Hirdetés

Környezetbarát teraszburkolat

Az eddig megjelent szakcikkeink kifejezetten az egzotikus fából készült burkolatokról szóltak. Azonban nem hagyhatjuk említés nélkül azt a kereskedelmi kínálatban feltűnt burkolatot, amely kültérre kiválóan alkalmazható. Emellett olyan technológiával készül, ami a környezetvédőket is megnyugtatja. Ez a burkolat egyre nagyobb teret sajátít ki magának a természetes fából készült burkolatok piacán. A termék neve röviden WPC (Wood Plastic Composite) azaz fa és műanyag keveréke.

A WPC burkolat biztonságos, környezetbarát megoldás, melynek gyártása során nem keletkezik környezetszennyező anyag.

100%-ban újrahasznosított, 60% természetes bambusz rost/fa fűrészpor, (bútorgyártás mellékterméke) 40% újrahasznosított műanyag (polietilén) ötvözete, melyet magas nyomáson és hőmérsékleten alakítanak teraszburkolat profillá. A fűrészpor magasabb aránya miatt lesz fa hatása a burkolatnak. Összetevőinek köszönhetően a jó uv-védelem és időjárás ellenállóság mellett kiválóan megmunkálható. Ellenáll a nedvességnek, nincs repedés rovarrágás, így kültérre széles körben használható. A WPC burkolat speciális gyártástechnológiának köszönhetően, biztonságos, környezettudatos megoldás. Rögzítése egyszerű, az általános tisztításon kívül, más felületkezelést nem igényel.

Stég beépített világítással
Stég beépített világítással

Vízálló, a hazai időjárási viszonyok mellet kiválóan alkalmas kültéri felhasználásra. A hőingadozást jól tűri, -40 és +60 Celsius fok között használható. A felsorolt tulajdonságai mellett, azért is lett közkedvet termék, mert előállítása költséghatékony, így a piacon olcsóbban elérhető kültéri burkolat, mint a természetes fa.

A WPC egyre inkább elterjed az erősen igénybevett területeken, mint pl. kávézók, éttermek terasza, szállodák medence körüli járófelülete, stégek, lépcsők, gyalog-hidak kialakításánál. Gyártása során rájöttek, hogy nemcsak mint burkolat, hanem mint esztétikus kiegészítő is megállja a helyét a piacon pl. padok és egyéb ülőfelületek, oszlopok, virág ládák, valamint homlokzati burkolatok, valamint kerítés elemek is készülhetnek belőle.

Családi ház úszómedencéje
Családi ház úszómedencéje

Megjelenését tekintve több színben elérhető: barna, szürke, vörös, olajzöld stb. Felülete mikro. makro bordás, sima vagy faerezetű is lehet, szerkezetét tekintve pedig üreges és tömör kivitelben is gyártják. A WPC felhasználásának csak a fantáziánk szabhat határt.

Míg a faburkolat - állagának megóvása érdekében - rendszeres olajozást igényel (évente legalább kétszer), a WPC–ből készült kültéri burkolat karbantartása egyszerű vizes tisztítást jelent, söprűvel vagy kefével, erős szennyeződés esetén magas nyomású vízsugárral.

Míg a „fa szerelemesei” továbbra is kitartanak a természetes fa iránti elkötelezettségük mellett, addig a környezetvédők is megnyugodhatnak, és a WPC termékek által immár maguk is élvezhetik a természetes fára emlékeztető megjelenést.

 | 
Kapcsolódó cikkek

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

Átszellőztetett homlokzati hőszigetelés ISOTEC Falpanelekkel

Otthonfelújítási támogatástól az építőanyag vásárlásig – Ezentúl mindezt egy helyen intézhetjük!

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Belsőépítészeti tervezés és teljeskörű kivitelezés az Attraktív Design Stúdió csapatával

Kézzel fogható és lábbal járható az „életre kelt” kertépítő katalógus

Kétszázezer forinttól a csillagos égig. Milyen felújítás fér bele kicsi, nagyobb és korlátlan büdzsébe?

Fürdőszobatrendek, melyeket érdemes követni 2021-ben

5 ok, miért a Természetes Kő a legjobb választás otthonunk díszítéséhez

Mennyit spórolhatunk a Homeinfo Kedvezmény Hetek kuponjaival? Íme, egy példa arra, hogy elég sokat!

Megéri az árát? Mit kell tudnunk a minőségi lakberendezési termékekről?

Izgalmas részletek egy étterem belső átalakításakor – Mihálydeák Krisztina lakberendező munkája

2021 színei: napsárga és nyugtató szürke. Inspiráló párosítás, melytől otthonunk is frissebbnek hat

Prémium masculin penthouse lakás – Home of vision

A 9 legszebb háztető és homlokzat fémlemez fedéssel

Hidegburkolatok: színek, formák és felületek változatossága, különleges méretek – Mit találunk a kínálatban?

Az EQUITONE pályázata az építészek és építészhallgatók számára - A hangsúly idén is az anyag kreatív felhasználásán van

Ragyogó tisztaság kültéren is – okosvezérléssel

Vásárlási listák
További vásárlási listák