Egy igazi LOFT

A LOFT virágkorát éli, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a lakberendezői és belsőépítészeti portálok, magazinok, melyek telis tele vannak ehhez a stílushoz köthető információkkal, képekkel, így bőven van miből táplálkoznunk és inspirálódnunk.
Remek példát szolgáltat ehhez egy vérbeli LOFT enteriőr, egy londoni tetőtéri lakás egy korábbi téglagyárban. A meghagyott téglafalak, a mennyezeti gerendák gyönyörűen mutatják ennek a stílusnak a vezérjegyeit. Ezek az elemek az épület ipari múltjának tanúi. Az eredeti szerkezet kiemelt, hangsúlyos, a helyiségek megosztottak, a nagy nappali világos és meleg. A látszógerendák behálózzák az egész lakást, teret engedve a gigantikus enteriőrnek. Egyedül csak a kis vendégszoba v. háló engedi el valamelyest ezt a stílust a maga puritán fehérségével. Itt még az ablakkeret is fehérben díszeleg. A fürdőszoba viszont már ismételten visszahozza az ipari stílust a fekete-fehér pepita csempeburkolattal és a visszatérő fekete keretes ablakával. Innen már csak egy pillantás és az erkélyen találjuk magunkat, ami tovább kalauzol minket a homlokzat színtiszta ipari megjelenéséhez.
Tágas nappali a meghagyott, vakolatlan téglafallal
Hatalmas fekete fémkeretes üvegablak
Egy kis olvasósarok
A világos étkező
Hangsúlyban a rusztikusan loftos erkélyajtó
Az olvasókuckó más szemszögből
"L" alakú konyha szigettel
A hálószoba már fehérben- bézsben mutatkozik, kicsit hátrahagyva a "feketeséget"
Iciri-picire vendégszoba már elhagyta a Loft típikus jegyeit.
Irány az erkély!
A fürdőszoba pepitában.
Külső képek

Forrás: Tovább az eredeti tartalomra →

A design, a szép tárgyak már gyerekkoromban az életem részét képezték. Rengeteget rajzoltam és szerettem a tervezést, a kreativitást igénylő feladatokat . Miután lakásomat már többedszer átalakítottam és átterveztem, már nem tudtam „ továbblépni” . Ekkor elhatároztam, hogy a bennem rejlő energiákat „profi” keretek között kamatoztatom. Egy kis pályamódosítás után lettem két éve hivatalos lakberendező-dekoratőr-kirakatrendező. Nem vagyunk egyformák. Sok embertársunk nem látja az ingatlanjában rejlő lehetőségeket. Célom ezeket az ügyfeleket segíteni, szemüket feltárni, egy igazi, személyre szabott otthont teremteni nekik, ahova jó érzés hazamenni. Hiszem, hogy a szép, a design nem „pénzkérdés”. Egy kis odafigyeléssel, kreativitással kis költségvetésből is csodát tudunk varázsolni.