - BreezeleSS+

Aki igazán előrelátó, az a légkondicionáló készülék megvásárlását sem hagyja az utolsó pillanatra, amikor már elviselhetetlen forróság tombol a lakásban. Sőt, így elegendő ideje marad arra is, hogy alaposan körülnézzen az aktuális újdonságok között és felfedezheti a Midea egyik forradalmi innovációját.

Megúszhatják a társasházak a gyűjtőkémény átalakítását

Megvan a megoldás a gyűjtőkémények drága korszerűsítésének elkerülésére. Fellélegezhetnek a társasházban élő, kéménykorszerűsítés és kazáncsere előtt álló háztartások. Nagyrészüknél megoldás lehet az új típusú készülék, mellyel sokat spórolhatnak az érintett családok.

Egy évtizedünk maradt változtatni - Szigeteléssel csökkenthető a klímaszorongás

A korszerűtlen épületek többlet energiafogyasztása nagymértékben hozzájárul a klímaváltozáshoz. Szigetelésükkel azonban több üvegházhatású gáztól menthetjük meg a Föld légkörét, ugyanis így több mint 0,4 tonnával, akár 40-50%-kal is csökkenthetjük CO2-kibocsátásunkat.

Akár egy nap alatt 25%-kal csökkentheti fűtési költségeit

Egy szigetelés nélküli családi házban az energia 35%-a a falakon, 25%-a az ablakokon, 15%-a a padlón keresztül, 25%-a pedig a tetőn át távozik. A tető hőszigetelése az egyre népszerűbb innovatív fújható szigetelésnek köszönhetően a legegyszerűbben, leggyorsabban elvégezhető munka.

Betatherm: itthon is erősödik a külföldön már befutott radiátor-gyártó

A nemzetközi sikerek után a hazai piacra is fokozott figyelmet fordít a Betatherm, így a miskolci cég saját fejlesztésű radiátorai itthon is egyre népszerűbbek.