Milyen a praktikus kerti grill?

Nyáron, de akár télen is egyik kedvelt program barátokkal, családdal: kerti sütögetés. Ehhez megfelelő eszközzel kell rendelkezni ahhoz, hogy ne mérgelődés, hanem végül mindenki elégedetten álljon fel az asztaltól.
Szerencsére sokféle kapható, vagy akár rendelhető a netről, fontos tudni, hogy milyen célra, mekkora mennyiségre gondoltunk.
Az igények és a pénztárca meghatározza milyet vásárolunk, nincs rossz döntés!

Faszén alapú, füstös ételekhez, ez a legegyszerűbb megoldás
Egyszerű faszén rácsok
Ilyen a megfelelő faszén, amikor ideális a sütéshez
Kamado grill (Tojásgrill)
Legkedveltebb grillező.
A kívánt grill típusa függ a húsok méretétől is. Inkább a nagyobb húsdarabokat szereti, például pácolt sertéshús, füstös bordák vagy szegy? Ha igen, akkor valószínűleg faszén grillt keres. Néhányan inkább az „alacsony és lassú” stílusú füstölést kedvelik.
A nagy szeletek több helyet foglalnak el, de a füst nem járja át őket annyira. Mégis, egy ilyen grill jó választás, ha steakhez, halhoz, hamburgerekhez és csirkedarabokhoz készül, amelyeket gyorsan akarunk elkészíteni. Ezek kevesebb figyelmet igényelnek, és gyorsabban elkészülnek. De számítsunk a füstös ízre.
Gáz grill
Sokkal hatékonyabb grillezési folyamatot ígérnek, mivel komoly energiát szolgáltatnak és gyorsan felmelegszenek. Nemcsak többféle főzési módszert kínálnak, például közvetett fűtést és többzónás főzést, hanem egyszerűen használhatóak.
Az infravörös rácsok kiválóak a zöldségek vagy halak grillezéséhez, de ideális vastag húsdarabokhoz. Rövid időtartamú, magas hőmérsékleten történő grillezést igénylő termékek esetében tökéletes megoldás. Ezen túlmenően ezeknél a rácsoknál nincs gond a faszén vagy a faforgács kezelésével, és az ilyen típusú grill tisztítása rendkívül egyszerű.

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

Közgazdász vagyok, mindig a számok világával foglalkoztam. A lakberendezés hobby szinten mindig kedvenc téma volt az életemben. 2010-ben indítottam el a "Lakberendezés, építkezés, felújítás, cikkek, képek, ötletek" FB csoportot, keresgéltem a téma iránt érdeklődőket. Ez azóta meghaladta az elképzeléseimet, rengeteg emberrel, céggel ismerkedtem meg. Naponta hoz érdekes témákat, kérdéseket, és okoz örömet már nemcsak nekem , hanem a több, tízezer tag számára is.