Hirdetés

Kemény, mint a kő és meleg, mint a fa

Egy német innovációnak köszönhetően ötvözhetjük a klasszikus, megszokott kőburkolat strapabírását a fa szépségével. A Nadura padló,- és falburkolat melegséget áraszt, mégis elnyűhetetlen. Speciális anyagkeverésről lévén szó, még akkor sem kell lemondanunk a faburkolatról, ha azt egyébként a hétköznapok forgatagában féltenénk.

Természetes igényünk, hogy otthonunk nem csupán esztétikus, hanem praktikus is legyen. Éppen ezért megtörténhet, hogy csak azért utasítjuk el a kiszemelt burkolatot, mert az a család életét nemhogy segítené, hanem érzékenysége miatt bosszúságra adna okot. Pont ezért nehéz választani a járólapok és a csempék nyújtotta könnyű kezelhetőség, illetve a fa- és laminált padlók meleg szépsége között. Az innovatív Nadura padló és falburkolat hátrányok nélkül egyesíti a hideg- és a melegburkolatok előnyeit.

Nadura melegburkolat a lépcsőn

Nadura, az elnyűhetetlen

A néhol kő, néhol fahatású melegburkolat titka a farostokból, ásványi anyagokból és színezőanyagokból álló keverék, melyből finom, por állagú anyag készül. Ezt az úgynevezett fapúdert magas nyomás alatt melamin kötőanyaggal keverik össze. A fapúdernek és az ásványi anyagoknak köszönhetően a burkolat természetes alapanyagok felhasználásával készül, így nem tartalmaz rákkeltő, vagy egyéb egészségre ártalmas anyagokat.

Minden napra tökéletes

A Nadura padló és falburkolatok hétköznapi használatra születtek. Legyen kintről behozott sár az előszobában, játszótérré alakított nappali, vagy kiöntött kávé a konyhában, a Nadura felületet könnyű tisztán tartani. A felület, rendkívüli sűrűsége miatt, csökkentett vízfelvevő képességgel rendelkezik, így a mindennapos felmosás nem jelent problémát. Az esztétikus faburkolattal lakásunk sűrűn használt terei közel háromszor olyan ellenállók lesznek, mint a hagyományos melegburkolatokkal. A megszokott padlóval ellentétben a leesett vasaló sem károsítja a finomnak ható fafelületet. A Nadurával sem a gyerekeket, sem a padlót nem kell félteni, hiszen csúszásmentessége felveszi a versenyt az uszodákban használt járólapokéval. A mégis melegburkolatnak számító Nadura esetében nincs szükség szőnyegekre, vagy állandó papucs viseletére. A Nadura alkalmazásának padlófűtés esetén sincs akadálya. Az elemek mérete a járólapok, kerámialapok méretével megegyező. A körbefutó mikro-fúga miatt a burkolat hatása olyan, mintha kőburkolaton járnánk.

Nadura melegburkolat a konyhában

Nadura padló- és falburkolat a Mantu Ajtó-Ablak Stúdiótól

A Mantu Ajtó-Ablak Stúdió kínálatában a Nadura padló hat féle színéből választhatunk. Az egyes színek más-más felületi struktúrával rendelkeznek, így dönthetünk akár a mai minimalista stílushoz illeszkedő pala vagy betonhatású típus mellett is. A kiváló minőségről árulkodik, hogy lakótéri felhasználásnál a kopásállóságra örökös garanciát vállal a gyártó.

Nadura melegburkolat a lakásban

A nyolc színben kapható Nadura falburkolat nemcsak dekoratív és strapabíró borításként szolgál, de plusz hőszigetelő rétegként is hozzájárul a hőtakarékossághoz. Azonban a falburkolat nem is annyira a színekkel, sokkal inkább struktúrájával hívja fel magára a figyelmet, hiszen mindegyik szín különböző designkövek megjelenését idézi, melyeket  megtekinthetünk a www.nadura-padlo.hu honlapon.

Kapcsolódó cikkek

Valódi fa! - Miért válasszunk trópusi fa előlapot fürdőkádunkhoz?

A természetes anyagok alkalmazásával kiemelhetjük fürdőszobánk eleganciáját. Az M-Acryl trópusi fa kádelőlapjainak köszönhetően fahatású burkolat helyett már igazi fát is választhatunk. A végeredmény pedig időtálló, vízálló felület és az egyedülálló látvány.

9 kérdés és válasz a burkolatokról – A legfontosabb tudnivalók kiválasztástól a kivitelezésig

Gyakran azt is nehéz eldönteni, hogy hideg- vagy melegburkolatot válasszunk-e, hiszen már az sem kőbevésett szabály, hogy hova, mi való. És akkor még nem beszéltünk a színekről, felületekről, méretekről, formákról, a fektetés módjáról, a felületek előkészítéséről. Aki burkolat választás előtt, vagy éppen a munka kellős közepén áll, ritkán biztos a dolgában. Íme, néhány szakértő tanács a Terrakotta Csempecentrum jóvoltából magabiztosoknak, eltökélteknek és bizonytalanoknak.

Akadálymentes fürdőszobák – fontos szempontok, tippek, szabványok

Meglepő, de az akadálymentes terek kialakítása nemcsak a tartós fogyatékossággal élők és az időszakosan megváltozott képességű személyek vagy az idősek számára fontos kérdés.

Terasz burkolás a Sikával

Akár felújításról beszélünk, akár egy új erkélyben, teraszban gondolkodunk, komplett vízszigetelési, ragasztási rendszert kell kialakítanunk. Sika terasz készítése 6 lépésben.

A stílusos és időtálló készparketta

Ha melegburkolatról van szó, a parketta az elegancia és az otthonosság szinonimája. A környezetbarát technológiával készülő modern készparketták számos előnyös tulajdonságuk mellett a fa természetes látványát hozzák a belső terekbe.

Garázs, vagy iroda a garázsban? Műhelytitkok a Sika epoxigyanta padlóbevonat rendszerről

Tapasztalataink alapján legtöbben a gyors, akár házilag kivitelezhető, univerzális padlóburkolatot keresik garázsukhoz, mert ami ma garázsként szolgál, lehet, hogy néhány év múlva a megélhetés forrását adó műhely, próbaterem a gyereknek, fodrászat a feleségnek, iroda, vagy egyszerűen csak egy hobbi elfoglaltság helye.

Üzlettervezés mesterfokon: hangulatos és egyedi butik enteriőr

A belső tér praktikus kialakítása, a megfelelő hangulat megteremtése, mely számos egyéb szempont mellett a vásárlást is ösztönzi, az egyik legfontosabb momentuma egy új üzlet megnyitásának. A részletekbe avat be Vermes Dóri, tervező.

Időtálló és stílusos burkolatok kültérre

Amikor a külső terek rendezésére, átalakítására sor kerül, bárkit meglepetésként érhet, hogy milyen sokféle típusú és megjelenésű burkolatra lesz majd szükség. Éppen ezért a gondos tervezés és a kínálat alapos áttekintése elengedhetetlen a megfelelő termékek kiválasztásához.

Tető- és homlokzatburkolatok horganyzott acéllemezből

A horganyzott acéllemez megmunkálásával készülő burkolatok a homlokzatokon és a tetőkön egyaránt jól alkalmazhatók.