Több fény ablak nélkül is

Egy ház építése során nem mindig megoldható, hogy minden helyiség ablakot kapjon, régebben pedig nem is törekedtek arra, hogy a fürdőszoba vagy egy közlekedő ablakos legyen. Ilyenkor segít a Solarspot.

A Solarspot valójában természetese megvilágításra alkalmazható fényirányító csőrendszer, mellyel megoldható a kevésbé megvilágított vagy a teljesen sötét helyiségek természetes fénnyel való ellátása. Segítségével egy kedvezőtlen fekvésű ház vagy lakás is barátságosabbá, lakhatóbbá válik, anélkül, hogy extra mennyiségű elektromos áramot kellene elfogyasztanunk a kellő világossághoz.

Több fény ablak nélkül is

Hogy működik?

Az átlátszó fénygyűjtő kupola általában a tetőn helyezkedik el, ahonnan egy optikai eszköz a fényt egy kimagasló fény visszatükröző képességű csatornán keresztül a világítótesthez vezeti.
Az égboltról minden irányból érkező szórt vagy közvetlen napfényt a víztiszta kupolában elhelyezkedő optikai lencse gyűjti be és továbbítja a fényvezető csatorna falaira. Fényvisszaverődése közel áll az elméleti csúcshoz. A különleges berendezéseknek hála, azok képesek eljuttatni a fényt bármilyen helyiségbe, mind tiszta, mind felhős égbolt esetén, napkeltétől napnyugtáig.

Szerelés

Az átmérőtípus kiválasztásánál az elegendő fény biztosításához 1 százalékos megvilágítottságot kell biztosítanunk. A megvilágító test a felületének százszorosát képes ellátni természetes fénnyel. A fénycsatorna tartalmazhat hajlításokat, a különálló alkotóelemek segítségével rendkívül összetett formákat felvehet.
Sokféleképpen telepíthető, mert egy univerzális, szintetikus gumiból készült tetőelem lehetővé teszi, hogy bármilyen tetőcserépre felszerelhető legyen. Választhatunk kerek és négyzetes világítótestet, különböző kivitelű lencsékkel. A rendszer kiegészíthető sötétítő berendezésekkel, csatlakoztatható hozzá szellőzőrendszer és éjszakai lámpaként is funkcionálhat.

Solarspot

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Érintésmentes ajtóval a fertőzések terjedése ellen

A makacs kórokozók könnyen rátelepedhetnek az általunk leggyakrabban használt felületekre, például az ajtókilincsekre. A betegségek terjedésének elkerülése érdekében javasolt érintésmentes ajtók felszerelése.

Igényes munkakörnyezet az egészségmegőrzésért

Ipari környezetben nem csak a biztonság és a kényelmesen kialakított gépi berendezés játszik központi szerepet, az igényes munkakörnyezet megteremtése is legalább annyira fontos a munkavállalók számára.

Miért válasszunk tolóajtót?

Röviden összefoglalva azért, mert ez az egyik leginkább helytakarékos és könnyen kezelhető, emellett pedig esztétikus nyílászáró. De tekintsük át ezt a témát kicsit bővebben!

Stíluskalauz beltéri ajtókhoz

A beltéri ajtó a helyiségek egyik meghatározó belsőépítészeti eleme, ezért kiválasztása kiemelt figyelmet érdemel.

Tetőablak helyhez és funkcióhoz igazítva

A szakemberek Európa-szerte szívesen dolgoznak olyan tetőablakokkal, melyek a műszaki követelmények mellett a magán és intézményi beruházók különféle dizájn elvárásait is kielégítik. Legyen szó elavult tetőablakok cseréjéről, vagy a tetőablak egy épületrész rendeltetéséhez való illesztéséről, a Roto méretben, anyagban és funkcióban egyaránt kellő rugalmasságot kínál.

Védelem otthonunk minden szegletében

Ha betörésbiztosság, akkor elsősorban a bejárati ajtók, az erkély- és teraszajtók kerülnek górcső alá. Csakhogy nem feledkezhetünk meg a tetőtéri ablakokról sem, hisz azok is hozzájárulnak szeretteink és értékeink megóvásához – bár máshogyan. Vegyük sorra, pontosan hogyan!

Betörésbiztos otthon – Praktikus rendőrségi tanácsok az ingatlanok biztonságáért

A nyár elmúltával egészen szeptember végéig nem csökken az utazási kedv. Ebben az időszakban érdemes kiemelt figyelmet fordítani otthonunk biztonságára, hiszen könnyen a betörők célpontjává válhat a hetekig őrizetlenül hagyott ingatlan.

Garázskapu felújítás 5 lépésben - Ilyen egyszerű egy garázskapucsere, ha a megfelelő szakemberhez fordulunk

Sokak számára ismerősek lehetnek azok a helyzetek, amikor megfelelő szaktudás nélkül vágunk bele kisebb-nagyobb felújítási munkálatokba, reménykedve abban, hogy így időt, vagy pénzt spórolhatunk.

Régi borospincéből építész műterem Budajenőn

Felújtani, átalakítani, az eredeti funkciókat elhagyni és újragondolni, komoly munka, de látva az eredményt, kimondhatjuk: megéri fáradozni.