Több fény ablak nélkül is

Egy ház építése során nem mindig megoldható, hogy minden helyiség ablakot kapjon, régebben pedig nem is törekedtek arra, hogy a fürdőszoba vagy egy közlekedő ablakos legyen. Ilyenkor segít a Solarspot.

A Solarspot valójában természetese megvilágításra alkalmazható fényirányító csőrendszer, mellyel megoldható a kevésbé megvilágított vagy a teljesen sötét helyiségek természetes fénnyel való ellátása. Segítségével egy kedvezőtlen fekvésű ház vagy lakás is barátságosabbá, lakhatóbbá válik, anélkül, hogy extra mennyiségű elektromos áramot kellene elfogyasztanunk a kellő világossághoz.

Több fény ablak nélkül is

Hogy működik?

Az átlátszó fénygyűjtő kupola általában a tetőn helyezkedik el, ahonnan egy optikai eszköz a fényt egy kimagasló fény visszatükröző képességű csatornán keresztül a világítótesthez vezeti.
Az égboltról minden irányból érkező szórt vagy közvetlen napfényt a víztiszta kupolában elhelyezkedő optikai lencse gyűjti be és továbbítja a fényvezető csatorna falaira. Fényvisszaverődése közel áll az elméleti csúcshoz. A különleges berendezéseknek hála, azok képesek eljuttatni a fényt bármilyen helyiségbe, mind tiszta, mind felhős égbolt esetén, napkeltétől napnyugtáig.

Szerelés

Az átmérőtípus kiválasztásánál az elegendő fény biztosításához 1 százalékos megvilágítottságot kell biztosítanunk. A megvilágító test a felületének százszorosát képes ellátni természetes fénnyel. A fénycsatorna tartalmazhat hajlításokat, a különálló alkotóelemek segítségével rendkívül összetett formákat felvehet.
Sokféleképpen telepíthető, mert egy univerzális, szintetikus gumiból készült tetőelem lehetővé teszi, hogy bármilyen tetőcserépre felszerelhető legyen. Választhatunk kerek és négyzetes világítótestet, különböző kivitelű lencsékkel. A rendszer kiegészíthető sötétítő berendezésekkel, csatlakoztatható hozzá szellőzőrendszer és éjszakai lámpaként is funkcionálhat.

Solarspot

Kapcsolódó cikkek

Védelem otthonunk minden szegletében

Ha betörésbiztosság, akkor elsősorban a bejárati ajtók, az erkély- és teraszajtók kerülnek górcső alá. Csakhogy nem feledkezhetünk meg a tetőtéri ablakokról sem, hisz azok is hozzájárulnak szeretteink és értékeink megóvásához – bár máshogyan. Vegyük sorra, pontosan hogyan!

Betörésbiztos otthon – Praktikus rendőrségi tanácsok az ingatlanok biztonságáért

A nyár elmúltával egészen szeptember végéig nem csökken az utazási kedv. Ebben az időszakban érdemes kiemelt figyelmet fordítani otthonunk biztonságára, hiszen könnyen a betörők célpontjává válhat a hetekig őrizetlenül hagyott ingatlan.

Garázskapu felújítás 5 lépésben - Ilyen egyszerű egy garázskapucsere, ha a megfelelő szakemberhez fordulunk

Sokak számára ismerősek lehetnek azok a helyzetek, amikor megfelelő szaktudás nélkül vágunk bele kisebb-nagyobb felújítási munkálatokba, reménykedve abban, hogy így időt, vagy pénzt spórolhatunk.

Régi borospincéből építész műterem Budajenőn

Felújtani, átalakítani, az eredeti funkciókat elhagyni és újragondolni, komoly munka, de látva az eredményt, kimondhatjuk: megéri fáradozni.

Garázskapu: az otthonunk névjegye

A garázskapu házunk homlokzatának szerves részét képezi. A funkcionalitás, mint például a kiváló hőszigetelés, a biztonság és a könnyű kezelhetőség rendkívül fontosak ugyan, azonban az esztétika nem kevésbé lényeges szerepet játszik.

Ablak problémák és megoldások – Minőségi nyílászáró és megfelelő beépítés

Az ablak beépítése a kivitelezés egyik legfontosabb momentuma. A helytelen beépítés következtében fellépő problémák ugyanis a későbbiekben komoly költségek árán, vagy egyáltalán nem orvosolhatók.

Családi ház felújítása 2. rész - Falazás és nyílászáró beépítés, előkészítési munkák

Korábbi cikkünkben egy családi ház felújítási munkáinak személyes tapasztalatait mutattuk be. A cikksorozat nem a szakembereknek szánt műszaki megoldásokkal teletűzdelt írás, hanem azoknak szól, akik felújításra szánják el magukat és képesek azt végigvinni, akár saját kezűleg is.

Ablak problémák és megoldások – Miért fontos a megfelelő beépítés?

Legyen szó új lakás, ház építéséről vagy egy régi felújításáról, az ablak beépítése a kivitelezés egyik legfontosabb momentuma. A helytelen beépítés ugyanis olyan problémák forrása lehet, melyek a későbbiek során csak igen költségesen vagy egyáltalán nem orvosolhatók.

Hogyan válasszunk minőségi nyílászárót?

A külső nyílászárók kiválasztása az építkezések, felújítások egyik legfontosabb momentuma, hiszen évtizedekre szóló döntést kell ilyenkor meghoznunk.