Fürdőszoba Show 2020. január 17-18-19. Kíváncsi a legújabb fürdőszoba trendekre? Érdekel →

Kellemetlen folyó ügyek helyett nyugodt pihenés

Sok látványra nem jó betoppanni az otthonunkba, ilyen lehet az is, amikor a lakásunk medencévé változik a távollétünkben. Hogy ettől az érzéstől megkíméljük magunkat és vakációnkat nyugodtan tölthessük, érdemes megismerni azt a megoldást, amit a 40 éves tapasztalattal bíró EVERSPRING nyújt a HomeSys termékcsaládba tartozó vízkiömlés érzékelőjével.

EVERSPRING HomeSys vízkiömlés érzékelő

Lehet éltető erő, de bosszúság is! Sokan szeretik, ahogyan a víz

  • kéken ragyog a tengerben,
  • fodrozódik a tavon,
  • hűsít a medencében,
  • bugyog a jacuzziban,
  • széndioxiddal dúsítva, borral keveredve fröccsé válik.

Annak viszont biztosan nem örül senki, amikor

  • egy tömítéshiba,
  • csőrepedés, -törés,
  • vagy bármilyen technikai probléma miatt a víz kiszabadul a helyéről, majd lakásunkat, házunkat elárasztva önálló életre kel, kárt téve padlóban, bútorokban, elektronikus eszközben.

A csapot elzárni? Na még mit nem!

Tegyük a kezünket a szívünkre! Ki az, aki úgy megy el otthonról, akár dolgozni, akár néhány napra, vagy hosszabb vakációra, hogy háztartási gépeiről leveszi a víznyomást, vagy – ha egyáltalán tudja, hol van – elzárja a vízvezeték főelzáróját.

A patinás tajvani cég, az EVERSPRING válasza erre a problémára a HomeSys termékcsalád részeként megvásárolható vízkiömlés érzékelő, amelyet olyan, a víz kifolyásától potenciálisan fenyegetett helyekre érdemes felszerelni, mint a konyha, a fürdőszoba, vagy a gépészeti helyiség.

EVERSPRING HomeSys vízkiömlés érzékelő

Baj - érzékelés - azonnali cselekvés

Patak Tamás, az EVERSPRING HomeSyst forgalmazó MASCO Kft. mérnöke a Homeinfónak elmondta, a vízkiömlés érzékelő modulja vezeték nélkül kapcsolódik az EVERSPRING HomeSys „agyához”, az okosotthon eszközök, illetve a telefonunk közti kommunikációt bonyoIító IP Gatewayhez. A modullal vezetéken keresztül van összeköttetésben a víz jelenlétét érzékelő szonda, ami egy lefelé mutató lapos dugvillához hasonlít. Ha a padló és a szonda közé víz kerül, az érzékelő a modulon keresztül jelzést küld az IP Gatewaynek, ami pedig azonnal értesít minket az eseményről egy push üzenet formájában.

Így távollétünkben is lehetőségünk van a gyors cselekvésre, de egy motoros mozgatású szelepre csatlakoztatva a kimeneteli vezérlő modul el is tudja zárni a csapot.

Ha nálunk nem is, a szomszédnál azért lehet a víz az úr

A MASCO Kft. biztonságtechnikai szakértője olyan eshetőségre is felhívta a figyelmet, amikor egy társasházban, lakótelepen a felettünk lévő lakásból szivárog át hozzánk a víz. Ilyenkor a kiömlés érzékelőnk küldi a jelet a telefonunkra, de ha azt látjuk, hogy a motoros szelep hiába zárja a csapot nálunk, a probléma nem szűnik meg, arra lehet következtetni, hogy föntről érkezett a nem kívánt „égi áldás”, így akár a hatóságokat, akár a szomszédot is értesíthetjük.

EVERSPRING HomeSys vízkiömlés érzékelő

Teljeskörű védelem = gondtalan nyaralás

Az EVERSPRING HomeSys okosotthon megoldásai közül már ismertetett riasztórendszerrel,illetve az otthonunkban optimális környezetet biztosító automatizációs lehetőségekkel együtt a vízkiömlés érzékelő is hozzájárul ahhoz, hogy a szabadságunk ne pusztán munkamentes időszak, hanem igazi kikapcsolódás legyen.

Újságcikk, könyv, Facebook-poszt, PR-tartalom - legyen szó bármilyen szöveg elkészítéséről, íróként, újságíróként ugyanazt a célt tartom szem előtt: a közérthetőséget. Ezért a homeinfo.hu munkatársaként is arra törekszem, hogy a lakberendezésben, gépészetben, építkezésben, felújításban járatos szakemberek által elmondottakat könnyen fogyasztható formában adjam át olvasóink számára.
Kapcsolódó cikkek

Zöldebb, biztonságosabb, okosabb otthon – Ez az EVERSPRING HomeSys!

Szerencsére már ott tart a technológia, hogy nem kerül egy vagyonba egy okos otthon kialakítása. Távvezérlés, biztonság, vagyonvédelem, energiatakarékosság: ezt mind tudja az EVERSPRING HomeSys-rendszer, sőt még többet is. És mindez pár okostelefonos gombnyomássál, vagy akár a felügyeletünk nélkül. Hagyjuk, hogy értünk dolgozzon az otthonunk!

A betörőnek kockázat, nekünk biztonság: EVERSPRING HomeSys

Velünk ez úgysem történhet meg – nyugtatgatjuk magunkat, amikor azt halljuk, hogy másokat valamilyen baj ért. Például betörtek hozzájuk. Csakhogy a bűnözők nem az alapján választanak célpontot, hogy mi mivel nyugtatjuk magunkat, hanem hogy melyik ingatlant tudják a legkisebb kockázattal kirámolni. A nagy múltú, jövőre már 40 éves tajvani EVERSPRING cég HomeSys riasztórendszere a betörőknek a megnövelt rizikót, nekünk pedig a nagyobb biztonságot jelenti.

Vedd kézbe a nyugalmad, nyaralj gondtalanul!

A nyugodt vakációt több fronton is szavatolja az EVERSPRING. A négy évtizedes tapasztalattal bíró, patinás tajvani cég HomeSys nevű rendszerének automatizációs megoldásai is segítenek abban, hogy a nyaralás valódi pihenés legyen.

12 fontos dolog, melyekről felújítás előtt a villanyszerelővel beszélnünk kell

Egy általános összefoglalóban tekintsük át, hogy egy régi építésű családi ház villamos felújításánál mire figyeljünk, miről beszélgessünk el a kivitelezővel. Egy felújításnál ugyanis nem készülnek villamos tervek, így a helyszíni felmérés során tudjuk megadni igényeinket.

Készüljön fel az árvízre mobilgáttal, egyszerűen!

Az árvízveszélynek kitett épületek és területek hatékony védelmét szolgálják a PREFA mobil árvízvédelemi eszközei.

Az 5 másodperces trükk - A leggyakoribb zárfeltöréses módszerek

Szinte már fel sem kapjuk a fejünket, ha egy-egy betörésről kapunk hírt, egészen addig, amíg nem a saját értékeinket látjuk veszélyben. Pedig ha ismerjük a betörők módszereit, védekezni is könnyebben tudunk ellenük.

Hogy az időjárás ne legyen ellenség

Smart Home használatával mindennapjai sok területen tervezhetőbbé, kiszámíthatóbbá válnak, legyen szó épületen belül vagy épületen kívül végzett tevékenységről. Ebben a cikkben annak járunk utána, hogyan tudja felvenni a küzdelmet az időjárás viszontagságai, változékonysága ellen.

Ajtók, ablakok - otthonunk védőbástyái

Lakásunkat többféle megelőző intézkedéssel védhetjük meg a betörőktől és illetéktelen behatolóktól. Legyinthetünk, hogy nem lakunk veszélyes környéken, de sose lehetünk biztosak abban, hogy egy arra járó tolvaj nem éppen a mi házunkat vette-e célba.

Hogyan növeljük otthonunk biztonságát

Hajlamosak vagyunk arra, hogy csak az után törődjünk a biztonsággal, ha már megtörtént a baj. Írásunkban ötleteket talál arra, hogy építkezés, felújítás, tetőtér-beépítés előtt, miként mérje fel a kockázatokat, és miként előzheti meg az otthona biztonságát fenyegető veszélyeket.

Önnek ajánljuk