Hirdetés

Kellemetlen folyó ügyek helyett nyugodt pihenés

Sok látványra nem jó betoppanni az otthonunkba, ilyen lehet az is, amikor a lakásunk medencévé változik a távollétünkben. Hogy ettől az érzéstől megkíméljük magunkat és vakációnkat nyugodtan tölthessük, érdemes megismerni azt a megoldást, amit a 40 éves tapasztalattal bíró EVERSPRING nyújt a HomeSys termékcsaládba tartozó vízkiömlés érzékelőjével.

EVERSPRING HomeSys vízkiömlés érzékelő

Lehet éltető erő, de bosszúság is! Sokan szeretik, ahogyan a víz

  • kéken ragyog a tengerben,
  • fodrozódik a tavon,
  • hűsít a medencében,
  • bugyog a jacuzziban,
  • széndioxiddal dúsítva, borral keveredve fröccsé válik.

Annak viszont biztosan nem örül senki, amikor

  • egy tömítéshiba,
  • csőrepedés, -törés,
  • vagy bármilyen technikai probléma miatt a víz kiszabadul a helyéről, majd lakásunkat, házunkat elárasztva önálló életre kel, kárt téve padlóban, bútorokban, elektronikus eszközben.

A csapot elzárni? Na még mit nem!

Tegyük a kezünket a szívünkre! Ki az, aki úgy megy el otthonról, akár dolgozni, akár néhány napra, vagy hosszabb vakációra, hogy háztartási gépeiről leveszi a víznyomást, vagy – ha egyáltalán tudja, hol van – elzárja a vízvezeték főelzáróját.

A patinás tajvani cég, az EVERSPRING válasza erre a problémára a HomeSys termékcsalád részeként megvásárolható vízkiömlés érzékelő, amelyet olyan, a víz kifolyásától potenciálisan fenyegetett helyekre érdemes felszerelni, mint a konyha, a fürdőszoba, vagy a gépészeti helyiség.

EVERSPRING HomeSys vízkiömlés érzékelő

Baj - érzékelés - azonnali cselekvés

Patak Tamás, az EVERSPRING HomeSyst forgalmazó MASCO Kft. mérnöke a Homeinfónak elmondta, a vízkiömlés érzékelő modulja vezeték nélkül kapcsolódik az EVERSPRING HomeSys „agyához”, az okosotthon eszközök, illetve a telefonunk közti kommunikációt bonyoIító IP Gatewayhez. A modullal vezetéken keresztül van összeköttetésben a víz jelenlétét érzékelő szonda, ami egy lefelé mutató lapos dugvillához hasonlít. Ha a padló és a szonda közé víz kerül, az érzékelő a modulon keresztül jelzést küld az IP Gatewaynek, ami pedig azonnal értesít minket az eseményről egy push üzenet formájában.

Így távollétünkben is lehetőségünk van a gyors cselekvésre, de egy motoros mozgatású szelepre csatlakoztatva a kimeneteli vezérlő modul el is tudja zárni a csapot.

Ha nálunk nem is, a szomszédnál azért lehet a víz az úr

A MASCO Kft. biztonságtechnikai szakértője olyan eshetőségre is felhívta a figyelmet, amikor egy társasházban, lakótelepen a felettünk lévő lakásból szivárog át hozzánk a víz. Ilyenkor a kiömlés érzékelőnk küldi a jelet a telefonunkra, de ha azt látjuk, hogy a motoros szelep hiába zárja a csapot nálunk, a probléma nem szűnik meg, arra lehet következtetni, hogy föntről érkezett a nem kívánt „égi áldás”, így akár a hatóságokat, akár a szomszédot is értesíthetjük.

EVERSPRING HomeSys vízkiömlés érzékelő

Teljeskörű védelem = gondtalan nyaralás

Az EVERSPRING HomeSys okosotthon megoldásai közül már ismertetett riasztórendszerrel,illetve az otthonunkban optimális környezetet biztosító automatizációs lehetőségekkel együtt a vízkiömlés érzékelő is hozzájárul ahhoz, hogy a szabadságunk ne pusztán munkamentes időszak, hanem igazi kikapcsolódás legyen.

Újságcikk, könyv, Facebook-poszt, PR-tartalom - legyen szó bármilyen szöveg elkészítéséről, íróként, újságíróként ugyanazt a célt tartom szem előtt: a közérthetőséget. Ezért a homeinfo.hu munkatársaként is arra törekszem, hogy a lakberendezésben, gépészetben, építkezésben, felújításban járatos szakemberek által elmondottakat könnyen fogyasztható formában adjam át olvasóink számára.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Forró a helyzet – Tűzvédelem és biztonsági óvintézkedések otthonainkban

Bekapcsolva hagyott vasaló, a tűzhelyen felejtett fazék, a konnektorban hagyott elektromos töltők vagy épp a garázsban tárolt lakkok és más gyúlékony anyagok – a mindennapokból jól ismert tűzesetek okozói. A tűzesetek nagyja sajnos emberi mulasztás vagy gondatlanság miatt következik be, de vajon hogyan küzdhetünk ellene? Hogy tehetjük otthonunkat a leghatékonyabban tűzbiztossá?

PROVISION-ISR PnV kamerákkal a nyugodt távolléthez

Manapság már nem lehet elhanyagolni egy minimális szintű biztonság kiépítését saját tulajdonunk, lakásunk védelme érdekében. Mindenki számára fontos, hogy távolléte alatt ne történjen semmilyen váratlan esemény, amely félbeszakíthatja a családi nyaralást.

A Sec-CAM kamerás megfigyelőrendszerek segítenek megvédeni otthonát, üzletét, értékeit

Tudta, hogy Magyarországon évente több mint 43 ezer betöréses lopás történik? Sőt rendőrségi statisztikák szerint 3x nagyobb eséllyel törnek be olyan helyre, ahol nincs riasztó / kamerás megfigyelőrendszer.

Tökéletes választás a biztonságos otthonhoz

A legtöbb ember szereti a kényelmet és biztonságot. Ha pedig ez a kettőt együtt kívánja valaki élvezni, akkor a számára tökéletes választást jelenthet a SATEL PERFECTA riasztóközpont családja.

IP kaputelefonok az otthonokban

Amikor kaputelefonra gondolunk, legtöbbünknek a klasszikus, leginkább a panel- és bérházakban megtalálható, általában nem túl szép kivitelű nyomógombos készülékek jutnak az eszünkbe. Ezeken megnyomjuk a megfelelő gombot, majd hang kapcsolatba léphetünk a kedves lakóval, és ha minden rendben, akkor egy berregő hang kíséretében máris nyílik a lépcsőház ajtaja. Ezek jellemzően analóg eszközök, amelyek hamarosan kiszorulnak a piacról, mert számos olyan igény lép fel, melyeket már nem tudnak kielégíteni.

12 fontos dolog, melyekről felújítás előtt a villanyszerelővel beszélnünk kell

Egy általános összefoglalóban tekintsük át, hogy egy régi építésű családi ház villamos felújításánál mire figyeljünk, miről beszélgessünk el a kivitelezővel. Egy felújításnál ugyanis nem készülnek villamos tervek, így a helyszíni felmérés során tudjuk megadni igényeinket.

Készüljön fel az árvízre mobilgáttal, egyszerűen!

Az árvízveszélynek kitett épületek és területek hatékony védelmét szolgálják a PREFA mobil árvízvédelemi eszközei.

Az 5 másodperces trükk - A leggyakoribb zárfeltöréses módszerek

Szinte már fel sem kapjuk a fejünket, ha egy-egy betörésről kapunk hírt, egészen addig, amíg nem a saját értékeinket látjuk veszélyben. Pedig ha ismerjük a betörők módszereit, védekezni is könnyebben tudunk ellenük.

Hogy az időjárás ne legyen ellenség

Smart Home használatával mindennapjai sok területen tervezhetőbbé, kiszámíthatóbbá válnak, legyen szó épületen belül vagy épületen kívül végzett tevékenységről. Ebben a cikkben annak járunk utána, hogyan tudja felvenni a küzdelmet az időjárás viszontagságai, változékonysága ellen.