Hirdetés

Mágnestapéta – Különleges taggal bővült a tapéták családja

Mikor azt gondolnánk, hogy nincs új a nap alatt, tapétából már mindent kitaláltak, amit csak lehetett, akkor megjelenik a piacon a mágneses változat. Miben különbözik a mágneses tapéta a többitől?

A mágnestapéta különlegessége, hogy anyagában alacsony koncentrációjú mágneses részecskék találhatók. Ezt a mágneses anyagot egy speciális ragasztó segítségével viszik fel a felületre. A ragasztó tartalmazza a sok millió mikroszkopikus vasdarabkát, melyeket elektromágneses mező által megnetizáltak.

Az alapanyag előnye a könnyű kezelhetőség: pillanatok alatt felragasztható az alap, azaz a fogadófelület és az erre kerülő kisebb-nagyobb matricák is. A matrica nem más, mint a nyomtatható mágneslap, melyre közvetlenül bármilyen egyedi kép vagy grafika nyomtatható. A nyomtatás lézeres és tintasugaras nyomtatóval egyaránt történhet. Forgalmazott vastagságok: 0,3 mm matt és fényes felületű, illeteve 0,5 mm fényes felületű.

Mágnestapéta
Mágnestapéta

A mágnestapéta a lakás bármely helyiségében használható, de legnépszerűbb felhasználási területe a gyerekszoba és a dolgozószoba. A konyhában ugyancsak hasznos szolgálatot tehet, nem csupán a falakon, hanem akár a hűtőszekrény burkolatként is.

Mágnestapéta

Ezt tovább gondolva a mosogatógépen és mosógépen is jól mutat, feltéve, hogy nem a ma divatos beépített háztartási gépet választottuk otthonunkba, vagy csupán fel szeretnénk dobni a régi, kissé kopott készüléket.

Nemcsak játékos otthoni megoldásokat hozhatunk létre mágnestapéta segítségével, hanem iskolákban, óvodákban is kreatív felületet alakítható ki a tanuláshoz és szórakozáshoz.

Mágnestapéta

Léteznek előre gyártott, kész, fix méretű mágnestapéta-poszterek. Természetesen egyedi méretet is gyártanak, amihez csupán meg kell adni a fal, ajtó, ablak, szekrény, villanykapcsoló méretét és a kívánt színt vagy designt.

Mágnestapéta

További előnye a mágnestapétának, hogy az egészségre teljesen ártalmatlan és könnyen tisztán tartható, gyorsan eltávolítható vagy cserélhető. Hátránynak nem nevezhető, de a hagyományos papír vagy vlies tapétákhoz képest kicsit drágább termékről van szó.

Mágnestapéta

Rugalmasságának köszönhetően hajlítható, ollóval vagy sniccerrel könnyen vágható, szabható. Savnak, lúgnak és egyéb oldószereknek ellenáll.

Egy időtálló és igényes termékről van tehát szó. Ha erre esik a választásunk, nem fogjuk megbánni, mert egy szerethető, kreatív designt kapunk cserébe.

Varsányi Brigitta enteriőrtervező vagyok, az Olinda Home megálmodója. A célom, hogy szakmai segítséget nyújtsak otthonuk, munkahelyük igényes, személyre szabott kialakításában. Mindenki törekszik a szép, harmonikus élettér kialakítására és valószínűleg Ön is ugyanezeket szeretné megvalósítani meglévő vagy leendő otthonában. Az én feladatom, hogy mindenben a segítségére legyek, akár a terek megformálásáról, akár a stílusos bebútorozásról legyen szó.

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Így ellenőrizhetjük, hogy zuhanykabinunk biztonságos-e

A zuhanykabin vásárlásakor kevesen gondolnak arra, hogy a biztonság is fontos szempont lehet, hiszen „mi baj történhet?”. Nos, a zuhanykabin üvegből készül!

Tapéta a fürdőszobában

Automatikusan csempekatalógusokat kezdünk böngészni, amint fürdőszoba felújításba kezdünk, és el sem tudjuk képzelni, hogy más, akár kedvezőbb költségű megoldás is adódik, mely ráadásul új és talán izgalmasabb esztétikai élményt is hozhat az enteriőr kialakításában.

Tapétázás házilag

Állítólag Oscar Wilde mondta: „Szörnyű ez a tapéta. Egyikünknek mennie kell!" Ha a kanapén ülve, a falat bámulva már minket is ilyen érzések gyötörnek, akkor, ne habozzunk, sebtében ragadjuk spaklit, kaparjuk le a régit és ragasszunk fel újat!

Tapéta típusok: melyik a megfelelő?

Ha szeretnénk feldobni a megszürkült falainkat, vagy átalakítani megszokott otthonunkat tökéletes megoldásnak bizonyulhat a tapéta használata. Ma már óriási anyag-szín- és mintavilág áll a rendelkezésünkre. 

Hogyan tapétázzunk szakszerűen

Azúj tapétát a legjobb egy frissen glettelt és már kiszáradt falfelületre felragasztani, a fal tisztítása egy fontos feladat, ezért a régi elöregedett tapétákat mindenképpen áztassa le majd glettelje simára a falat. Nézzük a gyors és precíz tapétázás menetét!

Falmatricák felhelyezése és eltávolítása

Ennek a fóliatípusnak az alapanyaga egy különösen puha és vékony PVC-fólia.  A beltéren szinte bárhol elhelyezhetőek a minták. A fólia alkalmazható festett falra, tapétára, fára, fémre, üvegre, csempére, és műanyag felületekre is. De, hogy mire kell figyelnie, megtudhatja itt!

Hogyan tapétázzunk a sarkokban

Hogyan vágja le egyenletesen a tapéta szélét