Hirdetés

Mi a felújítás legkockázatosabb pontja?

Felmérést készített a Mapei a felújítani szándékozó lakosság körében, ennek eredményeként megállapították, hogy a kivitelezést végző szakember kiválasztása a felújítás gyenge pontja.

Markovich Béla, ügyvezető igazgatóA hazai építőipar romló helyzete ellenére a Mapei Kft. növelte piaci részesedését, és nem kényszerült leépítésre, bár 2012-es bevétele 3,5 százalékkal csökkent az előző évihez képest – tájékoztatott Markovich Béla, ügyvezető igazgató. A piaci részesedés növekedésének magyarázata, hogy növelni tudták a 3 éve bevezetett Polyglass lemezes szigetelés eladását, és továbbra is évi 20 ezer tonna terméket gyárt a 2002-ben átadott sóskúti gyáruk.

Szakemberkereső

A válság hatására a hazai építőipari piacon az elmúlt négy évben megváltoztak a vásárlási szokások. A vásárlók sokkal árérzékenyebbek lettek, és alaposan megnézik, hogy mit vesznek meg. Mindemellett a legkisebb kockázatra törekednek. Azonban a felújítás során az építtetők háromnegyede a legnagyobb kockázatnak a kivitelező szakembert tartják. A Mapei ezt a kockázatot kívánja a lehető legkisebbre csökkenteni azzal, hogy összekapcsolják a megbízható szakembereket és az építtetőket a szakemberkereső oldalon (www.szakemberkereso.com), ahol csak olyan kivitelezőt ajánlanak, aki aláírja az etikai kódexet, és részt vesz a képzéseken. Majd az elvégzett munkák után ajánlólevelet hoz a megrendelőtől. A szakembertől elvárják, hogy pontosan, időre érkezzen, a munkát szakszerűen, tisztán végezze, a munkaterületet minden nap tisztán, kitakarítva hagyja el. Munkájáért pedig vállaljon garanciát.

Mébker

A Mapei sikerének egyik titka a 2011-ben alakított Első Magyar Építőanyag- és Burkolatkereskedők Hálózata, a Mébker, amelyhez mára 86 partner 150 üzlettel csatlakozott. Tavaly próbavásárlásokat végeztek a Mapei munkatársai az üzletekben, és ezek eredménye azt mutatta, hogy az eladók nem rendelkeznek kellő szakértelemmel, és nem foglalkoznak megfelelően a vásárlókkal. A Mapei levonva a tanulságokat, úgy döntött, hogy elindítja a Mébker Értékesítési Akadémiát, amely gyakorlatorientált, valós helyzetek gyakorlására összpontosító, háromnapos értékesítési tréning. Céljuk, hogy szakmailag felkészült és tudatosan értékesítő eladók dolgozzanak az építőanyag-kereskedésekben.

felújítás Mapei

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

Családi ház felújítása 3. rész – A fűtésrendszer korszerűsítése

„Aki olyan mértékű felújításra szánja el magát, mint mi, legjobb, ha a fűtésrendszert egy alapos újragondolásnak veti alá.” Személyes tapasztalatok egy - többé-kevésbé - saját kezűleg végzett felújításról.

Modern kis lakás rengeteg tárolóval – A lakberendező tanácsai egy átalakítás kapcsán

Hogyan lehet megvalósítani a minimál stílus irányelveit 33 négyzetméteren? Rengeteg tárolóval! Tanácsok a lakberendezőtől.

Régi borospincéből építész műterem Budajenőn

Felújtani, átalakítani, az eredeti funkciókat elhagyni és újragondolni, komoly munka, de látva az eredményt, kimondhatjuk: megéri fáradozni.

Családi ház felújítása 2. rész - Falazás és nyílászáró beépítés, előkészítési munkák

Korábbi cikkünkben egy családi ház felújítási munkáinak személyes tapasztalatait mutattuk be. A cikksorozat nem a szakembereknek szánt műszaki megoldásokkal teletűzdelt írás, hanem azoknak szól, akik felújításra szánják el magukat és képesek azt végigvinni, akár saját kezűleg is.

Újragondolt terek – Egy társasházi lakás újjászületése

Mintha új lakásba költöztünk volna – így érezhetik magukat, akik egy mindent felforgató, szakszerűen levezényelt, alapos felújítás mellett döntenek. Íme, egy látványos átalakítás, mely igazolja, hogy megéri a munkát profi lakberendezőre bízni.

Hézagok és repedések megszüntetése - tartós ragasztás és tömítés a legszélsőségesebb körülmények között is

A ablakok és a falazat találkozásánál, vagy a különféle burkolatok érintkező pontjain megjelenő hézagok, a mozgásból adódó repedések a legbosszantóbb problémák közé tartoznak. Ezek megszüntetése mindenképpen ajánlott, hiszen idővel még több baj okozói lehetnek.

Így alakulhat egy falusi ház modern lakótérré

Egy eklektikus sváb falusi ház felújítása és letisztult modern stílusúvá alakítása nem mindennapi feladat, de a Csikós Terv építészeti elképzeléseit alapul véve ezt a kihívást is sikerült egy rendkívül elégedett megrendelővel zárni.

Teljeskörű lakásfelújítás lépésről lépésre

A jó adottságokkal rendelkező, Budapest belvárosában található, tetőtéri lakás meglehetősen rossz állapotban került a tervezők kezébe. Az átalakítás legfontosabb pillanatait örökítettük meg, a végeredmény pedig példaértékű.

Műemlék épületek hőszigetelése? Lehetséges!

Otthonunk megfelelő szigetelése a fűtésszámla csökkentése mellett számos egyéb, egészségünket is pozitívan befolyásoló előnnyel jár, emiatt az építkezések, felújítások egyik kulcspontja.