Hirdetés
Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Kényelem, praktikum, szükségszerűség - kapunyitás gombnyomásra

Megérkezünk haza, az autóval ráfordulunk a kapura. Éppen eleredt az eső. Alaposan rákezdett. Mivel mindig én vezetek, a feleségem szokta kinyitni a kaput. De hát most jött a fodrásztól, csak nem hagyom, hogy megázzon, és odalegyen a vadonatúj frizura. Akkor majd megázok én, más választás nincs. Ebben az adott pillanatban nincs. Mert egyébként van. Nem is egy. Mutatjuk!

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.
MASCO PROTECO kapunyitó

Legújabb generációs kaputechnika – nekünk dolgozik

Habár a bevezetőben vázolt helyzet a fantázia szüleménye, annyira azért mégis életszerű, hogy akár az olvasónak is lehetett már része ilyen, vagy ehhez hasonló szituációban. Hogy senkinek ne kelljen megáznia, egyáltalán egy kapunyitásért ki-be szállnia a kocsiból, érdemes a mindennapjainkat egy igényeinkhez szabott kapu automatika bevetésével megkönnyíteni. Ehhez nyújtanak tökéletes megoldást a MASCO Kft. által forgalmazott PROTECO kapunyitó motorok és kiegészítői.

MASCO PROTECO kapunyitó

Szárnyas- vagy tolókapu: a választás lehetősége

„A kapuknak alapvetően két fajtáját különböztetjük meg, a szárnyaskaput, illetve a tolókaput. Előbbinél függőleges tengely mentén fordul el a kapuszárny, ezért szélességében kisebb a helyigénye, mint egy tolókapunak, hiszen ott biztosítani kell a kigördülés helyét. A szárnyaskapu akkor szerencsés választás, ha az átjáróban vízszintes az út. A tolókapunál ez a szempont nem lényeges, »nála« mindegy, hogy a beálló emelkedik, vagy lejt, hiszen a mozgása oldal irányba vízszintes. Domboldalba, hegyoldalba, vagy ahol mélygarázsba kell lehajtani, ott a tolókapu a jobb választás” – mondta el a Homeinfónak Patak Tamás.

A MASCO Kft. mérnöke hozzátette, egy emelkedős beállónál megoldás lehet a kifelé nyíló szárnyaskapu is, hiszen abba az irányba nem akadna el, azonban, ha ott járda van, adott esetben bicikliúttal megspékelve, akkor külön ügyelni kell arra is (plusz költségért), hogy a járókelőket, a bicikliseket figyelmeztessük a kapu nyitására, és vele együtt a potenciális balesetveszélyre.

MASCO PROTECO kapunyitó

Föld felett lebegve, lehetőségeket kitárva

A tolókapu lehet sínen gördülő, illetve úszókapu. Előbbinek hátránya, hogy hangosabb, áthajtva rajta döccen az autó, kavics, faág, más idegen tárgy megakaszthatja, ezért ezt ma már kevesen választják. Ezzel ellentétben az úszókapunál zárt térben működnek a görgők, oda ilyen, működést akadályozó tárgyak nem juthatnak be.

A görgőkapunál azért is praktikusabb és elegánsabb megoldás az úszókapu, mert a tökéletesen vízszintes talaj sem követelmény. Mivel a kapu felette „lebeg”, nem pedig rajta gurul, a föld lehet alatta egyenetlen, akár kavicsos is.

Használjunk szárnyas- vagy tolókaput, ha azokat gombnyomással irányítható motorokkal mozgatjuk, egyszerre takarítunk meg magunknak időt és fokozzuk a komfortérzetünket. Adott esetben azonban még az ilyen, a kényelmi szempontoknál is nagyobb jelentőséggel bírhat ez a megoldás, hiszen mozgásukban korlátozott sofőröknél fokozott jelentősége van annak, hogy a lehető legegyszerűbben oldják meg a kapu nyitását és zárását.

MASCO PROTECO kapunyitó

Egy helyen minden, ami kapuautomatika

Megbízhatósága, robosztus kivitele miatt a PROTECO széles körben ismert és közkedvelt márka Magyarországon is. Mint Patak Tamás, a MASCO Kft. szakértője végül hozzátette, a kaput mozgató motorok mellett az olasz gyártó kínálatában minden olyan kiegészítő (távvezérlők, infraérzékelők, kapuvillogók stb.) elérhető náluk, melyek a szerkezet biztonságos működtetését a felhasználói igényekkel összhangban szavatolják.

ÉRDEKLŐDÖM A PROTECO TERMÉKEI IRÁNT

Népszerűek a témában

Cseregyanús tetőtéri ablakok – ROTO akció

Nyiss a stílusodra! Körbenéztünk az Ajtógyár / Kilincsgyár beltéri ajtó és kilincs áruházban és megtaláltuk, amit kerestünk

Így válasszunk nyílászárót! – 3 fontos szempont a csalódások helyett

Ez is érdekelhet

A télikert nélkülözhetetlen eleme a megfelelően tervezett árnyékoló

Hörmann fa beltéri ajtók

EGLO connect okoslámpa: A fény, ahogy Te AKAROD!

Látványos és elegáns öntöttmárvány térkádak az AREZZO design-tól

Újítsd fel garázsod műgyanta vékonybevonattal!

Innovatív, öblítőperem nélküli WC-kerámiák a Geberittől

Most érdemes igazán napelemben gondolkozni

Családi ház építését tervezi? Segítünk kalkulálni!

Riasztórendszer kivitelezőt találni könnyű, ha tudjuk, hol keressük

A mai görgős zuhanykabinok csak hírből ismerik a '90-es évekbeli elődeiket

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

A jövő már kapuinkon kopogtat - A Hörmann SmartControl technológiája forradalmi áttörést jelent az ipari kapuk diagnosztikájának területén

Garázskapu: az otthonunk névjegye

Kellemetlen folyó ügyek helyett nyugodt pihenés

Vedd kézbe a nyugalmad, nyaralj gondtalanul!

A betörőnek kockázat, nekünk biztonság: EVERSPRING HomeSys

Zöldebb, biztonságosabb, okosabb otthon – Ez az EVERSPRING HomeSys!

PROVISION-ISR PnV kamerákkal a nyugodt távolléthez

Hörmann innovációk a Construmán: LPU67 Thermo garázskapu és SmartKey

Tökéletes választás a biztonságos otthonhoz

Gondolkodó, gondoskodó otthon