Harmonikus otthon pénztárcabarát berendezéssel

Ez a berlini lakás az egyszerű bútorok és olcsó dekorációk ellenére sem lett unalmas.

Egy kanapé vásárlásnál nagyon sok pénzt spórolhatunk, ha egyszerűbb darabot választunk. Az így megmaradt összegekből vehetünk mutatós lámpákat vagy egy-egy jó minőségű szőnyeget.
A sötétre festett falon az egyszerű képek is jól mutatnak. Nyugodtan használjunk internetről letölthető, nyomtatható képeket és saját fotókat!
Egy polgári jellegű lakás felújításakor akkor is nagy figyelmet kell fordítani a nyílászárókra, ha az épület nem áll műemlékvédelem alatt!
Egy-két nagyszülőktől örökölt szék tökéletesen megfér a modern darabok mellett. Érdemes letisztult formájú asztalt választani ezekhez az összeállításokhoz.
A jó minőségű fapadlónak nincs párja.
Egy kisebb szőnyeg esetlenül festhet a nagy terekben, de fali dekorációként már meghatározó része az enteriőrnek.
A régi, ormótlan szekrények pár réteg világos festéktől teljesen megújulnak és tökéletes szolgálatot tesznek a mai otthonokban. Mielőtt megválunk a jó szerkezeti állapotban lévő bútoroktól, gondoljuk végig, hogy mit hozhatunk ki belőlük! Nem csak a költségvetésünk alakul jól ezektől az ötletektől, de a környezetünk is hálás, ha minél tovább használjuk a dolgainkat.
Ha megfelelő mennyiségű fény jut a lakásba, akkor mindenképp szerezzünk be néhány méretes növényt! Nemcsak otthonossá teszik a teret, de a levegő minőségét is javítják.
Az egyszerű, megfizethető burkolatok nem mennek ki pár év alatt a divatból. A sötét szürke járólap szinte bármilyen színnel kombinálható, a kiegészítők lecserélésével bármikor "új" fürdőszobánk lehet.

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

2018-ban végeztem lakberendezőként Szegeden. Korábban építőmérnökként kezdtem meg tanulmányaimat, így ebben a szakmában egyesül a műszaki és kreatív hozzáállásom az épületekhez. Szeretem az innovatív megoldásokat és közel áll hozzám a környezetvédelem. Munkáim során szeretném megtalálni a megfelelő arányokat design, funkcionalitás és fenntarthatóság között. Hiszem, hogy a precízen megtervezett terek megváltoztatják használójuk életminőséget, így egyre nagyobb létjogosultságuk van a mai rohanó világunkban.