Hirdetés

Csak ne Karácsonykor romoljon el a kazán! - Mi alapján döntünk: ár vagy biztos működés?

Az energia- és rezsi-megtakarítást eredményező fűtéskorszerűsítés kérdése a tél beálltával számos család számára „pénztárcáig hatoló” kérdéssé válhat. Sok háztartásban és közintézménynél is várat még magára a kazánok, fűtőtestek cseréje, ami nem kis beruházás, így nem csupán néhány évre érdemes tervezni vele. Ennek ellenére a döntés során a hosszú távú tartósság, a beépített rendszerek üzembiztonsága, garanciális kérdései gyakran kevéssé esnek latba, mint az azonnal érezhető anyagi kérdések.

Az élet számos területén kell meghoznunk döntéseket rövid távú érdek, általában az ár alapján. A hosszú távú tényezők, pl. egy kazán esetén, az üzembiztonság kérdése sok esetben csak a tényleges üzemzavar esetén jut eszünkbe. Ugyan ki szeretné, ha a kazán éppen Karácsonykor állna le? Pedig ez bárhol előfordulhat.

Weishaupt Thermo kondenzációs kazán beépítve

A kérdés, hogy melyik gyártó garantálja, hogy ez nem történhet meg? Valószínűleg senki, de ha bekövetkezik a hiba, akkor mégis melyik az, amelyik azonnali megoldást is biztosít?

Könnyű belátni, hogy egy olcsóbb termékre, legyen az tetőcserép, mosógép vagy éppen egy kazán, a gyártó – éppen az olcsóság miatt - nem tud biztosítani olyan működést, amit az év 365 napján 24 órás szerviz szolgálat vagy 24 órán belüli alkatrészellátást tesz még biztosabbá és biztonságossá. És mi fogyasztók, akik az olcsóbb termék mellett döntünk, választásunkkal el is fogadjuk mindezt.
Napjainkban összes energiafelhasználásunk több mint 40 százalékát épületeink energiafogyasztása teszi ki, amelyből a legnagyobb mértékben hőtermelő berendezéseink veszik ki a részüket. Kézenfekvő ezért, hogy a hőtermelők korszerűsítésével érhető el a legjelentősebb megtakarítás is.

Weishaupt kazánnal biztonságban

Professzionális, magas minőségű hőtermelők és az azokra kapcsolt fűtési rendszereket mára nem csak intézményi, vagy lakótömbök igényeire szabva kínálnak a gyártók. A családi házak lakói is választhatnak az épület paramétereihez megfelelő, kisebb teljesítményű (<=15 kW) készülékek közül, amelyeket az ipari felhasználású társaikhoz hasonló minőség, üzembiztonság jellemez és prémium szolgáltatás jár hozzájuk.

Miről is van pontosan szó?

Energiatakarékos kazán, egyszerű működtetéssel, esztétikus megjelenéssel

Annak, aki fűtéskorszerűsítésben gondolkodik, az energiatakarékos, modern kondenzációs gázkazánok közül érdemes választania. Ezek olyan, magas hatásfokkal üzemelő készülékek, amelyek megfelelő üzem mellett, az égéstermékben lévő rejtett hőt is hasznosítják. A csúcsminőségű és kiemelten energiatakarékos működésű Weishaupt kondenzációs kazánok a tüzelőanyag-energiatartalmát kiemelkedő mértékben, 110 százalékban is képesek hasznosítani. Az ezekbe a kazánokba épített vezérlés az égési folyamat dinamikus ellenőrzésével biztosítja a kazánok teljesítményéhez illeszkedő optimálisan alacsony gázfogyasztást és biztonságos működést, valamint szavatolja a csekély káros-anyag kibocsátást a környezetünk védelméért! A Weishaupt kondenzációs kazánjai, a földgáz tökéletes elégetésével már ma teljesítik a 2015 év őszén életbelépő energiahatékonysági rendeletben foglalt határértékeket, mind a hatásfok, mind a károsanyag-kibocsátás tekintetében!

Weishaupt kaskaden manager

A vállalat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy vásárlóit tájékoztassa, milyen megtakarításra számíthatnak kazánjaikkal történő fűtéskorszerűsítés esetén. „A Weishaupt filozófia része, hogy ellássuk vevőinket azokkal az információkkal, amelyek alapján ki tudják számítani várható költségmegtakarításaikat. Egy korszerű, magas tüzeléstechnikai hatásfokú gázégő, kondenzációs kazán vagy napkollektor alkalmazásával – viszonyítva a régi berendezéshez – a néhány százaléktól a több tíz százalékig alakul a tüzelőanyag és a villamos energia felhasználás csökkenése.” – árulta el Rácz József, a Weishaupt Hőtechnikai Kft. ügyvezető igazgatója.

Weishaupt kazáncsere

Bonyolultnak tűnő rendszerről van szó, de a használat egy családi ház tulajdonosa számára is egyszerű és biztonságos. A kazánok működtetéséhez, a belső hőmérséklet megváltoztatásához nem szükséges otthon tartózkodni, az akár interneten keresztül, távolról is egyszerűen megoldható. A Weishaupt készülékek, letisztult formavilágukkal és a minőséget sugárzó kialakításával bárhol megállja a helyét, akár egy kazánházban, de akár egy lakásban is!

Weishaupt Thermo kondenzációs kazán

A biztonságos fűtés mindenkinek jár

A Weishaupt berendezések megbízható minősége, a nap 24 órájában, az év 365 napjában biztosított szerviz és alkatrész-ellátás olyan iparágakban tevékenykedő intézmények számára is meggyőző volt, ahol a megszakítás nélküli zavartalan üzem létkérdés. Miért ne járhatna ez családoknak is? A cég kiemelt figyelmet szentel a leállás nélküli szervizszolgáltatásának, így Weishaupt kazánt használó családoknál nem fordulhat elő, hogy egy ünnepi pillanatban a hideggel sokáig kelljen szembenézni.

További információk a kazánokról, égőkről és napenergia hasznosító berendezésekről: http://www.weishaupt.hu/produkte

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Ahány kád, annyi lehetőség – újdonságok az M-Acryltól

Ahány ház, annyi szokás – foglalja össze a közmondás azt az általános megállapítást, hogy ahány ember, annyiféle életérzés, gondolkodásmód, illetve ezekből fakadó igények létezhetnek. Ahány kád, annyi lehetőség – fűzhetjük tovább a nyitógondolatot, hiszen ma már a fürdőszobai jelenlétünk messze túlmutat a tisztálkodáson, ez a helyiség fokozatosan vált egyre inkább az otthoni pihenés színterévé. Ennek hangsúlyos eleme a fürdőkád, amelyekből eddig is széles kínálatot biztosított, 2020 azonban további újdonságokkal szélesítette a termékpalettát.

82 év alatt újulhat meg a teljes családi ház állomány Magyarországon. Unokáink már látni fogják?

Magyarországon 2,7 millió családi ház van. Energetikailag korszerűnek 5-10%-uk mondható, melyek energetikai korszerűsítést nem igényelnek, hiszen ezeket eleve a kor követelményeinek megfelelően építették, vagy már energiahatékonysági szempontból teljes körűen felújították azokat.

Patikamérlegen a hőszigetelés vastagsága

A 2021. január 1-je után új építésű lakóépületek esetén előírt közel nulla energiafelhasználás eléréséhez a hőszigetelési vastagságoknak elkerülhetetlenül növekednie kell. Ez tény és szakemberek évek óta figyelmeztetnek a közeledő változásra. Tévedés viszont, hogy ez csak az építési költségek komoly emelkedésével lehetséges.

Otthonunk egészséges lakóklímája a jó minőségű hőszigeteléssel kezdődik

Az elavult hőszigetelés nagyban befolyásolhatja a beltéri klímát, amiben élünk, ezért kiemelten fontos, hogy az ősz közeledtével, milyen felújításon esnek át a kevéssé korszerű épületek.

Hővisszanyerős szellőztető: összeköti az egészségest a kötelezővel

A közel nulla energiaigényű épületeknek 2021-től számos követelménynek meg kell felelniük, ami már most előre gondolkodást, alapos felkészülést igényel azoktól, akik jövőre építkezésbe fognak. Sarkalatos pont a megfelelő mennyiségű friss levegő biztosítása, ennek legoptimálisabb módjáról kérdeztük Papp Szilárdot, az Energetika 2020 Kft. ügyvezető igazgatóját.

Hőszigetelés Kisokos: Mit? Mivel? Mennyire?

Az Austrotherm Hőszigetelés kisokos egyszerű és könnyen hozzáférhető tájékoztatást nyújt az épületek, lakóházak szigetelésével kapcsolatban.

Több, mint fűtés: Ariston hőszivattyúk a megújuló energia erejével

Ha három ismérvet kellene felsorakoztatni, hogy miért érdemes beruházni az Ariston által gyártott Nimbus NET hőszivattyú-család valamelyik tagjára, akkor ezek lennének azok: hatékony, megtérülő és környezettudatos.

Újdonságok a légkondicionálók között - BreezeleSS+

Aki igazán előrelátó, az a légkondicionáló készülék megvásárlását sem hagyja az utolsó pillanatra, amikor már elviselhetetlen forróság tombol a lakásban. Sőt, így elegendő ideje marad arra is, hogy alaposan körülnézzen az aktuális újdonságok között és felfedezheti a Midea egyik forradalmi innovációját.