10 kerítés - fából (cédrus, tölgy, ciprusfa...)

Többféle fa kerítést mutat be a válogatás, vannak olcsóbbak, és persze drágábbak is. Van, ami csak jelzés, itt a kert határa, van, ami már védettebbé teszi a kertet, attól függően, mi a szándékunk. (de ne feledjük, nincs akadály, ha valaki át akar mászni...)
Legtartósabb a cédrusfa: amelynek élettartama meghaladja a 30 évet. A fa még akkor is, ha kezeletlen marad, meghaladja a többi fafajtát. A cédrusfa természetesen ellenáll a rovaroknak és a bomlásnak is, ami azt jelenti, hogy fenntartható és tartós kerítéseket tesz lehetővé.
Minden faanyagot megfelelő tartósító védelemmel kell ellátni, szú, nedvesség, fényvédelem miatt. Ehhez használjunk környezetbarát védő olajat, festéket.

Cédrus kerítés, drágább megoldás. A cédrusfa nagyon tartós fafajtának tekinthető, amelynek élettartama meghaladja a 30 évet. A fa még akkor is, ha kezeletlen marad, túléli a többi fafajtát. A cédrusfa természetesen ellenáll a rovaroknak és a bomlásnak is, ami azt jelenti, hogy fenntartható és tartós kerítéseket tesz lehetővé.
Vörös cédrus, puha anyag. A vörös cédrus jellegzetes illattal is rendelkezik. Természetesen ennek van egy hátránya; Ha allergiás bizonyos szagokra, akkor a vörös cédruskerítések nem lehet a legbölcsebb kerítés.
Fehér cédrus. A fehér cédruskerítés erős és tartós, mivel ellenáll a rovaroknak is; a fa képes ellenállni a kártevőknek, például a termeszeknek és más bogaraknak. A fehér cédrus kerítéseket könnyű felépíteni, mivel ezt a fafajtát könnyű megmunkálni, függetlenül attól, hogy kézi vagy szerszámgépet használ-e. A minimális repedés és hasítás révén a fehér cédrus könnyen vágható.
Sajnos a fa általában gyenge és puha, így a csavarok tartóereje gyenge.
Fenyőfa kerités - puha anyag. a fenyőfajták hajlamosak könnyen megsérülni.
Tölgy kerítés. A festéshez a legjobb tölgyfafajták a vörös és a fehér tölgy. A festés típusától függően a vörös és a fehér tölgyfa kerítések sötét dióként vagy fényesen jelenhetnek meg a napnál. Az oxigén és az ultraibolya sugárzás hatására a tölgyfa idővel színe sötétebb lesz, és ezüstszínűvé válik.
Ciprusfa. a ciprusnak is élénk szaga van, amely légúti irritációt okozhat az embereknél. Sok más fafajhoz hasonlóan a ciprus is rothadás- és rovarálló. Ez hosszú ideig tartóvá teszi a fát és kiváló fakerítés lehetőséget kínál. A cipruskerítések egyik hátránya, hogy drágák.
Vörösfa. rothadás- és kártevő-ellenálló, a kerítés számára a legjobb anyagválasztéknak tekintik. Ennek ellenére továbbra is ajánlott a kerítést előre kezelni, hogy szépítse a korlátot. A folyamatos nedvesség, havazás, olvadás és száraz levegő könnyen befolyásolhatja az élettartamát. A festés segít megakadályozni, hogy öregedjen és megsérüljön.
Apácarács minta
Vasuti kerítés, jelzésértékű karámkerítés
Favázas drótkerítés

Még 2 db kép megjelenítése

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

Közgazdász vagyok, mindig a számok világával foglalkoztam. A lakberendezés hobby szinten mindig kedvenc téma volt az életemben. 2010-ben indítottam el a "Lakberendezés, építkezés, felújítás, cikkek, képek, ötletek" FB csoportot, keresgéltem a téma iránt érdeklődőket. Ez azóta meghaladta az elképzeléseimet, rengeteg emberrel, céggel ismerkedtem meg. Naponta hoz érdekes témákat, kérdéseket, és okoz örömet már nemcsak nekem , hanem a több, tízezer tag számára is.