Hirdetés
Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Kültéri kamerák új formában: Imou Cell Pro

Az Imou Life egy fiatal játékos a hazai CCTV piacon. A termékeikre érdemes odafigyelni, a Cell Pro tesztünk alapján, ami egy vezeték nélküli kültéri CCTV megoldás stílusos dizájnnal, remek tulajdonságokkal és csábító árral.

A Cell Pro megfigyelőrendszer középpontjában egy bázisállomás áll, amely akár hat vezeték nélküli kamera HUB-ja ként működhet és a lakás vagy akár a céges routerhez csatlakozhat. A bázisállomás antennái a burkolatba – fogantyúnak „álcázva” – vannak elegánsan elrejtve. A kamera két nagy „szeme” miatt egy bagoly juthat róla eszünkbe, amiből az egyik a FullHD kamera tokozása, míg a másik egy passzív infravörös mozgásérzékelő (PIR). A kamera hátoldalán egy ¼” állványmenet található, mellyel a csomagban lévő konzolhoz rögzíthető. Ezt a talpat 4 csavarral tudjuk a falsíkra rögzíteni. Ha más igények merülnek fel, akkor saját kiegészítők nagy választéka áll rendelkezésre és a szabványos állványmenetnek köszönhetően könnyű megtalálni harmadik féltől származó standard kiegészítőket is.

Imou Cell Pro

Első lépések

A megfigyelő rendszerhez tartozik egy kicsi, de annál vastagabb útmutató. Az útmutató magyarul és angolul is elérhető. A kamerát (vagy kamerákat) párosítani kell a bázisállomással, ez a párosítás egyenként történik. Könnyebb a folyamat, ha észben tartjuk, hogy ilyenkor Bluetooth-t használ, ezért az eszközöknek érdemes közel lenniük egymáshoz. Az Imou Cell Pro képminősége meglepően jó ahhoz képest, amit megszoktunk – még magasabb árkategóriákban is. A gyors mozgásban lévő tárgyak rögzítésének képessége is kiváló. A képernyőn azt láthatjuk, hogy az SD felbontás körülbelül 60 kbpsot használ, míg a FullHD ennek a sávszélességnek a dupláját. Más szóval meg kell elégednek az SD felbontással, ha igazán lassú a hálózatod. A bázisállomás hátulján található egy USB 2.0 port, amellyel akár 2 TB-os pendrive-on vagy külső merevlemezen tárolhatjuk a felvételeinket. Ezen adatok felhőalapú tárolására is lehetőségünk van előfizetni. Ha spórolni szeretnénk, akkor vásároljunk egy 32GB-os Pendrive-ot a bázisállomáshoz. A szett ára nagyon vonzó, tekintve, hogy FullHD kamerát kapunk a csomagban.

ÉRDEKLŐDÖM A TERMÉK IRÁNT

Akkumulátor-élettartam

A kamerák csak abban az esetben rögzítenek, ha a PIR érzékelőt mozgással megsértik. Ez a riasztás/mozgás mennyiség erősen befolyásolja a kamerák akkumulátor-élettartamát. A gyári adatok szerint egy Cell Pro akkumulátor több hónapig képes működni egy töltéssel. Érdemes azonban figyelni arra, hogy a mozgás mennyisége erősen befolyásolhatja ezt az időtartamot. Szubjektív benyomásunk az, hogy az akkumulátor élettartama alapvetően jobb, mint amit más márkáknál tapasztaltunk. Ennek ellenére valószínűleg egy nagyon csendes és gyengén lakott területen kell élni ahhoz, hogy közeledjünk egy hat hónapos akkumulátor időhöz.

Széles kiegészítő lista

Ha túl sok a mozgás, vagy csak fel akarunk készülni minden eshetőségre, ami a kamerarendszerünket érheti, akkor az IMOU Life széles kiegészítő választékot tartogat a Cell Pro rendszerünkhöz. Legyen szó, csere akkumulátorról, vagy a kamerához kapcsolható napelemről, minden kiegészítőnek a célja, hogy minél zökkenőmentesebben üzemeltethessük rendszerünket. Kínálatukban továbbá megtalálható a kiegészítő kamera, kamerákhoz szilikontok, töltőkábel, töltőállomás. Rendszerünknek csak a képzelet szabhat határt!

Népszerűek a témában

Paradox REM3 - Legyen kényelmes a riasztó!

Vagyonvédelmi kisokos – Milyen biztonságtechnikai eszközt válasszunk otthonunkba?

Ez is érdekelhet

Riasztórendszer kivitelezőt találni könnyű, ha tudjuk, hol keressük

A fény, ami alkalmazkodik az életünkhöz: EGLO Access

Látványos és elegáns öntöttmárvány térkádak az AREZZO design-tól

Újítsd fel garázsod műgyanta vékonybevonattal!

Innovatív, öblítőperem nélküli WC-kerámiák a Geberittől

Most érdemes igazán napelemben gondolkozni

Hörmann bejárati ajtók

Családi ház építését tervezi? Segítünk kalkulálni!

Sci-fi-be illő látvány a fürdőben - Furo zuhanykabinok

A napellenző kiválasztása teraszra, erkélyre

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

PROVISION-ISR PnV kamerákkal a nyugodt távolléthez

A Sec-CAM kamerás megfigyelőrendszerek segítenek megvédeni otthonát, üzletét, értékeit

Tökéletes választás a biztonságos otthonhoz

12 fontos dolog, melyekről felújítás előtt a villanyszerelővel beszélnünk kell

Készüljön fel az árvízre mobilgáttal, egyszerűen!

Az 5 másodperces trükk - A leggyakoribb zárfeltöréses módszerek

Ajtók, ablakok - otthonunk védőbástyái

Hogyan növeljük otthonunk biztonságát