Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Hálószoba ötletek tinédzserek hálószobájához

 | 

Előbb-utóbb eljön az idő, amikor az egykori gyerekszoba tini szobává alakul. Bár egy tinédzser szobájának díszítése izgalmas lehet, a dolgunkat nem könnyíti meg, hogy nehéz lépést tartani a tinédzserek gyorsan változó ízlésével és preferenciáival.

A színek létfontosságú szerepet játszanak egy enteriőr hangulatának megteremtésében. Egyeztessünk a srácokkal, hogy határozzák meg ők a kedvenc színeiket, majd válasszunk egy olyan palettát, amely tükrözi személyiségüket, miközben nyugodt miliőt teremtenek. A semleges színek, mint a fehér, szürke vagy bézs, kiemelhetők egy világosabb árnyalatú, kiemelő fallal : ezzel is dinamikussá és modernebbé válik a helyiség.
A kontrasztos színvilág izgalmassá teszi a teret.
A feliratos led fények egyediséget kölcsönöznek az enteriőrnek, a feliratok szabadon választhatók.
Kicsi helyre a legjobb megoldás, ha a tárolók, gardrób szekrények közé beépítve helyezzük el a tanuló sarkot, íróasztalt, nyitott polcokat.
Sportos tiniknek a kedvenc elfoglaltságuk is megjelenhet, akár dekoráció szintjén is. Falmászó és gyűrűhinta az ágy körül.
Legjobb, ha az íróasztal az ablak elé kerül. Ez megoldható egy jól rögzített asztallapból is.
Kevés helyen is lehet tárolókat beépíteni. Könyvek, füzetek elhelyezésére szolgál ez a polcos rendszerező. Az ágy alatt fiókos tároló várja a sok holmit.
Akár saját kezűleg is kivitelezhető egy fali freskó.

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →