Harmónia és intimitás üvegajtóval

Véget ért a praktikátlan beltéri üvegajtók korszaka. A mai modern gyártástechnológiával készült tele-üveg beltéri ajtók biztonságosak, stabilak, hangszigetelő képességgel rendelkeznek, felületkezelt típusai könnyen takaríthatók és csak akkor átlátszók, ha éppen azt szeretnénk, igényeink szerinti intimitást biztosítva. A homokfúvott, festett vagy mart felületű Lenteam üvegajtók az otthonunk bármilyen uralkodó motívumával, egyedi mintájával elláthatók, így nem csak elválasztják a tereket, hanem harmóniát teremtve össze is kötik azokat.

Napjainkban a belsőépítészek által is egyre inkább kedvelt és használt lakberendezési elem az üveg beltéri ajtó, hiszen tradicionális anyaga és modern formái, különleges eleganciát képviselve, változatos felületkialakítást tesznek lehetővé.  Az üvegajtók a beltéri ajtók azon szegmensébe tartoznak, melyekkel kapcsolatban még manapság is sok kétely és tévhit él, pedig a technika fejlődésének köszönhetően ezen a területen is számos innováció és praktikum jelentkezett az elmúlt években. Melyek is ezek?

Üvegajtó a konyhában

Intimitás, biztonság és hangszigetelés üvegajtóval

Az üvegajtó örök érvényű előnye a lakberendezésben, hogy nagy fényáteresztő képességüknek köszönhetően világos, kellemes hangulatú tereket hoznak létre. Az átlátszó, víztiszta üvegajtók mellett számos más formában és dizájnban léteznek üvegajtók, amelyek az intimitást is biztosítva rendelkeznek ezen tulajdonsággal. Például a homokfúvott, festett vagy mart felületű üvegajtók a tér sötétítése nélkül szintén képesek átengedni a fényt, miközben mintázatukkal a kívánt mértékben különítik el a helyiséget.

Egyes festett üvegajtók világosabb vagy sötétebb árnyalatúnak mutatják magukat attól függően, hogy mennyi direkt fény éri az ajtólapot. A meghittség megtartása így egy üvegajtó esetében sem jelenthet többé problémát, mint ahogy a tisztántartás és a zajszűrés sem. Az edzett biztonsági üvegből - éles felületek nélkül törnek - készülő üveg beltéri ajtók bizonyos típusai az emelt hanggátlású beltéri fa ajtóknak megfelelően, minden olyan helyiség elkülönítésére alkalmasak, ahol fontos a csend megtartása, a zaj szűrése, mint például egy dolgozó szoba esetén. Mindemellett a könnyű tisztíthatóság és tisztán tarthatóság sem okozhat a jövőben gondot, ha speciális felületkezeléssel ellátott üvegajtót választunk.

Üvegajtókkal otthonunk harmóniájáért

A modern gyártástechnológiának köszönhetően az otthonunkban uralkodó motívum megjelenhet a választott üvegajtón is, ami akár egy saját szöveg is lehet. Így ugyanaz a dizájnelem minden felületen, az üvegajtón is feltűnhet, megteremtve ezzel otthonunk harmóniáját, arculatát. A kigondolt uralkodó stíluselemekhez színben és formában is illő vasalatot érdemes külön kiválasztani az üvegajtóhoz. A lakberendezés másik fontos alapelve, melyre érdemes odafigyelni, hogy a választott üvegajtónk ne legyen környezetidegen. Ennek megfelelhetünk, ha az otthonunkhoz illő mintázat mellett, fa vagy acél tokkal kombináljuk a beltéri üvegezett ajtónkat.

Toló rendszerű üvegajtó

Kétszárnyú, toló rendszerű üvegajtó megoldások

Az üvegajtók esetében is léteznek ma már olyan megoldások, melyekkel a kisméretű belső tereket praktikussá, a nagy belső tereket pedig még különlegesebbé, látványosabbá varázsolhatjuk. Ilyen praktikus megoldás a toló rendszerű üvegajtó, mely elősegíti a rendelkezésre álló tér maximális kihasználását, miközben anyagából adódó nagy fényáteresztő tulajdonságával világossá is teszi azt. A Lenteam üvegajtók másik rendkívül impulzív formája a kétszárnyú kivitel, mely lenyűgöző látványt és dizájnt kölcsönöz a nagyméretű tereknek.

Üvegajtó a hálószobában

Ha felújítunk, építünk, kialakítunk, sose feledjük el, hogy az ördög a részletekben lakik, így mindig tartsuk szem előtt, hogy a megfelelően kiválasztott beltéri ajtók egész otthonunk arculatát meghatározzák.

Válaszd ki az otthonodhoz és stílusodhoz leginkább illő Lenteam üvegajtódat a www.lenteam.hu oldalon.

Kapcsolódó cikkek

Egyedi és modern belső terek sok üveggel

Az üveg ma már ugyanolyan nélkülözhetetlen eleme az építészetnek, belsőépítészetnek, mint a tégla, a beton, vagy a különféle faanyagok.

Megbízható gyártótól válasszunk nyílászárót!

Számos, keserves tapasztalat mutatja, hogy a címadó mondat nem minden esetben evidencia. Pedig éppen a nyílászárók és az ezekhez kapcsolódó kiegészítők tipikusan azon termékek körébe tartoznak, melyeket nem áll szándékunkban sűrűn cserélgetni. A minőségért pedig érdemes alaposan körülnézni a kínálatban.

Bejárati ajtók – miért fontos a funkció és a látvány harmóniája?

Mindennapi használati tárgyainktól elsősorban azt várjuk, hogy betöltsék eredeti rendeltetésüket. De vajon a praktikum-e a legfontosabb oka a kiválasztásnak? Fontos-e, hogy egy használati tárgy egyúttal a legújabb formatervezési trendeknek is megfeleljen? Hogyan jelenik meg a praktikum, a funkcionalitás és az esztétikum mindennapi használati tárgyainkban?

Helytakarékos megoldások modern enteriőrökbe – stílusos tolóajtók

A lakás berendezése során gyakran végig sem gondoljuk, hogy a hagyományos ajtóknál az ajtólap nyitási tartománya bizony értékes helyet vesz el a térből, mely kicsi helyiségek esetében különösen “fájdalmas” tud lenni. A tolóajtó sok szempontból jelenthet ideális megoldást.

Miért fontos a revíziós ajtók alkalmazása?

Szigorú előírások szabályozzák, hogy az épületek gépészeti-, elektromos- és egyéb berendezéseihez szükség esetén a szakemberek egyszerűen hozzáférjenek. A takaráshoz használt, úgynevezett revíziós ajtó azonban – túl azon, hogy nélkülözhetetlen – esztétikus megjelenésű is kell, hogy legyen.

Minőségi tűzgátló ajtók az otthonok védelmében

A nyílászárók kiválasztásánál otthonunk biztonsága az egyik legfontosabb szempont. A tűzgátló biztonsági ajtók ebben nyújtanak hatékony segítséget.

5 tanács a tökéletes bejárati ajtó kiválasztásához

Bejárati ajtóval minden ház, lakás rendelkezik, így akár otthonunk névjegyeként is tekinthetünk rá. Ha új bejárati ajtó vásárlában gondolkodunk, számos olyan körülményt, tényezőt kell figyelembe vennünk, melyek döntőek lehetnek a helyes választásban.

Tágítsuk a teret napsütéssel! – Teraszajtók és tetőablakok kényelmes használattal

Egy hatalmas, esztétikus teraszajtóról a panoráma, a fény, a kertipartik jutnak eszünkbe. A tolóajtók, harmonika ajtók a teraszon, vagy a csoportosan beépített tetőablakok, a fényár felelősei otthonunkban. De mi felel azért, hogy az esztétikai élményt ne befolyásolja semmiféle funkcionális probléma?

Könnyen nyitjuk, könnyen csukjuk

Mikor jó egy ajtó vagy ablak? Ha szép keret, a jó üveg, a megbízható vasalat, esetleg a könnyű nyitni és csukni - ahány ház, annyi válasz. Az elmúlt években előtérbe kerül energiatakarékossági és biztonsági kérdések miatt a lista természetesen ezekkel a tényezőkkel bővült. Ezekért a nyílászárók több alkotóeleme is felelős. Nézzük tehát mitől jó egy ajtó vagy egy ablak!