Hogyan válasszuk meg a konyha színeit?

Amikor új konyhát tervezünk, vagy a régi bútor frissítésén, cseréjén gondolkozunk, sok ötlet felmerül, milyen legyen a meghatározó szín? Legtöbben már kész elképzeléssel indulnak neki: milyen legyen vagy milyen ne legyen. A legnépszerűbb természetesen a fehér, amely a tisztaságot, átláthatóságot hozza a hétköznapokba, de sokan a színekkel is bátran bánnak már és a sárga, kék, zöld is egyre gyakoribb.
Szempontok? Világítás, padlóval való összhang, munkalapok megfelelő kiválasztása és a dekoráció.
Minden szobának megvan a maga természetes fénye, és ezt fontos figyelembe venni. Ha a helyiség észak felé néz, akkor a fény állandó hűvös kék színű lesz, míg a déli fekvésű szoba erős napfényt kap, amely világosabb színeket vonzza. A keletre és a nyugatra néző helyiségekben a nap folyamán a fény mozog, ezért tisztában kell lennie azzal, hogyan változik, és hogyan befolyásolja a választott színeket. Ugyanígy gondolkozzon a konyha műfénnyel is. Míg a LED tiszta fehér fényt ad, ez sokkal hűvösebb lehet, mint a jelenleg divatos vintage stílusú lámpák. Tehát ügyeljen a megvilágításra.

Munkalap:
Az Ön által választott munkalap is fontos, mivel ez megváltoztathatja a konyha hangulatát, hogy milyen színűre festi a szekrényeket. Nincsenek szigorú és kötelező szabályok, a sötét lap mindig gyönyörűen kontrasztos a szekrények világosabb színével, míg az erős mély szín merészebb érzetet teremt. A világos színű munkalapok mindig csodálatosnak tűnnek sötét bútor színével.
Padló színe:
A színek megválasztásánál mindig segít, ha már kiválasztotta a padló színezését, mivel ez valószínűleg nagy hatással lesz a konyha megjelenésére. Miután kiválasztotta a fát, a csempét, a betont, a gumit stb., Elkezdheti tervezni a szekrény színeit, fogantyúit, dekorációt, egyéb bútorait és világítótesteit. Szánjon időt arra, hogy döntsön - keveredjenek-e a színek?
Szinek keverése:
Számos színt keverhet, ha kívánja, mivel a falakat, a famegmunkálást és a mennyezetet is festheti; Lehet, hogy van egy gyönyörű csempéje, amelyet be szeretne építeni. A végső döntés megkezdése előtt ellenőrizze a szekrény színét. Mint mindig, nem kell az összes szekrényét azonos színűre festeni. Például más színű fali szekrényeket festhet, vagy kiválaszthat egy sötétebb árnyalatot egy szigetre vagy szabadon álló darabra - ezek mindegyike nagyszerű módja annak, hogy további színt és szórakoztató elemet vezessen a térbe.

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

Közgazdász vagyok, mindig a számok világával foglalkoztam. A lakberendezés hobby szinten mindig kedvenc téma volt az életemben. 2010-ben indítottam el a "Lakberendezés, építkezés, felújítás, cikkek, képek, ötletek" FB csoportot, keresgéltem a téma iránt érdeklődőket. Ez azóta meghaladta az elképzeléseimet, rengeteg emberrel, céggel ismerkedtem meg. Naponta hoz érdekes témákat, kérdéseket, és okoz örömet már nemcsak nekem , hanem a több, tízezer tag számára is.