Hirdetés

Harmónia és intimitás üvegajtóval

Véget ért a praktikátlan beltéri üvegajtók korszaka. A mai modern gyártástechnológiával készült tele-üveg beltéri ajtók biztonságosak, stabilak, hangszigetelő képességgel rendelkeznek, felületkezelt típusai könnyen takaríthatók és csak akkor átlátszók, ha éppen azt szeretnénk, igényeink szerinti intimitást biztosítva. A homokfúvott, festett vagy mart felületű Lenteam üvegajtók az otthonunk bármilyen uralkodó motívumával, egyedi mintájával elláthatók, így nem csak elválasztják a tereket, hanem harmóniát teremtve össze is kötik azokat.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Napjainkban a belsőépítészek által is egyre inkább kedvelt és használt lakberendezési elem az üveg beltéri ajtó, hiszen tradicionális anyaga és modern formái, különleges eleganciát képviselve, változatos felületkialakítást tesznek lehetővé.  Az üvegajtók a beltéri ajtók azon szegmensébe tartoznak, melyekkel kapcsolatban még manapság is sok kétely és tévhit él, pedig a technika fejlődésének köszönhetően ezen a területen is számos innováció és praktikum jelentkezett az elmúlt években. Melyek is ezek?

Üvegajtó a konyhában

Intimitás, biztonság és hangszigetelés üvegajtóval

Az üvegajtó örök érvényű előnye a lakberendezésben, hogy nagy fényáteresztő képességüknek köszönhetően világos, kellemes hangulatú tereket hoznak létre. Az átlátszó, víztiszta üvegajtók mellett számos más formában és dizájnban léteznek üvegajtók, amelyek az intimitást is biztosítva rendelkeznek ezen tulajdonsággal. Például a homokfúvott, festett vagy mart felületű üvegajtók a tér sötétítése nélkül szintén képesek átengedni a fényt, miközben mintázatukkal a kívánt mértékben különítik el a helyiséget.

Egyes festett üvegajtók világosabb vagy sötétebb árnyalatúnak mutatják magukat attól függően, hogy mennyi direkt fény éri az ajtólapot. A meghittség megtartása így egy üvegajtó esetében sem jelenthet többé problémát, mint ahogy a tisztántartás és a zajszűrés sem. Az edzett biztonsági üvegből - éles felületek nélkül törnek - készülő üveg beltéri ajtók bizonyos típusai az emelt hanggátlású beltéri fa ajtóknak megfelelően, minden olyan helyiség elkülönítésére alkalmasak, ahol fontos a csend megtartása, a zaj szűrése, mint például egy dolgozó szoba esetén. Mindemellett a könnyű tisztíthatóság és tisztán tarthatóság sem okozhat a jövőben gondot, ha speciális felületkezeléssel ellátott üvegajtót választunk.

Üvegajtókkal otthonunk harmóniájáért

A modern gyártástechnológiának köszönhetően az otthonunkban uralkodó motívum megjelenhet a választott üvegajtón is, ami akár egy saját szöveg is lehet. Így ugyanaz a dizájnelem minden felületen, az üvegajtón is feltűnhet, megteremtve ezzel otthonunk harmóniáját, arculatát. A kigondolt uralkodó stíluselemekhez színben és formában is illő vasalatot érdemes külön kiválasztani az üvegajtóhoz. A lakberendezés másik fontos alapelve, melyre érdemes odafigyelni, hogy a választott üvegajtónk ne legyen környezetidegen. Ennek megfelelhetünk, ha az otthonunkhoz illő mintázat mellett, fa vagy acél tokkal kombináljuk a beltéri üvegezett ajtónkat.

Toló rendszerű üvegajtó

Kétszárnyú, toló rendszerű üvegajtó megoldások

Az üvegajtók esetében is léteznek ma már olyan megoldások, melyekkel a kisméretű belső tereket praktikussá, a nagy belső tereket pedig még különlegesebbé, látványosabbá varázsolhatjuk. Ilyen praktikus megoldás a toló rendszerű üvegajtó, mely elősegíti a rendelkezésre álló tér maximális kihasználását, miközben anyagából adódó nagy fényáteresztő tulajdonságával világossá is teszi azt. A Lenteam üvegajtók másik rendkívül impulzív formája a kétszárnyú kivitel, mely lenyűgöző látványt és dizájnt kölcsönöz a nagyméretű tereknek.

Üvegajtó a hálószobában

Ha felújítunk, építünk, kialakítunk, sose feledjük el, hogy az ördög a részletekben lakik, így mindig tartsuk szem előtt, hogy a megfelelően kiválasztott beltéri ajtók egész otthonunk arculatát meghatározzák.

Válaszd ki az otthonodhoz és stílusodhoz leginkább illő Lenteam üvegajtódat a www.lenteam.hu oldalon.

Ez is érdekelhet

Tisztíts úgy, mint egy profi!

Magasabb flexibilitás és vízlepergető hatás FX 66 Platinum Flexfugázóval!

Innovatív, öblítőperem nélküli WC-kerámiák a Geberittől

„Segítség, beázik az új tetőm!”

Terrán Tetőkalkulátor - Ingyenes és azonnali kalkuláció tetőépítéshez

Medence kompromisszumok nélkül

Családi ház építését tervezi? Segítünk kalkulálni!

Riasztórendszer kivitelezőt találni könnyű, ha tudjuk, hol keressük

Mindent a kád típusokról: egyenes, sarok, aszimmetrikus…

Zsaluzia – modern és esztétikus árnyékolás

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Otthonfelújítási tippek a Hörmanntól

Így válasszunk nyílászárót! – 3 fontos szempont a csalódások helyett

„Na, ez jó vétel volt!” – Amikor a nyílászáró hosszú távú befektetés

Emelő-toló, bukó, toló, párhuzamosan tolható? Hová milyen teraszajtót válasszunk és mi a különbség?

Érintésmentes ajtóval a fertőzések terjedése ellen

Miért válasszunk tolóajtót?

Stíluskalauz beltéri ajtókhoz

Védelem otthonunk minden szegletében

Családi ház felújítása 2. rész - Falazás és nyílászáró beépítés, előkészítési munkák

Hogyan válasszunk minőségi nyílászárót?

Otthonunk intelligens nyílászárói

Tolóajtó, az esztétikus, helytakarékos és könnyen kezelhető nyílászáró

Vásárlási listák
További vásárlási listák