Hirdetés

Csak ne Karácsonykor romoljon el a kazán! - Mi alapján döntünk: ár vagy biztos működés?

Az energia- és rezsi-megtakarítást eredményező fűtéskorszerűsítés kérdése a tél beálltával számos család számára „pénztárcáig hatoló” kérdéssé válhat. Sok háztartásban és közintézménynél is várat még magára a kazánok, fűtőtestek cseréje, ami nem kis beruházás, így nem csupán néhány évre érdemes tervezni vele. Ennek ellenére a döntés során a hosszú távú tartósság, a beépített rendszerek üzembiztonsága, garanciális kérdései gyakran kevéssé esnek latba, mint az azonnal érezhető anyagi kérdések.

Az élet számos területén kell meghoznunk döntéseket rövid távú érdek, általában az ár alapján. A hosszú távú tényezők, pl. egy kazán esetén, az üzembiztonság kérdése sok esetben csak a tényleges üzemzavar esetén jut eszünkbe. Ugyan ki szeretné, ha a kazán éppen Karácsonykor állna le? Pedig ez bárhol előfordulhat.

Weishaupt Thermo kondenzációs kazán beépítve

A kérdés, hogy melyik gyártó garantálja, hogy ez nem történhet meg? Valószínűleg senki, de ha bekövetkezik a hiba, akkor mégis melyik az, amelyik azonnali megoldást is biztosít?

Könnyű belátni, hogy egy olcsóbb termékre, legyen az tetőcserép, mosógép vagy éppen egy kazán, a gyártó – éppen az olcsóság miatt - nem tud biztosítani olyan működést, amit az év 365 napján 24 órás szerviz szolgálat vagy 24 órán belüli alkatrészellátást tesz még biztosabbá és biztonságossá. És mi fogyasztók, akik az olcsóbb termék mellett döntünk, választásunkkal el is fogadjuk mindezt.
Napjainkban összes energiafelhasználásunk több mint 40 százalékát épületeink energiafogyasztása teszi ki, amelyből a legnagyobb mértékben hőtermelő berendezéseink veszik ki a részüket. Kézenfekvő ezért, hogy a hőtermelők korszerűsítésével érhető el a legjelentősebb megtakarítás is.

Weishaupt kazánnal biztonságban

Professzionális, magas minőségű hőtermelők és az azokra kapcsolt fűtési rendszereket mára nem csak intézményi, vagy lakótömbök igényeire szabva kínálnak a gyártók. A családi házak lakói is választhatnak az épület paramétereihez megfelelő, kisebb teljesítményű (<=15 kW) készülékek közül, amelyeket az ipari felhasználású társaikhoz hasonló minőség, üzembiztonság jellemez és prémium szolgáltatás jár hozzájuk.

Miről is van pontosan szó?

Energiatakarékos kazán, egyszerű működtetéssel, esztétikus megjelenéssel

Annak, aki fűtéskorszerűsítésben gondolkodik, az energiatakarékos, modern kondenzációs gázkazánok közül érdemes választania. Ezek olyan, magas hatásfokkal üzemelő készülékek, amelyek megfelelő üzem mellett, az égéstermékben lévő rejtett hőt is hasznosítják. A csúcsminőségű és kiemelten energiatakarékos működésű Weishaupt kondenzációs kazánok a tüzelőanyag-energiatartalmát kiemelkedő mértékben, 110 százalékban is képesek hasznosítani. Az ezekbe a kazánokba épített vezérlés az égési folyamat dinamikus ellenőrzésével biztosítja a kazánok teljesítményéhez illeszkedő optimálisan alacsony gázfogyasztást és biztonságos működést, valamint szavatolja a csekély káros-anyag kibocsátást a környezetünk védelméért! A Weishaupt kondenzációs kazánjai, a földgáz tökéletes elégetésével már ma teljesítik a 2015 év őszén életbelépő energiahatékonysági rendeletben foglalt határértékeket, mind a hatásfok, mind a károsanyag-kibocsátás tekintetében!

Weishaupt kaskaden manager

A vállalat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy vásárlóit tájékoztassa, milyen megtakarításra számíthatnak kazánjaikkal történő fűtéskorszerűsítés esetén. „A Weishaupt filozófia része, hogy ellássuk vevőinket azokkal az információkkal, amelyek alapján ki tudják számítani várható költségmegtakarításaikat. Egy korszerű, magas tüzeléstechnikai hatásfokú gázégő, kondenzációs kazán vagy napkollektor alkalmazásával – viszonyítva a régi berendezéshez – a néhány százaléktól a több tíz százalékig alakul a tüzelőanyag és a villamos energia felhasználás csökkenése.” – árulta el Rácz József, a Weishaupt Hőtechnikai Kft. ügyvezető igazgatója.

Weishaupt kazáncsere

Bonyolultnak tűnő rendszerről van szó, de a használat egy családi ház tulajdonosa számára is egyszerű és biztonságos. A kazánok működtetéséhez, a belső hőmérséklet megváltoztatásához nem szükséges otthon tartózkodni, az akár interneten keresztül, távolról is egyszerűen megoldható. A Weishaupt készülékek, letisztult formavilágukkal és a minőséget sugárzó kialakításával bárhol megállja a helyét, akár egy kazánházban, de akár egy lakásban is!

Weishaupt Thermo kondenzációs kazán

A biztonságos fűtés mindenkinek jár

A Weishaupt berendezések megbízható minősége, a nap 24 órájában, az év 365 napjában biztosított szerviz és alkatrész-ellátás olyan iparágakban tevékenykedő intézmények számára is meggyőző volt, ahol a megszakítás nélküli zavartalan üzem létkérdés. Miért ne járhatna ez családoknak is? A cég kiemelt figyelmet szentel a leállás nélküli szervizszolgáltatásának, így Weishaupt kazánt használó családoknál nem fordulhat elő, hogy egy ünnepi pillanatban a hideggel sokáig kelljen szembenézni.

További információk a kazánokról, égőkről és napenergia hasznosító berendezésekről: http://www.weishaupt.hu/produkte

Kapcsolódó cikkek

Új hőszigetelő panel technológiát vezet be a magyar piacon az Isopan

Energiatakarékos hőszigetelő megoldást mutatott be a magyar piacon a fém hőszigetelő panelek szegmensének az egyik piacvezető gyártója az Isopan.

Hővisszanyerős szellőztetők a Zehnder kínálatában

A magyar követelményeknek megfelelő, közel nulla energiaigényű házaknak nincs természetes szellőzése, gépi szellőzés nélkül a pára nem jut ki, és a friss levegő nem jut be.

Fűtés másképp: LG Therma-V Monobloc-os hőszivattyúk

Az ősz beköszöntével ismét slágertémává válnak az alternatív fűtési megoldások. Manapság számos különféle, a távhőtől és az általános gázos fűtési megoldásoktól eltérő rendszerek is elérhetők a korszerűsítésre, vagy új otthon kialakítására vállalkozók számára.

Családi ház felújítása 3. rész – A fűtésrendszer korszerűsítése

„Aki olyan mértékű felújításra szánja el magát, mint mi, legjobb, ha a fűtésrendszert egy alapos újragondolásnak veti alá.” Személyes tapasztalatok egy - többé-kevésbé - saját kezűleg végzett felújításról.

Rendszerszemlélet, környezettudatosság, megbízhatóság

Rendszerszemlélet, környezettudatosság, megbízhatóság. Csupán néhány tulajdonság, mely a Tétény-Ker termékeit és szolgáltatásait jellemzi.

Régi borospincéből építész műterem Budajenőn

Felújtani, átalakítani, az eredeti funkciókat elhagyni és újragondolni, komoly munka, de látva az eredményt, kimondhatjuk: megéri fáradozni.

Így hasznosíthatjuk a napenergiát otthonunkban - Napelemes és napkollektoros rendszerek

A többség számára manapság már nyilvánvaló, hogy a napelemek a napsugárzást elektromos energiává alakító eszközök. Sokan azonban még mindig összetévesztik ezeket a fotovoltaikus rendszereket tévesztik a napkollektorokkal, pedig működésük és hasznosításuk is jelentősen eltérő. Bár mind a napelem, mind a napkollektor napenergiát alakít át, a napelem elektromos-, a napkollektor pedig hőenergia hasznosítás célját szolgálja.

Miért hasznos beltéri ventilátort alkalmazni? – Működés és szerelés

A beltéri ventilátor alkalmazása egy sokak számára ismert problémára kínál megoldást: az egymással szomszédos, ám eltérő hőmérsékletű helyiségek tehetők ily módon komfortossá.

Milyen radiátort válasszunk a fürdőszobába?

A fürdőszoba temperálása részben kényelmi, részben pedig technikai szempontból elengedhetetlen, hiszen a helyiségben keletkező nedvesség felszárításának ez is egy lehetséges módja. Ezek a radiátorok azonban sok szempontból különböznek a szobákban használatos társaiktól.