Tervezzük meg együtt télikertjét!

Homeinfo Iroda

Amikor már eldöntöttük, hogy otthonunkat egy igazán hangulatos, plusz helyiséggel, télikerttel szeretnénk bővíteni, és izgatottan neki látunk a tervezgetésnek, álljunk meg egy pillanatra és fontoljuk meg a

Solarlux

télikert szakértőinek hasznos tanácsait!

Ha már körülnézett a Solarlux télikertek között, bizonyára felkerült titkos kívánságlistájára, hogy egy izgalmas, egyedi hangulatú télikerttel bővítse otthonát, ahol minden évszakban kompromisszumok nélkül élvezhető a természet szépsége. Mire figyeljünk a tervezés során, hogy a télikert ne csak része, hanem egy valóban különleges hangulatú, ugyanakkor praktikus helyisége, dísze is legyen lakásunknak?

Hangulatos télikert

Az első és egyik legfontosabb szempont, amit alaposan végig kell gondolni, a funkció, azaz mire és hogyan szeretnénk használni télikertünket. Lakóterünk részeként egész évben használható télikertet szeretnénk vagy csak a tavaszi és őszi "terasz szezont" meghosszabbító üvegházat képzelünk el? Szeretnénk-e hasznosítani a napenergiát vagy csak növényeinknek szánjuk az új teret? A funkció ugyanis jelentősen meghatározza a tájolást, a szellőztetés, az árnyékolás, a bevilágítás és fűtési rendszer kiépítését is. Egy déli tájolású télikert például télen és az átmeneti időszakokban is jelentős hő termelő képességgel rendelkezik, így kedvezően hat az energiafelhasználásra is. Azonban egy inspiráló dolgozó szoba kialakítására a diffúz fények egyenletes eloszlása miatt az északi tájolás megfelelőbb. A télikert egyszerre nyújthat kivételes életérzést a lakóknak és egyedi megjelenést az épületnek, ezért a funkció mellett nem szabad megfeledkeznünk házunk formájáról és stílusáról sem. Minden házhoz más és más télikertforma és design illik. A

Solarlux

télikertek között minden funkcióhoz és típushoz találunk télikert megoldást.

A lakótér része lesz a télikert?

Ebben az esetben ne hagyjuk figyelmen kívül a megfelelő világítás, fűtés, szellőztetés kialakítását. A

Solarlux

rendszerekbe beépített LED fényforrásokkal például nem csak energiatakarékosan, hanem esztétikusan is ki lehet alakítani a világítást, mivel a vezetékek az üvegtetőbe süllyesztve megbújhatnak. A kandalló mára inkább kuriózum, ugyanakkor az általa idézett hangulat és a vele elérhető esetleges fűtési energia megtakarítás miatt ismét sokan kedvelik. A Solarlux üvegtetőbe speciális kéménykivezető elem is építhető, így a télikertben elhelyezett kandalló füstelvezetése ideálisan megoldható. Nem is gondolnánk, hogy a télikertekre és az üvegtetőkre az egyik legnagyobb veszélyt a hó súlya jelenti, ezért minden egyes télikertet a felépítés helyére irányadó hó terhelés figyelembevételével egyedileg kell megtervezni, ahogyan a Solarlux mérnökei is teszik.

Este a télikertben

Ha nyári reggeleket szívesen indítjuk a kávé pörkölt illatával, izgalmas hátteret biztosít mindehhez, ha ezt a napsütéstől védett, levegős télikertben tehetjük. Télikertünk klímáját a nap melegétől nyáron védenünk kell. Az árnyékolás mellett a Solarlux számos szellőztetési opciójával gondoskodik a nyáron is kellemes klímáról. A

Solarlux

különleges funkciója, hogy a télikert oldalai akár teljes szélességében eltolhatóak, ami nyáron jól kihasználható. A nyitható üvegtáblák keret nélküli verzióban is elérhetőek, amivel a kilátás teljesen zavartalanná válhat. A télikert kialakításához további hasznos információkat talál

weboldalunkon

.

Kapcsolódó cikkek

Miért jó a télikert?

A télikert megépítése mellett számos érv szól: hasznos négyzetméterekkel gazdagítja és látványossá teszi lakásunkat, egész évben zöld oázisként funkcionál és valószínűleg ez lesz otthonunk kedvenc helyisége.

Télikertekről bővebben

A télikertek méretét a helyi adottságok határozzák meg, de minél magasabb a belső tere, annál kellemesebb és hangulatosabb időtöltést garantál, főként a melegebb, nyári időszakban. Folytatjuk korábbi cikkünket.

Árnyékolók és üvegezés a télikertben

A technikailag és stílusban is megfelelő árnyékolók, valamint a jól megválasztott üvegezés nélkülözhetetlen elemei a télikertnek.

Milyen legyen a télikertünk? Anyagok, formák, tájolás

A télikertek, bár szerkezetileg nagyon hasonló elvek alapján épülnek fel, elég sok választási lehetőséget hagynak az előzetes tervezgetéseknél, az elképzelések kialakításánál. Választási lehetőség a különféle keretanyagok és az üvegfelületek minőségének esetére is vonatkozik. Ehhez jönnek még a nyílászárók, nem beszélve a számtalan árnyékoló lehetőségről és szellőztető ablakokról.

Télikert – Télen is a természetben

Egyre népszerűbb lehetőség a lakóterület akár utólagos bővítése, fedett, de mégis világos, napos élettér kialakítása. Szeretnénk, ha eddigi kedvelt teraszunk, esetleg a mellé épült medencénk télen, vagy rossz időben is használható lenne. Miért hasznos a télikert?

Zsaluzia, a külső árnyékolók sztárja

Az utóbbi időben egyre többen fedezik fel a zsaluziát, ami egy tartós, jó ár-érték arányt képviselő, nem mellesleg pedig modern megjelenésű árnyékoló is egyben.

Vakolható tokos redőny – 2017 szenzációja

Sokak számára ismerős probléma, hogy a redőny külső tokos kivitelezésénél a szerkezet nem rejthető el megfelelően. A vakolható tokos redőny erre kínál tartós és látványos megoldást.

Kis panel fürdőszoba, okosan

A panellakások fürdőszobáinak berendezése legalább akkora kihívás, amekkora siker övezheti a jól strukturált, praktikus végeredményt. Mi alapján válasszon a szaniterek közül, és hová helyezze azokat? Most alaprajzokkal is segítünk!

Hogyan lesz a tetőterasz otthonunk legjobb része?

Mindenki arra törekszik, hogy a lehető legtöbb hasznos terület alakítsa ki otthonában. Sokan jönnek rá a beköltözést követően, hogy milyen jó is lenne egy terasz. Kiváló megoldásként szolgálhatnak a problémára a tetőteraszok. Nézzük, milyen fontos szempontokat kell szem előtt tartanunk, ha tetőteraszt vagy tetőkertet szeretnénk kialakítani!

Önnek ajánljuk
Álmennyezet tudástár