Terasz- és járdaburkolás, avagy a 20 mm-es greslapok térhódítása

Otthonunk kialakításakor kívül-belül a tartósságra törekszünk. Ez alól a teraszunk, erkélyünk burkolata sem lehet kivétel. A külső terek egyre nagyobb figyelmet kapnak, napjainkban az otthonaink, mindennapjaink egyik legfontosabb területévé válnak.

Bemutatjuk a hidegburkolatok új generációját, ami nem csak méreténél fogva grandiózus. Exteriőrben erkélyre, teraszra, autóbejáróba, járdára vagy kerti lépegetőnek is tökéletes választás. Ez a 20 mm vastag gres porcelán padlólap.

Elsődleges és legfontosabb tulajdonsága, hogy ezeket a termékeket kimondottan kültéri felhasználásra fejlesztették ki, így a technikai specifikációi és burkolási paraméterei is szerteágazóak. Burkolható a klasszikus módon, ragasztóba ágyazva. Ennél a módszernél ki kell emelni a burkolandó felület vízszigetelésének és feszültségmentesítésének fontosságát, illetve a megfelelő segédanyagok felhasználását. Ebben egyáltalán nem különbözik a 9-10 mm-es fagyálló lapoktól.

Sima betonfelületre létrehozhatunk egy úgynevezett álpadló rendszert. Ehhez a rendszerhez specifikus szintezőtalpakra van szükség. Előnye, hogy gyorsan telepíthető, de mégis egy tartós felületet hozható létre. Rögzíthető, mégis újra felhasználható. Nincs szükség különleges kötőanyagra, a burkolólapok közé nem kerül fugaanyag. Ez a megoldás elsősorban irodaházak, ipari ingatlanok nagy felületeinek lefedésére szolgál, de alkalmazható családi házaknál, nyaralóknál is.

20 mm-es greslap kültérre

Ragasztás nélkül fektethetjük homokba, fűre, kavicságyba is. Ezekben az esetekben is elengedhetetlen a megfelelően sík terület előkészítése. Strandokra, parkokba tökéletes, de a kertünkbe tipegőnek vagy kertkapcsolatos terasznak is kiváló megoldás.

20 mm-es greslap kültérre

Különleges elemeket is gyártanak ezekhez a padlóburkolókhoz, így esztétikusan megoldható minden felület. Lépcsőelem, medencéhez rácsos vízelvezető, sarokelemek, élek, majdnem minden idom megtalálható a gyárak repertoárjaiban.

A felületét, illetve a technikai tulajdonságait nézve egyenesen a háziasszonyok álma. Annak ellenére, hogy mindegyik 20 mm-es burkolólapnak csúszásmentes a felülete, könnyen tisztántartható. Ellenáll a kémiai behatásoknak, sav-, só- és foltálló; még kimondottan párás helyeken sem ragad meg rajta a moha vagy medencében az algák.

Jól tűri a fizikai erőpróbákat is, így tökéletes kocsibeálló burkolására is. A 20 mm vastag porcelán lapok több, mint négyszer jobban ellenállnak a töréseknek, mint a hagyományos porcelán lapok. Óriási hajlítószilárdsága mellett magas fokú a kopásállósága és karcálló is.

Szín- és méretválasztéka valamivel csekélyebb, mint a 9-10 mm-es fagyálló burkolatoké, ám panaszra ezen a területen sincs ok, hiszen 30x60 cm-től akár 60x120 cm-ig találunk lapokat. Mintáját, színét tekintve a klasszikus cement-kő-beton trión kívül már fa- és márványmintás felülettel is dobtak piacra ilyen járólapokat.

Összegezve elmondhatjuk, hogy egy könnyen telepíthető, időtálló, sokrétű burkolatot fejlesztettek ki, ami nem csak privát, de közösségi és ipari felhasználásra is a legjobb választás.

ÉRDEKLŐDÖM A TERMÉKEK IRÁNT

 | 
Kapcsolódó cikkek

Érdekességek, amikért érdemes kilátogatni a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításra 2022-ben

Átszellőztetett homlokzati hőszigetelés ISOTEC Falpanelekkel

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Ragyogó tisztaság kültéren is – okosvezérléssel

112 dekor és széles szaniter választék az eredménye a REHAU és a Hyundai összefogásának

Élet a zöldben – Otthon a kertben

Belsőépítészeti tervezés és teljeskörű kivitelezés az Attraktív Design Stúdió csapatával

Kézzel fogható és lábbal járható az „életre kelt” kertépítő katalógus

Kétszázezer forinttól a csillagos égig. Milyen felújítás fér bele kicsi, nagyobb és korlátlan büdzsébe?

Fürdőszobatrendek, melyeket érdemes követni 2021-ben

5 ok, miért a Természetes Kő a legjobb választás otthonunk díszítéséhez

Mennyit spórolhatunk a Homeinfo Kedvezmény Hetek kuponjaival? Íme, egy példa arra, hogy elég sokat!

Wellness helyiség és fürdőszoba prémium minőségben berendezve

Rendhagyó burkolatok: különlegességek és újdonságok a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon

Milyen lesz a fürdőszobánk 2022-ben? Bemutatjuk a legfrissebb burkolat trendeket

3 ok, amiért érdemes részt venni a Burkolói workshopon

Nappali, konyha, fürdőszoba – Vásárlási listával mutatjuk, mit szerezhetünk be jelentős kedvezménnyel a Homeinfo Heteken

Így gazdálkodunk okosan – Mi az, amit mi feltétlenül beszerzünk a HOMEINFO Heteken?

Vásárlási listák
További vásárlási listák