Fürdőszoba Show 2020. január 17-18-19. Kíváncsi a legújabb fürdőszoba trendekre? Érdekel →

Dryvit szigetelésre pályázhatnak az óvodák - A Trilak 10 intézményt újít fel

10 óvoda teljes körű külső homlokzati hőszigetelése végezhető el hozzávetőleg 20 millió forint értékben. A munkálatokhoz a Trilak biztosítja, szállítja a helyszínre és helyezi fel az összes szükséges anyagot, az új generációs Dryvit rendszert és az azt befejező színre kevert vakolatot.

„CSR-programunk keretében nagyon sok megkeresést kapunk, amelyből azt látjuk, hogy az óvodák, különösen vidéki intézmények sajnos gyakran küzdenek anyagi gondokkal. Dryvit márkánk megvásárlása kapcsán ezért 10 óvoda teljes körű külső homlokzati hőszigetelését végezzük el hozzávetőleg 20 millió forint értékben” – hívta fel a figyelmet legújabb társadalmi felelősségvállalási programjukra Miavecz István, a Trilak Festékgyártó Kft. ügyvezető igazgatója.
A munkálatokhoz a Trilak biztosítja, szállítja a helyszínre és helyezi fel az összes szükséges anyagot, az új generációs Dryvit rendszert és az azt befejező színre kevert vakolatot. „Csupán” ezáltal akár D energiaosztályból A+-os minősítésűvé válhatnak az óvodai épületek.
A bejelentéssel egy időben megkezdődött az első, Fejér megyei intézmény felújítása. Mivel legyen szó akár új építésű épületekről, akár régi épületek utólagos homlokzati hőszigeteléséről, könnyen és gyorsan kivitelezhető a szigetelés, a dunaújvárosi Margaréta Óvoda már ebben a fűtési szezonban jelentős fűtésienergia-megtakarítással számolhat. A tényleges energiamegtakarítást energiahatékonysági vizsgálattal fogja ellenőrizni a Trilak, amelynek keretében a hőszigetelés előtt és után is hőkamerás felvételt készít a cég szakmai partnere segítségével. Ez a rendszer kellemesebb környezetet biztosít majd a gyermekek számára.

Miavecz István a Trilak ügyvezető igazgatója„A hazánkban előállított és felhasznált energiák közel 50 százalékát az épületek fűtésére, üzemeltetésére fordítjuk. A professzionális hőszigetelés ezért sokkal több, mint egy néhány év alatt megtérülő, okos beruházás, hiszen kézzelfogható előnyei mellett még a környezetet is védi” – tette hozzá a piacvezető festékgyártó első embere.
A dunaújvárosi Margaréta Óvodán kívül további 10 felújításra kerülő intézmény kiválasztása pályázat útján történik.

Dunaújvárosi Margaréta Óvoda

Bővebb információ: www.trilak.hu

A Dryvit pályázatról bővebben

Pályázók köre: önkormányzati fenntartású óvodák vagy nevükben felhatalmazott entitás. A pályázatban nem vehetnek részt azok az óvodák, amelyekbe a Trilak Kft. alkalmazottjainak, valamint a Ptk. 8:1 § (1) bek. szerint azok közeli hozzátartozói gyermekei járnak, illetve amely óvodákkal ezen személyek egyéb jogviszonyban (alkalmazotti, megbízotti stb.) állnak.
Épülettípus: egyszintes, beton- vagy téglaszerkezetű, hőszigetelő rendszer fogadására alkalmas, maximum 300 m2 homlokzati felülettel (beleértve a nyílászárók felületét is) rendelkező önálló épület. Amennyiben a homlokzati felület 300 m2 felett van, úgy az afeletti rész munkadíját az óvoda, illetve üzemeltetője köteles viselni. Az anyagköltséget korlátlanul fedezi a Trilak Festékgyártó Kft., részletek a „A pályázat tartalma” résznél meghatározottak szerint. Műemlékvédelem alatt álló épület kizárva.

Trilak sajtótájékoztató

Pályázati anyag alapján kiválasztásra kerül 10 nyertes és 5 pótnyertes. Amennyiben a 10 nyertes közül a legalaposabb pályázati anyag összeállítása ellenére a helyszíni bejárás alkalmával bármelyiknél kivitelezhetetlennek bizonyul a projekt, úgy automatikusan az 5 pótnyertes közül kerül be a következő a helyére.

A benyújtott pályázati anyag tartalmazza:

Pályázati adatlap, cégszerű pecséttel és aláírással ellátva, mely tartalmazza:

 • Max. 10 mondatos bemutatása az óvodának
 • Óvoda adatai: gyermekek létszáma az elmúlt 3 évben évente
 • Óvoda éves költségvetése az elmúlt 3 évben egy főre (gyermek) vetítve (bruttó forint)
 • Óvoda éves fűtésköltsége az elmúlt 3 évről (bruttó forint)
 • Épület tűzvédelmi besorolása
 • Fotók az épületről (min. 5 darab digitális fénykép, max 300 kB/fotó)
 • Épület műszaki alaprajza és homlokzati rajza

A pályázat benyújtásának határideje és módja:  2014. október 26., vasárnap 24:00

Pályázati anyagot postán (Trilak Festékgyártó Kft. Trilak Pályázat, 1238 Budapest, Grassalkovich u. 4.) vagy elektronikus formában a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre szükséges megküldeni. Elektronikus beadás esetén a pályázati adatlapot és a műszaki alaprajzot szkennelve, cégszerű aláírással, pecséttel ellátva szükséges megküldeni. A teljes pályázati anyag elektronikus benyújtás esetén mellékletekkel együtt maximum 5 MB méretű lehet.

Trilak termékek

Elbírálási szempontok:

 • egy gyermekre jutó költségvetés
 • egy gyermekre jutó fűtésköltség aránya a teljes óvodai költségvetéshez képest
 • térség/település vásárlóereje (forrás: GFK vásárlóerő kutatása)

A Trilak Festékgyártó Kft. fenntartja magának a jogot a döntés meghozatalára. A nyertes pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy a Trilak referenciaként használja az épület fotóit időben korlátlanul. A nem nyertes pályázók további követeléssel nem élnek.
A Pályázó szavatol azért, hogy a pályázati eljárás során valós adatokat közöl a Trilakkal, és kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy a Trilak az esetleges személyes adatokat a pályázat elbírálása és megvalósítása során kezelje. Valótlan adatszolgáltatás esetén a pályázó kizárásra kerül a pályázatból. A Trilak kijelenti, hogy az adatokat harmadik személynek nem adja ki, és a pályázat lezárását követően az adatokat megsemmisíti.

Pályázatok elbírálásának határideje:

2014. november 9., vasárnap 24:00

A pályázat tartalma:

A Trilak biztosítja a teljes hőszigetelő rendszerhez tartozó anyagokat a teljes felületre, alább pontosan:

 • Hőszigetelő EPS-lap (az energetikai felmérés alapján javasolt vastagságban)
 • Hőszigetelő lap ragasztó és beágyazó
 • Üvegháló
 • Vakolatalapozó
 • Színre kevert vékonyvakolat a Trilak homlokzati színkártyájából választott fényálló színek bármelyikéből (maximum 3 szín/épület)
 • Kiegészítők: kezdősín, élvédő profilok, dübel

A Trilak kizárólag a hőszigetelés munkadíját biztosítja maximum 300 m2 homlokzati felületig, beleértve a munkához szükséges állványzat bérleti díját és/ vagy a felállításra és bontásra vonatkozó munkadíját is. Amennyiben a homlokzati felület 300 m2 felett van, úgy az afeletti rész munkadíját az óvoda, illetve üzemeltetője köteles viselni. A kivitelezést a Trilak Festékgyártó Kft. által kiírt tenderen győztes kivitelezők végzik, a tendert a Trilak Festékgyártó Kft. bírálja el és választja ki a kivitelező(ke)t.
A Trilak biztosítja a hőszigetelés előtt és után 1-1 hőkamerás vizsgálat elvégzését és energiatanúsítvány kiadását
Minden egyéb, a kivitelezés során felmerülő és előre nem látható költséget az óvoda üzemeltetője köteles fedezni.

Egyéb kitételek, kötelezettségek a nyertes pályázókra vonatkozóan:

Az épület műszaki alkalmasságát helyszíni bejárással ellenőrizzük a kivitelezés előtt. A helyszíni bejáráson a nyertes óvoda vagy üzemeltetője képviselőjének, valamint a település építésért felelős szakemberének részvétele kötelező.
Építési, területfoglalási engedélyek beszerzése az óvodának vagy üzemeltetőjének a feladata
Esetleges szakhatósági engedélyek beszerzése az óvodának vagy üzemeltetőjének a feladata

Kapcsolódó cikkek

Talajhoz simulva: hőszigetelés a lábazaton és a pinceszinten

A megfelelő hőszigetelésen nemcsak az épület stabilitása és költséghatékonysága múlik, hanem a lehetőségek kiaknázása is – például azzal, hogy a pince több legyen, mint tároló.

Régi borospincéből építész műterem Budajenőn

Felújtani, átalakítani, az eredeti funkciókat elhagyni és újragondolni, komoly munka, de látva az eredményt, kimondhatjuk: megéri fáradozni.

Tetőjavítás, tető vízszigetelés egyszerűen, házilag

A tetővel kapcsolatos karbantartási munkákat ajánlott szakemberre bízni. Bizonyos esetekben azonban dolgozhatunk olyan anyagokkal, melyek segítségével saját kezűleg is elvégezhető a kivitelezés.

A családi házak szigetelésével a levegőminőség is javítható

Magyarországon a magas téli szállópor koncentráció egyik fő oka az, hogy a családi ház állomány 70%-a, azaz mintegy 1,8 millió lakóépület nem, vagy nem megfelelően hőszigetelt, miközben a háztartások több mint harmada fosszilis energia felhasználásával fűt.

Fontos a hőszigetelés, de sokan kevesebbel is beérnék

A polisztirol és a kőzetgyapot a legnépszerűbb hőszigetelő anyagok, a tető és a homlokzat szigetelésére áldoztak vagy áldoznának a legtöbben, és az építkezők, lakásfelújítók közül sokan kacsintgatnak a megújuló energiaforrások felé – legalábbis egy friss felmérés tanulságai szerint.

Új, hatékony hőszigetelő anyag lábazatra

A fokozott épületenergetikai követelmény hatékonyabb hőszigetelést követel minden épületszerkezeten, így a lábazaton is. A hőhidak minimalizálása érdekében a lábazatot és a homlokzatot egyenlő mértékben kell szigetelni. Csak ez nem mindig egyszerű.

Édes élet a tető alatt: a hőszigetelés a kulcs

A megfelelő hőszigetelés a tetőtér-beépítés talán leginkább hangsúlyos eleme, hiszen a „padlást” eredetileg nem szobának tervezték, és a komfortérzetet a tető nem megfelelő szigetelése nagyban tudja csökkenteni. Mit ajánl a szakértő?

Vízszigetelés a fürdőszobában - Hogyan építsünk vizes helyiségeket?

Ahogyan a lakásban is megszereljük a csöpögő csapot, úgy a fürdőszobában a burkolt felületek alatti felületeken is meg kell szüntetnünk a szivárgást. A fürdőszobai vízszigetelésről döntően egy rendszer részeként csempe- és járólapragasztás során beszélünk.

A terasz és az erkély vízszigetelése – Problémák és megoldások

Tél végén sok otthonban fény derül a nem megfelelő szigetelésekre, főleg a hézagoknál és áttöréseknél, melyekre mindenki a lehető leggyorsabb, legegyszerűbb, ugyanakkor tartós megoldást szeretné megtalálni. Itt az ideje végiggondolnunk, hogyan újítanánk fel régi teraszunkat, erkélyünket. Mielőtt kőműves kanalat ragadnánk, nézzünk át néhány fontos információt a kültéri burkolással kapcsolatban!

Önnek ajánljuk