A NagyCsaládiHázak homlokzati hőszigetelő rendszere

A tavaly először kiírt NagyCsaládiHáz pályázaton a nyertes családok, a Nógrádsápon élő Filepék és az érdi Fórizsék új házát Baumit Pro homlokzati hőszigetelőrendszer védi az időjárás viszontagságaitól. A nyertes családok ingyen kapták meg az építőanyagot a gyártó Baumit Kft.-től. Tavaly öt, idén már hét építőanyag-gyártó – Baumit Kft., Hella Árnyékolástechnikai Kft., Hörmann Hungária Kft., Schiedel Kéménygyár Kft., Tondach Magyarország Zrt., Villeroy & Boch Magyarország Kft., Wienerberger Téglaipari Zrt. – döntött úgy, hogy segítik az építkező nagycsaládosokat. Kádár Balázs marketingvezetőt arról kérdeztük, miért fontos a Baumit számára, hogy részt vegyen a nagycsaládosokat támogató pályázat kiírásában.

A Baumit – mint a piacvezető építőanyag gyártó vállalat – már évek óta az egyik legfontosabb feladatának tekinti a társadalmi felelősségvállalásban való aktív részvételt – mondta el Kádár Balázs. Így szinte természetes volt, hogy az Országos Mentőszolgálat megsegítése vagy az iszapkatasztrófát követő helyreállítási munkák támogatása után, a társadalom egyik legkisebb, mégis legerősebb egységét: a családokat támogassunk.

A NagyCsaládiHázak Baumit homlokzati hőszigetelő rendszere

Amikor a NagyCsaládiHáz pályázat tavalyi tapasztalatairól kérdeztük, Kádár Balázs hozzátette: talán a legfontosabb tapasztalat az, hogy a támogatás jó helyre került. A tavalyi pályázaton is két olyan nagycsalád kapta az 5-5 millió forint értékű építőanyagot, akik igazán megérdemelték azt, és ezzel esélyt kaptak otthonuk megteremtéséhez. A másik tapasztalat, amit a pályázattal kapcsolatban szereztünk, az pedig az összefogás ereje. Csak úgy mint az iszapkatasztrófánál, most is könnyen és problémamentesen tudott együtt dolgozni – jelen esetben – hét meghatározó építőanyag-gyártó cég.

Mindannyiunk szeme előtt az a cél lebeget, hogy minél több család kaphasson minőségi építőanyagot a minőséget képviselő gyártóktól, így megépítve álmaik otthonát. Végül hozzátette, a pályázat kiváló alkalom arra, hogy vezető piaci szereplőként olyan ügyekhez csatlakozzunk, amelyekben segíthetünk az arra rászorulóknak, ezzel könnyebbé és komfortosabbá téve életüket a válság közepette is.
A NagyCsaládiHáz pályázaton a nyertes családok Baumit Pro hőszigetelőrendszereket, korszerű Baumacol csemperagasztókat és fugázókat, gletteket, illetve aljzatkiegyenlítőket kaptak.

A NagyCsaládiHázak Baumit homlokzati hőszigetelő rendszere

NagyCsaládiHáz

Kapcsolódó cikkek

Az elektronikus építési napló már az Apple okostelefonok operációs rendszerén is elérhető

Az apple okostelefonok operációs rendszerén is elérhető 2017. december 12-től az elektronikus építési napló. Az iOS-es mobilapplikáció segítségével a felhasználók napi jelentéseket és eseti bejegyzéseket vihetnek fel a webes e-építési naplóval szinkronizált alkalmazásba, akárcsak az androidos, vagy a webes verzióban.

Mire jó az általános felelősségbiztosítás?

Szeptembertől bizonyos építési tevékenységeket végzőktől minimum 1 millió forint összegű felelősségbiztosítás meglétét várja el két kormányrendelet. Habár a jogszabályi követelménynek megfelelő felelősségbiztosítás eddig is elérhető volt a piacon, mindenkinek, aki rendelkezik ilyennel, érdemes ellenőrizni, hogy a konkrét szerződés mire nyújt fedezetet, hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

A rönkház tervezése, alapozása és építése

Rönkházban lakni valódi természetközeli élmény. Azonban a stabil, időtálló szerkezet megköveteli a körültekintő tervezést és kivitelezést.

Híd alá épített stúdiót magának egy formatervező

Még ha sokszor átvitt értelemeben is használjuk, a “híd alatt lakás” mibenlétével sokan tisztában vannak. A fogalom, szerte a világon, kevés pozitív jelentést hordoz. Egy spanyol tervező, fittyet hányva a sztereotípiákra, saját pop-up stúdiót alakított ki egy valenciai híd alatt. Jól tette!

Rönkház, faház, gerendaház – Egyszerre modern és tradicionális

Sokan félnek fából építeni új otthonukat, vagy nyaralójukat, megalapozatlan tévhitek tömkelege terjeng ugyan is a fa- és rönkházakról. Pedig egy megfelelő módon kezelt fából emelt épület több generációnak adhat otthont. A könnyűszerkezetes házak, faházak száma növekszik az elmúlt évtizedekhez képest, igaz ez a gerendaházakra és rönkházakra is. Kialakulóban van egy új trend is Európában, ugyanis a faalapú lakóházaknak több előnye is mutatkozik a hagyományos épületekkel szemben.

Fontos kérdés építkezés előtt: hogyan válasszunk építészt?

Megvásároltuk a telkünket, többé-kevésbé az anyagi forrásaink is egyben vannak és a fejünkben összeállt a kép arról, milyen házat szeretnénk. De ki fogja ezt nekünk megtervezni? És lehet-e úgy, ahogy mi szeretnénk? Vajon tud-e ehhez még hozzátenni vagy a téves elképzeléseinket kijavítani? Kire bízhatjuk ezt a nagy felelősséggel járó feladatot?

Hogyan válasszuk ki a homlokzat színét?

  Régi épület felújításánál, de új ház építésénél is izgalmas tervezési szempont és komoly vita tárgya is lehet, hogy milyen színű legyen a homlokzat? A szín választását befolyásolhatja a ház stílusa, lakóinak ízlése vagy kedvenc színei. Több irányelvet is figyelembe vehetünk a szín választásakor.

Jó gyakorlatok építkezésben, felújításban 3. rész - A komplett szigetelés

Felújításnál és új építkezésnél is cél a maximális energiahatékonyság, új építésű épületek esetében a „közelnulla” standard elérése.

Jó gyakorlatok építkezésben, felújításban 2. rész - A burkolás

A külső és a belső terek, falak, homlokzatok látványát nagy mértékben meghatározza a kiválasztott burkolat típusa és a felrakás módja.