Hirdetés

Homlokzatburkolat és álmennyezet esztétikusan

Minden építkezésnél óriási szerepe van az anyagok esztétikájának, funkcionalitásának, és ellenálló képességének. Nincs ez másképp az álmennyezeteknél sem.

A modern és minőségi termékeknek köszönhetően lehetővé vált, hogy a homlokzatok tervezésénél szabadon variáljunk a színekkel és a formákkal. Napjaink homlokzatburkolati rendszerei számos lehetőséget kínálnak a változatos tervezői és kivitelezői elképzelések megvalósítására.
A kazettonok, más néven falburkoló kazettás elemek széles színskálájával lehetőségünk nyílik látványos vizuális effektusok és különleges homlokzatok létrehozására. A kazettonok beépítése egyszerű és pontos. A rendszer elemei általában 1,25 milliméter vastag horganyzott acéllemezből, felületükön poliészter festéssel készülnek.

kazetton1

Sávos homlokzatok típusai

A sávos homlokzatburkoló panelek közül tetszés szerint választható a „PS” zárt sorolású panel, hézag mentes, illetve a „PW” panel, melyen a panelek között 1 centiméteres hézag van. Mindkét típus csavaros rögzítéssel, látványos homlokzati rendszerként új és felújított homlokzatokhoz egyaránt alkalmazható. A panelek széles színskálával és nagy méretválasztékkal rendelkeznek. Gyártásuk az alátámasztás szerinti méretezés alapján történik 0,50 vagy 0,70 milliméter lemezvastagsággal.
A PS paneleket 155, 215, 315 és 525 milliméter, a PW-t 205, 305 és 515 milliméter szélességben gyártják, a megrendelő igényeitől függően. Mivel a lemezek konkrét hosszúságban készülnek, a hulladék minimális mennyiségűre csökken.

kazetton2

Szerelés

A panelek külön sínrendszerrel rögzíthetők, csavarkapcsolat nélkül, így álmennyezetként könnyen le- és felszerelhetők, ezért a gépészeti vezetékek egyszerűen hozzáférhetők. Egyes panelek (S, SC) árnyékolóként is használhatók. Ekkor érdemes az erre a célra kifejlesztett 30 és 45 fokosos sínrendszert használni, mellyel az árnyékolás tökéletes lesz. A panelek alapanyaga 0,50, 0,60, illetve 0,70 milliméter vastagságú alumínium lemez. Az elemek szélessége 84, 134 és 184 milliméter, hosszúságuk maximum 6 méter, a tartósíneké maximum 4 méter.

kazetton5

Az S rendszerhez külön kitöltő profil is készül, amivel igény szerint az elemek közötti 1 centiméteres hézag lezárható. Ez alól kivétel az S84-es panel T90-es tartósínnel, mivel a kettő együtt teljesen zárt felületet biztosít.
Az SC esetében nincs külön kitöltés, mert a panel egyik oldala a speciális kialakításnak köszönhetően takaró lemezként is szolgál.

kazetton3

Hova mit válasszunk?

A sínrendszerű S, SC, Omega, Omega F rendszerek sávos homlokzatként és álmennyezetként egyaránt alkalmazhatók.
Az Omega és Omega F panelek ugyancsak külön sínrendszerrel rögzíthetők. A különbség a sima és az F típusjelzés között az, hogy míg az Omega teljesen sík, addig az Omega F bepattintás után hullámos felületet képez. Mindkettőt 100, 150, 200 és 300 milliméter szélességgel gyártják, természetesen a hossza az igényeknek megfelelően bármilyen méretű lehet.

kazetton4

A különböző kazettás és rácsos álmennyezetek zárt térben nem csupán esztétikusak, hanem kiválóan alkalmazhatók a tűzvédelemmel ellátott épületekben is. Fő felhasználási területük: középületek, ipari, kereskedelmi és irodaépületek.
A kazettás álmennyezeteket teli és perforált kivitelben, széles színválasztékban, különböző elem magasságokkal és rácstávolságokkal gyártják.

kazetton6

A cégről

A horganyzott acéllemez megmunkálásából készült termékek alkalmazása a hazai építési piacon is egyre inkább teret hódítanak. A vállalat a magyarországi piacon, a lengyelországi fém tetőfedő anyagok gyártásában piacvezető Grupa Pruszynski csoport tagjaként 2002 óta van jelen.
Kiváló minőségű termékeket ajánlanak, amelyet többéves garanciával támasztanak alá, ami azért lehetséges, mert a legkorszerűbb technológiával, gépparkkal és alapanyaggal dolgoznak.

POLMETÁL PRUSZYNSKI KFT
H-9736 Tormásliget, Ipartelep 127/5
Tel: 94/565-164
Fax: 94/565-165
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.pruszynski.hu

Kapcsolódó cikkek

Így lesz az ablakból design elem

A jól megválasztott nyílászárók új magaslatokba emelhetik otthonunk megjelenését, míg egy oda nem illő ablak az egész épületet vizuális katasztrófává változtathatja. Érdemes tehát kiemelt figyelmet fordítani erre a kérdésre.

Látványos betonfelületek családi házon

Betondesign, látszóbeton, egyedi, letisztult, elegáns. A betonépítészet egyre közkedveltebb, sőt családi házakon is remekül mutatnak a betonfelületen megjelenő designelemek.A homogén burkolatlan betonfelület elkészítéséhez a minőségi betonon túl elengedhetetlen az olyan korszerű zsalutechnológia, mint a MEVA műanyag „alkus” zsaluhéja.

Esztétikus álmennyezeti megoldások

 

Száraz vakolattól a vizes helyiségekig – Mire jó a gipszkarton?

A gipszkartont és változatait korunk egyik legnépszerűbb szárazépítési anyagai közé sorolhatjuk. A szokásos álmennyezeti, falazati felhasználáson túl nézzük meg, milyen sokoldalúan használható még ez a népszerű és praktikus termék. Először azonban frissítsük fel ismereteinket ezzel kapcsolatban.

Hogyan válasszuk ki a homlokzat színét?

  Régi épület felújításánál, de új ház építésénél is izgalmas tervezési szempont és komoly vita tárgya is lehet, hogy milyen színű legyen a homlokzat? A szín választását befolyásolhatja a ház stílusa, lakóinak ízlése vagy kedvenc színei. Több irányelvet is figyelembe vehetünk a szín választásakor.

„Az anyag természete” - EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben. Pályázat építészek és építészhallgatók számára

1,1 millió forint díjért indul a harmadik, a 2017. évi pályázati időszak! Beadási határidő: 2017. október 31.

Látványos fürdőszobai álmennyezetek

A fürdőszobai álmennyezet kialakításakor az esztétikai szempontokon túl figyelemmel kell lennünk a gépészetre és szükség esetén, a helyiség sajátos klímája miatt a megfelelő felületkezelésre is.

Anglikán templomból káprázatos lakóház

Fogadjunk, hogy egy templom lakóházzá alakítása kevés ember fejében fordult meg! Pedig arról már többször meggyőződhettünk, hogy a merész ötletek és azok megvalósítása, rendszerint különleges és egyedi végeredményt szül. Íme, egy remek példa.

Miért éppen álmennyezet?

Sok szakember megfogalmazta és dicsőítette az álmennyezetek sokoldalúságát, előnyeit, korszakalkotó alkalmazási és szinte végtelen variálási lehetőségeit, a design vetületeket nem is említve. Egy idő után azonban felmerül a kérdés, miért éppen álmennyezet?