Legendás "üvegház" új változata Los Angelesben

Örömmel mutatunk be építészeti legendákat, mint most ebben a magazinban is rátaláltunk egy különlegességre.
2020-ban akár megvásárolható lesz egy tökéletes másolat a mesterműből, amely annak idején tetején Richard Neutra kutatóháza volt a Los Angeles-i hegyekben.
Richard Neutra jelentős osztrák születésű, amerikai építész volt.
Ennek a háznak a története 1963-ig nyúlik vissza, amikor Neutra és fia, Dion a romboló tűz után újjáépítették a kutatóházat. Az újjáépítés során hozzáadtak egy üveg penthouse-t, amely pihenésre kikapcsolódásra készült.
Az eredeti penthouse csúszó üvegajtókkal rendelkezik, amelyek megnyitják a lakótereket a környező tájra. A projekt számos tervezési stratégiát tartalmaz, amelyeket Neutra a gyakorlati éveiből tanult: a moduláris összetétel, a passzív klímavezérlés és a természeti környezettel való kölcsönhatás.

Közgazdász vagyok, mindig a számok világával foglalkoztam. A lakberendezés hobby szinten mindig kedvenc téma volt az életemben. 2010-ben indítottam el a "Lakberendezés, építkezés, felújítás, cikkek, képek, ötletek" FB csoportot, keresgéltem a téma iránt érdeklődőket. Ez azóta meghaladta az elképzeléseimet, rengeteg emberrel, céggel ismerkedtem meg. Naponta hoz érdekes témákat, kérdéseket, és okoz örömet már nemcsak nekem , hanem a több, tízezer tag számára is.