Hirdetés

Környezetbarát teraszburkolat

Az eddig megjelent szakcikkeink kifejezetten az egzotikus fából készült burkolatokról szóltak. Azonban nem hagyhatjuk említés nélkül azt a kereskedelmi kínálatban feltűnt burkolatot, amely kültérre kiválóan alkalmazható. Emellett olyan technológiával készül, ami a környezetvédőket is megnyugtatja. Ez a burkolat egyre nagyobb teret sajátít ki magának a természetes fából készült burkolatok piacán. A termék neve röviden WPC (Wood Plastic Composite) azaz fa és műanyag keveréke.

A WPC burkolat biztonságos, környezetbarát megoldás, melynek gyártása során nem keletkezik környezetszennyező anyag.

100%-ban újrahasznosított, 60% természetes bambusz rost/fa fűrészpor, (bútorgyártás mellékterméke) 40% újrahasznosított műanyag (polietilén) ötvözete, melyet magas nyomáson és hőmérsékleten alakítanak teraszburkolat profillá. A fűrészpor magasabb aránya miatt lesz fa hatása a burkolatnak. Összetevőinek köszönhetően a jó uv-védelem és időjárás ellenállóság mellett kiválóan megmunkálható. Ellenáll a nedvességnek, nincs repedés rovarrágás, így kültérre széles körben használható. A WPC burkolat speciális gyártástechnológiának köszönhetően, biztonságos, környezettudatos megoldás. Rögzítése egyszerű, az általános tisztításon kívül, más felületkezelést nem igényel.

Stég beépített világítással
Stég beépített világítással

Vízálló, a hazai időjárási viszonyok mellet kiválóan alkalmas kültéri felhasználásra. A hőingadozást jól tűri, -40 és +60 Celsius fok között használható. A felsorolt tulajdonságai mellett, azért is lett közkedvet termék, mert előállítása költséghatékony, így a piacon olcsóbban elérhető kültéri burkolat, mint a természetes fa.

A WPC egyre inkább elterjed az erősen igénybevett területeken, mint pl. kávézók, éttermek terasza, szállodák medence körüli járófelülete, stégek, lépcsők, gyalog-hidak kialakításánál. Gyártása során rájöttek, hogy nemcsak mint burkolat, hanem mint esztétikus kiegészítő is megállja a helyét a piacon pl. padok és egyéb ülőfelületek, oszlopok, virág ládák, valamint homlokzati burkolatok, valamint kerítés elemek is készülhetnek belőle.

Családi ház úszómedencéje
Családi ház úszómedencéje

Megjelenését tekintve több színben elérhető: barna, szürke, vörös, olajzöld stb. Felülete mikro. makro bordás, sima vagy faerezetű is lehet, szerkezetét tekintve pedig üreges és tömör kivitelben is gyártják. A WPC felhasználásának csak a fantáziánk szabhat határt.

Míg a faburkolat - állagának megóvása érdekében - rendszeres olajozást igényel (évente legalább kétszer), a WPC–ből készült kültéri burkolat karbantartása egyszerű vizes tisztítást jelent, söprűvel vagy kefével, erős szennyeződés esetén magas nyomású vízsugárral.

Míg a „fa szerelemesei” továbbra is kitartanak a természetes fa iránti elkötelezettségük mellett, addig a környezetvédők is megnyugodhatnak, és a WPC termékek által immár maguk is élvezhetik a természetes fára emlékeztető megjelenést.

 | 
Kapcsolódó cikkek

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Az Elevenház Panzió Projekt

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Élet a zöldben – Otthon a kertben

Belsőépítészeti tervezés és teljeskörű kivitelezés az Attraktív Design Stúdió csapatával

Kézzel fogható és lábbal járható az „életre kelt” kertépítő katalógus

Kétszázezer forinttól a csillagos égig. Milyen felújítás fér bele kicsi, nagyobb és korlátlan büdzsébe?

Fürdőszobatrendek, melyeket érdemes követni 2021-ben

5 ok, miért a Természetes Kő a legjobb választás otthonunk díszítéséhez

Mennyit spórolhatunk a Homeinfo Kedvezmény Hetek kuponjaival? Íme, egy példa arra, hogy elég sokat!

Megéri az árát? Mit kell tudnunk a minőségi lakberendezési termékekről?

Izgalmas részletek egy étterem belső átalakításakor – Mihálydeák Krisztina lakberendező munkája

Nappali, konyha, fürdőszoba – Vásárlási listával mutatjuk, mit szerezhetünk be jelentős kedvezménnyel a Homeinfo Heteken

Így gazdálkodunk okosan – Mi az, amit mi feltétlenül beszerzünk a HOMEINFO Heteken?

Miért válasszuk a 2cm-es terasz burkolatot?

Terasz- és járdaburkolás, avagy a 20 mm-es greslapok térhódítása

Prémium masculin penthouse lakás – Home of vision

Hidegburkolatok: színek, formák és felületek változatossága, különleges méretek – Mit találunk a kínálatban?

Vásárlási listák
További vásárlási listák