Hirdetés

Dupla mosdó a fürdőszobában

A reggeli rohanásban nagy szolgálatot tesz a fürdőszobában a dupla mosdó. Egyszerre ketten tudnak kezet mosni, hajat szárítani, sminkelni vagy épp borotválkozni, és este is sokat segít, ha együtt küldhetjük a gyerekeket fogat mosni.

Már a közepes méretű – legalább 2,5 × 2,5 méteres – fürdőszobában is elfér a dupla mosdó. A duplán elhelyezett mosdó lehet 120 vagy 130 cm széles és 50 cm mély. Formája általában minimalista: szögletes külső ívekkel, amíg belül pedig szögletes vagy íves, mély vagy kevésbé mély – ki hogy szereti.

Dupla mosdó a fürdőszobában

A mosdó alá érdemes a mosdóbútort tenni, mert eltakarja a lefolyót és a helyet kihasználva sok mindent tarthatunk benne. A dupla mosdó alá elhelyezett dupla szekrény is két részre tagolódik, külön lehet kihúzni a fiókokat, így nem zavarjuk egymást a fürdőszobában.

Tagolt fiókok

A mosdó alá tett dupla mosdóbútor fiókját könnyebb kihúzni és betolni, ha két részre tagolódik. A kevésbé jó minőségű vasalattal szerelt bútorokban könnyen megszorulhat a fiók nem csak két részes, hanem még az egyrészes esetében is. Európában létezik pár igazán jó minőségű pántokat, vasalatokat, teleszkópokat gyártó cég, amelyeket a hosszú élettartam érdekében érdemes a gyártóknak és a fogyasztóknak is megfizetniük.

Dupla mosdó a fürdőszobában

Nem csak az egyszerre készülődés az előnye a dupla mosdós fürdőszobabútoroknak, hanem hogy a nagy rakodótér miatt rengeteg dolgot tarthatunk benne, tisztálkodó szereket, kozmetikumokat, mosószert, öblítőt, hajszárítót, fogkefét, fésűt, és akár játékokat is, mert ezek is a családi fürdőszoba nélkülözhetetlen részei.

Dupla mosdó a fürdőszobában

A hölgyek általában több apró dolgot tartanak a fürdőszobában, ezért nekik különösen hasznos, hogy a kihúzható fiók több részre tagozódik, ők igazán ki tudják használni például a Ravak Classic dupla mosdójának plusz kis fiókjait.

Egyes mosdó és kád is készül a dupla mosdóhoz hasonló formavilággal

A mosdók és bútorok általában egy termékcsalád részei, így a második fürdőszobába, toalettbe is tudunk a dupla mosdóhoz hasonló dizájnnal rendelkező egyes mosdót választani. Sőt a Ravak esetében hasonló kádat is találunk a dupla mosdóhoz.

A különféle termékcsaládok számos elemmel rendelkeznek

Gazdagabb szín- és formavilág

A bútorok több színben kaphatók, mindenki megtalálja a maga ízlése szerintit, akár teljesen hófehéret, barnás, szürkés, bézs színűt. A mosdók anyaga az utóbbi idők irányzatai alapján már egyre inkább öntött műmárvány, amelyből egyedibb formákat, élesebb éleket, íveket lehet formázni, akárcsak a kerámiából.

Dupla mosdót úgy is elhelyezhetünk, hogy a két egyforma mosdót egymás mellé teszünk

Mivel a fürdőszoba párás, vizes környezet, ezért nem mindegy, hogy a bútorok miből készülnek, és hogyan kezelik az anyagukat. A bútorok eleje általában lakkozott felület, mivel nagy igénybevételnek vannak kitéve, a váza pedig többnyire bútorlap. Célszerű, ha a bútorlap impregnált, mert akkor a párás környezetben nem fog megdagadni, eldeformálódni az idők folyamán.

A bútor lábai erősítik a mosdók fali rögzítését

A bútorokat többnyire falra szerelt akasztóra helyezik, és a bútorra fekszik fel azután a mosdó, amelyet a fali oldalon színtelen vagy fehér szilikonnal húznak ki. A szilikon szigetel is és rögzít is. Nagyobb bútorok általában lábakkal kaphatót, ezzel erősítve a fali rögzítést. Némely bútor eleve lábakkal készül, esetleg íves vagy egyedi formájú a mosdó, amelyet a bútorra állítanak.

Dupla mosdó a fürdőszobában

A dupla mosdóhoz hasonlóan okos megoldás, a sarokülőkés aszimmetrikus kád, esetleg behajtható kádparavánnal kiegészítve, így, zuhanyozni is lehet benne. Számos apró részlet van még a fürdőszobában, amely kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi életünket, ilyenek a vízlepergetős üvegfelület, a zuhanyülőke, a biztonságos fürdőszobai világítás vagy a termosztátos csaptelep.

Forrás: Ravak

Kapcsolódó írásaink

Fürdőszoba tervezése 1.

Fürdőszoba tervezése 2. A fürdőkád

Fürdőszoba tervezése 3. Zuhanysarok

Zuhanyozás kádban vagy zuhanykabinban – takarítsunk egyszerűen

Ravak

 | 
Kapcsolódó cikkek

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Az Elevenház Panzió Projekt

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Tippek tetőablak választáshoz – felújítóknak

Belsőépítészeti tervezés és teljeskörű kivitelezés az Attraktív Design Stúdió csapatával

Miért fontos kivitelezői szerződést kötni és mi szerepeljen a szerződésben? Letölthető szerződésminta és magyarázatok felújítóknak, építkezőknek

Hőszigetelés centikben, számokban és forintokban

Tetőcsere, tetőfelújítás, napelem – Ezekre ad pénzt az állam

Kétszázezer forinttól a csillagos égig. Milyen felújítás fér bele kicsi, nagyobb és korlátlan büdzsébe?

Enteriőr átalakítás modern, organikus stílusjegyekkel – Mihálydeák Krisztina és Csomor László munkája

Mennyit spórolhatunk a Homeinfo Kedvezmény Hetek kuponjaival? Íme, egy példa arra, hogy elég sokat!

Kölcsönhatásban: amikor a fekete és a bronz festés dominál

Így gazdálkodunk okosan – Mi az, amit mi feltétlenül beszerzünk a HOMEINFO Heteken?

Miért válasszunk beépíthető háztartási gépeket? 7+1 figyelemre méltó készülék

5 lépés a minőségi homlokzat felé - Hogyan kíméljük meg magunkat a hosszas színválogatástól?

Elszálló építőanyagárak, komoly kihívások. Mit tehetünk? – szakértőket kérdeztünk

Otthonfelújítási támogatástól az építőanyag vásárlásig – Ezentúl mindezt egy helyen intézhetjük!

Így csökkentheti rezsiköltségeit állami pénzből

Vásárlási listák
További vásárlási listák