Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

A betörőnek kockázat, nekünk biztonság: EVERSPRING HomeSys

Velünk ez úgysem történhet meg – nyugtatgatjuk magunkat, amikor azt halljuk, hogy másokat valamilyen baj ért. Például betörtek hozzájuk. Csakhogy a bűnözők nem az alapján választanak célpontot, hogy mi mivel nyugtatjuk magunkat, hanem hogy melyik ingatlant tudják a legkisebb kockázattal kirámolni. A nagy múltú, jövőre már 40 éves tajvani EVERSPRING cég HomeSys riasztórendszere a betörőknek a megnövelt rizikót, nekünk pedig a nagyobb biztonságot jelenti.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Kinek higgyünk, ha nem a profi betörőnek?

EVERSPRING HomeSys

„A házad csak annyira erős, amennyire a leggyengébb pontja” – vallja a profi betörőből lett biztonsági tanácsadó, Michael Fraser. A férfi a brit The Sun című lapnak úgy fogalmazott, hogy bizonyos jelek láttán a betörők inkább tovább állnak, semmint kockáztatnák a lebukást. Többek közt ilyen jel, ha a bűnözők riasztóval, illetve az ingatlan megfigyelésére, biztonsági rendszerére utaló felirattal találják szembe magukat.

Eső után előtt köpönyeg

„Sokan nem azért keresnek megoldást otthonuk biztonságának megerősítésére, mert szeretnék megelőzni a bajt, hanem mert már megtörtént velük. Túl vannak egy betörésen, minden vele járó nyűgön, és ez a negatív élmény adja a lökést ahhoz, hogy riasztó után nézzenek” – mondta el portálunknak Patak Tamás, az EVERSPRING HomeSyst forgalmazó MASCO Kft. mérnöke.

EVERSPRING HomeSys

Telepítés egyszerűen, tisztán

A biztonságtechnikai szakértő szerint a riasztórendszer telepítésének nagy előnye, hogy minimális a vezetékigénye, vagyis nem kell a falat szétfúrni, vésni, és aki egy okostelefont, egy számítógépet magabiztosan kezel, az a felhasználóbarát útmutató alapján az EVERSPRING HomeSys eszközeit is rendszerbe tudja állítani. „Ehhez tényleg nem kell riasztószerelő szakembernek lenni, de aki igényli, annak természetesen technikai támogatást nyújtunk” – tette hozzá.

Nem illetlenségből, de beszól, ha kell

A riasztórendszer a következő hat elemből áll:

  • IP Gateway
  • Beltéri sziréna
  • Nyitásérzékelő
  • Kézivezérlő
  • PIR mozgásérzékelő
  • WiFi-s IP kamera

A MASCO Kft. szakértője emlékeztetett rá, hogy az IP Gateway nemcsak a riasztó, de az EVERSPRING HomeSys által kínált okosotthon-megoldások központi eszköze is, ami biztosítja az információáramlást az ingatlanba telepített eszközök, illetve a telefonunk, számítógépünk között.

Kiemelte, hogy riasztás esetén a beltéri sziréna olyan hangerővel és hangszínnel tölti meg a belső teret, ami mellett kifejezetten kellemetlen érzés ott tartózkodni, vagyis a bűncselekmény folytatása helyett inkább a gyors távozásra sarkallja az illetéktelen behatolót.

„Ugyanezen a hangszórón keresztül kaphatunk figyelmeztetéseket is. Például, ha a riasztó élesítésekor bármelyik ablakot, netán a teraszajtót nyitva felejtettük, a nyitásérzékelő jóvoltából erre szóban is emlékeztet a rendszer” – tette hozzá a szakember.

De figyelmeztetést küldhet nekünk a rendszer üzenet formájában is, a telefonunkra, például arról, hogy valamelyik eszköz töltöttsége alacsony, az elemeit hamarosan cserélni kell.

EVERSPRING HomeSys

Bizonyítékok biztonságban

Az IP kamera nagy előnye, hogy aktiválódás esetén nem saját memóriára rögzít, hanem felhőalapon egy szerverre. Hiába rongálják meg, vagy lopják el a kamerát, a felvételek biztonságban maradnak, letölthetők és átadhatók a hatóságoknak. Ezeket a képeket élőben is láthatjuk, legyünk bárhol a világon: a mozgásérzékelő aktiválja a kamerát, aminek képét a Gateway továbbítja a telefonunkra, miközben ezzel egyidőben a szerver 30 napra tárolja a felvételt.

Patak Tamás elmondta azt is, hogy a rendszer több okostelefonnal is kapcsolatban lehet, de egy adott pillanatban csak az egyik használhatja aktívan. Érdemes is több felhasználó számára elérhetővé tenni az EVERSPRING HomeSys riasztórendszerét, mert ha egyikük éppen nem elérhető, az illetéktelen behatolásról érkező értesítés befut egy olyan családtag, lakótárs telefonjára, aki azonnal megteheti a szükséges lépéseket.

Az első lépés azonban azt elhatározni, hogy nem várjuk meg a bajt, hanem a riasztó telepítésével egyértelművé tesszük: az otthonunk veszélyes terep a betörők számára.

ÉRDEKLŐDÖM A TERMÉK IRÁNT!

Népszerűek a témában

Paradox DB7 Doorbell – Riasztórendszer kicsit másképp

BlueEye applikáció, riasztórendszer távelérés a telefonon

Mitől olyan nagyszerű a Paradox riasztórendszer kezelője? A TM50 és TM70 érintőképernyős kezelők

Ez is érdekelhet

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Dulux EasyCare - Foltok a falon? Ugyan már!

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Laufen Silent Flush - Élvezze a csendet

Midea M Thermal, a szupercsendes hőszivattyú

Hőszivattyú Akadémia - Bevezetünk a hőszivattyú rejtelmeibe többrészes videósorozatunkkal

Okosan megtervezett termékekkel nagyobb tisztaság a fürdőszobában

Nyomtasson a zuhanyzóüvegre gyönyörű és tartós képeket

Csendes mosdóhasználat otthonában egyetlen kiegészítővel!

Az egyrétegű falazatok használata a gyakorlatban

Kültéri kamerák új formában: Imou Cell Pro

Hörmann homee – Rugalmas Smart Home rendszer a nagyobb kényelemért

Így dobd fel az otthonod a karantén alatt – A Hörmann tippjei felújításhoz, átalakításhoz

Kényelem, praktikum, szükségszerűség - kapunyitás gombnyomásra

Betörésbiztos otthon – Praktikus rendőrségi tanácsok az ingatlanok biztonságáért

Kellemetlen folyó ügyek helyett nyugodt pihenés

Vedd kézbe a nyugalmad, nyaralj gondtalanul!

Zöldebb, biztonságosabb, okosabb otthon – Ez az EVERSPRING HomeSys!

5 tanács a tökéletes bejárati ajtó kiválasztásához

A legjobb tippek betörés ellen – Hogyan minimalizálhatjuk a kockázatot?

Könnyen nyitjuk, könnyen csukjuk

Forró a helyzet – Tűzvédelem és biztonsági óvintézkedések otthonainkban

A kocka el van vetve - A Hörmann okosotthon vezérlője új dimenziókat nyit otthonunk vezérlésében