Hirdetés

Kellemetlen folyó ügyek helyett nyugodt pihenés

Sok látványra nem jó betoppanni az otthonunkba, ilyen lehet az is, amikor a lakásunk medencévé változik a távollétünkben. Hogy ettől az érzéstől megkíméljük magunkat és vakációnkat nyugodtan tölthessük, érdemes megismerni azt a megoldást, amit a 40 éves tapasztalattal bíró EVERSPRING nyújt a HomeSys termékcsaládba tartozó vízkiömlés érzékelőjével.

EVERSPRING HomeSys vízkiömlés érzékelő

Lehet éltető erő, de bosszúság is! Sokan szeretik, ahogyan a víz

  • kéken ragyog a tengerben,
  • fodrozódik a tavon,
  • hűsít a medencében,
  • bugyog a jacuzziban,
  • széndioxiddal dúsítva, borral keveredve fröccsé válik.

Annak viszont biztosan nem örül senki, amikor

  • egy tömítéshiba,
  • csőrepedés, -törés,
  • vagy bármilyen technikai probléma miatt a víz kiszabadul a helyéről, majd lakásunkat, házunkat elárasztva önálló életre kel, kárt téve padlóban, bútorokban, elektronikus eszközben.

A csapot elzárni? Na még mit nem!

Tegyük a kezünket a szívünkre! Ki az, aki úgy megy el otthonról, akár dolgozni, akár néhány napra, vagy hosszabb vakációra, hogy háztartási gépeiről leveszi a víznyomást, vagy – ha egyáltalán tudja, hol van – elzárja a vízvezeték főelzáróját.

A patinás tajvani cég, az EVERSPRING válasza erre a problémára a HomeSys termékcsalád részeként megvásárolható vízkiömlés érzékelő, amelyet olyan, a víz kifolyásától potenciálisan fenyegetett helyekre érdemes felszerelni, mint a konyha, a fürdőszoba, vagy a gépészeti helyiség.

EVERSPRING HomeSys vízkiömlés érzékelő

Baj - érzékelés - azonnali cselekvés

Patak Tamás, az EVERSPRING HomeSyst forgalmazó MASCO Kft. mérnöke a Homeinfónak elmondta, a vízkiömlés érzékelő modulja vezeték nélkül kapcsolódik az EVERSPRING HomeSys „agyához”, az okosotthon eszközök, illetve a telefonunk közti kommunikációt bonyoIító IP Gatewayhez. A modullal vezetéken keresztül van összeköttetésben a víz jelenlétét érzékelő szonda, ami egy lefelé mutató lapos dugvillához hasonlít. Ha a padló és a szonda közé víz kerül, az érzékelő a modulon keresztül jelzést küld az IP Gatewaynek, ami pedig azonnal értesít minket az eseményről egy push üzenet formájában.

Így távollétünkben is lehetőségünk van a gyors cselekvésre, de egy motoros mozgatású szelepre csatlakoztatva a kimeneteli vezérlő modul el is tudja zárni a csapot.

Ha nálunk nem is, a szomszédnál azért lehet a víz az úr

A MASCO Kft. biztonságtechnikai szakértője olyan eshetőségre is felhívta a figyelmet, amikor egy társasházban, lakótelepen a felettünk lévő lakásból szivárog át hozzánk a víz. Ilyenkor a kiömlés érzékelőnk küldi a jelet a telefonunkra, de ha azt látjuk, hogy a motoros szelep hiába zárja a csapot nálunk, a probléma nem szűnik meg, arra lehet következtetni, hogy föntről érkezett a nem kívánt „égi áldás”, így akár a hatóságokat, akár a szomszédot is értesíthetjük.

EVERSPRING HomeSys vízkiömlés érzékelő

Teljeskörű védelem = gondtalan nyaralás

Az EVERSPRING HomeSys okosotthon megoldásai közül már ismertetett riasztórendszerrel,illetve az otthonunkban optimális környezetet biztosító automatizációs lehetőségekkel együtt a vízkiömlés érzékelő is hozzájárul ahhoz, hogy a szabadságunk ne pusztán munkamentes időszak, hanem igazi kikapcsolódás legyen.

Újságcikk, könyv, Facebook-poszt, PR-tartalom - legyen szó bármilyen szöveg elkészítéséről, íróként, újságíróként ugyanazt a célt tartom szem előtt: a közérthetőséget. Ezért a homeinfo.hu munkatársaként is arra törekszem, hogy a lakberendezésben, gépészetben, építkezésben, felújításban járatos szakemberek által elmondottakat könnyen fogyasztható formában adjam át olvasóink számára.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Ahány kád, annyi lehetőség – újdonságok az M-Acryltól

Ahány ház, annyi szokás – foglalja össze a közmondás azt az általános megállapítást, hogy ahány ember, annyiféle életérzés, gondolkodásmód, illetve ezekből fakadó igények létezhetnek. Ahány kád, annyi lehetőség – fűzhetjük tovább a nyitógondolatot, hiszen ma már a fürdőszobai jelenlétünk messze túlmutat a tisztálkodáson, ez a helyiség fokozatosan vált egyre inkább az otthoni pihenés színterévé. Ennek hangsúlyos eleme a fürdőkád, amelyekből eddig is széles kínálatot biztosított, 2020 azonban további újdonságokkal szélesítette a termékpalettát.

A legjobb tippek betörés ellen – Hogyan minimalizálhatjuk a kockázatot?

Mit tehetünk, hogy megóvjuk otthonunkat az illetéktelen behatolóktól? Íme öt biztos tipp a betörések kockázatának minimalizálására!

Könnyen nyitjuk, könnyen csukjuk

Mikor jó egy ajtó vagy ablak? Ha szép keret, a jó üveg, a megbízható vasalat, esetleg a könnyű nyitni és csukni - ahány ház, annyi válasz. Az elmúlt években előtérbe kerül energiatakarékossági és biztonsági kérdések miatt a lista természetesen ezekkel a tényezőkkel bővült. Ezekért a nyílászárók több alkotóeleme is felelős. Nézzük tehát mitől jó egy ajtó vagy egy ablak!

Forró a helyzet – Tűzvédelem és biztonsági óvintézkedések otthonainkban

Bekapcsolva hagyott vasaló, a tűzhelyen felejtett fazék, a konnektorban hagyott elektromos töltők vagy épp a garázsban tárolt lakkok és más gyúlékony anyagok – a mindennapokból jól ismert tűzesetek okozói. A tűzesetek nagyja sajnos emberi mulasztás vagy gondatlanság miatt következik be, de vajon hogyan küzdhetünk ellene? Hogy tehetjük otthonunkat a leghatékonyabban tűzbiztossá?

PROVISION-ISR PnV kamerákkal a nyugodt távolléthez

Manapság már nem lehet elhanyagolni egy minimális szintű biztonság kiépítését saját tulajdonunk, lakásunk védelme érdekében. Mindenki számára fontos, hogy távolléte alatt ne történjen semmilyen váratlan esemény, amely félbeszakíthatja a családi nyaralást.

A Sec-CAM kamerás megfigyelőrendszerek segítenek megvédeni otthonát, üzletét, értékeit

Tudta, hogy Magyarországon évente több mint 43 ezer betöréses lopás történik? Sőt rendőrségi statisztikák szerint 3x nagyobb eséllyel törnek be olyan helyre, ahol nincs riasztó / kamerás megfigyelőrendszer.

Tökéletes választás a biztonságos otthonhoz

A legtöbb ember szereti a kényelmet és biztonságot. Ha pedig ez a kettőt együtt kívánja valaki élvezni, akkor a számára tökéletes választást jelenthet a SATEL PERFECTA riasztóközpont családja.

IP kaputelefonok az otthonokban

Amikor kaputelefonra gondolunk, legtöbbünknek a klasszikus, leginkább a panel- és bérházakban megtalálható, általában nem túl szép kivitelű nyomógombos készülékek jutnak az eszünkbe. Ezeken megnyomjuk a megfelelő gombot, majd hang kapcsolatba léphetünk a kedves lakóval, és ha minden rendben, akkor egy berregő hang kíséretében máris nyílik a lépcsőház ajtaja. Ezek jellemzően analóg eszközök, amelyek hamarosan kiszorulnak a piacról, mert számos olyan igény lép fel, melyeket már nem tudnak kielégíteni.