Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?

A lakástextilek divatszínei 2013/14-ben

A Hiemtextil a világ egyik legrangosabb textilipari kiállítása, ahol megismerhetjük a leghíresebb tervezők megálmodta divatszíneket. A 2013/14-es szezonban a lakástextíliák területén várhatóan tovább erősödnek a földszínek és a vizes pasztellek. Az ezüst helyébe az arany és a réz lép, a kékek tovább hódítanak a lilák rovására.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

A Heimtextil divatot előrejelző Trend Forumán a világ rangos tervezői mutatják be a 2013/14-es évad divatszíneit és mintáit. A gyöngyházfény, a fémes csillogás, a furcsa kontrasztok és a misztérium része az új divatirányzatnak a lakberendezésben.
Mint minden évben, idén is a több irányzatból választhatnak az otthonukat divatos színekbe öltöztetők, illetve a belsőépítészek, lakberendezők.

A 2013/14-es évad divatszíneit négy témakör fogja össze:

 • az excentrikus
 • a történész
 • a feltaláló
 • a geológus

Az excentrikus

A lakástextilek divatszínei 2013/14-ben
„Ránézek egy anyagra, és hallgatom a szálakat.
Egy történetet mondanak el. Egy dalt énekelnek.”
(Iris Apfel)

Vadász és egyben gyűjtő az excentrikus, aki a tökéletest és az egyedit üldözve a felfedezéseket bátor eklektizmussal dédelgeti és keveri. Kedveli a színpompát, amelynek minősége időtlen, karaktere pedig különösen látványos.

A szenvedély palettája

 • Olyan színskála, amely a bőségeset ugyanúgy felvonultatja, mint a szegényest, amely lehetővé teszi a dús színösszeütközéseket, ahol az extravagancia találkozik az eleganciával és az egzotikummal.

Kulcsfogalmak

 • színpompa, szenvedély, dekoratív, művészetek és kézművesség, kíváncsiság, egyedi, eredet, folklór, egzotikus, törzsi, költői, eklektikus, időtlen, könnyed szívű, humoros, heringcsont, virágok, nyomott pamutvászon, keleti, minták, kiegészítők, patina, paszomány, lebegő szálak, tollak, goblein

A lakástextilek divatszínei 2013/14-ben

A történész

A lakástextilek divatszínei 2013/14-ben
„Az otthonnak az élet kincsesládájának kellene lennie”
(Le Corbusier)

A múlt kincstárnoka a történész, aki az értéket keresi, és felfedezi a módját annak, hogy a történelmet a modern élet számára meghatározóvá tegye. Arisztokratikus lendülettel elfogult a nemes mesterségekkel és művészetekkel készült termékek irányába.

Az érték árnyalatai

 • A történész színpalettáját a ragyogó fény hiánya tompítja. A napvilág átsejlik, hogy felfedje a gyöngyházfényű sápadt színeket, a gyertya világította fémes fényességet, a ködös és misztikus sötét árnyalatokat.

Kulcsfogalmak

 • kézműves mesterségek, bűvölet, történetmesélés, gazdagság, díszítés, pazar, részletes, tűzött, hímzett, fémes, arany, fegyverzet, nyomott, díszek, csipke, áttört mintázat, ötvös finommunka, selymes ragyogás, jacquard, gyöngyházfényű, futurisztikus mesterségek, lézervágás, vésett, keleti íz

A lakástextilek divatszínei 2013/14-ben

A feltaláló

A lakástextilek divatszínei 2013/14-ben

Intelligens szabadgondolkodó a feltaláló, aki olyan megoldásokkal kísérletezik és kutatja azokat, amelyek az életet teljessé, vidámmá és izgalmassá teszik. Szereti az olyan elgondolásokat, amelyekben a szerep és a feladat találkozik a vidámsággal, a jóléttel és a szórakoztatással. Mohón vágyik arra, hogy a látványon otthagyja személyes jegyeit.

Az erő játéka

 • Az élénk árnyalatok játékos skálája. A cselszövést a furcsa kontrasztok rajzolják, amelyek a klinikait a szervessel ötvözik, a forrót a fagyossal, a szikrázóan csupasz tárgyiasságot pedig a humor egészséges adagjával enyhíti.

Kulcsfogalmak

 • kihívó, teljesítményt nyújtó, okos, jólét, szórakoztatás, érzékszervi, kinetikus, interaktív, vidám, játék, kísérleti, dekoratív, dimenzionális, tapintási, áttört minta, rácsok, ragasztott, hegesztett, komfort, puha, habos, öntött minta, bélelt, technikai, szivárványszínekben játszó, pihesúlyú, illuminatív.

A lakástextilek divatszínei 2013/14-ben

A geológus

A lakástextilek divatszínei 2013/14-ben

A természetkedvelő geológus, megőrzi, és egyben feltárja a föld legmélyebb rétegeit, leásva a föld mélyébe a láthatatlant és a váratlant keresve. Értékeli a geológiai textúrák tökéletlenségét, a természet tudományát és szürreális minőségét.

Mérgező szikrák

 • Ez a skála visszatükrözi a misztikust, a természet sötét oldalát. Az intenzív színárnyalatok mérgező fényességgel és fémes ragyogással szikráznak, hogy városi barlangjainkat megvilágítsák. A szabálytalan felszín hatásai életet lehelnek a sűrű és leegyszerűsített természetes árnyalatokba.

Kulcsfogalmak

 • feltár, tökéletlenségek, geológiai, organikus, szerves, erózió, oxidáció, tudomány, szürreális, eltorzult, lejtős, mérgező, márgás, virális, színjátszás, fémes, kristályok, visszatükröződések, pliszék, jacquard, bőr, papír, kéreg, ásványi, ércek, réz, nyers, rusztikus, nyomok, granulált, repedezett.

A lakástextilek divatszínei 2013/14-ben

Forrás: Rovitex, a Gardénia gyártója, Heimtextil

Népszerűek a témában

Esztétikus és praktikus – használatban a bútorredőnyök

Trendkalauz fürdőszobákhoz

Ez is érdekelhet

Tervezd meg tetődet egyszerűen, 6 lépésben!

Innovatív, öblítőperem nélküli WC-kerámiák a Geberittől

Terrán AddOn az építészet és az építtetők szolgálatában

Családi ház építését tervezi? Segítünk kalkulálni!

Riasztórendszer kivitelezőt találni könnyű, ha tudjuk, hol keressük

Szabad mozgás a fürdőben, avagy minden, amit tudnia kell az akadálymentesített fürdőszobákról

A télikert nélkülözhetetlen eleme a megfelelően tervezett árnyékoló

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Így alakul végül otthonná az épülő belső tér – lakberendezés a gyakorlatban

Beltéri árnyékolás - a lakberendezés fontos eleme is

Enteriőr átalakítás modern, organikus stílusjegyekkel – Mihálydeák Krisztina és Csomor László munkája

Kölcsönhatásban: amikor a fekete és a bronz festés dominál

Megéri az árát? Mit kell tudnunk a minőségi lakberendezési termékekről?

Izgalmas részletek egy étterem belső átalakításakor – Mihálydeák Krisztina lakberendező munkája

2021 színei: napsárga és nyugtató szürke. Inspiráló párosítás, melytől otthonunk is frissebbnek hat

Okosotthon 46 négyzetméteren

“A maximumot kihozni a tervezésből, csak az ügyféllel együtt lehet” – beszélgetés Zámbó Tímea építészmérnök, belsőépítésszel, az Év fürdőszobája pályázat díjazottjával

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Mezítláb a Párisi udvarban - KROKI stúdió

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Pataktól a jakuzziig – Beszélgetés Ács Erzsébettel és Kiszely Beátával

Irányt mutatni a bőség zavarában: álomfürdőszoba győztes kivitelben - Interjú Az év fürdőszobája 2020 pályázat első helyezett tervezőpárosával

Feketét a fürdőszobába? Igen! – Így használjuk a fekete szanitereket, csaptelepeket és kiegészítőket

Konyhatervezés előtt állsz? Ezt a cikket feltétlen olvasd el!

Luxus-e a lakberendezés?