Csak ne Karácsonykor romoljon el a kazán! - Mi alapján döntünk: ár vagy biztos működés?

Az energia- és rezsi-megtakarítást eredményező fűtéskorszerűsítés kérdése a tél beálltával számos család számára „pénztárcáig hatoló” kérdéssé válhat. Sok háztartásban és közintézménynél is várat még magára a kazánok, fűtőtestek cseréje, ami nem kis beruházás, így nem csupán néhány évre érdemes tervezni vele. Ennek ellenére a döntés során a hosszú távú tartósság, a beépített rendszerek üzembiztonsága, garanciális kérdései gyakran kevéssé esnek latba, mint az azonnal érezhető anyagi kérdések.

Az élet számos területén kell meghoznunk döntéseket rövid távú érdek, általában az ár alapján. A hosszú távú tényezők, pl. egy kazán esetén, az üzembiztonság kérdése sok esetben csak a tényleges üzemzavar esetén jut eszünkbe. Ugyan ki szeretné, ha a kazán éppen Karácsonykor állna le? Pedig ez bárhol előfordulhat.

Weishaupt Thermo kondenzációs kazán beépítve

A kérdés, hogy melyik gyártó garantálja, hogy ez nem történhet meg? Valószínűleg senki, de ha bekövetkezik a hiba, akkor mégis melyik az, amelyik azonnali megoldást is biztosít?

Könnyű belátni, hogy egy olcsóbb termékre, legyen az tetőcserép, mosógép vagy éppen egy kazán, a gyártó – éppen az olcsóság miatt - nem tud biztosítani olyan működést, amit az év 365 napján 24 órás szerviz szolgálat vagy 24 órán belüli alkatrészellátást tesz még biztosabbá és biztonságossá. És mi fogyasztók, akik az olcsóbb termék mellett döntünk, választásunkkal el is fogadjuk mindezt.
Napjainkban összes energiafelhasználásunk több mint 40 százalékát épületeink energiafogyasztása teszi ki, amelyből a legnagyobb mértékben hőtermelő berendezéseink veszik ki a részüket. Kézenfekvő ezért, hogy a hőtermelők korszerűsítésével érhető el a legjelentősebb megtakarítás is.

Weishaupt kazánnal biztonságban

Professzionális, magas minőségű hőtermelők és az azokra kapcsolt fűtési rendszereket mára nem csak intézményi, vagy lakótömbök igényeire szabva kínálnak a gyártók. A családi házak lakói is választhatnak az épület paramétereihez megfelelő, kisebb teljesítményű (<=15 kW) készülékek közül, amelyeket az ipari felhasználású társaikhoz hasonló minőség, üzembiztonság jellemez és prémium szolgáltatás jár hozzájuk.

Miről is van pontosan szó?

Energiatakarékos kazán, egyszerű működtetéssel, esztétikus megjelenéssel

Annak, aki fűtéskorszerűsítésben gondolkodik, az energiatakarékos, modern kondenzációs gázkazánok közül érdemes választania. Ezek olyan, magas hatásfokkal üzemelő készülékek, amelyek megfelelő üzem mellett, az égéstermékben lévő rejtett hőt is hasznosítják. A csúcsminőségű és kiemelten energiatakarékos működésű Weishaupt kondenzációs kazánok a tüzelőanyag-energiatartalmát kiemelkedő mértékben, 110 százalékban is képesek hasznosítani. Az ezekbe a kazánokba épített vezérlés az égési folyamat dinamikus ellenőrzésével biztosítja a kazánok teljesítményéhez illeszkedő optimálisan alacsony gázfogyasztást és biztonságos működést, valamint szavatolja a csekély káros-anyag kibocsátást a környezetünk védelméért! A Weishaupt kondenzációs kazánjai, a földgáz tökéletes elégetésével már ma teljesítik a 2015 év őszén életbelépő energiahatékonysági rendeletben foglalt határértékeket, mind a hatásfok, mind a károsanyag-kibocsátás tekintetében!

Weishaupt kaskaden manager

A vállalat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy vásárlóit tájékoztassa, milyen megtakarításra számíthatnak kazánjaikkal történő fűtéskorszerűsítés esetén. „A Weishaupt filozófia része, hogy ellássuk vevőinket azokkal az információkkal, amelyek alapján ki tudják számítani várható költségmegtakarításaikat. Egy korszerű, magas tüzeléstechnikai hatásfokú gázégő, kondenzációs kazán vagy napkollektor alkalmazásával – viszonyítva a régi berendezéshez – a néhány százaléktól a több tíz százalékig alakul a tüzelőanyag és a villamos energia felhasználás csökkenése.” – árulta el Rácz József, a Weishaupt Hőtechnikai Kft. ügyvezető igazgatója.

Weishaupt kazáncsere

Bonyolultnak tűnő rendszerről van szó, de a használat egy családi ház tulajdonosa számára is egyszerű és biztonságos. A kazánok működtetéséhez, a belső hőmérséklet megváltoztatásához nem szükséges otthon tartózkodni, az akár interneten keresztül, távolról is egyszerűen megoldható. A Weishaupt készülékek, letisztult formavilágukkal és a minőséget sugárzó kialakításával bárhol megállja a helyét, akár egy kazánházban, de akár egy lakásban is!

Weishaupt Thermo kondenzációs kazán

A biztonságos fűtés mindenkinek jár

A Weishaupt berendezések megbízható minősége, a nap 24 órájában, az év 365 napjában biztosított szerviz és alkatrész-ellátás olyan iparágakban tevékenykedő intézmények számára is meggyőző volt, ahol a megszakítás nélküli zavartalan üzem létkérdés. Miért ne járhatna ez családoknak is? A cég kiemelt figyelmet szentel a leállás nélküli szervizszolgáltatásának, így Weishaupt kazánt használó családoknál nem fordulhat elő, hogy egy ünnepi pillanatban a hideggel sokáig kelljen szembenézni.

További információk a kazánokról, égőkről és napenergia hasznosító berendezésekről: http://www.weishaupt.hu/produkte

 | 
Kapcsolódó cikkek

Érdekességek, amikért érdemes kilátogatni a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításra 2022-ben

Az Elevenház Panzió Projekt

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Most éri meg igazán szigetelni - Az állami lakásfelújítási programmal akár egy nap alatt 25 százalékkal csökkentheti fűtési költségeit

Várjon el többet a padlófűtés-szabályozástól

Trendi, energiahatékony zöldtetők - Fejünk felett épülhet a zöld jövő

Kompakt okosotthon rendszer: a nagyobb kényelem könnyed megoldása

Energia- és pénz megtakarítás tudatos házkialakítással. Szakértők szerint a tudatos választás akár már 5 éven belül is megtérülhet a rezsiköltségekben

Kandalló – soha nem megy ki a divatból. Új anyagok, innovatív tűzterek, energiatakarékosság

Élvezd a kerted egész évben! Teraszmelegítés felsőfokon

82 év alatt újulhat meg a teljes családi ház állomány Magyarországon. Unokáink már látni fogják?

Patikamérlegen a hőszigetelés vastagsága

Jelenlétszimuláció a biztonságos okosotthonért

Mi az energiamérleg, és miért érdemes javítani rajta?

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Ne maradjon le! Pályázati lehetőség megújuló energiával működő fűtés/hűtésre

Alternatív fűtések – Érdemes-e hőszivattyúra váltani?

Energiafogyasztásban dobogós helyen a lakosság

Vásárlási listák
További vásárlási listák