Homlokzatburkolat és álmennyezet esztétikusan

Minden építkezésnél óriási szerepe van az anyagok esztétikájának, funkcionalitásának, és ellenálló képességének. Nincs ez másképp az álmennyezeteknél sem.

A modern és minőségi termékeknek köszönhetően lehetővé vált, hogy a homlokzatok tervezésénél szabadon variáljunk a színekkel és a formákkal. Napjaink homlokzatburkolati rendszerei számos lehetőséget kínálnak a változatos tervezői és kivitelezői elképzelések megvalósítására.
A kazettonok, más néven falburkoló kazettás elemek széles színskálájával lehetőségünk nyílik látványos vizuális effektusok és különleges homlokzatok létrehozására. A kazettonok beépítése egyszerű és pontos. A rendszer elemei általában 1,25 milliméter vastag horganyzott acéllemezből, felületükön poliészter festéssel készülnek.

kazetton1

Sávos homlokzatok típusai

A sávos homlokzatburkoló panelek közül tetszés szerint választható a „PS” zárt sorolású panel, hézag mentes, illetve a „PW” panel, melyen a panelek között 1 centiméteres hézag van. Mindkét típus csavaros rögzítéssel, látványos homlokzati rendszerként új és felújított homlokzatokhoz egyaránt alkalmazható. A panelek széles színskálával és nagy méretválasztékkal rendelkeznek. Gyártásuk az alátámasztás szerinti méretezés alapján történik 0,50 vagy 0,70 milliméter lemezvastagsággal.
A PS paneleket 155, 215, 315 és 525 milliméter, a PW-t 205, 305 és 515 milliméter szélességben gyártják, a megrendelő igényeitől függően. Mivel a lemezek konkrét hosszúságban készülnek, a hulladék minimális mennyiségűre csökken.

kazetton2

Szerelés

A panelek külön sínrendszerrel rögzíthetők, csavarkapcsolat nélkül, így álmennyezetként könnyen le- és felszerelhetők, ezért a gépészeti vezetékek egyszerűen hozzáférhetők. Egyes panelek (S, SC) árnyékolóként is használhatók. Ekkor érdemes az erre a célra kifejlesztett 30 és 45 fokosos sínrendszert használni, mellyel az árnyékolás tökéletes lesz. A panelek alapanyaga 0,50, 0,60, illetve 0,70 milliméter vastagságú alumínium lemez. Az elemek szélessége 84, 134 és 184 milliméter, hosszúságuk maximum 6 méter, a tartósíneké maximum 4 méter.

kazetton5

Az S rendszerhez külön kitöltő profil is készül, amivel igény szerint az elemek közötti 1 centiméteres hézag lezárható. Ez alól kivétel az S84-es panel T90-es tartósínnel, mivel a kettő együtt teljesen zárt felületet biztosít.
Az SC esetében nincs külön kitöltés, mert a panel egyik oldala a speciális kialakításnak köszönhetően takaró lemezként is szolgál.

kazetton3

Hova mit válasszunk?

A sínrendszerű S, SC, Omega, Omega F rendszerek sávos homlokzatként és álmennyezetként egyaránt alkalmazhatók.
Az Omega és Omega F panelek ugyancsak külön sínrendszerrel rögzíthetők. A különbség a sima és az F típusjelzés között az, hogy míg az Omega teljesen sík, addig az Omega F bepattintás után hullámos felületet képez. Mindkettőt 100, 150, 200 és 300 milliméter szélességgel gyártják, természetesen a hossza az igényeknek megfelelően bármilyen méretű lehet.

kazetton4

A különböző kazettás és rácsos álmennyezetek zárt térben nem csupán esztétikusak, hanem kiválóan alkalmazhatók a tűzvédelemmel ellátott épületekben is. Fő felhasználási területük: középületek, ipari, kereskedelmi és irodaépületek.
A kazettás álmennyezeteket teli és perforált kivitelben, széles színválasztékban, különböző elem magasságokkal és rácstávolságokkal gyártják.

kazetton6

A cégről

A horganyzott acéllemez megmunkálásából készült termékek alkalmazása a hazai építési piacon is egyre inkább teret hódítanak. A vállalat a magyarországi piacon, a lengyelországi fém tetőfedő anyagok gyártásában piacvezető Grupa Pruszynski csoport tagjaként 2002 óta van jelen.
Kiváló minőségű termékeket ajánlanak, amelyet többéves garanciával támasztanak alá, ami azért lehetséges, mert a legkorszerűbb technológiával, gépparkkal és alapanyaggal dolgoznak.

POLMETÁL PRUSZYNSKI KFT
H-9736 Tormásliget, Ipartelep 127/5
Tel: 94/565-164
Fax: 94/565-165
Email: polmetal@pruszynski.hu
www.pruszynski.hu

 | 
Kapcsolódó cikkek

Érdekességek, amikért érdemes kilátogatni a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításra 2022-ben

Átszellőztetett homlokzati hőszigetelés ISOTEC Falpanelekkel

Rendezze be teraszát, kertjét!

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Így lesz az ablakból design elem

Látványos betonfelületek családi házon

Esztétikus álmennyezeti megoldások

Száraz vakolattól a vizes helyiségekig – Mire jó a gipszkarton?

Hogyan válasszuk ki a homlokzat színét?

„Az anyag természete” - EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben. Pályázat építészek és építészhallgatók számára

Látványos fürdőszobai álmennyezetek

Anglikán templomból káprázatos lakóház

Miért éppen álmennyezet?

Energiapazarló és rosszul fűtött házakban élünk - A célzott támogatások ösztönzik leginkább az energiahatékonyságot

A cseh piacon erősít az Austrotherm

Kihirdették az Év Homlokzata 2021 pályázat nyerteseit

5 lépés a minőségi homlokzat felé - Hogyan kíméljük meg magunkat a hosszas színválogatástól?

Hőszigeteljünk! De hogyan? A leggyakoribb kérdések és válaszok a hőszigetelésről - Letölthető segédlettel és útmutatóval

Vásárlási listák
További vásárlási listák