Hirdetés

A lakástextilek divatszínei 2013/14-ben

A Hiemtextil a világ egyik legrangosabb textilipari kiállítása, ahol megismerhetjük a leghíresebb tervezők megálmodta divatszíneket. A 2013/14-es szezonban a lakástextíliák területén várhatóan tovább erősödnek a földszínek és a vizes pasztellek. Az ezüst helyébe az arany és a réz lép, a kékek tovább hódítanak a lilák rovására.

A Heimtextil divatot előrejelző Trend Forumán a világ rangos tervezői mutatják be a 2013/14-es évad divatszíneit és mintáit. A gyöngyházfény, a fémes csillogás, a furcsa kontrasztok és a misztérium része az új divatirányzatnak a lakberendezésben.
Mint minden évben, idén is a több irányzatból választhatnak az otthonukat divatos színekbe öltöztetők, illetve a belsőépítészek, lakberendezők.

A 2013/14-es évad divatszíneit négy témakör fogja össze:

 • az excentrikus
 • a történész
 • a feltaláló
 • a geológus

Az excentrikus

A lakástextilek divatszínei 2013/14-ben
„Ránézek egy anyagra, és hallgatom a szálakat.
Egy történetet mondanak el. Egy dalt énekelnek.”
(Iris Apfel)

Vadász és egyben gyűjtő az excentrikus, aki a tökéletest és az egyedit üldözve a felfedezéseket bátor eklektizmussal dédelgeti és keveri. Kedveli a színpompát, amelynek minősége időtlen, karaktere pedig különösen látványos.

A szenvedély palettája

 • Olyan színskála, amely a bőségeset ugyanúgy felvonultatja, mint a szegényest, amely lehetővé teszi a dús színösszeütközéseket, ahol az extravagancia találkozik az eleganciával és az egzotikummal.

Kulcsfogalmak

 • színpompa, szenvedély, dekoratív, művészetek és kézművesség, kíváncsiság, egyedi, eredet, folklór, egzotikus, törzsi, költői, eklektikus, időtlen, könnyed szívű, humoros, heringcsont, virágok, nyomott pamutvászon, keleti, minták, kiegészítők, patina, paszomány, lebegő szálak, tollak, goblein

A lakástextilek divatszínei 2013/14-ben

A történész

A lakástextilek divatszínei 2013/14-ben
„Az otthonnak az élet kincsesládájának kellene lennie”
(Le Corbusier)

A múlt kincstárnoka a történész, aki az értéket keresi, és felfedezi a módját annak, hogy a történelmet a modern élet számára meghatározóvá tegye. Arisztokratikus lendülettel elfogult a nemes mesterségekkel és művészetekkel készült termékek irányába.

Az érték árnyalatai

 • A történész színpalettáját a ragyogó fény hiánya tompítja. A napvilág átsejlik, hogy felfedje a gyöngyházfényű sápadt színeket, a gyertya világította fémes fényességet, a ködös és misztikus sötét árnyalatokat.

Kulcsfogalmak

 • kézműves mesterségek, bűvölet, történetmesélés, gazdagság, díszítés, pazar, részletes, tűzött, hímzett, fémes, arany, fegyverzet, nyomott, díszek, csipke, áttört mintázat, ötvös finommunka, selymes ragyogás, jacquard, gyöngyházfényű, futurisztikus mesterségek, lézervágás, vésett, keleti íz

A lakástextilek divatszínei 2013/14-ben

A feltaláló

A lakástextilek divatszínei 2013/14-ben

Intelligens szabadgondolkodó a feltaláló, aki olyan megoldásokkal kísérletezik és kutatja azokat, amelyek az életet teljessé, vidámmá és izgalmassá teszik. Szereti az olyan elgondolásokat, amelyekben a szerep és a feladat találkozik a vidámsággal, a jóléttel és a szórakoztatással. Mohón vágyik arra, hogy a látványon otthagyja személyes jegyeit.

Az erő játéka

 • Az élénk árnyalatok játékos skálája. A cselszövést a furcsa kontrasztok rajzolják, amelyek a klinikait a szervessel ötvözik, a forrót a fagyossal, a szikrázóan csupasz tárgyiasságot pedig a humor egészséges adagjával enyhíti.

Kulcsfogalmak

 • kihívó, teljesítményt nyújtó, okos, jólét, szórakoztatás, érzékszervi, kinetikus, interaktív, vidám, játék, kísérleti, dekoratív, dimenzionális, tapintási, áttört minta, rácsok, ragasztott, hegesztett, komfort, puha, habos, öntött minta, bélelt, technikai, szivárványszínekben játszó, pihesúlyú, illuminatív.

A lakástextilek divatszínei 2013/14-ben

A geológus

A lakástextilek divatszínei 2013/14-ben

A természetkedvelő geológus, megőrzi, és egyben feltárja a föld legmélyebb rétegeit, leásva a föld mélyébe a láthatatlant és a váratlant keresve. Értékeli a geológiai textúrák tökéletlenségét, a természet tudományát és szürreális minőségét.

Mérgező szikrák

 • Ez a skála visszatükrözi a misztikust, a természet sötét oldalát. Az intenzív színárnyalatok mérgező fényességgel és fémes ragyogással szikráznak, hogy városi barlangjainkat megvilágítsák. A szabálytalan felszín hatásai életet lehelnek a sűrű és leegyszerűsített természetes árnyalatokba.

Kulcsfogalmak

 • feltár, tökéletlenségek, geológiai, organikus, szerves, erózió, oxidáció, tudomány, szürreális, eltorzult, lejtős, mérgező, márgás, virális, színjátszás, fémes, kristályok, visszatükröződések, pliszék, jacquard, bőr, papír, kéreg, ásványi, ércek, réz, nyers, rusztikus, nyomok, granulált, repedezett.

A lakástextilek divatszínei 2013/14-ben

Forrás: Rovitex, a Gardénia gyártója, Heimtextil

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Lépjen bele bátran! Itt az alacsony fürdőkád!

Sokak számára, akik egészségi állapotuk vagy életkoruk miatt nehezebben mozognak, a fürdőkádba lépés valóságos kihívásnak tűnhet. Az M-Acryl új Eco modell belépőmagassága rendkívül alacsony, így azok is bátran használhatják, akik tartanak a hagyományos magas és mély kádaktól.

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Mezítláb a Párisi udvarban - KROKI stúdió

Virtuális túra a felújított Párisi udvarban kialakított, ötcsillagos hotel fürdőszobáiban

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Pataktól a jakuzziig – Beszélgetés Ács Erzsébettel és Kiszely Beátával

Beszélgetés Ács Erzsébettel, a LOSZ elnökével és Kiszely Beátával, a 2019 Év lakberendezőjével.

Irányt mutatni a bőség zavarában: álomfürdőszoba győztes kivitelben - Interjú Az év fürdőszobája 2020 pályázat első helyezett tervezőpárosával

52 látványterv közül választotta ki a szakmai zsűri Az év fürdőszobája 2020 pályázat legjobbjait. A Homeinfo és a Lakberendezők Országos Szövetsége által kiírt megmérettetésen Pongó Kriszta és Magyar Tibor végzett az első helyen.

Az eklektikus, a bohém, a japandi és a többiek – Lakberendezési trend prognózis 2020-ra

Itt az ideje túllépnünk a tiszta stílusokon, hozzászoknunk a szokatlan, ám nagyon is kellemesnek nevezhető megoldásokhoz és üdvözölni néhány rég elfeledett motívumot. Mi az év Pantone színe és melyek a legnépszerűbb tónusok mellette? Mutatjuk, hogy mi vár ránk 2020-ban a lakberendezésben.

Modern kis lakás rengeteg tárolóval – A lakberendező tanácsai egy átalakítás kapcsán

Hogyan lehet megvalósítani a minimál stílus irányelveit 33 négyzetméteren? Rengeteg tárolóval! Tanácsok a lakberendezőtől.

Üzlettervezés mesterfokon: hangulatos és egyedi butik enteriőr

A belső tér praktikus kialakítása, a megfelelő hangulat megteremtése, mely számos egyéb szempont mellett a vásárlást is ösztönzi, az egyik legfontosabb momentuma egy új üzlet megnyitásának. A részletekbe avat be Vermes Dóri, tervező.

Függönytől a rolettáig – Tudnivalók a textilárnyékolókról: típusok, méretezés

A praktikus és dekoratív szempontoknak egyaránt megfelelő belső téri árnyékolóra rátalálni nem egyszerű feladat. Melyik típus lesz ideális az adott helyiségbe? Milyen anyagból és mekkora legyen? Hogyan számoljuk ki a méretet? Gyakorlati tanácsok kezdőknek és haladóknak.