Hirdetés

Homlokzatburkolat és álmennyezet esztétikusan

Minden építkezésnél óriási szerepe van az anyagok esztétikájának, funkcionalitásának, és ellenálló képességének. Nincs ez másképp az álmennyezeteknél sem.

A modern és minőségi termékeknek köszönhetően lehetővé vált, hogy a homlokzatok tervezésénél szabadon variáljunk a színekkel és a formákkal. Napjaink homlokzatburkolati rendszerei számos lehetőséget kínálnak a változatos tervezői és kivitelezői elképzelések megvalósítására.
A kazettonok, más néven falburkoló kazettás elemek széles színskálájával lehetőségünk nyílik látványos vizuális effektusok és különleges homlokzatok létrehozására. A kazettonok beépítése egyszerű és pontos. A rendszer elemei általában 1,25 milliméter vastag horganyzott acéllemezből, felületükön poliészter festéssel készülnek.

kazetton1

Sávos homlokzatok típusai

A sávos homlokzatburkoló panelek közül tetszés szerint választható a „PS” zárt sorolású panel, hézag mentes, illetve a „PW” panel, melyen a panelek között 1 centiméteres hézag van. Mindkét típus csavaros rögzítéssel, látványos homlokzati rendszerként új és felújított homlokzatokhoz egyaránt alkalmazható. A panelek széles színskálával és nagy méretválasztékkal rendelkeznek. Gyártásuk az alátámasztás szerinti méretezés alapján történik 0,50 vagy 0,70 milliméter lemezvastagsággal.
A PS paneleket 155, 215, 315 és 525 milliméter, a PW-t 205, 305 és 515 milliméter szélességben gyártják, a megrendelő igényeitől függően. Mivel a lemezek konkrét hosszúságban készülnek, a hulladék minimális mennyiségűre csökken.

kazetton2

Szerelés

A panelek külön sínrendszerrel rögzíthetők, csavarkapcsolat nélkül, így álmennyezetként könnyen le- és felszerelhetők, ezért a gépészeti vezetékek egyszerűen hozzáférhetők. Egyes panelek (S, SC) árnyékolóként is használhatók. Ekkor érdemes az erre a célra kifejlesztett 30 és 45 fokosos sínrendszert használni, mellyel az árnyékolás tökéletes lesz. A panelek alapanyaga 0,50, 0,60, illetve 0,70 milliméter vastagságú alumínium lemez. Az elemek szélessége 84, 134 és 184 milliméter, hosszúságuk maximum 6 méter, a tartósíneké maximum 4 méter.

kazetton5

Az S rendszerhez külön kitöltő profil is készül, amivel igény szerint az elemek közötti 1 centiméteres hézag lezárható. Ez alól kivétel az S84-es panel T90-es tartósínnel, mivel a kettő együtt teljesen zárt felületet biztosít.
Az SC esetében nincs külön kitöltés, mert a panel egyik oldala a speciális kialakításnak köszönhetően takaró lemezként is szolgál.

kazetton3

Hova mit válasszunk?

A sínrendszerű S, SC, Omega, Omega F rendszerek sávos homlokzatként és álmennyezetként egyaránt alkalmazhatók.
Az Omega és Omega F panelek ugyancsak külön sínrendszerrel rögzíthetők. A különbség a sima és az F típusjelzés között az, hogy míg az Omega teljesen sík, addig az Omega F bepattintás után hullámos felületet képez. Mindkettőt 100, 150, 200 és 300 milliméter szélességgel gyártják, természetesen a hossza az igényeknek megfelelően bármilyen méretű lehet.

kazetton4

A különböző kazettás és rácsos álmennyezetek zárt térben nem csupán esztétikusak, hanem kiválóan alkalmazhatók a tűzvédelemmel ellátott épületekben is. Fő felhasználási területük: középületek, ipari, kereskedelmi és irodaépületek.
A kazettás álmennyezeteket teli és perforált kivitelben, széles színválasztékban, különböző elem magasságokkal és rácstávolságokkal gyártják.

kazetton6

A cégről

A horganyzott acéllemez megmunkálásából készült termékek alkalmazása a hazai építési piacon is egyre inkább teret hódítanak. A vállalat a magyarországi piacon, a lengyelországi fém tetőfedő anyagok gyártásában piacvezető Grupa Pruszynski csoport tagjaként 2002 óta van jelen.
Kiváló minőségű termékeket ajánlanak, amelyet többéves garanciával támasztanak alá, ami azért lehetséges, mert a legkorszerűbb technológiával, gépparkkal és alapanyaggal dolgoznak.

POLMETÁL PRUSZYNSKI KFT
H-9736 Tormásliget, Ipartelep 127/5
Tel: 94/565-164
Fax: 94/565-165
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.pruszynski.hu

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Ahány kád, annyi lehetőség – újdonságok az M-Acryltól

Ahány ház, annyi szokás – foglalja össze a közmondás azt az általános megállapítást, hogy ahány ember, annyiféle életérzés, gondolkodásmód, illetve ezekből fakadó igények létezhetnek. Ahány kád, annyi lehetőség – fűzhetjük tovább a nyitógondolatot, hiszen ma már a fürdőszobai jelenlétünk messze túlmutat a tisztálkodáson, ez a helyiség fokozatosan vált egyre inkább az otthoni pihenés színterévé. Ennek hangsúlyos eleme a fürdőkád, amelyekből eddig is széles kínálatot biztosított, 2020 azonban további újdonságokkal szélesítette a termékpalettát.

Így lesz az ablakból design elem

A jól megválasztott nyílászárók új magaslatokba emelhetik otthonunk megjelenését, míg egy oda nem illő ablak az egész épületet vizuális katasztrófává változtathatja. Érdemes tehát kiemelt figyelmet fordítani erre a kérdésre.

Látványos betonfelületek családi házon

Betondesign, látszóbeton, egyedi, letisztult, elegáns. A betonépítészet egyre közkedveltebb, sőt családi házakon is remekül mutatnak a betonfelületen megjelenő designelemek.A homogén burkolatlan betonfelület elkészítéséhez a minőségi betonon túl elengedhetetlen az olyan korszerű zsalutechnológia, mint a MEVA műanyag „alkus” zsaluhéja.

Esztétikus álmennyezeti megoldások

 

Száraz vakolattól a vizes helyiségekig – Mire jó a gipszkarton?

A gipszkartont és változatait korunk egyik legnépszerűbb szárazépítési anyagai közé sorolhatjuk. A szokásos álmennyezeti, falazati felhasználáson túl nézzük meg, milyen sokoldalúan használható még ez a népszerű és praktikus termék. Először azonban frissítsük fel ismereteinket ezzel kapcsolatban.

Hogyan válasszuk ki a homlokzat színét?

  Régi épület felújításánál, de új ház építésénél is izgalmas tervezési szempont és komoly vita tárgya is lehet, hogy milyen színű legyen a homlokzat? A szín választását befolyásolhatja a ház stílusa, lakóinak ízlése vagy kedvenc színei. Több irányelvet is figyelembe vehetünk a szín választásakor.

„Az anyag természete” - EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben. Pályázat építészek és építészhallgatók számára

1,1 millió forint díjért indul a harmadik, a 2017. évi pályázati időszak! Beadási határidő: 2017. október 31.

Látványos fürdőszobai álmennyezetek

A fürdőszobai álmennyezet kialakításakor az esztétikai szempontokon túl figyelemmel kell lennünk a gépészetre és szükség esetén, a helyiség sajátos klímája miatt a megfelelő felületkezelésre is.