Fürdőszoba Show 2020. január 17-18-19. Kíváncsi a legújabb fürdőszoba trendekre? Érdekel →

Különleges tapéták örökzöld mintákkal

Aki úgy dönt, hogy tapétával borítja otthona falait, vagy azoknak egy részét, most igazán könnyű dolga lesz. Kevés olyan szín és motívum található, ami most ne számítana népszerűnek, a kínálat pedig olyan gazdag, hogy szinte lehetetlen nem rátalálni a nekünk tetszőre.

A növény minták a megunhatatlan kategóriába tartoznak. A néhány évvel ezelőtt megjelent dús, levél motívumok, a dzsungel szerű megjelenés, továbbra is hódít és legalább ennyire népszerűek a gyümölcsök – most például az ananász jelenik meg többféle formában és színben.

Diego tapéta
Diego tapéta

A geometrikus formák ugyancsak soha nem mennek ki a divatból, de mostanában ezeket az alakzatokat élénk színekben láthatjuk viszont. Modern és bohém enteriőrökhöz egyaránt jól illenek.

Diego tapéta

A visszafogott színek, a pasztell tónusok és a klasszikus megjelenésű tapéták diszkrét díszei lesznek az enteriőröknek. Azzal sem kell foglalkoznunk, hogy tágasabb vagy kisebb méretű helyiségbe szánjuk-e, hiszen ezek bárhol megállják a helyüket.

Diego tapéta
Diego tapéta

Az egzotikus, keleties mintákat felvonultató felületek ugyancsak jól elhelyezhetők modern és eklektikus, vagy akár vintage stílusú enteriőrökben.

Látványuk érdekes, figyelemfelkeltő és hangsúlyos. Esetükben a kiegészítők és a textilek kiválasztása nagyobb odafigyelést igényel.

Diego tapéta
Diego tapéta

Érdemes kiemelni az olyan különlegességeket, mint a régi újságokat megjelenítő felületek, a kilim szőnyegek ihlette motívumok, vagy az olyan tapéták, melyek élethű könyveket mutatnak.

Diego tapéta
Diego tapéta

A Diego termékei széles szín- és mintaválasztékban kaphatók, természetes anyagúak, könnyen felragasztható, szín- és mérettartó vlies tapéták.

Kapcsolódó cikkek

Vinyl, a trendi és tartós melegburkolat

Mi lehet a megoldás, ha egy helyiség funkciójából adódóan a hidegburkolat lenne praktikus, de mi mégis melegburkolatot szeretnénk? Ekkor léphet színre a vinyl.

Belső árnyékolás egyszerűen, készfüggönnyel

A függöny belső tereink egyik meghatározó eleme, több szerepben is helyt kell állnia: dekorál, takar, ha szükséges, árnyékol és harmóniában tartja az enteriőrt.

Tanácsok a szőnyegek tisztításához

Ahány szőnyeg, annyiféle módja a tisztításnak, ápolásnak. Fontos, hogy a szőnyeg anyagának megfelelő módszert alkalmazzuk a tisztításnál, így az hosszú ideig szép és újszerű marad.

7 érv a laminált padló mellett

Az egyik legnépszerűbb melegburkolat a laminált padló, nem véletlenül. Számos előnyös tulajdonságából most a hét legfontosabbat mutatjuk be.

Vinyl, a melegburkolatok jolly jokere

Bizonyos helyiségekbe szinte illetlenségnek számít a melegburkolat alkalmazása. Pedig olykor-olykor megszeghetjük a szabályokat, különösen akkor, ha ebben a választott anyag is segítségünkre van.

A növényektől lesz igazán otthonos a lakás

A növények annyira elválaszthatatlan tartozékai otthonunknak, hogy nélkülük – legyen bármilyen gondosan berendezett az enteriőr – üresnek, szinte halottnak tűnik a tér. Megfelelő tárolásuk, a jól megválasztott kaspók pedig lényeges elemei a helyiségeknek és fontosak a növények egészsége szempontjából.

Tapétázás házilag

Állítólag Oscar Wilde mondta: „Szörnyű ez a tapéta. Egyikünknek mennie kell!" Ha a kanapén ülve, a falat bámulva már minket is ilyen érzések gyötörnek, akkor, ne habozzunk, sebtében ragadjuk spaklit, kaparjuk le a régit és ragasszunk fel újat!

Tapéta típusok: melyik a megfelelő?

Ha szeretnénk feldobni a megszürkült falainkat, vagy átalakítani megszokott otthonunkat tökéletes megoldásnak bizonyulhat a tapéta használata. Ma már óriási anyag-szín- és mintavilág áll a rendelkezésünkre. 

Hogyan tapétázzunk szakszerűen

Azúj tapétát a legjobb egy frissen glettelt és már kiszáradt falfelületre felragasztani, a fal tisztítása egy fontos feladat, ezért a régi elöregedett tapétákat mindenképpen áztassa le majd glettelje simára a falat. Nézzük a gyors és precíz tapétázás menetét!

Önnek ajánljuk