Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Miért kell a mosókonyha?

Miért kell a mosókonyha? intro_0

Miért praktikus a mosókonyha? Kell egyáltalán? Ha nem, akkor miért nem és mikor nem?

Megszokás számunkra, hogy nincs külön mosókonyhánk, hiszen az olyan amerikaias. Vagy nyugatias. De nem magyaros. Sokszor eszünkbe sem jut, hogy lehetne a mosógép máshol, mint a fürdőszobában vagy rosszabb esetben a konyhában. Pedig egy mosókonyha nem csak a mosógép miatt praktikus, hanem, ha jól ki van találva, a szárítógép is elfér benne. Meg a vasalódeszka és a vasaló, meg a halomban várakozó szennyes. A mosógéphez tartozó mosószer, öblítő, vízlágyító, a súrolószerek, a felmosóvödör, még akár a porszívó is. Akkor nincs is szükség nagyon kamrára, elég egy kamraszekrény, és nincs szükség a fürdőben sem a pakolóhelyre, rögtön egy négyzetméterrel több hely van.

Hová érdemes mosókonyhát tervezni? Konyha vagy fürdőszoba közelébe. Előbbi a víz és a takarítószerek miatt, utóbbi pedig a keletkező szennyes miatt. Átdobót vagy ledobót is praktikus tervezni, ha van rá lehetőség.

Mosósarok is lehet, amit a konyhában alakítunk ki vagy egy folyosó erre alkalmas területén, hiszen mosógépekből is kapható olyan, amit be lehet építeni. Vagy eltakarhatjuk betolható ajtóval is, míg megy, tudjon szellőzni, de ne legyen útban az ajtó.

Nagyon kis lakásban, ahol semmilyen sarok és a padlóburkolatok sem alkalmasak erre, aligha tudunk mosókonyhát kialakítani. Azonban minden esetben, amikor erre van bármilyen lehetőség, mindenképpen praktikus.

A Stílusház Oktatási Stúdióban végeztem lakberendezést, majd egy évig gyakornokoskodtam több lakberendező kolléganő mellett, akiktől megtanultam a szakma finomságait. Elsősorban magánembereknek dolgozom, teljes lakás, családi ház felújításokon vagy új építésű ingatlanokon, de irodákat is tervezek.