Egy kislakás tökéletes megtervezése

A következő blog tökéletes példája annak, hogyan lehet egy kislakásból okos formatervezéssel a legtöbbet kihozni. A család dél londonban, Wimbledonban lakik egy ház felső emeletén lévő lakásban, amelyet 25 évvel ezelőtt négy apartmanra osztottak. Nagyon szép két hálószobás lakás volt. A belsőépítész tulajdonos tudta, hogy sokkal több lehetőség rejlik az ingatlanban. El kezdett alternatív alaprajzokat készíteni és rájött, hogy három hálószobát és egy kiegészítő fürdőszobát tud kihozni ebből a kis helyből.
A lakás közepén helyezkedik el egy nagy előszoba, melynek hatalmas "terme" minden szobából látható, ezért azt akarták, hogy karakteres legyen. Úgy döntöttek, hogy a falakat és a mennyezetet cédrussal borítják.

A nyitott terű lakótér kialakításánál fontos szempont volt a színek helyett a nyugalmat árasztó fehér használata. Ennek elérése érdekében fehér falakat és azonos parkettát választottak. Ennek a nyílt térnek a lejtős sarkában az eredeti gerendákat szürkére olajozták. A kandalló csiszolt gránitból készült, míg a kéménydarab elülső része fehérre festett MDF.
Ez egy okos, költségvetés-barát ötlet, amely hihetetlenül elegáns.

A konyhában a márványfalak burkolásához halszálkás mintázatot készítettek, hogy illeszkedjenek a parkettához. A konyhaszekrény több réteg kék festéket kapott, melynek festett ajtajaihoz illeszkedik a csempézett elszívó a szekrényekhez hasonló színű fa gyöngyökkel és egy sárgaréz díszítéssel. Mindez jól kapcsolódik a csapokhoz és a fogantyúkhoz.

A hálószobákban az egyik kulcsfontosságú dolog, amit el akartak érni, az, hogy rengeteg tárhelyet teremtsenek anélkül, hogy a tér veszélybe kerülne. A hálószobában fekvő ágy mögött egy hasznos terület van, padlótól a mennyezetig érő szekrények és beépített fiókokkal ellátott tárolóhelyek.
A gyerekszobában egy LED-csíkot helyeztek be a falak teteje és a lejtős mennyezet közé, hogy felfelé világítsák be azt. A falakon lévő arany foltok matricák, melyek találkoznak a padlózat színével és a függesztett lámpa stílusával.

A fehér dominanciája az uralkodó.

Még 0 db kép megjelenítése

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

A design, a szép tárgyak már gyerekkoromban az életem részét képezték. Rengeteget rajzoltam és szerettem a tervezést, a kreativitást igénylő feladatokat . Miután lakásomat már többedszer átalakítottam és átterveztem, már nem tudtam „ továbblépni” . Ekkor elhatároztam, hogy a bennem rejlő energiákat „profi” keretek között kamatoztatom. Egy kis pályamódosítás után lettem két éve hivatalos lakberendező-dekoratőr-kirakatrendező. Nem vagyunk egyformák. Sok embertársunk nem látja az ingatlanjában rejlő lehetőségeket. Célom ezeket az ügyfeleket segíteni, szemüket feltárni, egy igazi, személyre szabott otthont teremteni nekik, ahova jó érzés hazamenni. Hiszem, hogy a szép, a design nem „pénzkérdés”. Egy kis odafigyeléssel, kreativitással kis költségvetésből is csodát tudunk varázsolni.