Szürke árnyalatok egy barátságos lakásban 67 nm-en

A szürkéről sokan gondolják tévesen, hogy egy bátran alkalmazható, biztonsági megoldás a lakberendezésben. El kell keserítenem mindenkit, hiszen a színnek vannak ugyan semleges árnyalatai, de az igazi szürkék cseppet sem olyan egyszerűek, mint amilyennek elsőre tűnnek.
Nagyon kedvelt a "taupe", amely egy meleg, barnás szürke árnyalat, nevét a vakond bársonyos bundájáról kapta. Használatával elegáns enteriőröket teremthetünk, ám nagyon megfontoltan kell hozzá kiegészítő színeket választani, hiszen a szürkékkel is simán üthetik egymást.

A 67 nm-es svéd otthonban csodálatos harmónia uralkodik a megfelelő árnyalatoknak és a világos fapadlónak köszönhetően.
A megfelelő falszín kiválasztása sokszor kihívást jelent. A lehetséges festékekből érdemes megvenni egy kisebb kiszerelést és azzal néhány helyen próbafestést végezni, majd pár napig nézegetni a színt különböző napszakokban, mielőtt nekiugrunk az egész háznak.
A lebegő polcok beleolvadnak a fal színébe, így nem vonják el a figyelmet a dekorációról.
A felújított duplaszárnyú ajtó tökéletesen illik a környezetébe. Egy ilyen elegáns belső térre kár ráerőltetni a modern megjelenésű nyílászárókat.
A légies "Vertigo" lámpa igazi dizájn darab. Súlyosnak látszik, valójában azonban pille könnyű a felhasznált anyagoknak köszönhetően.
Szokatlan ugyan a padlóhoz közel helyezett fali kép, de miért is ne?
A nappaliban megismert dizájn folytatódik a hálószobában is.
A mindennapi forgalomban lévő darabokat praktikus, nyitott ruhaállványon a legcélszerűbb tárolni.
A klasszikus svéd cserépkályha nem csak a melegségről gondoskodik, fantasztikus hangulatot is teremt.
A fal és mennyezet találkozásánál valószínűleg az eredeti stukkó került felújításra, ezzel is kiemelve a lakás klasszikus hangulatát.
A magas, bársony ágyvég és a gazdagon használt díszpárnák szinte szállodai életérzést adnak.
A téglafal környékén használt monokróm bútorok nem vonják el a figyelmet a különleges textúráról.
A lakáshoz tartozik egy kis erkély, amit egyszerű növények díszítenek. Az étkezőből kilépve a friss levegőn a reggeli kávé még jobban eshet.
A konyhabútor és a fali csempe is semleges, így nem vonják el a figyelmet a különlegesebb dolgokról.
Az előszobában egy egyszerű falra szerelt ruhafogas és egy konzolasztal gondoskodik a tárolásról.
A balkonon kényelmes, párnázott pad és takarók gondoskodnak arról, hogy bármilyen hőmérsékletben élvezhető legyen az kint tartózkodás.
A klasszikus, fehér metrócsempe viszont tényleg egy biztonságos megoldás és bátran alkalmazható bárhol.
A fürdőszobában ugyanaz a letisztult stílus uralkodik, mint a konyhában.

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

2018-ban végeztem lakberendezőként Szegeden. Korábban építőmérnökként kezdtem meg tanulmányaimat, így ebben a szakmában egyesül a műszaki és kreatív hozzáállásom az épületekhez. Szeretem az innovatív megoldásokat és közel áll hozzám a környezetvédelem. Munkáim során szeretném megtalálni a megfelelő arányokat design, funkcionalitás és fenntarthatóság között. Hiszem, hogy a precízen megtervezett terek megváltoztatják használójuk életminőséget, így egyre nagyobb létjogosultságuk van a mai rohanó világunkban.