Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Kényelem, praktikum, szükségszerűség - kapunyitás gombnyomásra

Megérkezünk haza, az autóval ráfordulunk a kapura. Éppen eleredt az eső. Alaposan rákezdett. Mivel mindig én vezetek, a feleségem szokta kinyitni a kaput. De hát most jött a fodrásztól, csak nem hagyom, hogy megázzon, és odalegyen a vadonatúj frizura. Akkor majd megázok én, más választás nincs. Ebben az adott pillanatban nincs. Mert egyébként van. Nem is egy. Mutatjuk!

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.
MASCO PROTECO kapunyitó

Legújabb generációs kaputechnika – nekünk dolgozik

Habár a bevezetőben vázolt helyzet a fantázia szüleménye, annyira azért mégis életszerű, hogy akár az olvasónak is lehetett már része ilyen, vagy ehhez hasonló szituációban. Hogy senkinek ne kelljen megáznia, egyáltalán egy kapunyitásért ki-be szállnia a kocsiból, érdemes a mindennapjainkat egy igényeinkhez szabott kapu automatika bevetésével megkönnyíteni. Ehhez nyújtanak tökéletes megoldást a MASCO Kft. által forgalmazott PROTECO kapunyitó motorok és kiegészítői.

MASCO PROTECO kapunyitó

Szárnyas- vagy tolókapu: a választás lehetősége

„A kapuknak alapvetően két fajtáját különböztetjük meg, a szárnyaskaput, illetve a tolókaput. Előbbinél függőleges tengely mentén fordul el a kapuszárny, ezért szélességében kisebb a helyigénye, mint egy tolókapunak, hiszen ott biztosítani kell a kigördülés helyét. A szárnyaskapu akkor szerencsés választás, ha az átjáróban vízszintes az út. A tolókapunál ez a szempont nem lényeges, »nála« mindegy, hogy a beálló emelkedik, vagy lejt, hiszen a mozgása oldal irányba vízszintes. Domboldalba, hegyoldalba, vagy ahol mélygarázsba kell lehajtani, ott a tolókapu a jobb választás” – mondta el a Homeinfónak Patak Tamás.

A MASCO Kft. mérnöke hozzátette, egy emelkedős beállónál megoldás lehet a kifelé nyíló szárnyaskapu is, hiszen abba az irányba nem akadna el, azonban, ha ott járda van, adott esetben bicikliúttal megspékelve, akkor külön ügyelni kell arra is (plusz költségért), hogy a járókelőket, a bicikliseket figyelmeztessük a kapu nyitására, és vele együtt a potenciális balesetveszélyre.

MASCO PROTECO kapunyitó

Föld felett lebegve, lehetőségeket kitárva

A tolókapu lehet sínen gördülő, illetve úszókapu. Előbbinek hátránya, hogy hangosabb, áthajtva rajta döccen az autó, kavics, faág, más idegen tárgy megakaszthatja, ezért ezt ma már kevesen választják. Ezzel ellentétben az úszókapunál zárt térben működnek a görgők, oda ilyen, működést akadályozó tárgyak nem juthatnak be.

A görgőkapunál azért is praktikusabb és elegánsabb megoldás az úszókapu, mert a tökéletesen vízszintes talaj sem követelmény. Mivel a kapu felette „lebeg”, nem pedig rajta gurul, a föld lehet alatta egyenetlen, akár kavicsos is.

Használjunk szárnyas- vagy tolókaput, ha azokat gombnyomással irányítható motorokkal mozgatjuk, egyszerre takarítunk meg magunknak időt és fokozzuk a komfortérzetünket. Adott esetben azonban még az ilyen, a kényelmi szempontoknál is nagyobb jelentőséggel bírhat ez a megoldás, hiszen mozgásukban korlátozott sofőröknél fokozott jelentősége van annak, hogy a lehető legegyszerűbben oldják meg a kapu nyitását és zárását.

MASCO PROTECO kapunyitó

Egy helyen minden, ami kapuautomatika

Megbízhatósága, robosztus kivitele miatt a PROTECO széles körben ismert és közkedvelt márka Magyarországon is. Mint Patak Tamás, a MASCO Kft. szakértője végül hozzátette, a kaput mozgató motorok mellett az olasz gyártó kínálatában minden olyan kiegészítő (távvezérlők, infraérzékelők, kapuvillogók stb.) elérhető náluk, melyek a szerkezet biztonságos működtetését a felhasználói igényekkel összhangban szavatolják.

ÉRDEKLŐDÖM A PROTECO TERMÉKEI IRÁNT

Népszerűek a témában

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

Eclisse 40, az átgondolt és kifinomult tokrendszer

Ajtóválasztás az Ajtógyárban