Hirdetés

Télikert: átgondolt tervezéssel, precíz kivitelezéssel lesz látványos és élvezhető a végeredmény

Télikertet szeretnénk, de valójában fogalmunk sincs arról, hogy hol és hogyan alakítsuk ki? Egyáltalán alkalmas-e a házunk, lakásunk egy ilyen jellegű bővítésre, lesz-e ehhez elegendő hely? A tanácsunk, hogy semmiképpen se döntsünk egyedül és lehetőleg, ne magunk vágjunk bele a kivitelezésbe. A télikert építés nem igazán tartozik a “csináld magad” műfajába.

Először is legyünk tisztában azzal, hogy a családi házhoz megálmodott télikert építése engedélyköteles és azt a helyi hatóságnál be kell szereznünk. Tehát miután eldöntöttük, hogy lesz télikertünk és nagyjából elképzelésünk is van arról, hogy milyen méretű és stílusú legyen, legjobb, ha felkeresünk egy vagy több télikert építésre szakosodott vállalkozást. Kérjünk referenciákat, árajánlatokat, tájékozódjunk!

Partner-Doors télikert
Partner-Doors télikert

A Partner-Doors szakemberei azt tanácsolják, hogy a végleges döntés előtt érdemes már személyesen is egyeztetni a részletekről. Náluk például a szaktanácsadás ingyenes, a szolgáltatásnak része az árajánlat elkészítése is. A szaktanácsadást azért is érdemes igénybevenni, mert így az elképzeléseinket és a valós lehetőségeket egy hozzáértő csapat segítségével hangolhatjuk össze. Hiszen nem ritka, hogy a fejünkben megszülető ötlet végül nem, vagy csak kompromisszumok árán kivitelezhető. Az is előfordulhat, hogy a szakember az eredetinél sokkal jobb ötlettel áll elő, amit érdemes megfontolnunk.

Partner-Doors télikert
Partner-Doors télikert

Aztán felhívják a figyelmünket olyan lényeges kérdésekre, mint a télikert szigetelése, az árnyékolás és a vízelvezetés. A helyszíni felmérés után segítenek kiválasztani a megfelelő anyagokat, a színvilágot, a nyílászárókat, majd mindezt egy valósághű látványtervben be is mutatják.

Ne feledkezzünk meg a garanciákról sem! A Partner-Doors 2 év teljeskörű garanciát vállal az általa végzett munkára, de az üvegezésre 5, a profilra 10 év garancia jár.

Kapcsolódó cikkek

Árnyékolás pergolával – 8 kérdés és válaszok a szakértőtől

Miért hasznos pergolával árnyékolni? Mi a különbség a pergola és télikert között? Számos, gyakran felmerülő kérdésre kapunk választ Pónya Pétertől, a Sunwood ügyvezetőjétől.

Akinek kertje van, pergolája is lesz - napfény és árnyék harmóniája a Sunwoodtól

Kint, és mégis bent. Vagy bent, és mégis kint? Nézőpont kérdése, de a lényeg, hogy nyári- és télikertjeihez hasonlóan a Sunwood Kft. pergolái is tökéletes kapcsolatot biztosítanak a lakótér és a kert között, komplex megoldásaival jelentősen emelve otthoni komfortérzetünket, életminőségünket.

Archishade - A télikert nélkülözhetetlen eleme, az árnyékoló

Megfelelő árnyékolórendszer alkalmazásával a télikertben nyáron is megteremthetjük az ideális beltéri klímát.

Megbízható gyártótól válasszunk nyílászárót!

Számos, keserves tapasztalat mutatja, hogy a címadó mondat nem minden esetben evidencia. Pedig éppen a nyílászárók és az ezekhez kapcsolódó kiegészítők tipikusan azon termékek körébe tartoznak, melyeket nem áll szándékunkban sűrűn cserélgetni. A minőségért pedig érdemes alaposan körülnézni a kínálatban.

A télikert nélkülözhetetlen eleme a megfelelően tervezett árnyékoló

Egy szépen és jól megépített télikert a lakás egyik legkedveltebb része lehet, teljes joggal. Ahhoz azonban, hogy a nyári, forró napsütésben is tökéletesen ki tudjuk használni az előnyös adottságokat, a megfelelő árnyékolásról feltétlenül gondoskodnunk kell.

Árnyékoló és tetőrendszer egyben? Ezt kínálják a Suntech pergolák!

Az árnyékolástechnika világa elképesztő ütemű fejlődésen ment keresztül az elmúlt néhány évben, ezáltal folyamatosan érkeznek az újabb termékek, melyek többsége globális szinten is újdonságnak tekinthető, néhányukat viszont már jól ismerik a fejlettebb országokban, sőt alkalmazásuk szintén mindennapos.

Tavaszi újdonságok a Construmán

A tavaszi Construma 2013 építőipari szakkiállításon a budapesti Hungexpo vásárváros területén számos újdonsággal találkozhattak az építkező, felújítást tervező vagy épp a lakásukat átrendezni kívánó érdeklődők.

Télikertekről bővebben - Tervezzük meg együtt télikertjét!

Egyre népszerűbb a lakóterület bővítése, egy fedett, de mégis világos, napos élettér kialakításával. Ki ne szeretné, ha kedvelt terasza télen, vagy rossz időben is használható lenne? Valószínűleg szinte mindenki, ezért is élik reneszánszukat a télikertek.