Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Bizalmi kérdés

Nagy gondban van az, aki építőanyagot vásárol. A gyártók – természetesen – állítják, hogy termékeik minden követelménynek megfelelnek, sőt, még annál is jobbak. Magától értetődik, hogy erről dokumentum is van. De mennyire bízhatunk abban, hogy az anyagok jó tulajdonságai tartósan megmaradnak? Tudja-e a gyártó mindig ugyanazt a minőséget produkálni, mint amit bevizsgáltatott? Melyik gyártónak fontos a jó hírneve? Kiben bízhatunk?

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Egy termék jó hírneve nem máról-holnapra alakul ki, és nem is a gyártók adják maguknak, érte kitartóan, eredményesen kell a piacon dolgozni. A tartós, jó minőségű áru, a készséges és gyors kiszolgálás, a szakértő terméktámogatás mind elengedhetetlen ehhez. Aki ezeket év(tized)ek kemény munkájával elérte, nem teszi kockára rövidtávú sikerekért. így van ez az Austrotherm cégcsoport esetében is, mely a 90-es évek óta Közép-Európa meghatározó polisztirolhab gyártója.

Austrotherm Zenit Construma díj

Gyártani sokfelé lehet, és az Európai Unió gazdaságilag már belföldnek számít. Ennek ellenére jelentősége van annak, hogy a rendelkezik-e a cég hazai gyártóbázissal, vagy sem. Az itthon alkalmazott dolgozók, itteni menedzsment hosszútávú gondolkodást jelentenek, míg egy import anyag esetében az anyacég legfontosabb szempontja mindig is az otthoni értékesítés lesz, az export csak „hab a tortán”. Nem elhanyagolható az sem, hogy a hazai munkatársak behatóbban ismerik az itteni szabályozásokat, könnyebben meg tudnak felelni nekik, és jobban tudnak alkalmazkodni is, hiszen Magyarország a fő piacuk. Az Austrotherm Kft. az expandált polisztirolhab gyártók közül egyedül már három korszerű gyártóhellyel rendelkezik hazánkban. A győri székhely és a gyöngyösi üzem után a szekszárdi gyár a déli országrészt látja el kiemelkedő minőségű hőszigetelő anyaggal.

Hővezetési tényező mérés

Az egyik legfontosabb tényező a folyamatos minőség ellenőrzés. Mit sem ér a szépen bekeretezett teljesítmény nyilatkozat, ha a forgalomba nem az a minőség kerül! Hibás terméket pedig minden gyártó gyárt, csak a nem mindenki engedi azokat a fogyasztóhoz. A gyári laboratóriumok és a gyártásközi ellenőrzések ezért fontosak – és nem csak a vevőnek, de a gyártónak, forgalmazónak is. Az Austrotherm Kft. mindhárom telepén a legkorszerűbb laboratórium szakképzett munkatársakkal működik, a gyártásközi ellenőrzés menetét a minőségirányítási kézikönyv rögzíti.

A jó gyártó folyamatosan bővíti termékkínálatát. Korszerűbb gépek beszerzésével, szakképzett dolgozók alkalmazásával lehet fokozni az anyagok használati értékét. A minőség iránti elkötelezettséget mutatja az is, ha új, magasabb értékű termékekkel lép a piacra. Az Austrotherm Kft. számos EPS terméket honosított meg a hazai piacon, így a lépéshang-szigetelő EPS lemezeket, a lejtésképző hőszigetelést (ezért Construma nagydíjat is kapott), az Expert termékcsaládot, a szürke színű, fokozott hőszigetelő képességű Grafit®, Grafit® Reflex homlokzati hőszigetelő lemezt, vagy akár az Zenit® hőszigetelő lemezt (ami szintén Construma díjas). az idén elindított "Átlátható minőség" kampány keretében pedig a belső vizsgálati jegyzőkönyvek egy részét is publikussá tették. Mindhárom gyár laboratóriumában hetente mérik a homlokzati hőszigetelő lemezek hővezetési tényezőjét, és a mért értékeket a honlapon meg lehet tekinteni. Az eddigi 39 vizsgálat során mindegyik termék megfelelt, sőt, az átlag 5,5 százalékkal jobb, mint amivel a tervezők számolnak. Ez azt jelenti, hogy a vásárlók a tervezetthez képest több energiát takarítanak meg. Ez az Austrotherm Kft. ajándéka vevői felé.

Nyomószilárdság mérés

És végezetül nem elégséges, hogy jó terméket gyártson valaki. A tervezőt, kivitelezőt, de az egyszerű felhasználót is tájékoztatni kell arról, hogy az adott termék hol, hogyan építhető be, mire kell különösen ügyelni, hogy jó minőségű épületszerkezetek, épületek valósuljanak meg. Ehhez szakmailag képzett területi képviselőkre, szakértő alkalmazástechnológusokra van szükség. És mivel ők sem lehetnek ott mindenhol, szükséges, hogy a termékismertetők, beépítési útmutatók - nyomtatott, vagy elektronikus formában – mindenki számára hozzáférhetők legyenek. A hőszigetelő anyagokkal kapcsolatos műszaki tudnivalók, az alkalmazás leírása és egyéb szükséges információk, valamint az aktuális hírek megtalálhatók a www.austrotherm.hu weboldalon.

Szakítószilárdság mérés

forrás: Austrotherm

Népszerűek a témában

HRH ablakszigetelés: kevesebb hűtésre / fűtésre, kevesebb por, kevesebb pollen?

Ez is érdekelhet

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Modern fürdőszobák díszei az öntöttmárvány térkádak

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

Hörmann garázskapu és bejárati ajtó konfigurátor

Így lehet energetikailag hatékony a tető

Gyors, díjmentes, nagyságrendi számítás a Terrán TetőKalkulátorával!

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Biztonságos, kényelmes, víztakarékos fürdőkád

Erre figyelj oda, ha pliszé szúnyoghálót veszel! – válaszol a szakértő

Outdoor-otthonok modern árnyékoló és pergola megoldásai - kültéri életterek tervezése az Archishade szakértőivel

Már 100 éve bizonyít a pórusbeton

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Homlokzati hőszigetelő rendszerek felújítása

Sikeres küzdelem az idő vasfoga ellen

Így ne legyen rémálom az építkezés: Álomház okosan

Kényelmes, költséghatékony és korszerű építkezés fehér téglával

Felére csökkenhet a falak építésének ideje ezzel a technológiával - Nemcsak időt, de pénzt és vizet is spórolhat, aki így épít

Hőszigetelés ipari kapuval? Így csökkentenek költséget a Hörmann megoldásai

Előregyártott hűtő-fűtő rendszer: klímafödém

Családi ház építése környezettudatosan és fenntartható módon

Szorult helyzetben - Hatékony hőszigetelés kis vastagságban

Olcsó és gyors is? Pénzügyileg is jó megoldás lehet a gyorsház

Ha jól csináljuk, rengeteget spórolhatunk a szigeteléssel – 5 szigetelési hiba, melyeket mindenképpen kerüljünk el!

Ytong: ahol a minőség, a fenntarthatóság és az elkötelezettség találkozik