Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Mitől olyan nagyszerű a Paradox riasztórendszer kezelője? A TM50 és TM70 érintőképernyős kezelők

Ahogy a mindennapok folyamán egyre inkább megszokjuk az érintőképernyős eszközök alkalmazását, úgy válik alapvető igénnyé, hogy életünk minden területén hasonló kialakítású berendezéseket használhassunk.

A Paradox számára mindig is fontos volt, hogy a telepítők igényei mellett a végfelhasználók kényelmi szükségleteit is kielégítse. Akár meglévő, akár leendő biztonsági berendezésben gondolkodunk, a rendszer használata főként a riasztórendszer kezelőjén keresztül történik. Így van ez akkor is, ha napjainkban az életünket megkönnyítő okoseszközöket sokszor már a telefonunkon keresztül érjük el.

Paradox TM50 és TM70

Bár számos eszköz és lehetőség áll rendelkezésre a Paradox rendszereinek kezelésére, a TM50-es és TM70-es érintőképernyős kezelőegységek intuitív menürendszere nemcsak a használatot teszi egyszerűvé, de a letisztult formavilágnak és digitális képkeret funkciónak köszönhetően a Paradox TM50 és TM70 kezelő lakásunk ékköve is lehet.

Paradox TM50 és TM70

Paradox TM50 kezelőegység – a „kistestvér”

A páros kisebbik tagja, az 5”-os, 480x272 pixeles kijelzővel szerelt TM50 több színben is elérhető, ezzel is igazodva a felhasználók igényeihez.

Egy enteriőr mindig is tükrözi a lakásban élők személyiségét, melyet leginkább bútorokkal, kiegészítőkkel fejezhetünk ki. Egy lakásriasztó rendszer nem feltétlenül berendezési tárgy, hacsak nem egy Paradox kezelőről van szó. A stílusos megjelenés, a színek választéka akár a dizájnelemek sorába is emelheti. Ami a színeket illeti: a TM50 két alapszínben – feketében és fehérben – kapható, melyet ízlésünk és otthonunk jellege szerint átalakíthatunk ezüstpiroszöldlila, valamint kék keretek megvásárlásával és felpattintásával.

A TM50 kezelő funkciói közé tartozik, hogy MG/SP központokkal két terület használata esetén mindkettő állapotát egyidejűleg láthatjuk.

A Paradox TM50 a mérete miatt ideális választás lehet, ha kezelőnket mégis el szeretnénk rejteni a kíváncsi szemek elől, vagy ha jobban kedveljük a kisebb eszközöket.

Paradox TM50 és TM70

Paradox TM70 kezelőegység

A méretesebb, 7”-os, 800x480 pixel felbontású kezelő, a TM70 funkcióiban és kinézetében is megegyezik kisebb testvérével, amennyiben a Paradox kisebb központjaival, azaz az MG/SP panelekkel használjuk.

EVO rendszerek esetén viszont egy megújult felületet kapunk, mely még a korábbinál is sokkal átláthatóbbá és innovatívabbá teszi ezt a kezelőegységet. A zóna- és területmegjelenési felület, a hibanézet, valamint a programozott kimenetek közvetlen vezérlését biztosító képernyő egyaránt a kényelmet szolgálják. Mérete miatt a 3D-s alaprajzokon a tájékozódás rendkívül egyszerű. Használata könnyen elsajátítható, így a lakásriasztó rendszerek körében igen népszerű a Paradox TM70 kezelőegység.

Paradox TM50 és TM70

Megújult felület, több információ

A megújult nézet korszerű megjelenést kölcsönöz az ismert funkcióknak. Ez a Paradox TM70 kezelőegység-felület a korábbinál sokkal jobban illeszkedik a mobileszközökön megszokott és kedvelt ikonok világába, ezzel is megkönnyítve életünket.

A különbség azonban nem csak esztétikai - a megújult felület több információt is ad. Teszi mindezt úgy, hogy az új grafikának köszönhetően a nagyobb információmennyiség is könnyen értelmezhető, átlátható marad. Az érzékelők, valamint a vezérelhető kimenetek aktuális állapotát egyértelmű és dizájnos ikonok jelenítik meg, így ez az eszköz akár egy modern otthon díszévé is válhat. A kezelő használata bárki számára gyorsan elsajátítható, informatikai szakképesítést nem igényel.

Paradox TM50 és TM70

Egységes megjelenés

A Paradox kezelőfelülete sokban hasonlít az INSITE GOLD / BlueEye mobilalkalmazásoknál már megismert felületre.

A kimenetek vezérlését biztosító menüpontban immár nemcsak az irányított eszközök egyszerű indítására és leállítására, de ezeknek az előre beidőzítésére is lehetőség van, mely kényelmi funkció megfelel a mai kor jogos elvárásainak.

Mindezeken felül említésre méltó még az alaprajzos nézet, mely mind a TM50, mind a TM70 kezelőn elérhető. Így a riasztásjelzés gyors tájékozódást tesz lehetővé a felhasználó számára, illetve a riasztás helyének meghatározását teszi egyszerűbbé a helyszínt nem ismerők esetében is. A kimenetek aktuális állapotáról természetesen valós idejű visszajelzést kapunk.

Paradox TM50 és TM70
Paradox TM50 és TM70

One-Screen Display

A beágyazott „One-Screen Display", vagyis egyképernyős nézet segítségével egyidejűleg jeleníthetjük meg a Paradox kezelőn a kiépített hálózat összes zónáját, így egyszerűbb nyomon követni a rögzített eseményeket, könnyebb tájékozódni a védett objektum riasztási rendszerében, hiszen minden érzékelőnk aktuális állapotát egyszerre láthatjuk. Ez EVO rendszerrel való használatra is igaz, még akkor is, ha azt maximális kiépítésben, tehát 192 zónával használjuk!

Amennyiben több területre bontott EVO rendszerünk van, ez sem jelent problémát. A Paradox TM50 és TM70 riasztórendszer-kezelő felülete jól áttekinthető kezelhetőséget biztosít, hogy ne vesszünk el az információk tengerében sem.

Digitális képkeret és a riasztórendszer-kezelő

Bár a kijelző funkciói otthonunk biztonságát szolgálják, barátságosabbá tehetjük, ha kihasználjuk az eszköz egyéb lehetőségeit is, mint például a digitális képkeret funkciót. A TM50 és a TM70 is rendelkezik ezzel. Az itt futtatni kívánt képeket a kezelő egy micro μSD kártyán tárolja, ami egy mozdulattal kipattintható a készülékből, így egyszerűen tudunk egy számítógéppel a kártyán lévő „képek” mappába fényképeket másolni. Ennek köszönhetően bármikor változtathatunk a diavetítésen megjelenő fényképeken, így – legyen az egy nyaralás vagy egy családi esemény – az emlékezetes pillanatok mindig a szemünk előtt lesznek.

A felhasználói igények kielégítését számos további kényelmi funkció biztosítja, például az állítható fény- és hangerő (akár teljes némítás) vagy a változtatható alapképernyő. A TM70 használatáról és funkcióiról készült videóinkat megtekintheti korábbi cikkünkben.

Paradox TM50 és TM70

Süllyesztett lehetőség

Az előbbiekben hosszasan szó volt a Paradox TM50 és TM70 kezelők esztétikai értékeiről is, mégis lehetnek olyan felhasználók, akik jobban szeretnék, ha ezek a kijelzők nem lennének szem előtt. Például igaz lehet arra az esetre is, ha otthonunk berendezési tárgyai inkább az antik stílust képviselik. A TM50 esetében a megfelelő színes keret választásával a fal színével harmonizáló hatás érhető el, így a fókusz nem a riasztórendszer-kezelőre irányul. Másik lehetőség: az alapból felületre szerelhető kezelőkhöz kapható süllyesztőkeret is, mellyel kijelzőnket egyszerűen a fal síkjába süllyeszthetjük, így az eszköz szinte belesimul az enteriőrbe. Ez a lehetőség egyaránt elérhető a TM50 és a TM70 típusú kezelőhöz.

Mindkét típus használható az összes, jelenleg forgalomban lévő Paradox központtal.

Új vagy meglévő Paradox rendszeréhez válasszon TM50-es vagy TM70-es kezelőegységet!
Keresse telepítőjénél!

Népszerűek a témában

Biztonságtechnika otthonra – A megkerülhetetlen vagyonvédelem

BlueEye applikáció, riasztórendszer távelérés a telefonon

Paradox DB7 Doorbell – Riasztórendszer kicsit másképp

Ez is érdekelhet

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Modern fürdőszobák díszei az öntöttmárvány térkádak

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

Hörmann garázskapu és bejárati ajtó konfigurátor

Így lehet energetikailag hatékony a tető

Gyors, díjmentes, nagyságrendi számítás a Terrán TetőKalkulátorával!

Ne mondjon le a fürdés élményéről, válasszon inkább akadálymentes kádat

A kültéri árnyékolás legújabb formája: tolópaneles zsalugáter

Napsütötte terasz, erkély? Nem hiányozhat a napellenző!

Lakóépületek építése, avagy az előírások és a lehetőségek találkozása

Biztonságtechnika otthonra – A megkerülhetetlen vagyonvédelem

Reflektorfényben a kompatibilitás – Ilyen is lehet a jövő okosotthona

Okos házhoz okos nyílászáró!

Kockából építhető mindenre kiterjedő okosotthon - A Hörmann Homee-val teljes okosotthon ökoszisztéma építhető

Legyen az otthonunk valóban okos! - Új Grenton Multisensor

Okosotthon trendek – Mi várható a közeljövőben?

Jelenlétszimuláció a biztonságos okosotthonért

Okosotthon egyszerűen

Kültéri kamerák új formában: Imou Cell Pro

Prémium masculin penthouse lakás – Home of vision

Finomhangolások az okosotthon vezérlésben – Fókuszban a világítás

Megfelelő világítással az egészséges környezetért

A kocka el van vetve - A Hörmann okosotthon vezérlője új dimenziókat nyit otthonunk vezérlésében