Otthoni wellness

Ha szeretnénk otthon is élvezni a wellness örömeit, akkor nem csak jacuzzit vagy szaunát építhetünk be, hanem gőzkabint vagy fűthető pihenőpadot is készíthetünk a fürdőszoba-felújítás során.

Épített gőzkabin

A jacuzzi és szauna mellett, gőzkabint is kialakíthatunk házilag az otthoni wellness részlegünkben. A kabin korpuszát a speciális, strapabíró és tökéletesen vízálló kérgesített keményhabból készült Wedi építőelemekből alakíthatjuk ki. Az építőlemez egyben tartószerkezet és hőszigetelő anyag is, így kisebb helyet foglal el a gőzkabin, elfér a családi ház fürdőszobájában is. A lemezek találkozásánál a gyártó tömítőszalagjának használata szükséges. Az ülőalkalmatosságok kialakításához különféle padok közül választhatunk, amelyet egyedi méretben rendelhetünk vagy kétméteres standard hosszban tudunk megvenni, és a helyszínen történhet a pontos méretre vágás. Íves felületek kialakításához a Wedi lemezeket beirdalhatjuk, meghajlíthatjuk, és máris tetszés szerinti mozaikcsempével burkolhatjuk. Az elkészült gőzkabint megfelelő párazárással kell ellátni, az elektromos és gőztechnika kialakítását pedig megbízható szakemberre bízni.

otthoni wellness

Pihenőpadok, pihenőágyak készítése

Legegyszerűbben úgy tudunk pihenőágyat vagy pihenőpadot beszerezni otthoni vagy üzleti jellegű használatra, ha készen megvesszük a burkolatlan vázat. A Wedi által speciális vízálló és strapabíró kérgesített keményhabból gyártott termékei kínálatában megtalálhatjuk az igényeinek megfelelő formát és méretet.

Mindegyik típus kérhető fűthető változatban és tetszés szerinti mozaikcsempével könnyen és gyorsan burkolhatók. Pihenőpadok közül választhatjuk a támlával vagy anélkül gyártott változatot, illetve az ergonomikus kialakításút, sarok-, vég- és köztes elemekkel bármilyen összefüggő padrendszert könnyen kialakíthatunk.

otthoni wellness

Fűthető pihenőágy

A már megvásárolt és beszerelt, előzetesen fűtés nélküli pihenőpadba vagy ágyba, akár utólag is beszerelhetünk fűtéscsövet, növelve ezzel az ellazulás hatékonyságát. Amennyiben Wedi egyszerű pihenőágyat vásároltunk, abban az esetben a kábelek és a kapcsolók – ilyen például a Devi – beszerezhetők a forgalmazónál. A kábeleket a pad anyagába kell egy-másfél centiméter mélyre besüllyeszteni, majd tömíteni, követve a fűtőszálak forgalmazójának beépítési útmutatóját. Ezután tetszőleges mozaikcsempével burkoljuk, de az elektromos bekötés kialakítását mindenképpen bízzuk szakemberre.

otthoni wellness

Forrás: R. W. Bautech

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Otthonunk egészséges lakóklímája a jó minőségű hőszigeteléssel kezdődik

Az elavult hőszigetelés nagyban befolyásolhatja a beltéri klímát, amiben élünk, ezért kiemelten fontos, hogy az ősz közeledtével, milyen felújításon esnek át a kevéssé korszerű épületek.

A kellemeset az egészségessel – jakuzzik otthonra, élmény minden napra

Az elmúlt évtizedekben talán soha nem volt akkora jelentősége az otthon eltöltött időszak minőségének, s vele együtt az egészségmegőrzésnek, mint ebben az évben.

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Mezítláb a Párisi udvarban - KROKI stúdió

Virtuális túra a felújított Párisi udvarban kialakított, ötcsillagos hotel fürdőszobáiban

Otthoni wellness jakuzzival és Swim Spa-val

A prémium minőségű Swim Spa jakuzzi egyszerre kínál lehetőséget a nyugodt kikapcsolódásra és a frissítő testedzésre.

A Himalájából az otthonunkba – a só egészséges és esztétikus megoldásai

Rendhagyó, eddig kevésbé ismert felhasználási módját mutatjuk be a sónak. A Himalája Sóház a Pakisztánból származó só számos felhasználási lehetőségét kínálja. Mi most elsősorban arra a szegmensre helyeztük a fókuszt, mely Magyarországon még talán kevésbé ismert: a sóra, mint lakberendezési megoldásra.

Masszázsmedence másképp: a különleges Softub

Mindannyiunkban él egy kép, vagy egy benyomás a masszázsmedencéről: ez maga a luxus, nagy helyigényű, komoly szerkezet, melynek telepítése szakértelmet, üzemeltetése pedig gondosságot igényel. A Softub azonban olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mely megcáfolja az összes sztereotípiát.

Díszítő elemek használata a burkolatoknál

A burkolt felület látványát, esztétikus megjelenését nem csupán a hibátlan kivitelezés befolyásolja, hanem a különböző kiegészítők, díszítőelemek alkalmazása is. Hogyan válasszuk ki a díszítőelemeket? Melyik burkolathoz, mi illik legjobban? Erre keressük a válaszokat.

Lakásátalakítás csúcsrajáratva: hogyan lehet egy nagyból öt kicsit kihozni?

Adott egy szokatlanul tágas, belvárosi lakás, melynek tulajdonosa úgy döntött, hogy a nagyból több kis apartmant szeretne kialakítani. Az elsőre szinte lehetetlennek tűnő küldetést Fogarasi Dianna enteriőrtervező ötletei nyomán sikerült kivitelezni. Mutatjuk, hogyan.

A masszázsmedence karbantartása: víztisztítás, hőszigetelés, téliesítés

Ha olyan dolgokat kellene hirtelen felsorolnunk, melyek segítségével pihentető oázist varázsolhatunk otthonunkból, akkor a masszázsmedence biztosan az első háromba kerülne. A felhőtlen ejtőzésnek azonban némi ára van: jól működő masszázsmedence nem létezik karbantartás nélkül. Vegyük sorra a teendőket!