Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Környezetbarát konténerház az erdőben - létezhet ilyen?

Egyik nagyon kedvelt téma a konténerház manapság. Sokan elképzelik, hogy tetszene benne az élet, nézzük, mit lehet ebből kihozni?
Egy építészeti iroda építette ezt a 190 m²-es konténerházat Spanyolországban, 4 újrafelhasznált tengeri konténer modulból. A hegyvidéki térségben télen nagyon hideg az éghajlat, ez okozta a legnagyobb kihívást, az épület fémhomlokzata által megengedett hőkibocsátást kellett a gazdaságos fűtéssel szinkronba hozni. A külső vegetációból növényi bevonatot hoznak létre és ezáltal megvédik a házat magát nyáron a hőtől.
A ház belseje modern és esztétikus, nem gondolnánk, hogy ez valójában konténerekből áll.
Sokan gondolják talán, hogy az erdőbe egy fém monstrumot elhelyezni nem egy okos gondolat, de időtálló, beleilleszthető, gazdaságos, többen használják már a világban - nem rongálja a környezetet.

Még 4 db kép megjelenítése

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

Közgazdász vagyok, mindig a számok világával foglalkoztam. A lakberendezés hobby szinten mindig kedvenc téma volt az életemben. 2010-ben indítottam el a "Lakberendezés, építkezés, felújítás, cikkek, képek, ötletek" FB csoportot, keresgéltem a téma iránt érdeklődőket. Ez azóta meghaladta az elképzeléseimet, rengeteg emberrel, céggel ismerkedtem meg. Naponta hoz érdekes témákat, kérdéseket, és okoz örömet már nemcsak nekem , hanem a több, tízezer tag számára is.