Hirdetés

A betörőnek kockázat, nekünk biztonság: EVERSPRING HomeSys

Velünk ez úgysem történhet meg – nyugtatgatjuk magunkat, amikor azt halljuk, hogy másokat valamilyen baj ért. Például betörtek hozzájuk. Csakhogy a bűnözők nem az alapján választanak célpontot, hogy mi mivel nyugtatjuk magunkat, hanem hogy melyik ingatlant tudják a legkisebb kockázattal kirámolni. A nagy múltú, jövőre már 40 éves tajvani EVERSPRING cég HomeSys riasztórendszere a betörőknek a megnövelt rizikót, nekünk pedig a nagyobb biztonságot jelenti.

Kinek higgyünk, ha nem a profi betörőnek?

EVERSPRING HomeSys

„A házad csak annyira erős, amennyire a leggyengébb pontja” – vallja a profi betörőből lett biztonsági tanácsadó, Michael Fraser. A férfi a brit The Sun című lapnak úgy fogalmazott, hogy bizonyos jelek láttán a betörők inkább tovább állnak, semmint kockáztatnák a lebukást. Többek közt ilyen jel, ha a bűnözők riasztóval, illetve az ingatlan megfigyelésére, biztonsági rendszerére utaló felirattal találják szembe magukat.

Eső után előtt köpönyeg

„Sokan nem azért keresnek megoldást otthonuk biztonságának megerősítésére, mert szeretnék megelőzni a bajt, hanem mert már megtörtént velük. Túl vannak egy betörésen, minden vele járó nyűgön, és ez a negatív élmény adja a lökést ahhoz, hogy riasztó után nézzenek” – mondta el portálunknak Patak Tamás, az EVERSPRING HomeSyst forgalmazó MASCO Kft. mérnöke.

EVERSPRING HomeSys

Telepítés egyszerűen, tisztán

A biztonságtechnikai szakértő szerint a riasztórendszer telepítésének nagy előnye, hogy minimális a vezetékigénye, vagyis nem kell a falat szétfúrni, vésni, és aki egy okostelefont, egy számítógépet magabiztosan kezel, az a felhasználóbarát útmutató alapján az EVERSPRING HomeSys eszközeit is rendszerbe tudja állítani. „Ehhez tényleg nem kell riasztószerelő szakembernek lenni, de aki igényli, annak természetesen technikai támogatást nyújtunk” – tette hozzá.

Nem illetlenségből, de beszól, ha kell

A riasztórendszer a következő hat elemből áll:

  • IP Gateway
  • Beltéri sziréna
  • Nyitásérzékelő
  • Kézivezérlő
  • PIR mozgásérzékelő
  • WiFi-s IP kamera

A MASCO Kft. szakértője emlékeztetett rá, hogy az IP Gateway nemcsak a riasztó, de az EVERSPRING HomeSys által kínált okosotthon-megoldások központi eszköze is, ami biztosítja az információáramlást az ingatlanba telepített eszközök, illetve a telefonunk, számítógépünk között.

Kiemelte, hogy riasztás esetén a beltéri sziréna olyan hangerővel és hangszínnel tölti meg a belső teret, ami mellett kifejezetten kellemetlen érzés ott tartózkodni, vagyis a bűncselekmény folytatása helyett inkább a gyors távozásra sarkallja az illetéktelen behatolót.

„Ugyanezen a hangszórón keresztül kaphatunk figyelmeztetéseket is. Például, ha a riasztó élesítésekor bármelyik ablakot, netán a teraszajtót nyitva felejtettük, a nyitásérzékelő jóvoltából erre szóban is emlékeztet a rendszer” – tette hozzá a szakember.

De figyelmeztetést küldhet nekünk a rendszer üzenet formájában is, a telefonunkra, például arról, hogy valamelyik eszköz töltöttsége alacsony, az elemeit hamarosan cserélni kell.

EVERSPRING HomeSys

Bizonyítékok biztonságban

Az IP kamera nagy előnye, hogy aktiválódás esetén nem saját memóriára rögzít, hanem felhőalapon egy szerverre. Hiába rongálják meg, vagy lopják el a kamerát, a felvételek biztonságban maradnak, letölthetők és átadhatók a hatóságoknak. Ezeket a képeket élőben is láthatjuk, legyünk bárhol a világon: a mozgásérzékelő aktiválja a kamerát, aminek képét a Gateway továbbítja a telefonunkra, miközben ezzel egyidőben a szerver 30 napra tárolja a felvételt.

Patak Tamás elmondta azt is, hogy a rendszer több okostelefonnal is kapcsolatban lehet, de egy adott pillanatban csak az egyik használhatja aktívan. Érdemes is több felhasználó számára elérhetővé tenni az EVERSPRING HomeSys riasztórendszerét, mert ha egyikük éppen nem elérhető, az illetéktelen behatolásról érkező értesítés befut egy olyan családtag, lakótárs telefonjára, aki azonnal megteheti a szükséges lépéseket.

Az első lépés azonban azt elhatározni, hogy nem várjuk meg a bajt, hanem a riasztó telepítésével egyértelművé tesszük: az otthonunk veszélyes terep a betörők számára.

ÉRDEKLŐDÖM A TERMÉK IRÁNT!

Újságcikk, könyv, Facebook-poszt, PR-tartalom - legyen szó bármilyen szöveg elkészítéséről, íróként, újságíróként ugyanazt a célt tartom szem előtt: a közérthetőséget. Ezért a homeinfo.hu munkatársaként is arra törekszem, hogy a lakberendezésben, gépészetben, építkezésben, felújításban járatos szakemberek által elmondottakat könnyen fogyasztható formában adjam át olvasóink számára.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

A kellemeset az egészségessel – jakuzzik otthonra, élmény minden napra

Az elmúlt évtizedekben talán soha nem volt akkora jelentősége az otthon eltöltött időszak minőségének, s vele együtt az egészségmegőrzésnek, mint ebben az évben.

5 tanács a tökéletes bejárati ajtó kiválasztásához

Bejárati ajtóval minden ház, lakás rendelkezik, így akár otthonunk névjegyeként is tekinthetünk rá. Ha új bejárati ajtó vásárlában gondolkodunk, számos olyan körülményt, tényezőt kell figyelembe vennünk, melyek döntőek lehetnek a helyes választásban.

A legjobb tippek betörés ellen – Hogyan minimalizálhatjuk a kockázatot?

Mit tehetünk, hogy megóvjuk otthonunkat az illetéktelen behatolóktól? Íme öt biztos tipp a betörések kockázatának minimalizálására!

Könnyen nyitjuk, könnyen csukjuk

Mikor jó egy ajtó vagy ablak? Ha szép keret, a jó üveg, a megbízható vasalat, esetleg a könnyű nyitni és csukni - ahány ház, annyi válasz. Az elmúlt években előtérbe kerül energiatakarékossági és biztonsági kérdések miatt a lista természetesen ezekkel a tényezőkkel bővült. Ezekért a nyílászárók több alkotóeleme is felelős. Nézzük tehát mitől jó egy ajtó vagy egy ablak!

Forró a helyzet – Tűzvédelem és biztonsági óvintézkedések otthonainkban

Bekapcsolva hagyott vasaló, a tűzhelyen felejtett fazék, a konnektorban hagyott elektromos töltők vagy épp a garázsban tárolt lakkok és más gyúlékony anyagok – a mindennapokból jól ismert tűzesetek okozói. A tűzesetek nagyja sajnos emberi mulasztás vagy gondatlanság miatt következik be, de vajon hogyan küzdhetünk ellene? Hogy tehetjük otthonunkat a leghatékonyabban tűzbiztossá?

PROVISION-ISR PnV kamerákkal a nyugodt távolléthez

Manapság már nem lehet elhanyagolni egy minimális szintű biztonság kiépítését saját tulajdonunk, lakásunk védelme érdekében. Mindenki számára fontos, hogy távolléte alatt ne történjen semmilyen váratlan esemény, amely félbeszakíthatja a családi nyaralást.

A Sec-CAM kamerás megfigyelőrendszerek segítenek megvédeni otthonát, üzletét, értékeit

Tudta, hogy Magyarországon évente több mint 43 ezer betöréses lopás történik? Sőt rendőrségi statisztikák szerint 3x nagyobb eséllyel törnek be olyan helyre, ahol nincs riasztó / kamerás megfigyelőrendszer.

Tökéletes választás a biztonságos otthonhoz

A legtöbb ember szereti a kényelmet és biztonságot. Ha pedig ez a kettőt együtt kívánja valaki élvezni, akkor a számára tökéletes választást jelenthet a SATEL PERFECTA riasztóközpont családja.