Hirdetés

Kényelem, praktikum, szükségszerűség - kapunyitás gombnyomásra

Megérkezünk haza, az autóval ráfordulunk a kapura. Éppen eleredt az eső. Alaposan rákezdett. Mivel mindig én vezetek, a feleségem szokta kinyitni a kaput. De hát most jött a fodrásztól, csak nem hagyom, hogy megázzon, és odalegyen a vadonatúj frizura. Akkor majd megázok én, más választás nincs. Ebben az adott pillanatban nincs. Mert egyébként van. Nem is egy. Mutatjuk!

MASCO PROTECO kapunyitó

Legújabb generációs kaputechnika – nekünk dolgozik

Habár a bevezetőben vázolt helyzet a fantázia szüleménye, annyira azért mégis életszerű, hogy akár az olvasónak is lehetett már része ilyen, vagy ehhez hasonló szituációban. Hogy senkinek ne kelljen megáznia, egyáltalán egy kapunyitásért ki-be szállnia a kocsiból, érdemes a mindennapjainkat egy igényeinkhez szabott kapu automatika bevetésével megkönnyíteni. Ehhez nyújtanak tökéletes megoldást a MASCO Kft. által forgalmazott PROTECO kapunyitó motorok és kiegészítői.

MASCO PROTECO kapunyitó

Szárnyas- vagy tolókapu: a választás lehetősége

„A kapuknak alapvetően két fajtáját különböztetjük meg, a szárnyaskaput, illetve a tolókaput. Előbbinél függőleges tengely mentén fordul el a kapuszárny, ezért szélességében kisebb a helyigénye, mint egy tolókapunak, hiszen ott biztosítani kell a kigördülés helyét. A szárnyaskapu akkor szerencsés választás, ha az átjáróban vízszintes az út. A tolókapunál ez a szempont nem lényeges, »nála« mindegy, hogy a beálló emelkedik, vagy lejt, hiszen a mozgása oldal irányba vízszintes. Domboldalba, hegyoldalba, vagy ahol mélygarázsba kell lehajtani, ott a tolókapu a jobb választás” – mondta el a Homeinfónak Patak Tamás.

A MASCO Kft. mérnöke hozzátette, egy emelkedős beállónál megoldás lehet a kifelé nyíló szárnyaskapu is, hiszen abba az irányba nem akadna el, azonban, ha ott járda van, adott esetben bicikliúttal megspékelve, akkor külön ügyelni kell arra is (plusz költségért), hogy a járókelőket, a bicikliseket figyelmeztessük a kapu nyitására, és vele együtt a potenciális balesetveszélyre.

MASCO PROTECO kapunyitó

Föld felett lebegve, lehetőségeket kitárva

A tolókapu lehet sínen gördülő, illetve úszókapu. Előbbinek hátránya, hogy hangosabb, áthajtva rajta döccen az autó, kavics, faág, más idegen tárgy megakaszthatja, ezért ezt ma már kevesen választják. Ezzel ellentétben az úszókapunál zárt térben működnek a görgők, oda ilyen, működést akadályozó tárgyak nem juthatnak be.

A görgőkapunál azért is praktikusabb és elegánsabb megoldás az úszókapu, mert a tökéletesen vízszintes talaj sem követelmény. Mivel a kapu felette „lebeg”, nem pedig rajta gurul, a föld lehet alatta egyenetlen, akár kavicsos is.

Használjunk szárnyas- vagy tolókaput, ha azokat gombnyomással irányítható motorokkal mozgatjuk, egyszerre takarítunk meg magunknak időt és fokozzuk a komfortérzetünket. Adott esetben azonban még az ilyen, a kényelmi szempontoknál is nagyobb jelentőséggel bírhat ez a megoldás, hiszen mozgásukban korlátozott sofőröknél fokozott jelentősége van annak, hogy a lehető legegyszerűbben oldják meg a kapu nyitását és zárását.

MASCO PROTECO kapunyitó

Egy helyen minden, ami kapuautomatika

Megbízhatósága, robosztus kivitele miatt a PROTECO széles körben ismert és közkedvelt márka Magyarországon is. Mint Patak Tamás, a MASCO Kft. szakértője végül hozzátette, a kaput mozgató motorok mellett az olasz gyártó kínálatában minden olyan kiegészítő (távvezérlők, infraérzékelők, kapuvillogók stb.) elérhető náluk, melyek a szerkezet biztonságos működtetését a felhasználói igényekkel összhangban szavatolják.

ÉRDEKLŐDÖM A PROTECO TERMÉKEI IRÁNT

Újságcikk, könyv, Facebook-poszt, PR-tartalom - legyen szó bármilyen szöveg elkészítéséről, íróként, újságíróként ugyanazt a célt tartom szem előtt: a közérthetőséget. Ezért a homeinfo.hu munkatársaként is arra törekszem, hogy a lakberendezésben, gépészetben, építkezésben, felújításban járatos szakemberek által elmondottakat könnyen fogyasztható formában adjam át olvasóink számára.
Kapcsolódó cikkek

Zöldebb, biztonságosabb, okosabb otthon – Ez az EVERSPRING HomeSys!

Szerencsére már ott tart a technológia, hogy nem kerül egy vagyonba egy okos otthon kialakítása. Távvezérlés, biztonság, vagyonvédelem, energiatakarékosság: ezt mind tudja az EVERSPRING HomeSys-rendszer, sőt még többet is. És mindez pár okostelefonos gombnyomássál, vagy akár a felügyeletünk nélkül. Hagyjuk, hogy értünk dolgozzon az otthonunk!

PROVISION-ISR PnV kamerákkal a nyugodt távolléthez

Manapság már nem lehet elhanyagolni egy minimális szintű biztonság kiépítését saját tulajdonunk, lakásunk védelme érdekében. Mindenki számára fontos, hogy távolléte alatt ne történjen semmilyen váratlan esemény, amely félbeszakíthatja a családi nyaralást.

Hörmann innovációk a Construmán: LPU67 Thermo garázskapu és SmartKey

Európa piacvezető ajtó- és kapugyártója is részt vesz 2018.április 11-15. között a legnagyobb otthonteremtési és építőipari kiállításon – standján meg lehet tekinteni a vállalat legújabb fejlesztéseit, a jelen lévő Hörmann szakemberektől pedig lehet kérdezni, vagy egyedi árajánlatot kérni.

Tökéletes választás a biztonságos otthonhoz

A legtöbb ember szereti a kényelmet és biztonságot. Ha pedig ez a kettőt együtt kívánja valaki élvezni, akkor a számára tökéletes választást jelenthet a SATEL PERFECTA riasztóközpont családja.

Észak-Amerikában terjeszkedik a Hörmann

Újabb emblematikus cég felvásárlásával bővült a Hörmann globális hálózata. Az észak-amerikai TNR Industrial Doors piacvezető a kereskedelmi és ipari nagyteljesítményű ajtóiparban.

Gondolkodó, gondoskodó otthon

Hazaérve felkapcsoljuk a lámpát, magasabbra állítjuk a fűtést vagy a klímát, elindítjuk a mosógépet, majd egy kávét főzünk. Most képzeljük el, hogy mire a lakásba lépünk, mindez már működik. Ezt tudja az intelligens ház.

Így dobd fel az otthonod a karantén alatt – A Hörmann tippjei felújításhoz, átalakításhoz

Ez az időszak kiváló alkalomként szolgálhat a már régóta halogatott lakásfelújításra vagy az időszerű karbantartásra. Apróbb változásokkal, saját készítésű lakásdekorációs megoldásokkal költséghatékony módon varázsolhatjuk hangulatosabbá és meghittebbé otthonunkat.

Igényes munkakörnyezet az egészségmegőrzésért

Ipari környezetben nem csak a biztonság és a kényelmesen kialakított gépi berendezés játszik központi szerepet, az igényes munkakörnyezet megteremtése is legalább annyira fontos a munkavállalók számára.

Védelem otthonunk minden szegletében

Ha betörésbiztosság, akkor elsősorban a bejárati ajtók, az erkély- és teraszajtók kerülnek górcső alá. Csakhogy nem feledkezhetünk meg a tetőtéri ablakokról sem, hisz azok is hozzájárulnak szeretteink és értékeink megóvásához – bár máshogyan. Vegyük sorra, pontosan hogyan!