Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

BlueEye applikáció, riasztórendszer távelérés a telefonon

A Paradox mindig megbízhatóan szállítja az újdonságokat, ezt bizonyítja, hogy legújabb fejlesztésének hála egy új, letisztult kezelőfelületű applikációval is irányíthatjuk az otthoni riasztónkat és a csatlakoztatott egyéb eszközöket. Bemutatkozik most az új mobilapplikáció, a BlueEye és funkciói. Mind Android, mind iOS eszközökön elérhető, és sokkal egyszerűbb kezelést tesz lehetővé, mint elődjei.

Power BlueEye mobilapplikáció

BlueEye vs Insite Gold

A Paradox rendszerei telefonról is vezérelhetők, ezzel bárhol és bárhonnan elérhetők az otthoni eszközök. A távoli elérés technológiában úttörő volt a Paradox, kezdetben az iParadox, később a sokak által is ismert Insite Gold applikációval. Mivel az új BlueEye alkalmazás jobban illik a Paradox által felépített látványvilághoz, felülete egységes használatot biztosít az érintőképernyős kezelőkkel. Az alapvető funkciók és azok kezelése nem változott a megszokottmódokhoz képest, így szintlépés esetén nem szükséges az újratanulás.

A BlueEye már nem kezeli a régi kameramodellekkel egybeépített mozgásérzékelőket, ezért meglévő rendszerhez való kapcsolásánál minden esetben szükséges szakértővel egyeztetni. Mivel folyamatosan jönnek ki új eszközök és fejlődik a technológia, a régebbi Insite Gold-ot már nem ajánljuk új riasztórendszerekhez.

Power BlueEye mobilapplikáció

Egyszerű kényelem

Sok esetben jól jöhet, ha a helyhez kötött rendszerek bárhonnan elérhetőek. Az elfelejtett lakásriasztó beélesítése, a bezáratlan kapuk és még sok más kellemetlenség merülhet fel egy távolról elérhetetlen rendszer esetén.

A BlueEye alkalmazás tervezésekor elsődleges szempont volt, hogy távolról is problémák nélkül kezelje a hozzá csatlakoztatott eszközöket.

A legegyszerűbb kapcsolat és garantált elérés érdekében a fejlesztők a felhőalapú elérés biztosítása mellett döntöttek. Ezzel a riasztórendszer kezelése és programozása mindenhonnan kivitelezhető, ahol van internet. Sokak számára elsőre ijesztő lehet a gondolat, hogy az eszközeik elérése a felhőn keresztül történik, azonban a magas biztonsági szintjéről ismert Paradox olyan szervert használ, ami minden biztonsági igényt kielégít. Ezt többek között azzal érik el, hogy a szerver nem tárol személyes adatokat, a hozzáférést pedig többszörös autentikációval biztosítják.

Modern funkciók

A lehető legmodernebb kialakítás alapos tervezés és fejlesztés eredménye. A Paradox mobilalkalmazása mindezen funkciókkal és előnyökkel jár:

  • Android és iOS eszközzel is kompatibilis
  • Modern, letisztult felület
  • Egyszerű használat
  • Területek fotós azonosítása
  • Beállítások és területek szinkronizálása felhőn keresztül
  • Riasztó élesítése, kikapcsolása
  • Mozgásérzékelők irányítása
  • PUSH értesítések küldése riasztásokról, eseményekről, hibákról
  • Ajtók, kapuk, lámpák és egyéb programozott kimenetek vezérlése

Bár nem tekinthető teljes okosotthon-rendszernek, a BlueEye az otthoni biztonsági rendszerek irányításának minden fontos részét összefoglalja egy tenyérnyi telefonba.

Power BlueEye mobilapplikáció

Doorbell, a jövő kaputelefonja

A modern technológia és az okos funkciók segítségével egyre nehezebb kijátszani a biztonsági rendszereket, azonban a gépek még mindig hozhatnak téves ítéleteket. Éppen ezért a Paradox előállt egy újfajta videó-kaputelefonnal, melyet Doorbellnek vagy röviden csak DB7-nek keresztelt, hogy kiküszöbölje az esetleges tévedéseket.

A Doorbell (Kapucsengő) a Paradox WiFi-s kaputelefon-modulja, mely az ajtóra vagy az ajtó mellé szerelve segíthet még az előtt azonosítani a veszélyforrásokat, hogy azok behatolhatnának az otthonba.

Power BlueEye mobilapplikáció

Hogyan működik a Doorbell?

Ha a bejárat előtt elhalad, vagy megáll valaki, a Doorbell kaputelefon-modul értesítést küld a tulajdonos telefonjára. Ezután videóhívás indítható a vendéggel, hogy személyesen bizonyosodjunk meg annak kilétéről, vagy szándékáról. Igazán különlegessé teszi a Doorbellt, hogy bármekkora távolságból képes erre, így akár külföldről is ellenőrizhetjük a házhoz érkezőket.

Az ajtó vagy kapunyitás a riasztórendszer dedikált kimenetével történik, így maga az ajtó a kaputelefon szabotálásával sem válik nyithatóvá.

Ez a kaputelefon-egység felhőn keresztül kapcsolódik a BlueEye applikációhoz, mely nélkül nem is működik, hiszen a videó- és hangkapcsolat csak a telefonon keresztül valósulhat meg.

További információkért a Paradox BlueEye applikáció letöltésével és a Doorbell kaputelefon telepítésével kapcsolatban forduljon szakértőhöz.

Riasztót szeretnék

Népszerűek a témában

Paradox REM3 - Legyen kényelmes a riasztó!

Paradox DB7 Doorbell – Riasztórendszer kicsit másképp

Mitől olyan nagyszerű a Paradox riasztórendszer kezelője? A TM50 és TM70 érintőképernyős kezelők