Praktikus térszervezés és ötletek a 18 nm-es minilakásban

Praktikus térszervezés és ötletek a 18 nm-es minilakásban intro_0

A Fateeva Design egy 18 nm-es Ukrajnában található lakás alaprajzi elrendezését készítette el. Az Odessa központjában elhelyezkedő régi épület ad helyet a kis lakásnak.
A bejáratnál egy érdekes formájú előszobát alakítottak ki, ahol egy kis szekrény, egy tükör és egy ülőke kapott helyet.
Az előszobához képest egy lépcsőnyivel lejjebb nyílik a kombinált konyha-hálószoba rész. Az ágyat megemelve extra tárolóhely jöhetett létre az ágy alatti területen, az ággyal szemben pedig egy falra szerelt TV látható, amelyet az ágyból lehet nézni. Az éjjeli szekrény mellett szorosan az íróasztal helyezkedik el, afölött pedig egy polcrendszer funkcionál, mint nyitott konyhaszekrény. Az írósztal egybefolyik a konyhapulttal, ami alatt további konyhaszekrények lettek elhelyezve, itt már zárt formában.
A fürdőszoba, amelyb egy zuhanyzóból, WC-ből és mosdóból áll, a konyha mellett található. A mosdó mögötti fal nagy részét egy tükör teszi ki, ami tágítja a térérzetet. A WC és a mosdó mögött húzódó előtétfal teteje pedig tárolásra szolgál.

Praktikus térszervezés és ötletek a 18 nm-es minilakásban full_0

Praktikus térszervezés és ötletek a 18 nm-es minilakásban full_1

Vermes Dóra enteriőrtervező vagyok, a budapesti Junior Art Centerben kétéves lakberendező és látványtervező képzésen tanultam. Ezután Spanyolországban, Amerikában és Angliában éltem és dolgoztam, így egy neves londoni designer iskolát (a Brightoni Egyetem által validált KLC School of Design) is elkezdtem, ahol 3,5 éves alapozó diploma képzésen vettem részt, enteriőrtervezés szakon. Miután hazaköltöztem, szabadúszó tervezőként kezdtem dolgozni neves irodáknak projekt alapon és saját megrendelőknek is. Emellett volt szerencsém egy kéthetes üzleti útra Új-Delhibe, ahol egy ottani tervező irodával dolgoztam kooperációs partnerként. Szeretem a letisztult tereket, bármilyen stílusról is legyen szó, ez megnyilvánul munkáimon is. Szerkesztőként szeretném a nemzetközi design tendenciákat, trendeket és innovatív megoldásokat, ötleteket bemutatni az érdeklődőknek.