Hirdetés

Mi a felújítás legkockázatosabb pontja?

Felmérést készített a Mapei a felújítani szándékozó lakosság körében, ennek eredményeként megállapították, hogy a kivitelezést végző szakember kiválasztása a felújítás gyenge pontja.

Markovich Béla, ügyvezető igazgatóA hazai építőipar romló helyzete ellenére a Mapei Kft. növelte piaci részesedését, és nem kényszerült leépítésre, bár 2012-es bevétele 3,5 százalékkal csökkent az előző évihez képest – tájékoztatott Markovich Béla, ügyvezető igazgató. A piaci részesedés növekedésének magyarázata, hogy növelni tudták a 3 éve bevezetett Polyglass lemezes szigetelés eladását, és továbbra is évi 20 ezer tonna terméket gyárt a 2002-ben átadott sóskúti gyáruk.

Szakemberkereső

A válság hatására a hazai építőipari piacon az elmúlt négy évben megváltoztak a vásárlási szokások. A vásárlók sokkal árérzékenyebbek lettek, és alaposan megnézik, hogy mit vesznek meg. Mindemellett a legkisebb kockázatra törekednek. Azonban a felújítás során az építtetők háromnegyede a legnagyobb kockázatnak a kivitelező szakembert tartják. A Mapei ezt a kockázatot kívánja a lehető legkisebbre csökkenteni azzal, hogy összekapcsolják a megbízható szakembereket és az építtetőket a szakemberkereső oldalon (www.szakemberkereso.com), ahol csak olyan kivitelezőt ajánlanak, aki aláírja az etikai kódexet, és részt vesz a képzéseken. Majd az elvégzett munkák után ajánlólevelet hoz a megrendelőtől. A szakembertől elvárják, hogy pontosan, időre érkezzen, a munkát szakszerűen, tisztán végezze, a munkaterületet minden nap tisztán, kitakarítva hagyja el. Munkájáért pedig vállaljon garanciát.

Mébker

A Mapei sikerének egyik titka a 2011-ben alakított Első Magyar Építőanyag- és Burkolatkereskedők Hálózata, a Mébker, amelyhez mára 86 partner 150 üzlettel csatlakozott. Tavaly próbavásárlásokat végeztek a Mapei munkatársai az üzletekben, és ezek eredménye azt mutatta, hogy az eladók nem rendelkeznek kellő szakértelemmel, és nem foglalkoznak megfelelően a vásárlókkal. A Mapei levonva a tanulságokat, úgy döntött, hogy elindítja a Mébker Értékesítési Akadémiát, amely gyakorlatorientált, valós helyzetek gyakorlására összpontosító, háromnapos értékesítési tréning. Céljuk, hogy szakmailag felkészült és tudatosan értékesítő eladók dolgozzanak az építőanyag-kereskedésekben.

felújítás Mapei

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Jakuzzi vásárlás? Előtte kérdezzük meg a szakértőt!

Egy jakuzzi megvásárlásába nem érdemes könnyelműen fejest ugrani. Mindenképpen ajánlott a megfelelő típus kiválasztása előtt alaposan tájékozódjunk, sőt, legjobb, ha ehhez szakember segítségét kérjük.

Így válasszunk nyílászárót! – 3 fontos szempont a csalódások helyett

Egy nyílászáró legfeljebb annyira lehet jó, mint amilyen a leggyengébb alkatrésze. Nem szabad megspórolni azt, ami műszakilag, illetve minőségben indokolt, és akkor hosszú távon szavatolható a működés és a működtetés.

82 év alatt újulhat meg a teljes családi ház állomány Magyarországon. Unokáink már látni fogják?

Magyarországon 2,7 millió családi ház van. Energetikailag korszerűnek 5-10%-uk mondható, melyek energetikai korszerűsítést nem igényelnek, hiszen ezeket eleve a kor követelményeinek megfelelően építették, vagy már energiahatékonysági szempontból teljes körűen felújították azokat.

Otthonunk egészséges lakóklímája a jó minőségű hőszigeteléssel kezdődik

Az elavult hőszigetelés nagyban befolyásolhatja a beltéri klímát, amiben élünk, ezért kiemelten fontos, hogy az ősz közeledtével, milyen felújításon esnek át a kevéssé korszerű épületek.

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Mezítláb a Párisi udvarban - KROKI stúdió

Virtuális túra a felújított Párisi udvarban kialakított, ötcsillagos hotel fürdőszobáiban

Lakásátalakítás csúcsrajáratva: hogyan lehet egy nagyból öt kicsit kihozni?

Adott egy szokatlanul tágas, belvárosi lakás, melynek tulajdonosa úgy döntött, hogy a nagyból több kis apartmant szeretne kialakítani. Az elsőre szinte lehetetlennek tűnő küldetést Fogarasi Dianna enteriőrtervező ötletei nyomán sikerült kivitelezni. Mutatjuk, hogyan.

Családi ház felújítása 3. rész – A fűtésrendszer korszerűsítése

„Aki olyan mértékű felújításra szánja el magát, mint mi, legjobb, ha a fűtésrendszert egy alapos újragondolásnak veti alá.” Személyes tapasztalatok egy - többé-kevésbé - saját kezűleg végzett felújításról.

Modern kis lakás rengeteg tárolóval – A lakberendező tanácsai egy átalakítás kapcsán

Hogyan lehet megvalósítani a minimál stílus irányelveit 33 négyzetméteren? Rengeteg tárolóval! Tanácsok a lakberendezőtől.