Hirdetés

A Bencz család története

Idén harmadik alkalommal hirdették meg a NagyCsaládiHáz pályázatot, amelynek keretében a Nagycsaládosok Országos Egyesülete támogatásával hat építőanyag-gyártó (Baumit Kft., Hörmann Hungária Kft., Schiedel Kéménygyár Kft., Tondach Magyarország Zrt., Villeroy & Boch Magyarország Kft., Wienerberger Téglaipari Zrt.) 10 millió forint értékű építőanyagot ajándékozott két építkező nagycsaládnak.

Az idei NagyCsaládiHáz pályázat egyik nyertese a Bencz család lett, akik három kisfiút nevelnek. Történetüket Zsuzsanna mesélte el.
„Harmadik kis királyfink tavaly januárban háromkirályok napján született. Ekkor lettünk nagycsaláddá, és egyre sürgetőbbé vált az igény, hogy másfél szobás, 45 négyzetméteres budapesti lakásunkból el kell költöznünk.”

NagyCsaládiHáz

„Tavasszal sok keresgélés és hosszas mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy a vidéki életet és az építkezést választjuk. Nyár elején sikerült megtalálnunk a megfelelő helyszínt, egy festői kis faluban vásároltunk telket. Célunk az, hogy legnagyobbik fiunk már az új lakóhelyünkön kezdhesse el az iskolát. Abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy barátaink tervezték meg számunkra a házat, így az minden szempontból a mi igényeinknek megfelelően készült. Mindnyájan azt tartottuk legfontosabbnak, hogy jó minőségű, időtálló alapanyagokból energiatakarékos épület készüljön, ezért már a terveken is Porotherm tégla, Tondach cserép, Schiedel kémény szerepelt.”

20130415 noe bencz alapok

„Januárban már az építési engedélyre vártunk, amikor felhívott egy szintén nagycsaládos barátunk, hogy a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) olyan pályázatot hirdetett meg, amelyben nagynevű támogató cégek építőanyagokat ajánlanak fel. A feltételeket elolvasva úgy éreztük, mintha a pályázat pont nekünk szólt volna. Megpróbáltuk, hisz a költségvetés elkészültével láttuk, hogy önmagunk erejéből még nem fogjuk tudni befejezni a házépítést. Nagy izgalommal vártuk a díjkiosztót, és mikor meghallottuk a nevünket a nyertesek között – sőt még utána napokig – nem is igazán tudtuk elhinni, hogy tényleg mi is megkaptuk ezt a hatalmas segítséget. Ezúton is újra szeretnénk megköszönni minden támogatónak a felajánlásokat. Ennek segítségével reméljük teljesül a vágyunk, és nyár végén már beköltözhetünk az új házba, ahol a homeinfo.hu felajánlásából vagyonvédelmi rendszert is kiépíthetünk.”

NagyCsaládiHáz

„Márciusban már elkészült az alapozás, majd a rossz idő miatt kicsit szüneteltek a munkálatok, de közben megérkezett a tégla Wienerbergertől, így a tervek szerint jövő héten kezdődhet a falazás” – fejezte be történetüket  Bencz Zsuzsa.

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

A lakásokkal szemben egyre nagyobb kereslet mutatkozik a házakra

A korábban nagy népszerűségnek örvendő lakások kezdik elveszteni a varázserejüket. Persze még mindig vannak olyanok, akik szívesebben alakítják ki otthonukat egy lakásban, mint egy házban, de egyre többet vannak azok, akik a házakat részesítik előnyben. Az Ingatlannet.hu utánajárt minek köszönhető a változás.

Magán- és középületek, üzemek, raktárak könnyűszerkezetes technológiával

Legyen szó műhelyről, kerti tárolóról, garázsról vagy épp egy kisvállalkozás számára épített üzemről, raktárról, boltról, ha gyorsan szeretnénk tartós és szép házat, akkor a könnyűszerkezetes épület jelentheti a megoldást.

Műemlék épületek hőszigetelése? Lehetséges!

Otthonunk megfelelő szigetelése a fűtésszámla csökkentése mellett számos egyéb, egészségünket is pozitívan befolyásoló előnnyel jár, emiatt az építkezések, felújítások egyik kulcspontja.

Milyen építőanyagot válasszunk?

Az építőipar praktikus újításai sokban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy leendő otthonunk minőségi lakókörnyezetet biztosítson számunkra, a bőség zavara ugyanakkor nehezíti lehetőségeink felmérését. Cikkünkben ezért bemutatjuk a legáltalánosabban használt építőanyagok jellemzőit, és azt, hogy milyen anyagokban érdemes gondolkodnunk, ha otthonunk építését tervezzük.

Miért fontos felelősségbiztosítást kötni kivitelezéskor?

Egyértelmű, hogy mind tervezői, mind kivitelezői oldalról körüljárható a szakmai és pénzügyi felelősség, éppen ezért a felelősség kérdését megnyugtatóan a felelősségbiztosítás rendezheti.

Az elektronikus építési napló már az Apple okostelefonok operációs rendszerén is elérhető

Az apple okostelefonok operációs rendszerén is elérhető 2017. december 12-től az elektronikus építési napló. Az iOS-es mobilapplikáció segítségével a felhasználók napi jelentéseket és eseti bejegyzéseket vihetnek fel a webes e-építési naplóval szinkronizált alkalmazásba, akárcsak az androidos, vagy a webes verzióban.

Mire jó az általános felelősségbiztosítás?

Szeptembertől bizonyos építési tevékenységeket végzőktől minimum 1 millió forint összegű felelősségbiztosítás meglétét várja el két kormányrendelet. Habár a jogszabályi követelménynek megfelelő felelősségbiztosítás eddig is elérhető volt a piacon, mindenkinek, aki rendelkezik ilyennel, érdemes ellenőrizni, hogy a konkrét szerződés mire nyújt fedezetet, hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

A rönkház tervezése, alapozása és építése

Rönkházban lakni valódi természetközeli élmény. Azonban a stabil, időtálló szerkezet megköveteli a körültekintő tervezést és kivitelezést.

Híd alá épített stúdiót magának egy formatervező

Még ha sokszor átvitt értelemeben is használjuk, a “híd alatt lakás” mibenlétével sokan tisztában vannak. A fogalom, szerte a világon, kevés pozitív jelentést hordoz. Egy spanyol tervező, fittyet hányva a sztereotípiákra, saját pop-up stúdiót alakított ki egy valenciai híd alatt. Jól tette!