Svéd gyöngyszem

A nagypolgári lakások jellemzői a tágas terek, nagy belmagasságok, vastag ajtótokok és díszes falak. Ez a Svéd lakás visszavisz bennünket azokba az időkbe, amikor még a formalitás volt a legfontosabb az életünkben. Ezeknek a lakásoknak a helyiségei különböző funkciókat láttak el, ma pedig már csak a kényelemre hivatottak szakosodni. A kényelem azonban nem zárja ki, hogy a belső tér díszei ne maradhatnának meg, hiszen tér általában van rá elég.
A lakás érdekessége, hogy a benne lévő bútorok kevéssé dekorálnak, a fő látványosság a holkerlécek, a stukkók, a rozetták és a fali panelek. Minden más egyszerű, nem túl hivalkodó, a kettő jól kompenzálja egymást.
A kedvencem a mennyezet, minden helyiségben meghagyták vagy felújították, és a padlókat is amennyire lehetett, megőrizték.

Mennyezeti díszlécek, holkerek, stukkók, rozetták és falpanelek díszítik ezt a szobát, és az intarziaparkettát is meghagyták.
Fehér mennyezeti díszlécek, holkerek, stukkók, rozetták és színezett falpanelek, ajtótokok díszítik ezt a szobát.

A Stílusház Oktatási Stúdióban végeztem lakberendezést, majd egy évig gyakornokoskodtam több lakberendező kolléganő mellett, akiktől megtanultam a szakma finomságait. Elsősorban magánembereknek dolgozom, teljes lakás, családi ház felújításokon vagy új építésű ingatlanokon, de irodákat is tervezek.