Több fény ablak nélkül is

Egy ház építése során nem mindig megoldható, hogy minden helyiség ablakot kapjon, régebben pedig nem is törekedtek arra, hogy a fürdőszoba vagy egy közlekedő ablakos legyen. Ilyenkor segít a Solarspot.

A Solarspot valójában természetese megvilágításra alkalmazható fényirányító csőrendszer, mellyel megoldható a kevésbé megvilágított vagy a teljesen sötét helyiségek természetes fénnyel való ellátása. Segítségével egy kedvezőtlen fekvésű ház vagy lakás is barátságosabbá, lakhatóbbá válik, anélkül, hogy extra mennyiségű elektromos áramot kellene elfogyasztanunk a kellő világossághoz.

Több fény ablak nélkül is

Hogy működik?

Az átlátszó fénygyűjtő kupola általában a tetőn helyezkedik el, ahonnan egy optikai eszköz a fényt egy kimagasló fény visszatükröző képességű csatornán keresztül a világítótesthez vezeti.
Az égboltról minden irányból érkező szórt vagy közvetlen napfényt a víztiszta kupolában elhelyezkedő optikai lencse gyűjti be és továbbítja a fényvezető csatorna falaira. Fényvisszaverődése közel áll az elméleti csúcshoz. A különleges berendezéseknek hála, azok képesek eljuttatni a fényt bármilyen helyiségbe, mind tiszta, mind felhős égbolt esetén, napkeltétől napnyugtáig.

Szerelés

Az átmérőtípus kiválasztásánál az elegendő fény biztosításához 1 százalékos megvilágítottságot kell biztosítanunk. A megvilágító test a felületének százszorosát képes ellátni természetes fénnyel. A fénycsatorna tartalmazhat hajlításokat, a különálló alkotóelemek segítségével rendkívül összetett formákat felvehet.
Sokféleképpen telepíthető, mert egy univerzális, szintetikus gumiból készült tetőelem lehetővé teszi, hogy bármilyen tetőcserépre felszerelhető legyen. Választhatunk kerek és négyzetes világítótestet, különböző kivitelű lencsékkel. A rendszer kiegészíthető sötétítő berendezésekkel, csatlakoztatható hozzá szellőzőrendszer és éjszakai lámpaként is funkcionálhat.

Solarspot

Kapcsolódó cikkek

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

A kellemeset az egészségessel – jakuzzik otthonra, élmény minden napra

Az elmúlt évtizedekben talán soha nem volt akkora jelentősége az otthon eltöltött időszak minőségének, s vele együtt az egészségmegőrzésnek, mint ebben az évben.

Emelő-toló, bukó, toló, párhuzamosan tolható? Hová milyen teraszajtót válasszunk és mi a különbség?

Nem mindegy, milyen típusú ajtón keresztül lépünk ki a teraszunkra vagy a kertünkbe, és nehéz eligazodni a rendelkezésre álló választási lehetőségek között. Erről kérdeztük a szakembert.

Így dobd fel az otthonod a karantén alatt – A Hörmann tippjei felújításhoz, átalakításhoz

Ez az időszak kiváló alkalomként szolgálhat a már régóta halogatott lakásfelújításra vagy az időszerű karbantartásra. Apróbb változásokkal, saját készítésű lakásdekorációs megoldásokkal költséghatékony módon varázsolhatjuk hangulatosabbá és meghittebbé otthonunkat.

Így őrizzük meg a tisztánlátásunkat karantén alatt is - Ablaktisztítási és karbantartási tippek egy profitól

A szakértő szerint, ha évente legalább kétszer megpucoljuk a nyílászáróinkat, megerősíthetjük hasznos tulajdonságaikat és élettartamukat is meghosszabbíthatjuk.

Érintésmentes ajtóval a fertőzések terjedése ellen

A makacs kórokozók könnyen rátelepedhetnek az általunk leggyakrabban használt felületekre, például az ajtókilincsekre. A betegségek terjedésének elkerülése érdekében javasolt érintésmentes ajtók felszerelése.

Igényes munkakörnyezet az egészségmegőrzésért

Ipari környezetben nem csak a biztonság és a kényelmesen kialakított gépi berendezés játszik központi szerepet, az igényes munkakörnyezet megteremtése is legalább annyira fontos a munkavállalók számára.

Miért válasszunk tolóajtót?

Röviden összefoglalva azért, mert ez az egyik leginkább helytakarékos és könnyen kezelhető, emellett pedig esztétikus nyílászáró. De tekintsük át ezt a témát kicsit bővebben!

Stíluskalauz beltéri ajtókhoz

A beltéri ajtó a helyiségek egyik meghatározó belsőépítészeti eleme, ezért kiválasztása kiemelt figyelmet érdemel.