7 egyszerű tipp: hogyan néz ki nagyobbnak a nappali?

A tágas környezethez nem kell feltétlenül nagy ház.
Nem mindenki engedheti meg magának a hatalmas lakást, viszont szakértők tanácsait követve picit csalhatunk, és nagyobbnak tudjuk mutatni, mint valójában.
1. a #mennyezet:
Fesse be fényvisszaverő árnyalattal vagy tapétából egy tágas háttérképet ragasszon fel! Ez azonnal megnöveli a helyiséget, a falak pedig magasabbak lesznek. És nem kell ragaszkodnia a hagyományos fehérhez. Miért ne próbálja meg puhább színt, például világoskék, szürke vagy őszibarackot használni.
2. használjon világos #színeket:
A világosabb árnyalatok nagyszerűek a kicsi, szűk helyekre, tükrözik a természetes fényt. Ezzel szemben a sötétebb színek elnyelik a fényt, így a tér még kisebbnek tűnik. Ugyanez a szabály vonatkozik a padlóra. Kerülje a sötét szőnyegeket vagy a fapadlót.
3. #bútorválasztás
Az egyik lehetőség a kisebb méretű, kompakt bútoroke lhelyezése. A másik, hogy kevesebb, nagyobb elemeket válasszon. Az előbbi a hálószobában vagy a konyhában működik legjobban. Míg ez utóbbi ideális lakóterekhez.
4. a #függöny szerepe:
A legfontosabb, hogy magasan függessze fel a függönyt. A karnist szerelje fel a lehető legközelebb a mennyezethez. Kerülje a sötét színű nehéz függönyöket, válasszon könnyű anyagot, ideális esetben ugyanolyan színű, mint a falak. Az egyszerű minták és a függőleges formák szintén elősegítik a magasság és a hely növelését.
5 ne féljünk a #sötét színektől se:
Igen, néha a sötét árnyalatok hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a helyiség nagyobbnak tűnjön, ha óvatosan használják. Ez azt jelenti, hogy optikai illúziót jelent. Ez elsősorban a pici terekben működik. Vagy amikor a bútorokat közvetlenül a falakhoz kell helyezni.
6. legyen #rend:
Az átlátható, rendezett tér növeli a tér nagyságát.
Pakoljon el a nyitott felületekről, csodát tesz!
7. #világítás
Ne hagyatkozzon egyetlen fényforrásra. Világítsa meg a sarkokat, függesztett mennyezeti lámpák megfelelőek a mennyezet magasságának kiemelésére. Vegyen magas állólámpakat, kis lámpaernyővel.
Tegyen fel a tükröket, ahol csak lehetséges, ezek visszatükrözik a fényt - még jobban felvilágosítva a szobát.

Fény, tükör, világosság egysége
Fény, világos színek, csillanó padló, rend

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

Közgazdász vagyok, mindig a számok világával foglalkoztam. A lakberendezés hobby szinten mindig kedvenc téma volt az életemben. 2010-ben indítottam el a "Lakberendezés, építkezés, felújítás, cikkek, képek, ötletek" FB csoportot, keresgéltem a téma iránt érdeklődőket. Ez azóta meghaladta az elképzeléseimet, rengeteg emberrel, céggel ismerkedtem meg. Naponta hoz érdekes témákat, kérdéseket, és okoz örömet már nemcsak nekem , hanem a több, tízezer tag számára is.