Hirdetés

Különleges tapéták örökzöld mintákkal

Aki úgy dönt, hogy tapétával borítja otthona falait, vagy azoknak egy részét, most igazán könnyű dolga lesz. Kevés olyan szín és motívum található, ami most ne számítana népszerűnek, a kínálat pedig olyan gazdag, hogy szinte lehetetlen nem rátalálni a nekünk tetszőre.

A növény minták a megunhatatlan kategóriába tartoznak. A néhány évvel ezelőtt megjelent dús, levél motívumok, a dzsungel szerű megjelenés, továbbra is hódít és legalább ennyire népszerűek a gyümölcsök – most például az ananász jelenik meg többféle formában és színben.

Diego tapéta
Diego tapéta

A geometrikus formák ugyancsak soha nem mennek ki a divatból, de mostanában ezeket az alakzatokat élénk színekben láthatjuk viszont. Modern és bohém enteriőrökhöz egyaránt jól illenek.

Diego tapéta

A visszafogott színek, a pasztell tónusok és a klasszikus megjelenésű tapéták diszkrét díszei lesznek az enteriőröknek. Azzal sem kell foglalkoznunk, hogy tágasabb vagy kisebb méretű helyiségbe szánjuk-e, hiszen ezek bárhol megállják a helyüket.

Diego tapéta
Diego tapéta

Az egzotikus, keleties mintákat felvonultató felületek ugyancsak jól elhelyezhetők modern és eklektikus, vagy akár vintage stílusú enteriőrökben.

Látványuk érdekes, figyelemfelkeltő és hangsúlyos. Esetükben a kiegészítők és a textilek kiválasztása nagyobb odafigyelést igényel.

Diego tapéta
Diego tapéta

Érdemes kiemelni az olyan különlegességeket, mint a régi újságokat megjelenítő felületek, a kilim szőnyegek ihlette motívumok, vagy az olyan tapéták, melyek élethű könyveket mutatnak.

Diego tapéta
Diego tapéta

A Diego termékei széles szín- és mintaválasztékban kaphatók, természetes anyagúak, könnyen felragasztható, szín- és mérettartó vlies tapéták.

Kapcsolódó cikkek

A növényektől lesz igazán otthonos a lakás

A növények annyira elválaszthatatlan tartozékai otthonunknak, hogy nélkülük – legyen bármilyen gondosan berendezett az enteriőr – üresnek, szinte halottnak tűnik a tér. Megfelelő tárolásuk, a jól megválasztott kaspók pedig lényeges elemei a helyiségeknek és fontosak a növények egészsége szempontjából.

Divatos minták tapétán és textileken - dzsungel láz és dús virágok

Ha az idei minta trendet követjük, minden napunk kész nyaralás lesz otthonunk falai között. Mindenhonnan buja növényzet, pálmalevelek és rengeteg virág köszön vissza, a tapétákról, lakástextilekről és a kiegészítőkről is. Az életvidám hangulat garantálható.

Kollégiumban is otthonosan

Becsöngettek több száz gimisnek és egyetemistának és bizony sokan közülük kollégiumban laknak a tanév során. Az elsőre ridegnek és nem túl otthonosnak nevezhető koliszobák könnyedén barátságossá tehetők egy kis kreativitással.

Tapéta a fürdőszobában

Automatikusan csempekatalógusokat kezdünk böngészni, amint fürdőszoba felújításba kezdünk, és el sem tudjuk képzelni, hogy más, akár kedvezőbb költségű megoldás is adódik, mely ráadásul új és talán izgalmasabb esztétikai élményt is hozhat az enteriőr kialakításában.

Tapétázás házilag

Állítólag Oscar Wilde mondta: „Szörnyű ez a tapéta. Egyikünknek mennie kell!" Ha a kanapén ülve, a falat bámulva már minket is ilyen érzések gyötörnek, akkor, ne habozzunk, sebtében ragadjuk spaklit, kaparjuk le a régit és ragasszunk fel újat!

Tapéta típusok: melyik a megfelelő?

Ha szeretnénk feldobni a megszürkült falainkat, vagy átalakítani megszokott otthonunkat tökéletes megoldásnak bizonyulhat a tapéta használata. Ma már óriási anyag-szín- és mintavilág áll a rendelkezésünkre. 

Hogyan tapétázzunk szakszerűen

Azúj tapétát a legjobb egy frissen glettelt és már kiszáradt falfelületre felragasztani, a fal tisztítása egy fontos feladat, ezért a régi elöregedett tapétákat mindenképpen áztassa le majd glettelje simára a falat. Nézzük a gyors és precíz tapétázás menetét!

Falmatricák felhelyezése és eltávolítása

Ennek a fóliatípusnak az alapanyaga egy különösen puha és vékony PVC-fólia.  A beltéren szinte bárhol elhelyezhetőek a minták. A fólia alkalmazható festett falra, tapétára, fára, fémre, üvegre, csempére, és műanyag felületekre is. De, hogy mire kell figyelnie, megtudhatja itt!

Hogyan tapétázzunk a sarkokban