Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Apró kertek, teraszok - Kedvenc helyünk lesz egész nyáron

 | 

Gondos kialakítással és berendezéssel egy zsebkendőnyi kert vagy terasz is kellemes, pihentető területté varázsolható, ahol majd tavasztól őszig szívesen időzünk.
Válasszunk megfelelő, a házunk stílusához illő anyagokat! Fontoljuk meg a természetes kő vagy beton járólapok használatát, hogy tartós és kevés karbantartást igénylő és ellenálló felületet kapjunk. Ha rusztikusabb megjelenést szeretnénk, jöhet az újrahasznosított tégla vagy fa burkolat. Ha az alapok megvannak, következzen a berendezés!

Pici kerti pihenő kőzúzalékkal felszórva, fa és betonelemekkel kiegészítve. Jutott hely egy ücsörgő résznek és egy tűzrakónak is.
Gondosan megtervezett, klasszikus kert járdával, burkolatban hozzá illő terasszal és növényzettel.
Strapabíró és esztétikus kültéri burkolat teszi változatossá a teraszt, ahol reggeltől estig kényelembe helyezhetjük magunkat.
Ívelten épített, tágas terasz, melynek egy része növényekkel telepített.
Klasszikus kőburkolat a kerttel egybeérő teraszon. A különböző funkciójú részeket érdemes alacsony kőkorláttal határolni.
A kicsi kertben egy kör alakú ücsörgő részt alakítottak ki, melynek helyét a kővel kirakott terület jelöli.
Ha lejtős a telek, látványos megoldás lehet a szinteltolásos, teraszos kialakítás. Fontos a megfelelő támasztófal megépítése, különben egy nagyobb eső lemoshatja a talajt.
Hangulatos látványt kelt a régi téglával halszálka szerűen kirakott terasz.

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →