Szürkék és barnák a falakon

A szürke egy nagyon képlékeny, jól dolgozható szín, ezért is van porondon még mindig a lakberendezésben. Nálunk is egyre inkább tért hódit az antracit, de a melegebb, világosabb szürkékhez is szívesen nyúlunk, hiszen ha jól el van találva, nagyszerű hatásokhoz vezet.
A szürke árnyalatok nem fekete és fehér közé esnek, hanem minden szín keveredik bennük.
Semleges, sokoldalú szín, de sajnos nem olyan könnyű használni. Íme néhány példa a színre és belső terekre, hogy hogyan mutat, mit mivel érdemes kombinálni és mire kell odafigyelni.
A zöldek mellé hidegebb, zöldesebb tónusú szürkét válogassunk, a kékek mellé kékesebbet és így tovább. Kombináljuk a sötétszürkét a világossal.
Figyelj arra, hogy bizonyos szürkék rózsaszínűek vagy lilák, és ezek mellé csak rózsaszín vagy lila árnyalatok mutatnak jól.

A Stílusház Oktatási Stúdióban végeztem lakberendezést, majd egy évig gyakornokoskodtam több lakberendező kolléganő mellett, akiktől megtanultam a szakma finomságait. Elsősorban magánembereknek dolgozom, teljes lakás, családi ház felújításokon vagy új építésű ingatlanokon, de irodákat is tervezek.