Hirdetés

Gyerekszoba a szellemi fejlődés tekintetében

A színek, formák, tárgyak hangulata melyek otthonunkban körbe vesznek minket, jelentősen befolyásolják még a felnőttek hangulatát is, hát még a gyerekekét.

A gyerekszoba kialakításakor ne csak arra törekedjünk, hogy a gyerekkuckó biztonságos és hangulatos legyen, hanem arra is, hogy a harmonikus fejlődés érdekében inger gazdag környezetet alakítsunk ki a számukra.

Ajánlatos maximum három fő színt alkalmazni

Elsődleges szempont a színek használta. Nyilvánvaló, hogy egy gyerekszoba úgy szép és természetes, ha a színvilága gazdag. De némely szülő hajlamos ezt kissé túlzásba vinni. Amíg a gyermek kisebb, ajánlatos maximum három fő színt alkalmazni, mert a túl sok élénk szín, zavaró lehet a gyermek számára.

Ha már a kisebb gyerekeknél tartunk, a picik hamarabb tanulnak meg járni, ha a gyerekszoba járólapja keményebb anyagból van kialakítva.  Ha kissé csúszósabb a burkolat, mindenképp terítsünk rá szőnyeget, de itt is ügyeljünk rá, hogy a szőnyeg könnyen tisztítható legyen, mert a higiénia a legfontosabb a helyiség kialakításában.

A higiénia a legfontosabb a helyiség kialakításában

Az egészen kicsi gyerekek szobájába nem ajánlott nagy, színes figurákat a falra festeni, mert ezek a megosztják a figyelmüket. De kiváló megoldás lehet, ha nem sima felületű, hagyományos, hanem apró mintás, domború tapétát alkalmazunk, így a tapintási érzékeit is fejleszthetjük.

A kezdetekben, de a későbbiekben is érvényes lehet, hogy a gyerekszobát nem célszerű telezsúfolni játékokkal, ugyanis nekik még egy plüssmackóval való megbarátkozás is időbe telik. Természetesen a játékok jelenléte elengedhetetlen, de ne essünk túlzásokba, vagy használjunk tároló dobozokat a rendszerezéshez.

Használjunk tároló dobozokat a játékok elrendezéséhez

Stressz keltő hatás lehet a gyerek számára, ha a szobában hirtelen változtatunk meg dolgokat. A bútorok hirtelen kicserélése, a falszínek megváltoztatása negatív hatást kelthet a gyerekben. Ezeket a műveleteket fokozatosan és nagyobb gyermek esetében az ő bevonásával ajánlott elvégezni. Ennek köszönhetően legalább a közös, kalandos program is meg van a szülő és gyermek közt.

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Így ellenőrizhetjük, hogy zuhanykabinunk biztonságos-e

A zuhanykabin vásárlásakor kevesen gondolnak arra, hogy a biztonság is fontos szempont lehet, hiszen „mi baj történhet?”. Nos, a zuhanykabin üvegből készül!

Ötletek a gyerekszoba festéséhez

A gyerekszoba falainak festése több figyelmet érdemel, mint bármelyik helyiségé. Egyrészt nem mindegy, hogy milyen festéket, vegyszereket használunk, másrészt lehet, hogy a falak festése dekorációs célokat is szolgál, ami pedig különleges technikát és előkészítést igényel. Most lépésről-lépésre követhetjük végig az előkészítéstől a befejezésig a festés folyamatát, tippeket kapunk a festék és az eszközök kiválasztásához és megmutatjuk, hogyan lehet vidám kuckót varázsolni egy apró gyerekszobából.

Fogas a gyerekszobába saját kezűleg

Csináld magad: készítsen egyszerű, és biztos lábakon álló fa formájú ruhafogast, amelyen a levelek helyén kabátokat, táskákat és játékokat is tárolhat.

Készítsen mesebeli íróasztalt iskolakezdésre!

A gyerekek szeretnek játszani, de a tanulás is lehet szórakoztató - különösen megfelelő környezetben. Ezen a mesefigurás íróasztalon biztosan könnyebb az iskolakezdés, és játékosabb a leckeírás!

Tündérmesés lányka szoba

A lányos anyukák figyelmébe ajánljuk ezt az elképesztően bájos hálószoba stílust. Amennyiben kislányának Ön is egyedi tervezésű hálószobaötleteket keres, akkor valószínűleg el lesz ragadtatva ettől a mesés ötlettől.

Készítsen fantáziadús trónszéket gyereknapra

Lepje meg a gyerekeit egy varázslatos ajándékkal! Ezzel a fantáziadús trónszékkel egy kis királyság lehet a gyerekszobából. Ha elkészült, fesse ki a szobához illő alapszínnel, majd díszítse a gyerkőc kedvenc figuráival.

Kincsesláda készítése lépésről lépésre

Így öröm a rendrakás: Mennyivel kellemesebb egy pompás kincsesládában elhelyezni a játékokat és a gyerekek kincseit, ahelyett, hogy szekrényekben tárolnák őket. Minden gyerekszoba ékessége lesz!

Gyerekszoba tervezése

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a gyerekszoba kialakítása a legegyszerűbb feladat. Pedig ez korántsem igaz. Gyermekeink itt élik mindennapjaikat, szobájuk többfunkciós szerepet tölt be az életükben: alvó, játszó tanuló rész egyben.