Dupla mosdó a fürdőszobában

A reggeli rohanásban nagy szolgálatot tesz a fürdőszobában a dupla mosdó. Egyszerre ketten tudnak kezet mosni, hajat szárítani, sminkelni vagy épp borotválkozni, és este is sokat segít, ha együtt küldhetjük a gyerekeket fogat mosni.

Már a közepes méretű – legalább 2,5 × 2,5 méteres – fürdőszobában is elfér a dupla mosdó. A duplán elhelyezett mosdó lehet 120 vagy 130 cm széles és 50 cm mély. Formája általában minimalista: szögletes külső ívekkel, amíg belül pedig szögletes vagy íves, mély vagy kevésbé mély – ki hogy szereti.

Dupla mosdó a fürdőszobában

A mosdó alá érdemes a mosdóbútort tenni, mert eltakarja a lefolyót és a helyet kihasználva sok mindent tarthatunk benne. A dupla mosdó alá elhelyezett dupla szekrény is két részre tagolódik, külön lehet kihúzni a fiókokat, így nem zavarjuk egymást a fürdőszobában.

Tagolt fiókok

A mosdó alá tett dupla mosdóbútor fiókját könnyebb kihúzni és betolni, ha két részre tagolódik. A kevésbé jó minőségű vasalattal szerelt bútorokban könnyen megszorulhat a fiók nem csak két részes, hanem még az egyrészes esetében is. Európában létezik pár igazán jó minőségű pántokat, vasalatokat, teleszkópokat gyártó cég, amelyeket a hosszú élettartam érdekében érdemes a gyártóknak és a fogyasztóknak is megfizetniük.

Dupla mosdó a fürdőszobában

Nem csak az egyszerre készülődés az előnye a dupla mosdós fürdőszobabútoroknak, hanem hogy a nagy rakodótér miatt rengeteg dolgot tarthatunk benne, tisztálkodó szereket, kozmetikumokat, mosószert, öblítőt, hajszárítót, fogkefét, fésűt, és akár játékokat is, mert ezek is a családi fürdőszoba nélkülözhetetlen részei.

Dupla mosdó a fürdőszobában

A hölgyek általában több apró dolgot tartanak a fürdőszobában, ezért nekik különösen hasznos, hogy a kihúzható fiók több részre tagozódik, ők igazán ki tudják használni például a Ravak Classic dupla mosdójának plusz kis fiókjait.

Egyes mosdó és kád is készül a dupla mosdóhoz hasonló formavilággal

A mosdók és bútorok általában egy termékcsalád részei, így a második fürdőszobába, toalettbe is tudunk a dupla mosdóhoz hasonló dizájnnal rendelkező egyes mosdót választani. Sőt a Ravak esetében hasonló kádat is találunk a dupla mosdóhoz.

A különféle termékcsaládok számos elemmel rendelkeznek

Gazdagabb szín- és formavilág

A bútorok több színben kaphatók, mindenki megtalálja a maga ízlése szerintit, akár teljesen hófehéret, barnás, szürkés, bézs színűt. A mosdók anyaga az utóbbi idők irányzatai alapján már egyre inkább öntött műmárvány, amelyből egyedibb formákat, élesebb éleket, íveket lehet formázni, akárcsak a kerámiából.

Dupla mosdót úgy is elhelyezhetünk, hogy a két egyforma mosdót egymás mellé teszünk

Mivel a fürdőszoba párás, vizes környezet, ezért nem mindegy, hogy a bútorok miből készülnek, és hogyan kezelik az anyagukat. A bútorok eleje általában lakkozott felület, mivel nagy igénybevételnek vannak kitéve, a váza pedig többnyire bútorlap. Célszerű, ha a bútorlap impregnált, mert akkor a párás környezetben nem fog megdagadni, eldeformálódni az idők folyamán.

A bútor lábai erősítik a mosdók fali rögzítését

A bútorokat többnyire falra szerelt akasztóra helyezik, és a bútorra fekszik fel azután a mosdó, amelyet a fali oldalon színtelen vagy fehér szilikonnal húznak ki. A szilikon szigetel is és rögzít is. Nagyobb bútorok általában lábakkal kaphatót, ezzel erősítve a fali rögzítést. Némely bútor eleve lábakkal készül, esetleg íves vagy egyedi formájú a mosdó, amelyet a bútorra állítanak.

Dupla mosdó a fürdőszobában

A dupla mosdóhoz hasonlóan okos megoldás, a sarokülőkés aszimmetrikus kád, esetleg behajtható kádparavánnal kiegészítve, így, zuhanyozni is lehet benne. Számos apró részlet van még a fürdőszobában, amely kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi életünket, ilyenek a vízlepergetős üvegfelület, a zuhanyülőke, a biztonságos fürdőszobai világítás vagy a termosztátos csaptelep.

Forrás: Ravak

Kapcsolódó írásaink

Fürdőszoba tervezése 1.

Fürdőszoba tervezése 2. A fürdőkád

Fürdőszoba tervezése 3. Zuhanysarok

Zuhanyozás kádban vagy zuhanykabinban – takarítsunk egyszerűen

Ravak

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Lakásátalakítás csúcsrajáratva: hogyan lehet egy nagyból öt kicsit kihozni?

Adott egy szokatlanul tágas, belvárosi lakás, melynek tulajdonosa úgy döntött, hogy a nagyból több kis apartmant szeretne kialakítani. Az elsőre szinte lehetetlennek tűnő küldetést Fogarasi Dianna enteriőrtervező ötletei nyomán sikerült kivitelezni. Mutatjuk, hogyan.

Családi ház felújítása 3. rész – A fűtésrendszer korszerűsítése

„Aki olyan mértékű felújításra szánja el magát, mint mi, legjobb, ha a fűtésrendszert egy alapos újragondolásnak veti alá.” Személyes tapasztalatok egy - többé-kevésbé - saját kezűleg végzett felújításról.

Modern kis lakás rengeteg tárolóval – A lakberendező tanácsai egy átalakítás kapcsán

Hogyan lehet megvalósítani a minimál stílus irányelveit 33 négyzetméteren? Rengeteg tárolóval! Tanácsok a lakberendezőtől.

Régi borospincéből építész műterem Budajenőn

Felújtani, átalakítani, az eredeti funkciókat elhagyni és újragondolni, komoly munka, de látva az eredményt, kimondhatjuk: megéri fáradozni.

Családi ház felújítása 2. rész - Falazás és nyílászáró beépítés, előkészítési munkák

Korábbi cikkünkben egy családi ház felújítási munkáinak személyes tapasztalatait mutattuk be. A cikksorozat nem a szakembereknek szánt műszaki megoldásokkal teletűzdelt írás, hanem azoknak szól, akik felújításra szánják el magukat és képesek azt végigvinni, akár saját kezűleg is.

Újragondolt terek – Egy társasházi lakás újjászületése

Mintha új lakásba költöztünk volna – így érezhetik magukat, akik egy mindent felforgató, szakszerűen levezényelt, alapos felújítás mellett döntenek. Íme, egy látványos átalakítás, mely igazolja, hogy megéri a munkát profi lakberendezőre bízni.

Hézagok és repedések megszüntetése - tartós ragasztás és tömítés a legszélsőségesebb körülmények között is

A ablakok és a falazat találkozásánál, vagy a különféle burkolatok érintkező pontjain megjelenő hézagok, a mozgásból adódó repedések a legbosszantóbb problémák közé tartoznak. Ezek megszüntetése mindenképpen ajánlott, hiszen idővel még több baj okozói lehetnek.

Így alakulhat egy falusi ház modern lakótérré

Egy eklektikus sváb falusi ház felújítása és letisztult modern stílusúvá alakítása nem mindennapi feladat, de a Csikós Terv építészeti elképzeléseit alapul véve ezt a kihívást is sikerült egy rendkívül elégedett megrendelővel zárni.

Belvárosi lakás felújítása – főszerepben a harmonikaajtó

Budapest belvárosában, egy kifejezetten jó állapotú lakás “újrahangolására” került sor. A legkülönlegesebb új elem egy harmonikaajtó lett.