Babaszoba - inspirációtól a végeredményig

Babaszoba - inspirációtól a végeredményig intro_0

Várandós kismamák álma, hogy gyermekük olyan szobában kezdje meg életét, ami tele van szeretettel. Ugyanakkor már a falszín kiválasztása is gondot okoz, hiszen nem biztos, hogy tudjuk a baba nemét, meg úgy egyáltalán, szinte semmit.
A babaszoba berendezése jórészt az édesanyáknak készül, elsősorban nekik kell, hogy kényelmes legyen. Színben, harmóniában nyugtató, ugyanakkor inspiráló környezetet kell létrehozni, ahol a tárgyak felkeltik a baba érdeklődését.
Itt egy olyan babaszobát látunk megvalósulni, ahol az inspirációt a dzsungel, a természet adta, a dekorációkat pedig a tapéta színeiből válogatta a lakberendező.
A gyerekek látásának fejlődésében rengeteget segítenek a harsány színek és minták. Azonban bánjunk velük óvatosan, hiszen az erős színek nem csak a baba, de a mi hangulatainkat is befolyásolják. A mi hangulatunkat pedig átveszi a baba.
Hagyjunk teret a rendezkedésre, különösen, ha első babát várjuk. Hiszen nem csak, hogy a baba igényeihez változnia kell néha a szobának, de elsősorban a sajátunkhoz. Legyen kéznél a pelus a pelenkázónál, de hagyjunk helyet a krémeknek, popsitörlőknek, és ne felejtsük el, hogy amíg mi pelenkázunk, a babának is kell valami, amivel foglalatoskodhat, és praktikus, ha az nem a hosszú hajunk.
Pakolható komód, polcok és rakodófelületek kellenek. A veszélyes dolgokat tudjuk elrakni, a játékokat pedig szem előtt hagyni. A növényeket magasra tegyük, a párkányon pedig hagyjunk helyet játékoknak, plüssöknek.

Babaszoba - inspirációtól a végeredményig full_0

Babaszoba - inspirációtól a végeredményig full_1

A Stílusház Oktatási Stúdióban végeztem lakberendezést, majd egy évig gyakornokoskodtam több lakberendező kolléganő mellett, akiktől megtanultam a szakma finomságait. Elsősorban magánembereknek dolgozom, teljes lakás, családi ház felújításokon vagy új építésű ingatlanokon, de irodákat is tervezek.