Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Mágnestapéta – Különleges taggal bővült a tapéták családja

Mikor azt gondolnánk, hogy nincs új a nap alatt, tapétából már mindent kitaláltak, amit csak lehetett, akkor megjelenik a piacon a mágneses változat. Miben különbözik a mágneses tapéta a többitől?

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

A mágnestapéta különlegessége, hogy anyagában alacsony koncentrációjú mágneses részecskék találhatók. Ezt a mágneses anyagot egy speciális ragasztó segítségével viszik fel a felületre. A ragasztó tartalmazza a sok millió mikroszkopikus vasdarabkát, melyeket elektromágneses mező által megnetizáltak.

Az alapanyag előnye a könnyű kezelhetőség: pillanatok alatt felragasztható az alap, azaz a fogadófelület és az erre kerülő kisebb-nagyobb matricák is. A matrica nem más, mint a nyomtatható mágneslap, melyre közvetlenül bármilyen egyedi kép vagy grafika nyomtatható. A nyomtatás lézeres és tintasugaras nyomtatóval egyaránt történhet. Forgalmazott vastagságok: 0,3 mm matt és fényes felületű, illeteve 0,5 mm fényes felületű.

Mágnestapéta
Mágnestapéta

A mágnestapéta a lakás bármely helyiségében használható, de legnépszerűbb felhasználási területe a gyerekszoba és a dolgozószoba. A konyhában ugyancsak hasznos szolgálatot tehet, nem csupán a falakon, hanem akár a hűtőszekrény burkolatként is.

Mágnestapéta

Ezt tovább gondolva a mosogatógépen és mosógépen is jól mutat, feltéve, hogy nem a ma divatos beépített háztartási gépet választottuk otthonunkba, vagy csupán fel szeretnénk dobni a régi, kissé kopott készüléket.

Nemcsak játékos otthoni megoldásokat hozhatunk létre mágnestapéta segítségével, hanem iskolákban, óvodákban is kreatív felületet alakítható ki a tanuláshoz és szórakozáshoz.

Mágnestapéta

Léteznek előre gyártott, kész, fix méretű mágnestapéta-poszterek. Természetesen egyedi méretet is gyártanak, amihez csupán meg kell adni a fal, ajtó, ablak, szekrény, villanykapcsoló méretét és a kívánt színt vagy designt.

Mágnestapéta

További előnye a mágnestapétának, hogy az egészségre teljesen ártalmatlan és könnyen tisztán tartható, gyorsan eltávolítható vagy cserélhető. Hátránynak nem nevezhető, de a hagyományos papír vagy vlies tapétákhoz képest kicsit drágább termékről van szó.

Mágnestapéta

Rugalmasságának köszönhetően hajlítható, ollóval vagy sniccerrel könnyen vágható, szabható. Savnak, lúgnak és egyéb oldószereknek ellenáll.

Egy időtálló és igényes termékről van tehát szó. Ha erre esik a választásunk, nem fogjuk megbánni, mert egy szerethető, kreatív designt kapunk cserébe.

Népszerűek a témában

Otthoni edzőterem kialakítása

Útmutató kárpitválasztáshoz

Víz- és energiatakarékosság, letisztult, természetes dizájn: ezek a legfontosabb fürdőszobatrendek