A betörőnek kockázat, nekünk biztonság: EVERSPRING HomeSys

Velünk ez úgysem történhet meg – nyugtatgatjuk magunkat, amikor azt halljuk, hogy másokat valamilyen baj ért. Például betörtek hozzájuk. Csakhogy a bűnözők nem az alapján választanak célpontot, hogy mi mivel nyugtatjuk magunkat, hanem hogy melyik ingatlant tudják a legkisebb kockázattal kirámolni. A nagy múltú, jövőre már 40 éves tajvani EVERSPRING cég HomeSys riasztórendszere a betörőknek a megnövelt rizikót, nekünk pedig a nagyobb biztonságot jelenti.

Kinek higgyünk, ha nem a profi betörőnek?

EVERSPRING HomeSys

„A házad csak annyira erős, amennyire a leggyengébb pontja” – vallja a profi betörőből lett biztonsági tanácsadó, Michael Fraser. A férfi a brit The Sun című lapnak úgy fogalmazott, hogy bizonyos jelek láttán a betörők inkább tovább állnak, semmint kockáztatnák a lebukást. Többek közt ilyen jel, ha a bűnözők riasztóval, illetve az ingatlan megfigyelésére, biztonsági rendszerére utaló felirattal találják szembe magukat.

Eső után előtt köpönyeg

„Sokan nem azért keresnek megoldást otthonuk biztonságának megerősítésére, mert szeretnék megelőzni a bajt, hanem mert már megtörtént velük. Túl vannak egy betörésen, minden vele járó nyűgön, és ez a negatív élmény adja a lökést ahhoz, hogy riasztó után nézzenek” – mondta el portálunknak Patak Tamás, az EVERSPRING HomeSyst forgalmazó MASCO Kft. mérnöke.

EVERSPRING HomeSys

Telepítés egyszerűen, tisztán

A biztonságtechnikai szakértő szerint a riasztórendszer telepítésének nagy előnye, hogy minimális a vezetékigénye, vagyis nem kell a falat szétfúrni, vésni, és aki egy okostelefont, egy számítógépet magabiztosan kezel, az a felhasználóbarát útmutató alapján az EVERSPRING HomeSys eszközeit is rendszerbe tudja állítani. „Ehhez tényleg nem kell riasztószerelő szakembernek lenni, de aki igényli, annak természetesen technikai támogatást nyújtunk” – tette hozzá.

Nem illetlenségből, de beszól, ha kell

A riasztórendszer a következő hat elemből áll:

  • IP Gateway
  • Beltéri sziréna
  • Nyitásérzékelő
  • Kézivezérlő
  • PIR mozgásérzékelő
  • WiFi-s IP kamera

A MASCO Kft. szakértője emlékeztetett rá, hogy az IP Gateway nemcsak a riasztó, de az EVERSPRING HomeSys által kínált okosotthon-megoldások központi eszköze is, ami biztosítja az információáramlást az ingatlanba telepített eszközök, illetve a telefonunk, számítógépünk között.

Kiemelte, hogy riasztás esetén a beltéri sziréna olyan hangerővel és hangszínnel tölti meg a belső teret, ami mellett kifejezetten kellemetlen érzés ott tartózkodni, vagyis a bűncselekmény folytatása helyett inkább a gyors távozásra sarkallja az illetéktelen behatolót.

„Ugyanezen a hangszórón keresztül kaphatunk figyelmeztetéseket is. Például, ha a riasztó élesítésekor bármelyik ablakot, netán a teraszajtót nyitva felejtettük, a nyitásérzékelő jóvoltából erre szóban is emlékeztet a rendszer” – tette hozzá a szakember.

De figyelmeztetést küldhet nekünk a rendszer üzenet formájában is, a telefonunkra, például arról, hogy valamelyik eszköz töltöttsége alacsony, az elemeit hamarosan cserélni kell.

EVERSPRING HomeSys

Bizonyítékok biztonságban

Az IP kamera nagy előnye, hogy aktiválódás esetén nem saját memóriára rögzít, hanem felhőalapon egy szerverre. Hiába rongálják meg, vagy lopják el a kamerát, a felvételek biztonságban maradnak, letölthetők és átadhatók a hatóságoknak. Ezeket a képeket élőben is láthatjuk, legyünk bárhol a világon: a mozgásérzékelő aktiválja a kamerát, aminek képét a Gateway továbbítja a telefonunkra, miközben ezzel egyidőben a szerver 30 napra tárolja a felvételt.

Patak Tamás elmondta azt is, hogy a rendszer több okostelefonnal is kapcsolatban lehet, de egy adott pillanatban csak az egyik használhatja aktívan. Érdemes is több felhasználó számára elérhetővé tenni az EVERSPRING HomeSys riasztórendszerét, mert ha egyikük éppen nem elérhető, az illetéktelen behatolásról érkező értesítés befut egy olyan családtag, lakótárs telefonjára, aki azonnal megteheti a szükséges lépéseket.

Az első lépés azonban azt elhatározni, hogy nem várjuk meg a bajt, hanem a riasztó telepítésével egyértelművé tesszük: az otthonunk veszélyes terep a betörők számára.

ÉRDEKLŐDÖM A TERMÉK IRÁNT!

Újságcikk, könyv, Facebook-poszt, PR-tartalom - legyen szó bármilyen szöveg elkészítéséről, íróként, újságíróként ugyanazt a célt tartom szem előtt: a közérthetőséget. Ezért a homeinfo.hu munkatársaként is arra törekszem, hogy a lakberendezésben, gépészetben, építkezésben, felújításban járatos szakemberek által elmondottakat könnyen fogyasztható formában adjam át olvasóink számára.
Kapcsolódó cikkek

Tökéletes választás a biztonságos otthonhoz

A legtöbb ember szereti a kényelmet és biztonságot. Ha pedig ez a kettőt együtt kívánja valaki élvezni, akkor a számára tökéletes választást jelenthet a SATEL PERFECTA riasztóközpont családja.

PROVISION-ISR PnV kamerákkal a nyugodt távolléthez

Manapság már nem lehet elhanyagolni egy minimális szintű biztonság kiépítését saját tulajdonunk, lakásunk védelme érdekében. Mindenki számára fontos, hogy távolléte alatt ne történjen semmilyen váratlan esemény, amely félbeszakíthatja a családi nyaralást.

Zöldebb, biztonságosabb, okosabb otthon – Ez az EVERSPRING HomeSys!

Szerencsére már ott tart a technológia, hogy nem kerül egy vagyonba egy okos otthon kialakítása. Távvezérlés, biztonság, vagyonvédelem, energiatakarékosság: ezt mind tudja az EVERSPRING HomeSys-rendszer, sőt még többet is. És mindez pár okostelefonos gombnyomássál, vagy akár a felügyeletünk nélkül. Hagyjuk, hogy értünk dolgozzon az otthonunk!

Kellemetlen folyó ügyek helyett nyugodt pihenés

Sok látványra nem jó betoppanni az otthonunkba, ilyen lehet az is, amikor a lakásunk medencévé változik a távollétünkben. Hogy ettől az érzéstől megkíméljük magunkat és vakációnkat nyugodtan tölthessük, érdemes megismerni azt a megoldást, amit a 40 éves tapasztalattal bíró EVERSPRING nyújt a HomeSys termékcsaládba tartozó vízkiömlés érzékelőjével.

Kényelem, praktikum, szükségszerűség - kapunyitás gombnyomásra

Megérkezünk haza, az autóval ráfordulunk a kapura. Éppen eleredt az eső. Alaposan rákezdett. Mivel mindig én vezetek, a feleségem szokta kinyitni a kaput. De hát most jött a fodrásztól, csak nem hagyom, hogy megázzon, és odalegyen a vadonatúj frizura. Akkor majd megázok én, más választás nincs. Ebben az adott pillanatban nincs. Mert egyébként van. Nem is egy. Mutatjuk!

A Sec-CAM kamerás megfigyelőrendszerek segítenek megvédeni otthonát, üzletét, értékeit

Tudta, hogy Magyarországon évente több mint 43 ezer betöréses lopás történik? Sőt rendőrségi statisztikák szerint 3x nagyobb eséllyel törnek be olyan helyre, ahol nincs riasztó / kamerás megfigyelőrendszer.

IP kaputelefonok az otthonokban

Amikor kaputelefonra gondolunk, legtöbbünknek a klasszikus, leginkább a panel- és bérházakban megtalálható, általában nem túl szép kivitelű nyomógombos készülékek jutnak az eszünkbe. Ezeken megnyomjuk a megfelelő gombot, majd hang kapcsolatba léphetünk a kedves lakóval, és ha minden rendben, akkor egy berregő hang kíséretében máris nyílik a lépcsőház ajtaja. Ezek jellemzően analóg eszközök, amelyek hamarosan kiszorulnak a piacról, mert számos olyan igény lép fel, melyeket már nem tudnak kielégíteni.

12 fontos dolog, melyekről felújítás előtt a villanyszerelővel beszélnünk kell

Egy általános összefoglalóban tekintsük át, hogy egy régi építésű családi ház villamos felújításánál mire figyeljünk, miről beszélgessünk el a kivitelezővel. Egy felújításnál ugyanis nem készülnek villamos tervek, így a helyszíni felmérés során tudjuk megadni igényeinket.

Készüljön fel az árvízre mobilgáttal, egyszerűen!

Az árvízveszélynek kitett épületek és területek hatékony védelmét szolgálják a PREFA mobil árvízvédelemi eszközei.