Hirdetés

Régi tetők hőszigetelése

Egy régi tetővel egyszerre több baj is lehet. Hiányosak vagy töredezettek a cserepek és gyakran nem megfelelő mértékű vagy nincs átszellőztetett légrés, mely véd a nyári átmelegedés ellen.

Amikor úgy döntünk, hogy rozoga tetőnk megérett egy felújításra, érdemes egyúttal a korszerű szigetelés beépítését is elvégeztetni. Ha azt szeretnénk, hogy a felújítás alatt a tetőtér belső burkolatát ne bontsák meg a mesterek, akkor ennek az elvárásnak megfelelő anyagot kell választani.

Poliuretán (PUR) hőszigetelő elemekkel a fenti hibák orvosolhatók. A poliuretán a hagyományos hőszigetelő anyagoknál kedvezőbb szigetelést nyújt, továbbá a szarufák felett megszakítások nélküli, homogén hőszigetelő sáv hozható létre, mely hőhídmentes szerkezetet eredményez. Ezeke a PUR rendszerelemek nútféderes élképzéssel 2,50 méter x 1,25 méteres táblaméretben, kétoldali perforált üvegfátyol kasírozással, felső oldali átlapolható és öntapadó csíkkal ellátott páraáteresztő fóliaborítással készülnek, így téve lehetővé a faanyag és a régi szigetelés párakiegyenlítődését.

A felújítás

A folyamat a tetőcsrepek és a tetőlécek levételével kezdődik, melyek egyébként cserére, javításra szorulnak, majd a poliuretán hőszigetelő táblákat közvetlenül a szarufára fektetik. A PUR táblákat megfelelő méretű ellenléceken keresztülmenő csavarokkal a szarufákhoz rögzítik. Felszegezik a tetőléceket, majd felrakják a tetőcserepket. Régi tetőknél a tetőfedési és bádogozási hibák, illetve a nem megoldott és nem kellő mértékű átszellőztetés is orvosolható. Felújításkor a PUR panelek a belső lakótér burkolatainak megbontása nélkül helyezhetők el, így folyamatosan használható marad a tetőtér.

Régi tetők hőszigetelése

Az eredmény

A poliuretán hőszigetelő képességét és szilárdsági jellemzőit évtizedek múltán is megőrzi. A zártcellás sejtstruktúrának köszönhető minimális vízfelvétel jellemzi, a gombásodásnak ellenáll, nem okoz allergiás panaszokat.

Kapcsolódó cikkek

4 + 1 tipp az egészséges lakóklímáért a nyári hőségben

A vírushelyzet enyhülésének ellenére valószínű, hogy az eddig megszokottaktól eltérően az idei nyáron többen, több időt töltenek majd otthonaikban, zárt térben. Éppen ezért érdemes tehát odafigyelnünk életterünk klímájára.

Austrotherm vlog indul Közel nulla címmel

"Közel Nulla Vlog" címmel indítja el vlog sorozatát az Austrotherm, melynek tematikája a közel nulla energiaigényű épületek és az aktuális energetikai követelmények köré épül.

Hőszigetelés Kisokos: Mit? Mivel? Mennyire?

Az Austrotherm Hőszigetelés kisokos egyszerű és könnyen hozzáférhető tájékoztatást nyújt az épületek, lakóházak szigetelésével kapcsolatban.

Homlokzati hőszigetelés – tavaszi akciós hőszigetelő lemezek

A tavasz indító munkák elősegítésére az Austrotherm Kft. április 30-ig kedvezményes akciót hirdet az Austrotherm GRAFIT REFLEX® homlokzati hőszigetelő lemezekre.

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Mezítláb a Párisi udvarban - KROKI stúdió

Virtuális túra a felújított Párisi udvarban kialakított, ötcsillagos hotel fürdőszobáiban

Tetőablak helyhez és funkcióhoz igazítva

A szakemberek Európa-szerte szívesen dolgoznak olyan tetőablakokkal, melyek a műszaki követelmények mellett a magán és intézményi beruházók különféle dizájn elvárásait is kielégítik. Legyen szó elavult tetőablakok cseréjéről, vagy a tetőablak egy épületrész rendeltetéséhez való illesztéséről, a Roto méretben, anyagban és funkcióban egyaránt kellő rugalmasságot kínál.

Egy évtizedünk maradt változtatni - Szigeteléssel csökkenthető a klímaszorongás

A korszerűtlen épületek többlet energiafogyasztása nagymértékben hozzájárul a klímaváltozáshoz. Szigetelésükkel azonban több üvegházhatású gáztól menthetjük meg a Föld légkörét, ugyanis így több mint 0,4 tonnával, akár 40-50%-kal is csökkenthetjük CO2-kibocsátásunkat.

Szigeteljünk, de nem mindegy hogyan! - A jól kivitelezett szigetelés ára 30 év alatt akár 4-szer is megtérülhet

A homlokzati szigetelés szakszerű kialakításával a fűtés számla átlagosan 35%-al csökkenthető, a befektetés ára akár 8-10 év alatt megtérülhet.

Lakásátalakítás csúcsrajáratva: hogyan lehet egy nagyból öt kicsit kihozni?

Adott egy szokatlanul tágas, belvárosi lakás, melynek tulajdonosa úgy döntött, hogy a nagyból több kis apartmant szeretne kialakítani. Az elsőre szinte lehetetlennek tűnő küldetést Fogarasi Dianna enteriőrtervező ötletei nyomán sikerült kivitelezni. Mutatjuk, hogyan.