10 képes bemutató - Beton felületek a fürdőszobában

A beton vakolat évek óta a trend része. Bár elvileg a ház egész területén használható, például a konyhában, a nappaliban vagy akár a hálószobában, különösen kedvelt a fürdőszoba falain és padlóján is. Sima, betonszerű megjelenés, amely különbözik a csempétől.
De mi is ez? Választhat több szín közül? Vízálló? Melyek a hátrányok? Olvassa el, és tekintse meg a fürdőszobák legszebb inspirációs példáit!
- A beton vakolat: cement, adalékanyagok és egy speciális gyanta keveréke. A gyanta biztosítja, hogy a keverék rugalmassá váljon, így stukkóként felvihető különböző felületekre. Ezek lehetnek padló és falak, de például bútorok és munkalapok is. Az eredmény kemény, sima beton megjelenés. Különféle színekben is kapható, a pigmentpor hozzáadásának köszönhetően. Annak érdekében, hogy a betonköpeny vízálló legyen, impregnálni kell azt a felületre való felhordás után. Ezért nagyon alkalmas nedves helyekre, mint például a konyha, a WC és a fürdőszoba.

Előny: az erős, szép, tartós sima megjelenés. Padlófűtéssel is kombinálható.
Ezt a gyönyörű fürdőszobát beton+csempe kombinációval tervezték. Bár ez egy kicsi, legfeljebb 5 m2-es fürdőszoba, nem érezzük szűknek. Ennek oka a magas mennyezet. A tervező szép szürke, patchwork lapot választott a padlóhoz, a fürdő oldalához és a falhoz a zuhany mellett. A falak és az egyedi méretű mosdókagyló, amely a fürdőszoba teljes szélességén átfut, beton vakolattal készült.
A padlóra, falakra és egyéb felületekre betonkeverék felvitele munka- és időigényes munka. Több réteget kell felvinni, és minden réteget alaposan meg kell szárítani. Ez az oka annak, hogy meglehetősen drága, különösen összehasonlítva például a burkolólapokkal. Az árat ezért gyakran tekintik az egyetlen hátrányának. A négyzetméter ára a teljes területtől függ. Minél nagyobb a terület, annál olcsóbb a négyzetméterenkénti ár.
Fával kombinálva
Szaunával kombinálva:
A konyha és a nappali közötti kandallóval ellátott válaszfal teljesen betonozott, a földszinten a teljes padló, a padló és a falak pedig a szaunával felszerelt speciális fürdőszobában vannak. Ott a beton vakolat gyönyörű kombinációt képez a mennyezet meleg fa deszka és egy nagy fal mellett.
Minimalista fürdőben. Az üveg zuhanykabin és acélkeretekkel ellátott ajtó, valamint a különféle arany díszítések a minimalista fürdőszoba elegáns megjelenését adják.
Beton burkolat egy luxus szállodában
Sötét és világos beton felület
Fából készült butorokkal kiegészitve
Modern fürdőszoba

Még 1 db kép megjelenítése

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

Közgazdász vagyok, mindig a számok világával foglalkoztam. A lakberendezés hobby szinten mindig kedvenc téma volt az életemben. 2010-ben indítottam el a "Lakberendezés, építkezés, felújítás, cikkek, képek, ötletek" FB csoportot, keresgéltem a téma iránt érdeklődőket. Ez azóta meghaladta az elképzeléseimet, rengeteg emberrel, céggel ismerkedtem meg. Naponta hoz érdekes témákat, kérdéseket, és okoz örömet már nemcsak nekem , hanem a több, tízezer tag számára is.