Hirdetés

Régi tetők hőszigetelése

Egy régi tetővel egyszerre több baj is lehet. Hiányosak vagy töredezettek a cserepek és gyakran nem megfelelő mértékű vagy nincs átszellőztetett légrés, mely véd a nyári átmelegedés ellen.

Amikor úgy döntünk, hogy rozoga tetőnk megérett egy felújításra, érdemes egyúttal a korszerű szigetelés beépítését is elvégeztetni. Ha azt szeretnénk, hogy a felújítás alatt a tetőtér belső burkolatát ne bontsák meg a mesterek, akkor ennek az elvárásnak megfelelő anyagot kell választani.

Poliuretán (PUR) hőszigetelő elemekkel a fenti hibák orvosolhatók. A poliuretán a hagyományos hőszigetelő anyagoknál kedvezőbb szigetelést nyújt, továbbá a szarufák felett megszakítások nélküli, homogén hőszigetelő sáv hozható létre, mely hőhídmentes szerkezetet eredményez. Ezeke a PUR rendszerelemek nútféderes élképzéssel 2,50 méter x 1,25 méteres táblaméretben, kétoldali perforált üvegfátyol kasírozással, felső oldali átlapolható és öntapadó csíkkal ellátott páraáteresztő fóliaborítással készülnek, így téve lehetővé a faanyag és a régi szigetelés párakiegyenlítődését.

A felújítás

A folyamat a tetőcsrepek és a tetőlécek levételével kezdődik, melyek egyébként cserére, javításra szorulnak, majd a poliuretán hőszigetelő táblákat közvetlenül a szarufára fektetik. A PUR táblákat megfelelő méretű ellenléceken keresztülmenő csavarokkal a szarufákhoz rögzítik. Felszegezik a tetőléceket, majd felrakják a tetőcserepket. Régi tetőknél a tetőfedési és bádogozási hibák, illetve a nem megoldott és nem kellő mértékű átszellőztetés is orvosolható. Felújításkor a PUR panelek a belső lakótér burkolatainak megbontása nélkül helyezhetők el, így folyamatosan használható marad a tetőtér.

Régi tetők hőszigetelése

Az eredmény

A poliuretán hőszigetelő képességét és szilárdsági jellemzőit évtizedek múltán is megőrzi. A zártcellás sejtstruktúrának köszönhető minimális vízfelvétel jellemzi, a gombásodásnak ellenáll, nem okoz allergiás panaszokat.

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

A tető nemcsak befedi és védi otthonát, hanem ideális esetben díszíti is. De ahhoz, hogy mindezeket a funkciókat teljesíthesse, ráadásul hosszú-hosszú évtizedeken keresztül, elengedhetetlen a megfelelő kivitelezés, a minőségi alapanyag és az ezeket fedező, elegendő forrás.

Lépjen bele bátran! Itt az alacsony fürdőkád!

Sokak számára, akik egészségi állapotuk vagy életkoruk miatt nehezebben mozognak, a fürdőkádba lépés valóságos kihívásnak tűnhet. Az M-Acryl új Eco modell belépőmagassága rendkívül alacsony, így azok is bátran használhatják, akik tartanak a hagyományos magas és mély kádaktól.

Kölcsönhatásban: amikor a fekete és a bronz festés dominál

Egy üzlethelyiség tervezése, az adott tevékenységet tükröző kialakítása legalább akkora kihívást tartogat, mint egy privát lakással kapcsolatos projekt. Pongó Kriszta és Magyar Tibor legújabb munkáját mutatjuk be: egy Andrássy úti férfi szépségszalon megszületését.

Trendi, energiahatékony zöldtetők - Fejünk felett épülhet a zöld jövő

A városi levegő hőmérséklet – a városi hőszigethatás – csökkentésének egyik leghatékonyabb módja a zöldtető.

Robotok dolgoznak a szekszárdi Austrotherm üzemben

Az Austrotherm Kft. 1991. óta gyártja az expandált polisztirolhab (EPS) hőszigetelő anyagokat. A győri központ mellett a gyöngyösi, és a szekszárdi gyárakból látja el országszerte partnereit a piacvezető vállalkozás.

Otthontámogatási kisokos – ezekkel fontos tisztában lenni, ha felújít, építkezik

Számos kérdés vetődhet fel a 2021. január 1-ével igényelhető felújítási támogatásokkal összefüggésben, melyekkel érdemes tisztában lenni, hogy a rendelkezésre álló összegeket minél hatékonyabban tudjuk felhasználni.

Energia- és pénz megtakarítás tudatos házkialakítással. Szakértők szerint a tudatos választás akár már 5 éven belül is megtérülhet a rezsiköltségekben

Az energiahatékony otthonok kialakítása egyszerűbb, mint gondolnánk. Az épületenergetikai szakmérnök szerint megfelelő házkialakítással, felújítással akár 5 éven belül is megtérülhet az egy-egy energiahatékonyabb megoldásba fektetett plusz pénz.

Így válasszunk nyílászárót! – 3 fontos szempont a csalódások helyett

Egy nyílászáró legfeljebb annyira lehet jó, mint amilyen a leggyengébb alkatrésze. Nem szabad megspórolni azt, ami műszakilag, illetve minőségben indokolt, és akkor hosszú távon szavatolható a működés és a működtetés.

Lépcső a szobából a teraszra? Minek?

Ki szeretne a nappaliból a teraszra lépcsőkön feljutni? Pedig, ha terasz alatt lakótér van - és ez azért előfordulhat – oda bizony kellő vastagságú hőszigetelés dukál, vastagabb, mint a lakóterek közé. De mi van akkor, ha nem fér el? Mutatunk három hőszigetelési példát ahol a „helynek” döntő szerep jutott.