Eklektikus lakás kialaításának tippjei

Néha találkozunk egy olyan lakással, amit szépnek találunk, de valójában nem is tudjuk, hogyan is lehetne leírni. Jó esély van arra, hogy eklektikus. De mit jelent ez? A képzetlen szemnek csak rendetlenség, ami hatalmas sértést jelent az igazi rajongóknak. Az eklektikus belső tér természetesen sokkal több, mint a bútorok és kiegészítők keveréke a különböző stílusokban. Ha valaha is eklektikus belső teret teremtett, tudja, hogy ez nem olyan egyszerű. Hogyan?
A holland magazin 10 tippet ad ahhoz, hogy megalkothassuk saját eklektikus lakásunkat.

1. Határozza meg a színeket
Ahelyett, hogy minden színt együtt használnánk, célszerű választani egy adott színpalettát. Ez minden belső stílusra vonatkozik, beleértve az eklektikus belső teret is. A gondosan összeállított színséma segít a harmonikus tér kialakításában. A sötét színek mélyítik a belső teret, míg a világosabb árnyalatok csendes hátteret alkotnak. Szintén vegye figyelembe a természetes fény mennyiségét a szobában.
2. Bútorok keveréke
Kerülje a bútorhalmozást! Az eklektikus belső tér a különböző bútorok és kiegészítők kombinációja. Ezek lehetnek azonos vagy eltérő stílusúak is.
3.Keverje bátran a stílusokat
4. Textúrák és anyagok keveréke
5. A lakás tükrözze a személyiségét
Az eklektikus belső tér megteremtésének célja az, hogy úgy érzezze nem egy katalógusból származik, amit a tervező valaki másnak tervezett. Végső soron a legfontosabb módja annak, hogy a hely egyedülálló legyen, hogy olyan személyes elemeket adjunk hozzá, amelyek tükrözik, hogy kik a lakók, és mit szeretnek. Egyedi tárgyak teszik teljessé az eklektikus belső teret. Lehet ez egy szék, amit a bolhapiacon talált, vagy a nagyi szép tükre, vagy gyermekei rajzai és színező oldalai a falakon.
7. Tartsa rendben
Az eklektika nem jelent rendetlenséget. A kevés még több, még akkor is, ha az eklektika művészetéről van szó! Számos olyan tárgyat részesítünk előnyben, amelyek szuper szépek vagy sokat jelentenek, mint a padló, szekrények és polcok. Tartsa tisztán és rendben a dolgokat, és mutassa meg otthona értkeit.
8. Elrendezés
A bútorok elrendezése biztosítja, hogy kényelmesen érezze magát, és úgy érzi, ez az a szoba, amelyben szeretne lenni. Mielőtt bútorokat vásárol, bölcs dolog először átgondolni, hogy hová akarja helyezni. Esélyes, hogy nem lesz rá több hely.
9. Központ létrehozása
Bár az eklektikus belső tér a stílusok és az időszakok egyesítésével foglalkozik, nagyon fontos, hogy egy helyiségnek legyen a központja, amely vonzza a figyelmet. Válasszon ki egy világos fókuszpontot, amelyre irányítani kívánja a figyelmet. Ez lehet például a fal, a keret kollázsával, egy téglafal, kandalló vagy tűzhely.
10. Nincsenek szabályok
Az eklektikus belső terek megalkotásához megadott fenti tippek után ezt az utolsó ellentmondásos tippet szeretnénk megadni. Mindezek a szabályok és tippek hasznosak lehetnek, de végső soron a belső téredről van szó, amit szeretsz és melyben jól érzed magad. Hagyd, hogy a képzeleted szabadon szárnyaljon, és mindenekelőtt jó móka lesz a kisérletezés.

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

Közgazdász vagyok, mindig a számok világával foglalkoztam. A lakberendezés hobby szinten mindig kedvenc téma volt az életemben. 2010-ben indítottam el a "Lakberendezés, építkezés, felújítás, cikkek, képek, ötletek" FB csoportot, keresgéltem a téma iránt érdeklődőket. Ez azóta meghaladta az elképzeléseimet, rengeteg emberrel, céggel ismerkedtem meg. Naponta hoz érdekes témákat, kérdéseket, és okoz örömet már nemcsak nekem , hanem a több, tízezer tag számára is.