Hirdetés

Kényelem, praktikum, szükségszerűség - kapunyitás gombnyomásra

Megérkezünk haza, az autóval ráfordulunk a kapura. Éppen eleredt az eső. Alaposan rákezdett. Mivel mindig én vezetek, a feleségem szokta kinyitni a kaput. De hát most jött a fodrásztól, csak nem hagyom, hogy megázzon, és odalegyen a vadonatúj frizura. Akkor majd megázok én, más választás nincs. Ebben az adott pillanatban nincs. Mert egyébként van. Nem is egy. Mutatjuk!

MASCO PROTECO kapunyitó

Legújabb generációs kaputechnika – nekünk dolgozik

Habár a bevezetőben vázolt helyzet a fantázia szüleménye, annyira azért mégis életszerű, hogy akár az olvasónak is lehetett már része ilyen, vagy ehhez hasonló szituációban. Hogy senkinek ne kelljen megáznia, egyáltalán egy kapunyitásért ki-be szállnia a kocsiból, érdemes a mindennapjainkat egy igényeinkhez szabott kapu automatika bevetésével megkönnyíteni. Ehhez nyújtanak tökéletes megoldást a MASCO Kft. által forgalmazott PROTECO kapunyitó motorok és kiegészítői.

MASCO PROTECO kapunyitó

Szárnyas- vagy tolókapu: a választás lehetősége

„A kapuknak alapvetően két fajtáját különböztetjük meg, a szárnyaskaput, illetve a tolókaput. Előbbinél függőleges tengely mentén fordul el a kapuszárny, ezért szélességében kisebb a helyigénye, mint egy tolókapunak, hiszen ott biztosítani kell a kigördülés helyét. A szárnyaskapu akkor szerencsés választás, ha az átjáróban vízszintes az út. A tolókapunál ez a szempont nem lényeges, »nála« mindegy, hogy a beálló emelkedik, vagy lejt, hiszen a mozgása oldal irányba vízszintes. Domboldalba, hegyoldalba, vagy ahol mélygarázsba kell lehajtani, ott a tolókapu a jobb választás” – mondta el a Homeinfónak Patak Tamás.

A MASCO Kft. mérnöke hozzátette, egy emelkedős beállónál megoldás lehet a kifelé nyíló szárnyaskapu is, hiszen abba az irányba nem akadna el, azonban, ha ott járda van, adott esetben bicikliúttal megspékelve, akkor külön ügyelni kell arra is (plusz költségért), hogy a járókelőket, a bicikliseket figyelmeztessük a kapu nyitására, és vele együtt a potenciális balesetveszélyre.

MASCO PROTECO kapunyitó

Föld felett lebegve, lehetőségeket kitárva

A tolókapu lehet sínen gördülő, illetve úszókapu. Előbbinek hátránya, hogy hangosabb, áthajtva rajta döccen az autó, kavics, faág, más idegen tárgy megakaszthatja, ezért ezt ma már kevesen választják. Ezzel ellentétben az úszókapunál zárt térben működnek a görgők, oda ilyen, működést akadályozó tárgyak nem juthatnak be.

A görgőkapunál azért is praktikusabb és elegánsabb megoldás az úszókapu, mert a tökéletesen vízszintes talaj sem követelmény. Mivel a kapu felette „lebeg”, nem pedig rajta gurul, a föld lehet alatta egyenetlen, akár kavicsos is.

Használjunk szárnyas- vagy tolókaput, ha azokat gombnyomással irányítható motorokkal mozgatjuk, egyszerre takarítunk meg magunknak időt és fokozzuk a komfortérzetünket. Adott esetben azonban még az ilyen, a kényelmi szempontoknál is nagyobb jelentőséggel bírhat ez a megoldás, hiszen mozgásukban korlátozott sofőröknél fokozott jelentősége van annak, hogy a lehető legegyszerűbben oldják meg a kapu nyitását és zárását.

MASCO PROTECO kapunyitó

Egy helyen minden, ami kapuautomatika

Megbízhatósága, robosztus kivitele miatt a PROTECO széles körben ismert és közkedvelt márka Magyarországon is. Mint Patak Tamás, a MASCO Kft. szakértője végül hozzátette, a kaput mozgató motorok mellett az olasz gyártó kínálatában minden olyan kiegészítő (távvezérlők, infraérzékelők, kapuvillogók stb.) elérhető náluk, melyek a szerkezet biztonságos működtetését a felhasználói igényekkel összhangban szavatolják.

ÉRDEKLŐDÖM A PROTECO TERMÉKEI IRÁNT

Újságcikk, könyv, Facebook-poszt, PR-tartalom - legyen szó bármilyen szöveg elkészítéséről, íróként, újságíróként ugyanazt a célt tartom szem előtt: a közérthetőséget. Ezért a homeinfo.hu munkatársaként is arra törekszem, hogy a lakberendezésben, gépészetben, építkezésben, felújításban járatos szakemberek által elmondottakat könnyen fogyasztható formában adjam át olvasóink számára.
Kapcsolódó cikkek

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

A kalkulátort a 70-240 m2 közötti lakások, családi házak központi hővisszanyerős rendszereinek bekerülési árának becsléséhez terveztük.

A jövő már kapuinkon kopogtat - A Hörmann SmartControl technológiája forradalmi áttörést jelent az ipari kapuk diagnosztikájának területén

Az Ipar 4.0 révén az infokommunikációs technológia és a gyártási folyamatok egyre szélesebb körű automatizálása révén forradalmian új lehetőségek nyílnak meg, melyek nagyban hozzájárulnak a különböző erőforrások optimális felhasználásához, és ezáltal a költségek csökkentéséhez. A Hörmann nemrég egy ebbe a trendbe illő forradalmi vívmánnyal rukkolt elő: a SmartControl technológia révén már az ipari kapuk internetalapú távdiagnosztikája is lehetséges.

Garázskapu: az otthonunk névjegye

A garázskapu házunk homlokzatának szerves részét képezi. A funkcionalitás, mint például a kiváló hőszigetelés, a biztonság és a könnyű kezelhetőség rendkívül fontosak ugyan, azonban az esztétika nem kevésbé lényeges szerepet játszik.

Kellemetlen folyó ügyek helyett nyugodt pihenés

Sok látványra nem jó betoppanni az otthonunkba, ilyen lehet az is, amikor a lakásunk medencévé változik a távollétünkben. Hogy ettől az érzéstől megkíméljük magunkat és vakációnkat nyugodtan tölthessük, érdemes megismerni azt a megoldást, amit a 40 éves tapasztalattal bíró EVERSPRING nyújt a HomeSys termékcsaládba tartozó vízkiömlés érzékelőjével.

Vedd kézbe a nyugalmad, nyaralj gondtalanul!

A nyugodt vakációt több fronton is szavatolja az EVERSPRING. A négy évtizedes tapasztalattal bíró, patinás tajvani cég HomeSys nevű rendszerének automatizációs megoldásai is segítenek abban, hogy a nyaralás valódi pihenés legyen.

A betörőnek kockázat, nekünk biztonság: EVERSPRING HomeSys

Velünk ez úgysem történhet meg – nyugtatgatjuk magunkat, amikor azt halljuk, hogy másokat valamilyen baj ért. Például betörtek hozzájuk. Csakhogy a bűnözők nem az alapján választanak célpontot, hogy mi mivel nyugtatjuk magunkat, hanem hogy melyik ingatlant tudják a legkisebb kockázattal kirámolni. A nagy múltú, jövőre már 40 éves tajvani EVERSPRING cég HomeSys riasztórendszere a betörőknek a megnövelt rizikót, nekünk pedig a nagyobb biztonságot jelenti.

Zöldebb, biztonságosabb, okosabb otthon – Ez az EVERSPRING HomeSys!

Szerencsére már ott tart a technológia, hogy nem kerül egy vagyonba egy okos otthon kialakítása. Távvezérlés, biztonság, vagyonvédelem, energiatakarékosság: ezt mind tudja az EVERSPRING HomeSys-rendszer, sőt még többet is. És mindez pár okostelefonos gombnyomássál, vagy akár a felügyeletünk nélkül. Hagyjuk, hogy értünk dolgozzon az otthonunk!

PROVISION-ISR PnV kamerákkal a nyugodt távolléthez

Manapság már nem lehet elhanyagolni egy minimális szintű biztonság kiépítését saját tulajdonunk, lakásunk védelme érdekében. Mindenki számára fontos, hogy távolléte alatt ne történjen semmilyen váratlan esemény, amely félbeszakíthatja a családi nyaralást.