Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Paradox REM3 - Legyen kényelmes a riasztó!

Riasztórendszerünk akkor működik igazán hatékonyan, ha minden alkalommal bekapcsoljuk, amikor ingatlanunkat üresen hagyjuk. A be- és kikapcsolás végezhető a rendszer saját kezelőfelületéről, applikációból vagy távirányító segítségével. Cikkünkben ez utóbbival, a Paradox REM3 típusú távirányítóval foglalkozunk.

Paradox REM3

A távirányítók használata leegyszerűsíti a riasztórendszerek kezelését. Az elmúlt évtizedek tapasztalatai szerint a távirányítóval is ellátott rendszereket gyakrabban használják, vagyis ritkábban fordul elő, hogy élesítés nélkül távoznak. Amennyiben van távirányítónk, akár az ajtó túloldaláról is elvégezhetjük ezt a műveletet egy-két gombnyomással.

Paradox REM3

Kényelmi szempontokon felül a távirányító számos előnnyel rendelkezik. Képes – a rendszer be- és kikapcsolásán túl – információt szolgáltatni a rendszer aktuális állapotáról, kapunyitót vezérelni, valamint pánikjelzőként működni.

Mint a világon mindennek, a távirányítós kezelésnek is akadnak hátrányai. Szerencsére a Paradox REM3 modell a legkomolyabb hátrányok kiküszöbölésére lett tervezve. Nézzük meg, hogyan!

Paradox REM3

Mi történik, ha távirányítónkat elveszítjük?

Nos, az esetek döntő többségében semmi. Általában nem rossz szándékú ember talál rá az elveszett tárgyra, amikor pedig mégis, a távirányítón nincs semmilyen jelzés, ami tulajdonosa kilétére utalhatna.

Paradox REM3

De mi van akkor, ha nem elveszítjük, hanem ellopják?

Ilyenkor már kicsit más a helyzet. A tolvaj feltételezhetően pontosan tudja, melyik rendszert nyitja a távirányító, és valószínűleg az ingatlan kulcsait is megszerezte. Egy hagyományos távirányítón elegendő a kikapcsolás gombot megnyomni, és a rendszert hatástalanították is. A Paradox REM3 távirányítója nem enged be valakit ilyen könnyen. Ez a modell ugyanis tartalmaz egy numerikus billentyűzetet, ami biztosítja, hogy a távirányítón ugyanúgy be kelljen ütni a kódot, mint egy hagyományos kezelőn is tennénk. Természetesen korlátozott a próbálkozások száma, így a helyes kód ismerete hiányában a távirányító semmit sem ér.

A Paradox REM3 távirányító 8 programozható funkciógombbal rendelkezik, melyek beállíthatók különböző típusú élesítésekre vagy kimenetek vezérlésére, így biztosítva a fent említett kapunyitások és világításkapcsolások egyszerűségét. Igény szerint számos különböző művelet beállítható.

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy egy ennyi gombbal ellátott eszköz vajon nem nyomódik-e meg véletlenül a zsebünkben? A Paradox erre is gondolt: az „i” betűvel jelzett információs gomb mélyebben fekszik, mint a többi, a fedőlapba süllyesztve. Ennek megnyomása a billentyűzár feloldásával kelti életre a távirányítót, egyébként az eszköz inaktív marad.

Paradox REM3

Ez persze pánikjelzéskor nem lenne szerencsés, hiszen vészhelyzetben minden másodperc számíthat. Éppen ezért van két kiemelt billentyűkombináció, melyek feloldás nélkül is működnek. Az egyik az x és a pipa, a másik a két pötty egyidejű megnyomása – ezek akár zsebben is könnyen kitapinthatók.

A REM3 két önálló terület (partíció) kezelésére képes. Erre utal a két, házikót formázó piktogram az előlapon. Ez a Paradox maximum kétpartíciós, kisebb központjai esetében teljes kezelhetőséget jelent.

EVO központok esetében pedig a maximális nyolcból kettő tetszőleges terület választható ki és kapcsolható össze REM3 készülékkel.

Olyan lehetőség is van, hogy az egyik LED-sor összesítve mutassa az összes, a REM3 által kezelt terület állapotát (ilyenkor abban az esetben mutat egzakt állapotot, ha minden terület egységesen élesített/hatástalanított).

Eközben a másik LED-soron egy kiemelt terület állapota látszódhat, vagyis kiválaszthatunk egy kedvencet, melynek részletes információit is láthatjuk, vagyis meg tudjuk különböztetni ezen terület teljes, vagy részleges élesítését is.

Ebben a távirányítóban van még egy különleges funkció: képes a rádiós térerő mérésére, tehát egy rádiós rendszer telepítése előtt a kivitelező felmérheti vele a helyszínen várható jelerősséget – illetve az azt befolyásoló esetleges rádiós zavarokat.

A PARADOX REM3-mal kapcsolatos további információkért keresse telepítőjét!

Paradox REM3
Népszerűek a témában

Mitől olyan nagyszerű a Paradox riasztórendszer kezelője? A TM50 és TM70 érintőképernyős kezelők

BlueEye applikáció, riasztórendszer távelérés a telefonon

Biztonságtechnika otthonra – A megkerülhetetlen vagyonvédelem

Ez is érdekelhet

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Dulux EasyCare - Foltok a falon? Ugyan már!

Hatékony, megtérülő és környezettudatos – fűtés hőszivattyúval

Eclisse 40, az átgondolt és kifinomult tokrendszer

Fürdőszoba-felújítás - amire érdemes odafigyelni

Generon: a naprakész tető

Tízből kilencen korszerűsítenék otthonukat

Stílusos 2 személyes minimalista fürdőkád

Zsaluzia – modern és esztétikus árnyékolás

Kingfire Kanto az első Schiedel sarokkandalló előnyei

Masszázsmedence – a jó közérzet és az egészségmegőrzés különleges eszköze. Hogyan válasszunk masszázsmedencét?

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Hová szökik az áram? – Rangsoroltuk a 10 legnagyobb villamosenergia-fogyasztót a háztartásunkban

Mit nyújt felhasználóinak egy okos otthon?

Hörmann homee – Rugalmas Smart Home rendszer a nagyobb kényelemért

Így dobd fel az otthonod a karantén alatt – A Hörmann tippjei felújításhoz, átalakításhoz

Betörésbiztos otthon – Praktikus rendőrségi tanácsok az ingatlanok biztonságáért

Kellemetlen folyó ügyek helyett nyugodt pihenés

Vedd kézbe a nyugalmad, nyaralj gondtalanul!

A betörőnek kockázat, nekünk biztonság: EVERSPRING HomeSys

Zöldebb, biztonságosabb, okosabb otthon – Ez az EVERSPRING HomeSys!

5 tanács a tökéletes bejárati ajtó kiválasztásához

A legjobb tippek betörés ellen – Hogyan minimalizálhatjuk a kockázatot?

Könnyen nyitjuk, könnyen csukjuk