Fa ihlette tartós burkolat

Az épületek látszó felületein gyakran alkalmazott faburkolatok természetes és szép hatást keltenek, de sajnos nem kellően időjárásállóak, ráadásul folyamatos karbantartást igényelnek. Ha a faburkolatok szépségét szeretnénk látni otthonunk külső felületein, de megszabadulnánk a karbantartás terhétől és költségeitől, a Cedral szálcement burkolatokat nekünk találták ki.

Legyen szó modern vagy klasszikus épület homlokzatáról vagy más épületszerkezeti elemről, a fa - amely hagyományos építőanyag és egyidős az építészettel - ma is annak kedvelt és alkalmazott eszköze.
Azonban a faburkolatok felületét 3-5 évente kezelni kell, így a szép és természetes felület sajnos tartós megoldást nem jelent. Pedig az épületek homlokzatára háruló hosszú távú feladatok közül, az esztétikán túl fontos tényező az épület külső védelme, a Cedral homlokzati rendszer pedig e két kritériumnak maradéktalanul megfelel. A fával ellentétben a Cedral egyáltalán nem igényel karbantartást , hiszen a felület nem korhad, nem repedezik, nem vetemedik, a festék nem pereg le róla. De talán a legfontosabb szempont, hogy az anyag nem ég, így nem csak épületünket, de életünket és vagyontárgyainkat is védi.

Eternit Cederal szálcement burkolat

Fa ihlette burkolat itt és ott

A natúr árnyalatoktól a természetesig, az erőteljes színektől a pasztellig, sima és különböző plasztikus, fa mintázatú felületek között válogathatunk. Éppen úgy, ahogy a különböző faburkolatok esetén, ám itt 33 különböző szín áll a rendelkezésünkre, amelyeket akár egymással is kombinálva dobhatjuk fel a homlokzat kinézetét.
Egyes változatok vízszintesen és függőlegesen megjelenhetnek az épületen, így akár kreativitásunkat is belevihetjük, ha Cedral burkolatban gondolkodunk.

A lapok függőleges elhelyezésével minden második lap kiemelkedése játékosságot visz a homlokzatra. Ennek és a színezett lapok struktúrájának köszönhetően egyben különleges optikai mélységet adhatunk a felületnek.
A vízszintes fektetésnél a felsők lapolódnak az alattuk lévőre, így valóban klasszikus megjelenést, a faburkolatok hangulatát idézzük.

Eternit Cederal szálcement burkolat

A homlokzatburkolatok széles választéka

Famintás Cedral

  • A Cedral lapok 3D nyomott felülete, plasztikus mintázata a cédrus erezetét idézi, ezzel a fa természetességét és szépségét a homlokzatra varázsolva a szálcement tartósságával ötvözi.

Cedral Classic

  • A Cedral Classic lapok látványukban talán a hagyományos deszkát jelenítik meg, a vastagságuk ellenben a szálcement előnyös tulajdonságainak köszönhetően mindössze 1 cm.
  • A Classic lapok függőlegesen és vízszintesen is könnyen felszerelhetőek.

Sima felületű Cedral

  • A sima felületű Cedral lapok egyszerű, de mégis markáns karaktere azok igényeit szolgálja, akik sávos kialakítású homlokzatburkolatokban gondolkodnak. A lapok felülete azért mégsem teljesen sima, ezzel elkerülve a „mű” burkolat hatását, a napsugarak segítségével pedig a felület élettel telik meg.

Eternit Cederal szálcement burkolat

Cedral Click

  • Jellegében és megjelenésében a fa mintával ellátott Cedral Click lap a lambéria burkolat hatását kelti. Ezzel szemben a sima felületű változat inkább modern, minimalista sávos burkolatra emlékeztet, így gyakran használt teljes homlokzatok burkolására.
  • Különlegessége a könnyű szerelhetősége, ami nem csak praktikus, de esztétikus megjelenéssel is párosul.

Eternit Cederal szálcement burkolat

Rendszermegoldás egy kézből

Az Eternit által kínált homlokzatburkolati rendszer egy kézből kínálja a burkolatot tartó vázszerkezetet, legyen szó fa- vagy fémszerkezetről. A megfelelő rögzítő anyagok és kiegészítő profilok széles skálája minden szerkezethez elérhető. A látszó profilok a burkolattal azonos színben állnak rendelkezésre.

www.eternit.hu, www.akcio.eternit.hu, www.cedral.hu

 | 
Kapcsolódó cikkek

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

Az Elevenház Panzió Projekt

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Miért válasszunk beépíthető háztartási gépeket? 7+1 figyelemre méltó készülék

Belsőépítészeti tervezés és teljeskörű kivitelezés az Attraktív Design Stúdió csapatával

Kézzel fogható és lábbal járható az „életre kelt” kertépítő katalógus

Kétszázezer forinttól a csillagos égig. Milyen felújítás fér bele kicsi, nagyobb és korlátlan büdzsébe?

Fürdőszobatrendek, melyeket érdemes követni 2021-ben

5 ok, miért a Természetes Kő a legjobb választás otthonunk díszítéséhez

Mennyit spórolhatunk a Homeinfo Kedvezmény Hetek kuponjaival? Íme, egy példa arra, hogy elég sokat!

Megéri az árát? Mit kell tudnunk a minőségi lakberendezési termékekről?

Izgalmas részletek egy étterem belső átalakításakor – Mihálydeák Krisztina lakberendező munkája

2021 színei: napsárga és nyugtató szürke. Inspiráló párosítás, melytől otthonunk is frissebbnek hat

Nappali, konyha, fürdőszoba – Vásárlási listával mutatjuk, mit szerezhetünk be jelentős kedvezménnyel a Homeinfo Heteken

Így gazdálkodunk okosan – Mi az, amit mi feltétlenül beszerzünk a HOMEINFO Heteken?

Miért válasszuk a 2cm-es terasz burkolatot?

Terasz- és járdaburkolás, avagy a 20 mm-es greslapok térhódítása

Prémium masculin penthouse lakás – Home of vision

Vásárlási listák
További vásárlási listák