Hirdetés

Mi a felújítás legkockázatosabb pontja?

Felmérést készített a Mapei a felújítani szándékozó lakosság körében, ennek eredményeként megállapították, hogy a kivitelezést végző szakember kiválasztása a felújítás gyenge pontja.

Markovich Béla, ügyvezető igazgatóA hazai építőipar romló helyzete ellenére a Mapei Kft. növelte piaci részesedését, és nem kényszerült leépítésre, bár 2012-es bevétele 3,5 százalékkal csökkent az előző évihez képest – tájékoztatott Markovich Béla, ügyvezető igazgató. A piaci részesedés növekedésének magyarázata, hogy növelni tudták a 3 éve bevezetett Polyglass lemezes szigetelés eladását, és továbbra is évi 20 ezer tonna terméket gyárt a 2002-ben átadott sóskúti gyáruk.

Szakemberkereső

A válság hatására a hazai építőipari piacon az elmúlt négy évben megváltoztak a vásárlási szokások. A vásárlók sokkal árérzékenyebbek lettek, és alaposan megnézik, hogy mit vesznek meg. Mindemellett a legkisebb kockázatra törekednek. Azonban a felújítás során az építtetők háromnegyede a legnagyobb kockázatnak a kivitelező szakembert tartják. A Mapei ezt a kockázatot kívánja a lehető legkisebbre csökkenteni azzal, hogy összekapcsolják a megbízható szakembereket és az építtetőket a szakemberkereső oldalon (www.szakemberkereso.com), ahol csak olyan kivitelezőt ajánlanak, aki aláírja az etikai kódexet, és részt vesz a képzéseken. Majd az elvégzett munkák után ajánlólevelet hoz a megrendelőtől. A szakembertől elvárják, hogy pontosan, időre érkezzen, a munkát szakszerűen, tisztán végezze, a munkaterületet minden nap tisztán, kitakarítva hagyja el. Munkájáért pedig vállaljon garanciát.

Mébker

A Mapei sikerének egyik titka a 2011-ben alakított Első Magyar Építőanyag- és Burkolatkereskedők Hálózata, a Mébker, amelyhez mára 86 partner 150 üzlettel csatlakozott. Tavaly próbavásárlásokat végeztek a Mapei munkatársai az üzletekben, és ezek eredménye azt mutatta, hogy az eladók nem rendelkeznek kellő szakértelemmel, és nem foglalkoznak megfelelően a vásárlókkal. A Mapei levonva a tanulságokat, úgy döntött, hogy elindítja a Mébker Értékesítési Akadémiát, amely gyakorlatorientált, valós helyzetek gyakorlására összpontosító, háromnapos értékesítési tréning. Céljuk, hogy szakmailag felkészült és tudatosan értékesítő eladók dolgozzanak az építőanyag-kereskedésekben.

felújítás Mapei

 | 
Kapcsolódó cikkek

Érdekességek, amikért érdemes kilátogatni a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításra 2022-ben

Átszellőztetett homlokzati hőszigetelés ISOTEC Falpanelekkel

Rendezze be teraszát, kertjét!

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Tippek tetőablak választáshoz – felújítóknak

Belsőépítészeti tervezés és teljeskörű kivitelezés az Attraktív Design Stúdió csapatával

Miért fontos kivitelezői szerződést kötni és mi szerepeljen a szerződésben? Letölthető szerződésminta és magyarázatok felújítóknak, építkezőknek

Tetőcsere, tetőfelújítás, napelem – Ezekre ad pénzt az állam

Kétszázezer forinttól a csillagos égig. Milyen felújítás fér bele kicsi, nagyobb és korlátlan büdzsébe?

Enteriőr átalakítás modern, organikus stílusjegyekkel – Mihálydeák Krisztina és Csomor László munkája

Mennyit spórolhatunk a Homeinfo Kedvezmény Hetek kuponjaival? Íme, egy példa arra, hogy elég sokat!

Kölcsönhatásban: amikor a fekete és a bronz festés dominál

Otthontámogatási kisokos – ezekkel fontos tisztában lenni, ha felújít, építkezik

3 ok, amiért érdemes részt venni a Burkolói workshopon

Így gazdálkodunk okosan – Mi az, amit mi feltétlenül beszerzünk a HOMEINFO Heteken?

Miért válasszunk beépíthető háztartási gépeket? 7+1 figyelemre méltó készülék

5 lépés a minőségi homlokzat felé - Hogyan kíméljük meg magunkat a hosszas színválogatástól?

Elszálló építőanyagárak, komoly kihívások. Mit tehetünk? – szakértőket kérdeztünk

Vásárlási listák
További vásárlási listák