Hirdetés

Havas táj világítással saját kezűleg

Tegye varázslatossá a karácsonyt és a sötét téli estéket saját készítésű, csodaszép havas tájat idéző hangulatvilágítással. – Lépésről lépésre a Dremellel.

Havas táj hangulatvilágítással – saját kezűleg

A világító kép elkészítéséhez használja a Dremel Moto-Saw lombfűrészt, és kövesse a Lépésről-lépésre útmutatót. Az ajándék elkészítésének nehézségi fokozata közepes.

Szükséges eszközök

 • Dremel Moto-Saw lombfűrész, általános fafűrész penge (MS51), finom fafűrész penge (MS52), és fémfűrész penge (MS53)
 • Dremel 3000 multifunkcionális szerszám, Dremel flexibilis szár (225), és az alábbi tartozékok:
  • gravírózó szár (107) vagy 4,4 milliméteres gyémántcsiszoló szár (7105),
  • fafúrószár készlet (636, 6 mm-es szár), többcélú spirálmarófej (561),
  • multitokmány (4486)
 • Dremel 940-es ragasztópisztoly, 11 mm-es faragasztó rudak.

Szükséges alapanyagok

 • 3 cm × 28 cm méretű 3 mm széles MDF-lap
 • 45 cm × 36 cm méretű 9 mm széles MDF-lap
 • 9 cm × 4 cm méretű 18 mm széles MDF-lap
 • 50 cm × 10 cm méretű 18 mm széles MDF-lap
 • 37,5 cm × 19 cm méretű matt fehér akrillap
 • 34 cm hosszú LED-égősor

Első lépés

Elsőként rajzolási segédeszközre van szüksége, amely segítségével fel tud rajzolni két egymással párhuzamos félkört. Fogja meg a 3 cm × 28 cm nagyságú, 3 mm vastag MDF-lapot és az egyik végétől 5 milliméterre csavarozzon bele úgy egy csavart, hogy a hegye épp átfúrja a lapot. Ezután a csavartól mérjen ki 16 centiméterre és 22,5 centiméterre egy-egy pontot. Ezek lesznek azok a pontok, amelyeken a ceruzákat kell átdugnia. A Dremel 3000 multiszerszámmal a 6 milliméteres fúrószárat használva fúrja át a két bejelölt pontot. Szükség esetén szélesítse ki annyira a lyukakat, hogy 1–1 ceruzát szilárdan beléjük tudjon rögzíteni.

Havas táj hangulatvilágítással – saját kezűleg

Tipp: mindig csak egy ceruzát használjon, hogy pontosan ugyanazt a vonalat kapja.

Második lépés

Most rajzoljon fel az MDF-lapra két egymással párhuzamos félkört, ami a havas táj kerete lesz. Mérjen ki a 4–4 centiméterre a 45 cm × 36 cm nagyságú, 9 mm széles MDF-lap alsó sarkától befelé egy-egy pontot. Ezután keresse meg a két pont közötti távolság középpontját, majd az alsó szegélytől számítva 4 centiméterre készítsen bemélyedést egy csavar segítségével. Tegye rá az elkészített rajzolóeszközt úgy az MDF-lapra, hogy a csavar hegye az előbbi bemélyedésbe essen, majd rajzolja meg a két párhuzamos félkörívet.

 Havas táj hangulatvilágítással – saját kezűleg

Harmadik lépés

Rajzoljon 5 fenyőfát a felső félkör tetejére. A magasságuk legyen eltérő, körülbelül 6,5 cm, 7 cm és 8 cm körüli.  A legnagyobb fenyőfa középen legyen. A Dremel Moto-Saw lombfűrésszel az általános fafűrész pengét (MS51) használva vágja ki őket.

Ezek után az MDF-lap alsó részen húzzon egy párhuzamos vonalat 2 centiméterre hullámosan a lap aljától, majd az ábra szerint vágja ki a felesleges MDF-lapot a belső félkör körül. Legkönnyebben úgy tudja kivágni ezt a részt, ha először lyukat fúr a lapba a Dremel 3000 multiszerszámmal a többcélú spirálmarófejet használva (Bit 561). Az így kifúrt lyukon dugja át a Dremel Moto-Saw lombfűrész pengéjét, és vágja körbe a vonalat, majd távolítsa el a felesleges fűrészport.

Havas táj hangulatvilágítással – saját kezűleg

Negyedik lépés

A következő lépésben fogja meg a 37,5 cm × 19 cm méretű matt fehér akrillaplemezt és helyezze be az előbb elkészített fakeret mögé. Az akrillapot körülbelül 1 centiméterre csúsztassa majd lefelé, hogy legyen hely a LED-es lámpasor elhelyezéséhez. Rajzolja a fakeret belső részét az akrillap védőfóliájára. Ez lesz az a körvonal, amelyen belül a havas tájat fel kell majd rajzolnia.

Havas táj hangulatvilágítással – saját kezűleg

Ötödik lépés

Szabad kézzel rajzolja le egy hólepte falu képét a védőfóliára. A Dremel 3000 multifunkcionális szerszámmal a flexibilis szárat, a multitokmányt és a szárba helyezett gravírozó fejet (107) használva gravírozza be a rajzot az akrillapba. Vágja ki a rajzát és vágja le az akrillap szélét úgy, hogy az illeszkedjen a keretre, de még maradjon az akrillap oldalán elég hely a felragasztáshoz. A kivágáshoz a Dremel Moto-Saw lombfűrészt használja az MS51-es számú fűrészlappal.

Havas táj hangulatvilágítással – saját kezűleg

Hatodik lépés

Ragassza rá a keretre az akrillapot a Dremel ragasztópisztollyal, a fához való ragasztórúd segítségével.

Havas táj hangulatvilágítással – saját kezűleg

Hetedik lépés

Most készítse el a keret támasztékát: húzzon átlós vonalat a 9 cm × 4 cm nagyságú, 18 mm széles MDF-lap egyik sarkától a másikig, majd vágja szét a fadarabot a vonal mentén a Dremel Moto-Saw lombfűrészt és a finom fafűrész lapot használva.

 Havas táj hangulatvilágítással – saját kezűleg

Nyolcadik lépés

Ragassza rá a támasztékokat a keret hátoldalára. Ehhez jelöljön be egy-egy 90 fokos függőleges vonalat 3,5 centiméterre a keret mindkét végén, majd ragassza oda óvatosan a támasztékokat a Dremel 940-es ragasztópisztollyal.

 Havas táj hangulatvilágítással – saját kezűleg

Kilencedik lépés

Most ragassza a Dremel 940-es ragasztópiszollyal a keretet az 50 cm × 10 cm nagyságú, 18 mm vastag alaplap közepére, 3-3 centiméterre az alaplap két szélétől. Addig tartsa nyomva a keretet, amíg a ragasztó meg nem szárad.

 Havas táj hangulatvilágítással – saját kezűleg

Tizedik lépés

Utolsó lépésben rögzítse a LED-égősort a Dremel 940-es ragasztópiszoly segítségével a fa képkeretre, pontosan az akrillap alá.

Amint elkészült a ragasztással, fesse óvatosan fehérre a képkeretet és díszítse ezüst csillámporral.

 Havas táj hangulatvilágítással – saját kezűleg

Forrás: Dremel

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Lépjen bele bátran! Itt az alacsony fürdőkád!

Sokak számára, akik egészségi állapotuk vagy életkoruk miatt nehezebben mozognak, a fürdőkádba lépés valóságos kihívásnak tűnhet. Az M-Acryl új Eco modell belépőmagassága rendkívül alacsony, így azok is bátran használhatják, akik tartanak a hagyományos magas és mély kádaktól.

Karácsonyi dekoráció kül- és beltérre

Koszorúk, csillámló díszek, fényfüzérek és girlandok, no meg az elmaradhatatlan fenyőfa. Ezek nélkül elképzelni sem tudjuk a karácsonyt.

Elegáns és vagány beton tárgyak

A beton töretlen népszerűségét mi sem mutatja jobban, minthogy egyre nő a magyar alkotók száma ezen a piacon. Egy tehetséges hölgy kreativitásának köszönhetően ismét gazdagodott a beton kiegészítők tárháza.

Különleges beton használati tárgyak

A beton használata már régen túlnőtt az építőiparban ismert módokon. Ma már ez az erőteljes, masszív anyag nem csupán az alap. Egyéni lakberendezési tárgyak köntösében kelt új életre.

Kaméleon módjára változó bútorok

A régi bútorok átalakításával azok stílusa is megváltozik. Az újraformált darabokat azok értékelik igazán, akik a lakberendezés terén is bátran kilépnek komfortzónájukból.

Fából, szeretettel

Különleges, száz százalékban kézi munkával készülő lakberendezési tárgyak és kedves kiegészítők. Ezekkel büszkélkedhet egy tehetséges és elkötelezett magyar pár, aki azért hívta létre vállalkozását, hogy jó minőségű alapanyagokból készítsen egyedi, modern használati tárgyakat, fából.

Édes kis ölelke-párnák

A cukiság fogalma új szintre emelkedett az ölelke-párnák alkotójának köszönhetően. A rendkívül sokféle típusban létező párnák, aranyos figuráikkal, igazán babáknak és kisgyermekeknek való termékek.

Festett párna, egyszeri és megismételhetetlen

Ki ne szeretne olyan díszpárnát otthonra, amely egyedi, akár személyre szabott? Olyat, ami tökéletesen illeszkedik a berendezési tárgyaihoz és a lakás hangulatához, stílusához.